uto mar 06, 2018 2:20 pm
Eh, nisam gledao tekmu. Koliko sam vidio na izvještaju većina njihovih šansi je bila iz prekida kad nismo dobro očistili. Penal za njih ko kuća. Te startove Stojkića bi volio vidjeti. Nisam pobornik teorija zavjere ali opet kad je protivnik u prednosti sudija kao sudi u našu korist, a Zrinji kad im gori da okrenu rezultat. Prošle godine svi napdanu na nas zbog penala protiv Širkog kad nam pet penala nije moglo pomoći. Nego neću o sudijama više.
Naši moraju shvatiti da samo sa sto posto u svakoj tekmi možemo do titule. Ne radimo ispod stola ljudi i morate shvatiti da mora biti oscilacija. Svaki klub na svijetu ima poraza i nerješenih. Dešava se. Znam ljuti ste, ali idemo dalje. Dva je boda minus. Nije šećer u vodu upao. Izvući pouke i samo naprijed. Samo zajedno. Opet me boli kakoa neki ''navijači'' namjerno ruše atmosferu. Jedva dočekali. Samo znam da mi više nikad neće moći reći da su navijači poserem im se u stau. Iz krajnosti u krajnost. Mnogi ne shvataju šta je ovaj Željo. TO je pokret ljudi dragi. Nikad rezultat nije bio u prvom planu. I ja bi volio da smo prvaci Evrope, ali Željo je nešto više od toga. bar ja tako doživljavam. Ovi što se pitaju gdje su navijači, moram reći da nas opet ima s obzirom na okolnosti, ali da je klljuč svega što iz države odoše ljudi koji shvataju koncept Želje o kojem pričam i sve više nekakva srdžba ovih što to ne razumiju preovladava i uči ove mlađe generacije na pogrešan način. I ja sam ljut i kritičan i sve ali me ovi komentari nakon tekme više sjebu nego sama tekma. Znam da ima ovih koji namjerno seru, ali ima i ovih koji su poprimili taj koncept koji nije Željin. Mi smo porodica ljudi uvijek bili prije svega. Slažem se da moramo biti uvijek u vrhu ali nemojte me tjerati da opet objašnjavam situaciju u državi i stanje u društvu po kojem je veliki uspjeh što smo uopšte u vrhu. POčev od Koldže pa nadalje.
Sad neke stvari što se tiče igrača:
1. nemojte pljuvati Adija. Dobar je on igrač. Malo Zec, a malo i to što je on ofanzivniji lijevi bek dovode do nekih greškica u odbrani. Ja ne vijdeh velike greške. Treba i njemu podrška, a u manjim tekmam on treba biti opcija broj jedan na lijevom beku. Ovdje je i Adžem možda pogriješio što stameni i niži Hadžić nije počeo. Svako je za određenu taktiku i to igrači moraju shvatiti i ne ljutiti se, ako se uopšte ljute
2. Šaban ne igra zbog terena, lahotan je a ovdje treba guranje i sl. više nego znanje. Igrat će on za par kola
3. PO meni Hajdar i Šaban u narednom periodu trebaju dijeliti minutažu zavisno od taktike, a isto tako i Blagoje i Vranješ. Blagoje bi meni bio zamjena i za Ramovića a ne Zeba. On je taj koji okomito ide na gol i zna dati pas, a greška na toj poziciji nas manje košta. Igrao je već to i svia mi se. Ovako je Adžem čini mi se izgubio povjerenje u Zebu. I ja mislim da ne može. Blagoje bi mogao biti dobra opcija. Bolja nego Vojo što ponekad bude ili Kajkut.
4. BOgi je takav igrač i cijelu karijeru je takav. I ja jedva čekam da završi karijeru, ali sada nam treba ot iskustvo jer ga nemamo
5. POčeo bi sa Kenom i Kemom nazad. Treba nam brži igrač jer će Čelik igrati na kontre. Ćubari ova tekma nije opcija
6. Mladi igrači će dobijati šansu. Ja sam prvi zagovornik toga ali ne može odjednom i ne mogu svi. Pretpostavljam da je ove sezone cilja taj trofej i ako nam ga neki omladinci mogu donijeti igrat će sto posto. Ako ga uzmemo pritisak će opasti i u narednu sezonu krećmo vjeurjem i sa Mujagom i sa Dacićem i sa Šehićimia kao ozbiljnim opcijama pored Žere, Šabana i Hajdara. Pa možda još neki dobiju priliku. Mi smo napravili takvu atmosferu da je teško puno omladincce gurati sada. Objasnio sam to gore.
7. ODu dovesti da se priključi stručnom štabu. Više očiju bolje vide. Bez sujete i kod ODe i kod Ade. Ide zgusnut raspored
Hajmo ljudi malo sabura i hajmo malo da se vratimo našoj izvornoj koncepciji.