Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 06, 2018 5:34 am

Dobro je, ba, kriticari, analiticari i teoreticari, ohanite malo ! Idemo uzeti kup, izgraditi teren,
pa kao vicesampioni i osvajaci kupa hrabro odigrati par utakmica u Evropi...Necemo sada
kukati ni plakati, nama to nije svojstveno ni kada je najteze. Gore glave, jedan je ZELJO !!
A, on je nas, ovakav, kakav je, nesavrsen u svakom pogledu, bas kao i mi koji ga volimo vi-
se od sebe, koji sa njim i uz njega bolujemo, tugujemo i radujemo se, radjamo se i umiremo,
nasa ljubav, nasa briga, nasa patnja, nasa nada, nasa radost, nas zivot...Na muci se poznaju
junaci.....Naprijed, ZELJO, ljubavi moja ! Pustite sada filozofiju i analize, svi u Krupu, po kup,
po trofej, a poslije, vidjecemo... :titula: :titula: :titula: .
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned maj 06, 2018 6:23 am

Zaboravih da kazem...Za sve one navijace koji nisu u stanju da prolaze ove muke, eto im, brate
Bayern, npr....Uzmes fino prvenstvo, dva mjeseca prije kraja, nema sekiracije, nema stresova, ga-
rantovano se ne moras sekirati ni hoce li jedan reflektor biti napokon osmirglan i oforban ili nece,
ma, ljepota....Za nas druge, ostaje samo jedno i jedino : Volim te ZELJO , pa makar igrao u kanto-
nalnoj !!!!!!
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

storm_raider
Kontakt:

ned maj 06, 2018 8:16 am

Hadzijalagic je napisao/la:
ned maj 06, 2018 12:39 am
Ako ima i mrva istine za Sablica onda mi blage nemamo gdje udaramo. Hladno bih ostavio Adzema jos jednu sezonu ako je Sablic opcija koja ga treba zamijeniti..

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk
Apsolutno se slazem.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

svraka
Kontakt:

ned maj 06, 2018 8:42 am

Omar500 je napisao/la:
ned maj 06, 2018 1:52 am
Znaci sto se Krupe tice, Dujakovic, Aleksic i Fajic out. Bas me zanima ko ce izaci od nasih na teren. Nadam se ovako nesto, a da je u domenu realnog poznavajuci Adzema:

Kjosevski - Graovac, Bogicevic, Osmankovic, Mehremic - Blagojevic, Sabanadzovic, Ramovic, Zakaric, Zajmovic - Ubiparip

I bude li mu sa klupe usao Kajkut da 'cuva' rezultat, ranit cu se. Tacno vrijedjanje inteligencije. Imamo brzih rjesenja. Protiv Sirokog bih volio vidjeti barem malo Zerica, Modica, Eldara Sehica, ali tesko za ocekivati.
Vidis da nam vrijedja inteligenciju od pocetka ove polusezone s uvodjeniem njega. I ja se isto slazem s tobom oko sirokog,izveo bi sve te mlade s klupe i nek igraju djeca. Pokazat ce sto posto vise zelje od ovih sada. Ako pogrijese nema veze, svakako smo zijanili titulu.

Zna li neko da li su nasi igraci dobili plate za prethodni mjeces u punom iznosu? Pitam samo jer nisu zasluzili ni trecinu.
Forza 1921!

Oda majstore!

PratimsamoPlave

ned maj 06, 2018 9:13 am

Brkoo je napisao/la:
ned maj 06, 2018 12:23 am
AsharaK je napisao/la:
sub maj 05, 2018 11:03 pm
Ljudi sta vam je,mi smo navijaci Zeljeznicara prije svega.@avlami obrisan ti je post.
Zavisi kako ko. Mnogi su navijaci Amara Osima, neki vise vole Senada Misimovica a neki vole i nekog treceg, boli takve navijace qrac za Zeljom, imaju neki svoj interes, a taj interes nije jak Zeljo.

Kako moze neki navijac Zelje pljuvati po Amaru Osimu koji nam je donio toliko radosti, toliko trofeja, toliko puta smo nasmijani izlazili sa stadiona, te emocije novac ne moze kupiti. Kakva je dominacija bila u Amarovom prvom mandatu to se rijecima ne moze opisati, kakav se tad fudbal igrao. Kad se sjetim onih evropskih tekmi sa Lilestormom, Akranesom, Newcastlom, ma ludilo. Sa ekipom iz engleske lige mi smo bili ravnopravani, cak i za nijansu i bolji, a na kraju smo nesretno izgubili. Pun stadion, da bacis sibicu ne bi mogla stati. U drugom mandatu cim je dosao otpustio skoro sve igrace, doveo neke igrace koji su bili totalni anonimusi, neki bili u padu karijere, neki na posudbama i od njih napravio kaznenu ekspediciju, ekipu koja je disala kao jedan, a ne ko danas. Tad krenes na jednog, trci citava ekipa da te bije. Danas bi Kjosevski pustio da mu udaraju saigrace, a on je kao kapiten..

Kako moze neki navijac Zelje pljuvati po Senadu Misimovicu, koji je dio ekipe koja je vratila ogroman dug kluba, koji je jedan od najzasluznijih sto Zeljo posluje pozitivno vec par godina(nasli ljudi i generalnog sponzora poslije toliko godina) i sto se gradi nas stadion. Nasa Grbavica. Pogledajte postove na bivsem forumu iz 2012-2013 godine u vezi stadiona. Tad smo mastali o rekonstrukciji Grbavice, a ubrzo cemo imati stadion kategorije 3 i tu nije kraj nego se razmislja sta dalje da se radi na stadionu, razmislja se i o trening kampu itd..

Umjesto da se mi navijaci ujedinimo i trazimo da se u istom trenutku u klubu nadju i Amar i Senad , da sve radimo da se to desi(jer je to nesto sto je dobro za klub, ma sta dobro, fenomenalno) mi se dijelimo, stali u rovove i jedni pljuju jednog a drugi drugog. E moji Zeljovci..
Ovaj tekst djeliti sa clanskom,na svakom forumu,zvanicnoj, portalu gdje ima bilo ko da simpatise Zelju staviti.
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

alombardo
Kontakt:

ned maj 06, 2018 9:15 am

Tako je majstore, u mom prisustvu se ne smije na amara i senada.

kb80
Kontakt:

ned maj 06, 2018 9:30 am

@brkoo sve rečeno 👏👏👏

LeBlue
Kontakt:

ned maj 06, 2018 9:35 am

Pa navijaci i jesu ujedinjeni. Kad bi imao anketu koga bi za trenera, i da li si za ostanak ove uprave velika vecina bi bila za obadvoje. Da je bilo krasno i bajno u klubu nebi Amar ni napustio na onakav nacin.

Leon_Professional
Kontakt:

ned maj 06, 2018 10:06 am

Sablic bi bio samo jedan u nizu.
Kakav on i autoritet. Pogotovo u ovom nasem okruzenju.

PratimsamoPlave

ned maj 06, 2018 10:07 am

Zavrsi sezona , razocaran sam ali za mene na kraju krajeva uspjesna. Najgori dio posjeta , vala nismo toliko losi a smijesna je posjeta iako i dalje smo najposjeceniji klub. Drugo mjesto,vjerovatno kup,par juniora promovisano,igrali sa Atletikom i bez infrastrukturnih napredovanja sezona je uspjesna , ali fali ta titula.
Za titulu dosta stvari se mora poklopiti . A kljucna rijec je poklapanje. Primjer Krupe koja se skloni Zrinskom,zivog zida Muminovica u Tuzli gdje mi redovno prosipamo bodove. Ne kazem da nas treba neko pustiti , ali nije fer,sportski to sto se radi. Ako je nekome fer da Sloboda,Siroki,Mladost,Vitez,Gosk,Krupa odigraju prrovi tebe sa 120% a protiv Zrinskog u prvoj minuti sa izgovorom oni su najjaci. Stvarno onako ekipa kojoj smo zabili 5 golova , onako razvali Siroki koji je nama trebao dati 5 golova. Zenicani su u svemu ovome nekako sportskk najvise fer bili igrali i sa nama i sa njima istim zarom.
A o politici Hdz,i ostalim da ne spominjem.
Nepravda se dalje nastavlja, prosle sezone za svaki korner nedosudjen suspenduju sudije na nasim utakmicama. Ove godine hladno ti lik zabije uz pomoc ruke gol i naravno nema suspenzije. Nama se analiziraju minute koje provedemo valjajuci se , Zrinski to smije raditi jer to je tad takticki.
Ispade svi protiv nas , najzolosnije je sto nije daleko od istine. Ovi otimaju titulu bukvalno , nisu kvalitetniji od nas. Samo oni se ne pate protiv slabih jer niko i ne zapinje protiv njh. Jucer aplauz u Bjeljini kad javise da vodi Zrinski . Zasto u Bjeljini ? Motiv nacionalizam jer si okarakterisan kao Bosnjacki i SDA tim a najmanje i Bosnjaka i SDA kod nas . Pitari te ismijavaju posjeta im gora, u borbi za titulu nisu zadnje 3 sezone i prije toga 7 sezona,ali oni nekog ismijavaju,prozivaju politiku a ne vide "svoj" stadion i taj investitor preko SDA usao. Ostatak lige tipa Mladost,Krupa,Sloboda,Vitez da ne spominjem.
I kao takvi mi dodjemo na drugu poziciji sa,normalnim trenerom bi prvi zavrsili.
Dalje ne znam kako cemo , u sustini vrtimo se u krug i sa titulom i bez . Unaprijedn znamo da cemo ostaz bez nosioca igre, a u Evropi neke uspjehe nez ogromne srece necemo napravit.
Prvi korak naprijed nek bude Amar Osim .

Zeljo1921
Kontakt:

ned maj 06, 2018 10:10 am

Hocemo trenera iz regije koji nema pojma gdje dolazi, isto kao sto se pojacavamo sa igracima koji igraju negdje vani. Kod nas samo nek nije nase. Doveli smo majstore koji nisu iz nase lige pa vidimo kako je završilo.Koga bi to iz regije konkretno? Mislim da niko ozbiljan nece doci u ovu nasu ligu, a i ako dodje moraju mu se dati ogromne pare.

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

ned maj 06, 2018 10:13 am

za mene jucer poraz nije iznenadjenje uopste... sanse za titulu su bili minimalne... ne mozemo se mi boriti zrinjskog, fudbalskog saveza, sudijske organizacije istovremeno... jos kad na to dodas nase nezalaganje u bitnim utakmicama, dobijes ovo... ja sam iskren da budem zadovoljan ako osvojimo kup... jer trofej je trofej kakav god da je... kad pitari mogu brojati nekakve bozicne i bajramske turnire da pokazu kako su toboze uspjesniji od nas, onda jedan kup bih vrijedi 100 puta vise...

jucer se nisam ni nervirao.... cestitke radniku! rezultat je mogao da bude i drugaciji, ali eto imali su vise srece...

zrinjskom necu cestitati iz razloga sto su cijelu logistiku stavili u svoju korist!

sto se tice admira, ja bi ga ostavio! ovo ce nam biti prvi trofej poslije amarove ere, i kao takav zasluzuje da ostane...
100/94/37/34 - i to je to!

SarajlijaTM
Kontakt:

ned maj 06, 2018 10:15 am

Amar i Miske,nema potrebe dalje razmišljati.

Brki je trebala sposobna uprava,da ne mora sve sam,a Misketu trener koji ima muda,taktiku i zna kako se titule osvajaju.
Neka se dokazu obojica još više,nego do sada!

A mi treba da se sjetimo kako smo Brki okrenuli ledja i popusili foru 2x , pa da to sad ne uradimo i Misketu,a i Amaru ako ga uspiju vratiti...
Za Želju se ne navija,Željo se VOLI !!!

Leon_Professional
Kontakt:

ned maj 06, 2018 10:21 am

Nek ostane Ado. Zavalili ste nas sto ga na vrijeme niste otjerali, e neka ga jos nek nas karindja i nek se uci.
Sljedece sezone ce bit iskusniji, mozda sta i nauci iz gresaka, mozda nauci zatvoriti mec i tako to :kafa:

Hadzijalagic
Kontakt:

ned maj 06, 2018 10:28 am

Mozda je naucio, ako ne na 0:3, onda bar na 1:3 i 2:3 da suflira igracima da se povaljaju po terenu uz bolne grimase na licu kad vec tokmaci od igraca ne mogu sami da se sjete toga..

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk

Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned maj 06, 2018 10:29 am

ama čovjek je sujetan, gura svoj ego ispred kluba, igrače koje je on lično doveo, oni su mu igrali, valjda prethodnik nije bio dovoljno dobar, ili ne zna šta je fudbal pa su ti njegovi igrači bili beskorisni, šta već ... Ramović,Zec,Projić su bile velike žrtve.
Željezničar ante portas !

kremenko

ned maj 06, 2018 10:32 am

Života mi, imam osjećaj da je permanentni ostao da bi sada mi bili u situaciji Zrinjskog. 2 kola prije kraja bi bili prvaci. :oops1: :lol:
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

PratimsamoPlave

ned maj 06, 2018 10:38 am

kremenko je napisao/la:
ned maj 06, 2018 10:32 am
Života mi, imam osjećaj da je permanentni ostao da bi sada mi bili u situaciji Zrinjskog. 2 kola prije kraja bi bili prvaci. :oops1: :lol:
Ne bi , on je svoje umjece pokazao prosle sezone kako se gubi titula.
Zakaric lijevo,Hajdarevic u Slaviji,Nikolic napadaxc,Markovic ispred Anela,Zeba ispred Ramovica. Samo neki od bisera.
U sustini tu su negdje ,nema velike razlike.

PratimsamoPlave

ned maj 06, 2018 10:39 am

Zrinski je odigrao fenomenalno proljece, ljudi su bez poraza. Glavni razlog bodovnog zaostatka.

ChWilla
Kontakt:

ned maj 06, 2018 10:46 am

pazite dobro šta želite. mislite ljudi se otimaju da bez koristi vode klub čiji navijači neće kup ako nema titule. evo sve lete. a ako mislite da stvarno lete - ponudite skupštini bolju listu. amarovu ili bilo čiju.

imajući to u vidu, jasno je da je imenovanje adžema bila teška greška. ja sam kritikovao tajming i način te odluke, ako ga smatraš boljim što mu nisi dao pripreme i prelazni rok, što nisi slavku smijenio kad je zaista i zaslužio - a on gori pet puta nakon priprema i prelaznog roka. i umjesto afirmacije i titule klubu napraviš i sebi i klubu štetu.

a moglo se, nikome ne bi bilo krivo da nije moglo. sve je imao tu i poslije famoznih 3-3, povećali prednost na 4 boda.
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.

Prijava