Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

PlaviVlak
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 06, 2018 1:00 am

cikazubo je napisao/la:
ned maj 06, 2018 12:49 am
A ko je taj trener koji je stranac, poznaje nasu ligu, a nivo je iznad nasih.
To svi pisu, al ja nemam bas ni jedno ime u glavi osim Vahe, Bajevica, Petkovica itd.. Ovi koji su nama dostupni su svi kocka.
Nadovezao si se na mene i slažem se s tobom da nije lako naći takvog trenera. Mislim da je Vukomanović bio profil trenera koji je za Želju. Siguran sam da poznaje neke stvari, da bi se brzo navikao, a sigurno da ne bi trpio neke gluposti. Naravno, posao sportskog direktora jeste da traži trenera, veoma težak posao, ali ako se nadje pravi pola posla si za titulu obavio.
Stari nick: Zaka.

Biće Željo opet šampion!

exbabilon
Kontakt:

ned maj 06, 2018 1:02 am

Eh da pitari nisu ubili Kodri svaku zelju za povratkom u BiH, on bi bio dobra opcija po meni. Bazdarevic mozda na osnovu iskustva, imena i autoriteta. Manje vise svaki je macak u vreci, osim jednog naravno.
Spoiler:
slika

MrkiMedo
Kontakt:

ned maj 06, 2018 1:06 am

A ko je dovoljno dobar trener da nama udovolji ?
Ne mora to biti neki ekspert, evo primjer Bake koji ispade Guardiola za Adzema. Treba nam jak strucni stab u svim segmentima. Provjerena imena za trenera golmana, pomocne trenere i covjeka za kondiciju i fizicku pripremu igraca.
Vodja na terenu koji ce im u svakom trenutku imati muda reci da su pizduni na pravi nacin, a ne hvatanje za vratove i galama na svakog zivog tipa Bogicevic.
Trebaju nam brza krila, a vec ih imamo.
Pametan sef strucnog staba koji ce imati razumijevanja za neke stvari na koje mu neko treci ukazuje s dobrom namjerom. Mudonja koji ce poslati na klupu Zakarica, pomnoziti ga sa nulom i ostalo. Iza tog ŠSŠ treba uprava sa podrskom, al fkt podrskom. Sazna se da neko nece nesto da radi, da radi kontra Zelje ili kontra trenera, udari po dzepu. Nemoj suspenziju nikakvu, nista to, njemu jos bolje da ne igra, a pare kapaju. Udari po dzepu jednom i nikad vise se to nece desiti jer je nama opcenito marka iznad svega.
Nasi igraci kad god odigraju vrhunsku utakmicu pa onda narednu preko krca ja se samo sjetim Kosticeve izjave na presici poslije Viteza i sve mi bude jasno. Na zenama jasite i izivljavajte se, ovdje bar posteno platu zaradite kad grb i ime ne cijenite

staaarinavijac
Kontakt:

ned maj 06, 2018 1:06 am

Ako uprava odluči da dovede novog trenera , mislim da to MORA biti neko kvalitetan izvana ( da li stranac ili neko sa ovih prostora koji je stekao zapadnoevropske navike i znanje ) .Takva osoba uz potrebno znanje o modernom fudbalu bi trebala biti beskompromisna i gladna uspjeha .Dakle , logički , radilo bi se o relativno mlađem treneru , jer stariji bi bio realno skup.
O nekim igračkim pojačanjima sad je teško i razmišljati (igrači koji su već tu unazad par sezona su objektivno i psihički istrošeni i bilo bi im teško naći novi motiv za borbu za titulu) , jer je novi stručni štab goruće pitanje.

Kao što rekoh , da sačekamo i vidimo hoće li i koga će uprava dovesti u novi SŠ.

Mirek11
Kontakt:

ned maj 06, 2018 1:08 am

cikazubo je napisao/la:
ned maj 06, 2018 12:49 am
A ko je taj trener koji je stranac, poznaje nasu ligu, a nivo je iznad nasih.
To svi pisu, al ja nemam bas ni jedno ime u glavi osim Vahe, Bajevica, Petkovica itd.. Ovi koji su nama dostupni su svi kocka.
Ni ja ne vidim tog stranca koji bi kao trebao da poznaje ligu, da je iskusan, autoritet i pri tome nama dostupan. I sto svi zaboravljamo, ko bi od takvih imao motiv doci u nas ligu raditi?!
Nisam za Adu da ostane jer nema taj kvalitet da vodi ovaku ekipu do uspjeha. Baka mu je pokazao kako se vodi ekipa, odrzava zdrava konkurencija u ekipi, rotira i na kraju ostvaruje uspjeh. A imao je sve uslove sto je trazio.
Amar kao trener i samo trener bi bio odlican za nase lige.
O pomacima u evropi cemo jos dugo, dugo sanjati sa bilo kojim strucnjakom.

Tezak zadatak ce biti ako budu mijenjali jer sve kriterije necemo sigurno zadovoljiti pa ce biti raznih komentara.
Ja bih volio sam ta taj trener nam ponudi brzu igru, brze igrace, neku uigranu akciju da vidimo, kontru da istrcimo jer ovo sto smo gledali u zadnje vrijeme je lose i presporo za profesionalni fudbal.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Hadzijalagic
Kontakt:

ned maj 06, 2018 1:11 am

Po ovim zadnjim sezonama ispada da je bolje imati dva podjednaka igracaca na svim pozicijama, koji i ne moraju biti neka "klasa", a koje mozes bezbolno rotirati nego jednog top igraca koji nema kako treba konkurenciju i kojeg moras forsirati do iznemoglosti..

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk

Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned maj 06, 2018 1:11 am

Mi moramo imati viziju, da znamo sta uopste zelimo u narednom periodu. Misljenja sam da se mora nastaviti ono sto se donekle pocelo ove sezone, a to je stvaranje jedne fine ekipe sa dva-tri iskusnija igraca, sa njih jos par talentovanih, borbenih, zeljni dokazivanja i daljeg napredovanja u karijeri, te promociji juniora.
Blagojevic i Zakaric su savrseni primjer iskusnih igraca koji su prevaga. Ramovic, Zajmovic, Zec, Graovac predvode malo mladje igrace, moderne, brze, zeljne napretka. I onda imas mladih igraca, ne moraju biti samo nasi juniori. Oni ne mogu biti vecina u prvih 11, jer bi to morali biti sve ekstra talentovani momci kalibra Bajica, Hadziahmetovica, Sabanadzovica, a takvih ne mozes imati deset, nismo u toj poziciji. Ali mozes imati u kadru od 25 igraca dosta takvih. Neka pojedini dobijaju sanse u kupu, pa da se tako dokazuju i postepeno ubacuju.
Trebamo i gajiti svoju prepoznatljivu igru, a ne da se u kljucnim momentima sezone gubimo, pa da to ni na sta ne lici. Igra se ne smije bazirati na pojedinacnom kvalitetu, pa sta bude.
Ko god da bude trener, mislim da je ovo idealan recept. I imali smo sve to i ove sezone, ali se nije koristilo. Guralo se istih 11 i to nam je dohakalo. Ramovica zavaljujes, Zec suspendovan (ponavljam, opravdano, ali uticalo je), Saban na klupi, Projic i Osmankovic takodjer. Vecinu polusezone tako. A Kajkut dobija i previse minuta, Vranjes kao da u ugovoru ima da mora svaku igrati. Odmori ga, mi na forumu pisali kada je dosao da ce se mijenjati on i Blagojevic i tako je moralo biti. Malo ga spustis na zemlju, a opet izvuces iz njega maksimum. Realno, Vranjes je igracina, ali samo ako ga dobro iskoristis, nikako da igra stalno i to neprirodnu poziciju.
Treba nam kvalitetan trener sa dobrim saradnicima, a Papac da se pobrine oko nekih stvari kao sto je igracki kadar, transfer politika, nacin nase igre. Da se ne desavaju opet nelogicne cistke jer se treneru digao, to nam ne treba. Otici ce par bitnih igraca, pa ce trebati kvalitetno popuniti te pozicije, i napravis plan za par juniora i kako ces ih postepeno uvoditi tokom sezone i to je to. Zeljo ispred svega, da se ne desava da zbog tvrdoglavosti Adzema gubimo ope glupo titulu, prethodne sezone Petrovica.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

mirsad94
Kontakt:

ned maj 06, 2018 1:16 am

Kakav vojnik u ku.rac . Fuj sta uradi od onakve ekipe , licno on i niko vise. Ne zna i tacka , kraj price . Toliko mi se zgadio, veca ubleha i neznalica od Slavka , Edisa i Kostica zajedno, ovu skupinu igraca sjebati i dovesti na ove grane svojim neznanjem to samo ovome moze da uspije. On umjesto od sloidnih igraca da napravi jos bolje , on je sjebao i ove sto su kvalitet iznad ove lige .Sta treba i dobijeni Kup da popusi , pa sta cemo onda? da ga objesis na sred Grbavice ne vrijedi ti ako popusis i to. Dajte ba strucnjaka da iole se razumije u posao koji radi, ne mora biti Amar , ali dajte nekog ko je sposoban ista uraditi, da ima trunku autoriteta i iskustva , na kraju krajeva gore od ovog tesko da moze. Ne zna i treba da ide kao i pojedini igraci zajedno sa njim.

igla
Kontakt:

ned maj 06, 2018 1:23 am

Ma bit će čistka vjerujem, od stručnog štaba pa nadalje.
Nama će trebati za prvih 11 trebati bar 5-6 novih igrača, ako ne i više...

MrRiccoli
Kontakt:

ned maj 06, 2018 1:24 am

Razumijem i ove sto su za Adu da ostane jos bolje razumijem ove koji su za to da ide, razumijem ove koji kažu samo Amar isto tako i ove koji kažu ako ne možemo ništa bez Amara treba nas ugasiti. Tako razumijem i ove koji kažu podrška upravu, a i ove koji kažu uprava napolje ali samo ne razumijem zašto ovi koji kažu uprava napolje govore samo Amar Osim, a kad ih pitam koga u upravi sute ko zaliveni. Jel ih to sramota reci koga bi u upravi ili nemaju veze s vezom ili im Amar služi kao paravan jer Amar nije uprava kluba sto ce na kraju biti istina. Molim vas vi koji kažete uprava napolje dajte imena i prezimena koji ljudi da uđu u upravu, a da odgovor nije samo Amar Osim ili nije Željo na sta 2015 to je vec isfurano

Hadzijalagic
Kontakt:

ned maj 06, 2018 1:33 am

Postavio sam im ja isto pitanje i pogasise se odjednom. Niko da odgovori..

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk

Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

cikazubo
Kontakt:

ned maj 06, 2018 1:48 am

Znaju oni za koga piskaraju po forumima al znaju i kakvo bi ismijavanje krenulo kad bi imemovali nalogodavce koji bi kao trebali da naslijede ove vrijedne, cestite i pametne ljude koji vode klub, zato neces/ necemo ni dobiti odgovora.

1921.ba
Kontakt:

ned maj 06, 2018 1:50 am

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned maj 06, 2018 1:52 am

Znaci sto se Krupe tice, Dujakovic, Aleksic i Fajic out. Bas me zanima ko ce izaci od nasih na teren. Nadam se ovako nesto, a da je u domenu realnog poznavajuci Adzema:

Kjosevski - Graovac, Bogicevic, Osmankovic, Mehremic - Blagojevic, Sabanadzovic, Ramovic, Zakaric, Zajmovic - Ubiparip

I bude li mu sa klupe usao Kajkut da 'cuva' rezultat, ranit cu se. Tacno vrijedjanje inteligencije. Imamo brzih rjesenja. Protiv Sirokog bih volio vidjeti barem malo Zerica, Modica, Eldara Sehica, ali tesko za ocekivati.

Praise the sun \[T]/

1921.ba
Kontakt:

ned maj 06, 2018 1:55 am

Svoj komentar dat ću nakon derbija, a do tada podrška svima od struke do igrača da dignemo Kup.
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Locomotiva
Kontakt:

ned maj 06, 2018 2:00 am

Da bi nam Sablic bio trener od pocetka sezone osvojili bi titulu pet kola pri kraju. Covjek je pravi takticar, prilagodjava sistem igre. Siroki je imao dosta problema sto se tice povrijeda a da ne bih, sigurno bi se borili makar za 2. mjesto. U EL su igrali odlicno protiv dobrog/dobrih protivnika. Da bih Zeljo igrao 110% "sa srcem" gdje bi nam bio kraj? Vjerujem da je Sablic sposoban da izvuce maksimum od ekipe.

Kako god, Adzema treba odmah skinuti, da novi trener se upozna s ekipom pa da imamo vece sanse za europu. Za prvu pomoc ne bih ni zalio da nam Odovic budi trener. Mesa je isto alternativa, mislim da moze puno bolje nego sto je pokazao u reprezentaciji. Kodro bujrum, mada mislim da nikad ne bih Zeljeznicara trenirao. Osima ne moram ni spomenuti.
STOP IZGOVORIMA RAZNIM! STOP STOLICAMA PRAZNIM!
NAVIJAČI NA GRBAVICU - SVAKU ŽELJINU UTAKMICU !

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned maj 06, 2018 2:00 am

1921.ba je napisao/la:
ned maj 06, 2018 1:55 am
Svoj komentar dat ću nakon derbija, a do tada podrška svima od struke do igrača da dignemo Kup.
:palacgore: :titula:

Praise the sun \[T]/

Leon_Professional
Kontakt:

ned maj 06, 2018 2:42 am

Kakav Sablic bola. Bolji trener od Adzema vjerovatno, al sta je on vece ime, veci autoritet od Adzema? Nista. Pojeden bi bio kao i svi treneri do sad.
Kako ne shvatate da kod nas i ono sto ima kvaliteta bude sjebano mahalom, pritiscima i cim sve ne.

Nigdje nije kao ovdje. U Zrinjskom pritisak ne postoji. Samo kod nas kad napravis dva kiksa ovi "s druge strane" vide sansu pa jos vise podmetnu i naprave sto vecu agoniji. A ovi ovamo se inate.

Nema nama na zelenu granu dok se dijelimo. Znaci nema sanse.
Nabijem ja obje strane il kolko ih vec ima ako ne gledaju Zelju a gledaju sebe. Na kraju price Zeljo ispasta.

Eric Cantona
Kontakt:

ned maj 06, 2018 3:09 am

07.01.2018.
Da li Misimović i Osim mogu zajedno?
I kada bi radili zajedno, svako bi imao svoj resor. Ali se pravila moraju poštovati, ko god da radi.
Ukoliko se Amar Osim može uklopiti u ovaj model rada, onda je dobrodošao.
Pogledati od 33:30
https://www.youtube.com/watch?v=nRLOZLxHyc0

Locomotiva
Kontakt:

ned maj 06, 2018 3:32 am

Leon_Professional je napisao/la:
ned maj 06, 2018 2:42 am
Kakav Sablic bola. Bolji trener od Adzema vjerovatno, al sta je on vece ime, veci autoritet od Adzema? Nista. Pojeden bi bio kao i svi treneri do sad.
Kako ne shvatate da kod nas i ono sto ima kvaliteta bude sjebano mahalom, pritiscima i cim sve ne.

Nigdje nije kao ovdje. U Zrinjskom pritisak ne postoji. Samo kod nas kad napravis dva kiksa ovi "s druge strane" vide sansu pa jos vise podmetnu i naprave sto vecu agoniji. A ovi ovamo se inate.

Nema nama na zelenu granu dok se dijelimo. Znaci nema sanse.
Nabijem ja obje strane il kolko ih vec ima ako ne gledaju Zelju a gledaju sebe. Na kraju price Zeljo ispasta.
Bolji trener od Adzema je vjerovatno sigurno. Autoritet se uklapa poslom. Svaki trener ce imati autoritet. Sad ako pocinje da suspenduje igrace za nista, da se pravi mangup pa misli da je nesto sto nije e onda je vec problem. Sablic da ima podrsku uprave bilo bi dovoljno. Da bi mahala odlucila, osvojili bi titulu ali 2. lige FBiH.

Nigdje nije kao ovdje, imamo uslove i igracki kadar za razliku od Sirokog. Pritisak je svugdje, i u Krupi tako i u Zrinjskom. Svaki klub ima istinske navijace i simpatizeri kao i sto ima oni sto pluju poslije kiksa. Pravi trener ce znati kako i sta da radi, samo da ima podrsku uprave kao sto sam prije napisao. Ako nemas podrsku uprave, nemas slobodu i nemas to sto bi vi zvali "autoritet".
STOP IZGOVORIMA RAZNIM! STOP STOLICAMA PRAZNIM!
NAVIJAČI NA GRBAVICU - SVAKU ŽELJINU UTAKMICU !

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 2 gosta.

Prijava