ned maj 06, 2018 1:11 am
Mi moramo imati viziju, da znamo sta uopste zelimo u narednom periodu. Misljenja sam da se mora nastaviti ono sto se donekle pocelo ove sezone, a to je stvaranje jedne fine ekipe sa dva-tri iskusnija igraca, sa njih jos par talentovanih, borbenih, zeljni dokazivanja i daljeg napredovanja u karijeri, te promociji juniora.
Blagojevic i Zakaric su savrseni primjer iskusnih igraca koji su prevaga. Ramovic, Zajmovic, Zec, Graovac predvode malo mladje igrace, moderne, brze, zeljne napretka. I onda imas mladih igraca, ne moraju biti samo nasi juniori. Oni ne mogu biti vecina u prvih 11, jer bi to morali biti sve ekstra talentovani momci kalibra Bajica, Hadziahmetovica, Sabanadzovica, a takvih ne mozes imati deset, nismo u toj poziciji. Ali mozes imati u kadru od 25 igraca dosta takvih. Neka pojedini dobijaju sanse u kupu, pa da se tako dokazuju i postepeno ubacuju.
Trebamo i gajiti svoju prepoznatljivu igru, a ne da se u kljucnim momentima sezone gubimo, pa da to ni na sta ne lici. Igra se ne smije bazirati na pojedinacnom kvalitetu, pa sta bude.
Ko god da bude trener, mislim da je ovo idealan recept. I imali smo sve to i ove sezone, ali se nije koristilo. Guralo se istih 11 i to nam je dohakalo. Ramovica zavaljujes, Zec suspendovan (ponavljam, opravdano, ali uticalo je), Saban na klupi, Projic i Osmankovic takodjer. Vecinu polusezone tako. A Kajkut dobija i previse minuta, Vranjes kao da u ugovoru ima da mora svaku igrati. Odmori ga, mi na forumu pisali kada je dosao da ce se mijenjati on i Blagojevic i tako je moralo biti. Malo ga spustis na zemlju, a opet izvuces iz njega maksimum. Realno, Vranjes je igracina, ali samo ako ga dobro iskoristis, nikako da igra stalno i to neprirodnu poziciju.
Treba nam kvalitetan trener sa dobrim saradnicima, a Papac da se pobrine oko nekih stvari kao sto je igracki kadar, transfer politika, nacin nase igre. Da se ne desavaju opet nelogicne cistke jer se treneru digao, to nam ne treba. Otici ce par bitnih igraca, pa ce trebati kvalitetno popuniti te pozicije, i napravis plan za par juniora i kako ces ih postepeno uvoditi tokom sezone i to je to. Zeljo ispred svega, da se ne desava da zbog tvrdoglavosti Adzema gubimo ope glupo titulu, prethodne sezone Petrovica.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!
Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk
Praise the sun \[T]/
What can change the nature of a man?