Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Tryg
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto mar 06, 2018 1:32 pm

Ima li negdje video pressa? :)
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto mar 06, 2018 1:34 pm

Moze li neko izbaciti raspored lige za prvaka, ako ostane ovaj poredak na tabeli?

Hvala!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pet igraca je pred suspenzijom

Zakarić (2), Zec (2), Mehremić (2), Ubiparip (2), Stevanović (8)

moramo biti oprezni, veoma oprezni...
100/94/37/34 - i to je to!

Pompey
Kontakt:

uto mar 06, 2018 1:35 pm

Tryg je napisao/la:
uto mar 06, 2018 1:32 pm
Ima li negdje video pressa? :)
Ma kakav video press, jedna te ista pitanja i jedni te isti odgovori.
Da puste neki video press iz prvog dijela sezone mislim da niko ne bi ni skontao.
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

Amidza
Kontakt:

uto mar 06, 2018 1:58 pm

Bas me zanima koga ce Ado na stoperske pozicije. Da nije neko upratio sta se uigravalo na treninzima?
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Paranoja
Kontakt:

uto mar 06, 2018 1:59 pm

Naši su ljudi čudo, jedva čekaju da se poseru po našim mladim igračima i da im zvižde poslije prve greške, isti momci koji ti dovedu Madrid i pokažu strast i muda kako se treba igrati za naš grb. Isti će ti na kraju reći za Markovića da je Mascherano i Ramovića da je David Silva. Nemoj Beširovića kao beka zadržat nego Projića dovedi da bude među najplaćenijima a da na klupi sjedi.

Sarajevo u prošlom kolu izvela tri igrača do 19 godina i uzeli ljudi, a prodali dva najveća talenta u Portugal prije dva mjeseca... Sramota je kako malu minutažu je Žerić imao dok je bio zdrav, a najveći je talenat bio prije godinu dana u svojoj generaciji nego smo ga MI kao navijači prvi ubili psihički pa onda ga je manjak prilika da se dokaže dodatno sjebalo.

Kospicar
Kontakt:

uto mar 06, 2018 2:01 pm

Durgo je napisao/la:
Moze li neko izbaciti raspored lige za prvaka, ako ostane ovaj poredak na tabeli?

Hvala!
Play off za prvaka

10.03. Željezničar-Krupa
17.03. Zrinjski-Željezničar
31.03. Željezničar-Radnik
07.04. Željezničar-Široki
11.04. 1/2 Kupa
14.04. Sarajevo-Željezničar
18.04. 1/2 Kupa
21.04. Krupa-Željezničar
28.04. Željezničar-Zrinjski
02.05. Finale kupa
05.05. Radnik-Željezničar
09.05. Finale Kupa
13.05. Široki-Željezničar
20.05. Željezničar-Sarajevo
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

boju dao si nebu...
Kontakt:

uto mar 06, 2018 2:02 pm

Amidza je napisao/la: Bas me zanima koga ce Ado na stoperske pozicije. Da nije neko upratio sta se uigravalo na treninzima?
Nemam pojma sta se uigravalo na treninzima, ali ocekujem Osmankovica u paru sa Mehremicem ili Hadzicem. Ne vjerujem da ce Adzem nesto eksperimentisati sa igracima koji nisu upisali 1 min. ove sezone.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

boju dao si nebu...
Kontakt:

uto mar 06, 2018 2:05 pm

Kospicar je napisao/la:
uto mar 06, 2018 2:01 pm
Durgo je napisao/la:

Hvala!
Play off za prvaka

10.03. Željezničar-Krupa
17.03. Zrinjski-Željezničar
31.03. Željezničar-Radnik
07.04. Željezničar-Široki
11.04. 1/2 Kupa
14.04. Sarajevo-Željezničar
18.04. 1/2 Kupa
21.04. Krupa-Željezničar
28.04. Željezničar-Zrinjski
02.05. Finale kupa
05.05. Radnik-Željezničar
09.05. Finale Kupa
13.05. Široki-Željezničar
20.05. Željezničar-Sarajevo

Vise mi se svidja ovaj raspored :ganja: ...titula ne nasa nakon utakmice sa Radnikom. :zeljeznicar1:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Amidza
Kontakt:

uto mar 06, 2018 2:07 pm

Paranoja je napisao/la:
Naši su ljudi čudo, jedva čekaju da se poseru po našim mladim igračima i da im zvižde poslije prve greške, isti momci koji ti dovedu Madrid i pokažu strast i muda kako se treba igrati za naš grb. Isti će ti na kraju reći za Markovića da je Mascherano i Ramovića da je David Silva. Nemoj Beširovića kao beka zadržat nego Projića dovedi da bude među najplaćenijima a da na klupi sjedi.

Sarajevo u prošlom kolu izvela tri igrača do 19 godina i uzeli ljudi, a prodali dva najveća talenta u Portugal prije dva mjeseca... Sramota je kako malu minutažu je Žerić imao dok je bio zdrav, a najveći je talenat bio prije godinu dana u svojoj generaciji nego smo ga MI kao navijači prvi ubili psihički pa onda ga je manjak prilika da se dokaže dodatno sjebalo.
Ne znam zasto to govoris. OK, navijaci, ima budala svakakvih. Ako je iko davao sansu mladima to je Adzem. Ljudi presjedili jednu utakmicu. Gdje je to Besirevic? Ne znam kako mislis da ga zadrzavamo i gdje. Jedino ako nisam fulio vijest da je negdje na posudbi, a vjerujem da nisam. Dosta je napredovao (po meni i neocekivano), ali mislim da jos uvijek nije zreo za seniorski fudbal. Ne treba nas porediti sa pitarima, sto se tice odnosa prema mladim igracima, jer FK Sarajevo je vazda bilo bermudski trougao za omladince. Tamo bi Messi da je mlad prop'o. Zeric treba da igra i igrao je, popravio je kazu i odnos prema treningu, ali ne znam kako da igra sad kad je povrijedjen.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Amidza
Kontakt:

boju dao si nebu... je napisao/la:
uto mar 06, 2018 2:02 pm
Amidza je napisao/la: Bas me zanima koga ce Ado na stoperske pozicije. Da nije neko upratio sta se uigravalo na treninzima?
Nemam pojma sta se uigravalo na treninzima, ali ocekujem Osmankovica u paru sa Mehremicem ili Hadzicem. Ne vjerujem da ce Adzem nesto eksperimentisati sa igracima koji nisu upisali 1 min. ove sezone.
I ja mislim da je Kemo siguran, s kim ce ga uparit, to mi je malo teze predvidjeti.

Tryg
Kontakt:

uto mar 06, 2018 2:11 pm

Hocel nam ovi zadnje kolo aplaudirati dok mi ulazimo na Hadison?
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

LARSSON
Kontakt:

uto mar 06, 2018 2:14 pm

Ugledajmo se na Sarajevo :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:

Izlija
Moderator
Kontakt:

uto mar 06, 2018 2:15 pm

Ako bi se desilo da im od nas zavisi izlazak u EL zapeti kao da nam za život znači
イビチャ・オシム

Paranoja
Kontakt:

uto mar 06, 2018 2:20 pm

Amidza je napisao/la:
Paranoja je napisao/la:

Ne znam zasto to govoris. OK, navijaci, ima budala svakakvih. Ako je iko davao sansu mladima to je Adzem. Ljudi presjedili jednu utakmicu. Gdje je to Besirevic? Ne znam kako mislis da ga zadrzavamo i gdje. Jedino ako nisam fulio vijest da je negdje na posudbi, a vjerujem da nisam. Dosta je napredovao (po meni i neocekivano), ali mislim da jos uvijek nije zreo za seniorski fudbal. Ne treba nas porediti sa pitarima, sto se tice odnosa prema mladim igracima, jer FK Sarajevo je vazda bilo bermudski trougao za omladince. Tamo bi Messi da je mlad prop'o. Zeric treba da igra i igrao je, popravio je kazu i odnos prema treningu, ali ne znam kako da igra sad kad je povrijedjen.
Govorim da smo svi gladni dovođenja igrača pa kakvi god to bili radije nego da naše talente guramo (osim što svi za Hajdara tvrdimo da treba bti prvotimac). To će se odraziti ove polusezone na našu igru jer će Hajdar, Šaban i Žera svi igrat manje minuta i vidjet ćemo rezultat u odnosu na prvi dio sezone kada su njih trojica uvijek bila u rotaciji i uvijek su ostavljali srce na teren ako ništa za razliku od pojedinaca.

ponosannavas
Kontakt:

Eh, nisam gledao tekmu. Koliko sam vidio na izvještaju većina njihovih šansi je bila iz prekida kad nismo dobro očistili. Penal za njih ko kuća. Te startove Stojkića bi volio vidjeti. Nisam pobornik teorija zavjere ali opet kad je protivnik u prednosti sudija kao sudi u našu korist, a Zrinji kad im gori da okrenu rezultat. Prošle godine svi napdanu na nas zbog penala protiv Širkog kad nam pet penala nije moglo pomoći. Nego neću o sudijama više.

Naši moraju shvatiti da samo sa sto posto u svakoj tekmi možemo do titule. Ne radimo ispod stola ljudi i morate shvatiti da mora biti oscilacija. Svaki klub na svijetu ima poraza i nerješenih. Dešava se. Znam ljuti ste, ali idemo dalje. Dva je boda minus. Nije šećer u vodu upao. Izvući pouke i samo naprijed. Samo zajedno. Opet me boli kakoa neki ''navijači'' namjerno ruše atmosferu. Jedva dočekali. Samo znam da mi više nikad neće moći reći da su navijači poserem im se u stau. Iz krajnosti u krajnost. Mnogi ne shvataju šta je ovaj Željo. TO je pokret ljudi dragi. Nikad rezultat nije bio u prvom planu. I ja bi volio da smo prvaci Evrope, ali Željo je nešto više od toga. bar ja tako doživljavam. Ovi što se pitaju gdje su navijači, moram reći da nas opet ima s obzirom na okolnosti, ali da je klljuč svega što iz države odoše ljudi koji shvataju koncept Želje o kojem pričam i sve više nekakva srdžba ovih što to ne razumiju preovladava i uči ove mlađe generacije na pogrešan način. I ja sam ljut i kritičan i sve ali me ovi komentari nakon tekme više sjebu nego sama tekma. Znam da ima ovih koji namjerno seru, ali ima i ovih koji su poprimili taj koncept koji nije Željin. Mi smo porodica ljudi uvijek bili prije svega. Slažem se da moramo biti uvijek u vrhu ali nemojte me tjerati da opet objašnjavam situaciju u državi i stanje u društvu po kojem je veliki uspjeh što smo uopšte u vrhu. POčev od Koldže pa nadalje.

Sad neke stvari što se tiče igrača:
1. nemojte pljuvati Adija. Dobar je on igrač. Malo Zec, a malo i to što je on ofanzivniji lijevi bek dovode do nekih greškica u odbrani. Ja ne vijdeh velike greške. Treba i njemu podrška, a u manjim tekmam on treba biti opcija broj jedan na lijevom beku. Ovdje je i Adžem možda pogriješio što stameni i niži Hadžić nije počeo. Svako je za određenu taktiku i to igrači moraju shvatiti i ne ljutiti se, ako se uopšte ljute
2. Šaban ne igra zbog terena, lahotan je a ovdje treba guranje i sl. više nego znanje. Igrat će on za par kola
3. PO meni Hajdar i Šaban u narednom periodu trebaju dijeliti minutažu zavisno od taktike, a isto tako i Blagoje i Vranješ. Blagoje bi meni bio zamjena i za Ramovića a ne Zeba. On je taj koji okomito ide na gol i zna dati pas, a greška na toj poziciji nas manje košta. Igrao je već to i svia mi se. Ovako je Adžem čini mi se izgubio povjerenje u Zebu. I ja mislim da ne može. Blagoje bi mogao biti dobra opcija. Bolja nego Vojo što ponekad bude ili Kajkut.
4. BOgi je takav igrač i cijelu karijeru je takav. I ja jedva čekam da završi karijeru, ali sada nam treba ot iskustvo jer ga nemamo
5. POčeo bi sa Kenom i Kemom nazad. Treba nam brži igrač jer će Čelik igrati na kontre. Ćubari ova tekma nije opcija
6. Mladi igrači će dobijati šansu. Ja sam prvi zagovornik toga ali ne može odjednom i ne mogu svi. Pretpostavljam da je ove sezone cilja taj trofej i ako nam ga neki omladinci mogu donijeti igrat će sto posto. Ako ga uzmemo pritisak će opasti i u narednu sezonu krećmo vjeurjem i sa Mujagom i sa Dacićem i sa Šehićimia kao ozbiljnim opcijama pored Žere, Šabana i Hajdara. Pa možda još neki dobiju priliku. Mi smo napravili takvu atmosferu da je teško puno omladincce gurati sada. Objasnio sam to gore.
7. ODu dovesti da se priključi stručnom štabu. Više očiju bolje vide. Bez sujete i kod ODe i kod Ade. Ide zgusnut raspored

Hajmo ljudi malo sabura i hajmo malo da se vratimo našoj izvornoj koncepciji.

mirzza
Kontakt:

uto mar 06, 2018 2:21 pm

Gledajuci po ko zna koji put ovaj izvjestaj momaka iz 1921tv-a se da primjetiti velika greska Sinise Stevanovica kod gola.
Inace slabo branimo prekide a ovdje je to bas izrazeno, dakle Sinisa igrom slucaja on ili po zadatku, stoji na prvoj stativi i u svoj toj guzvi umjesto da ostane na stativi on seta po petercu.
Zna se prva stativa dok se ne rascisti ne mici odatle, danas je to Sinisa, sutra ce biti Projic, Hadzic ili neko treci. Dobro nam je dosla ova samarcina pred LZP da zvjezdice vide koliko je sati i da moraju zapeti da dobiju bilo koga. Zato sutra se opet vratiti presingu, Celiku dati minimum 4 komada da se vrati samopouzdanje.

Amidza
Kontakt:

uto mar 06, 2018 2:26 pm

Paranoja je napisao/la:
Govorim da smo svi gladni dovođenja igrača pa kakvi god to bili radije nego da naše talente guramo (osim što svi za Hajdara tvrdimo da treba bti prvotimac). To će se odraziti ove polusezone na našu igru jer će Hajdar, Šaban i Žera svi igrat manje minuta i vidjet ćemo rezultat u odnosu na prvi dio sezone kada su njih trojica uvijek bila u rotaciji i uvijek su ostavljali srce na teren ako ništa za razliku od pojedinaca.
**** strucni stab koji reaguje na misljenja navijaca. Mi mozemo prizeljkivat sta hocemo do sutra. SS sastavlja ekipu. Adzem i ostali su pokazali da su dovoljno pametni da rade svoje, da rade kako misle da treba. Nema niko od nas kristalnu kuglu pa da predvidi koliku ce ko imati minutazu. Ne znam sta upucuje na to da ce omladinci upisivati manje minuta nego do sad. Ja se nadam de se to nece desiti.

ChWilla
Kontakt:

uto mar 06, 2018 2:28 pm

a kad budu igrali, reći ćemo da je to jer su pare potrošene, a džeko se nije prodao.
gradi željo boli te *****

Paranoja
Kontakt:

uto mar 06, 2018 2:28 pm

LARS1921 je napisao/la:
uto mar 06, 2018 2:14 pm
Ugledajmo se na Sarajevo :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:
Bit će zajebancija još iduće kolo koje uzimamo sigurno (ja se bar nadam). Ali mi zaboravljamo čini mi se kakvu je polusezonu imao Zakarić i da je bukvalno bio prevaga u svakoj utakmici sa asistencijom ili golom i to kao POLUTKA, ako se taj Zakarić ne pojavi u naredna tri mjeseca imat ćemo ozbiljnih problema.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.

Prijava