Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

pile87
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet feb 16, 2018 12:13 pm

Plava Porodica je napisao/la:Što se tiče utakmice, mislim da je ključ u veznom redu ako uspiju napraviti dobar balans između odbrane i napada, i igra sa što više pasova i držanje lopte u našim nogama.. Puknut će kad tad.
Ne znači mnogo posjed na onom terenu u krupi, prvo mali je teren drugo loš je treće kao da igraš na parketu. Gore dobro prodju ekipe koje znaju igrati mali fudbal i to je to.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

1921.ba
Kontakt:

Re: FK Željezničar

pet feb 16, 2018 12:14 pm

phpBB [video]

phpBB [video]

phpBB [video]

phpBB [video]

phpBB [video]
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

boja mora
Kontakt:

pet feb 16, 2018 12:17 pm

Nemam ništa protiv Voje, dobro je to što se kreče i pomaže vezi, razigrava al ja mislim da nama treba špic koji daje golove pa nešto kao Lendrić. Možda je bolja opcija Kajkut jer imamo igrača koji če napraviti akciju al je bitno da ne fulamo zicere a čini mi se i da je Mujagić u formi pa i o njemu trba razmišljati.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet feb 16, 2018 12:38 pm

Kad pogledam ovu utakmicu u Krupi za titulu, ne bude mi dobro i odmah me stomak zaboli. Ovakva podrska navijaca, povedes i onda hladan tus. Katastrofa, jos uvijek se nisam u potpunosti pomirio s gubitkom titule.
Zato, sutra po pobjedu!
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Leon_Professional
Kontakt:

pet feb 16, 2018 12:55 pm

Gore drzi loptu i skupi ih na njihovih 30 i izgubit ces glat na kontre.
Em je usko, em tvrdo, kroz sredinu nista ne mozes, a ubacaje ce stoperi kupiti lagano. Najbolje ih je izvuc a ne skupit. Mogu se oni gore branit vazdan tako.

U kakvoj je formi Blagojevic najbolje zna Ado. Blagi iz prosle polusezone mora igrati, jer boljeg trkaca i vrsioca pritiska u ekipi nemamo. A na to smo dobili sve protivnike na kraju. Svaka izbijena, nicija, lopta je bila nasa jer je Blagi ili Hare pokupe. Vranjes trkacki nije na tom levelu. Ado zna najbolje ko je kakav u ovom trenutku.

Vraca se PL, trebat ce zivaca. :D

Plava Porodica
Kontakt:

pet feb 16, 2018 1:09 pm

Meni je opet logičnije držati što visočije štopere i čuvati loptu i pokušavati kroz sredinu.
Gore je nemoguće napraviti višak preko krila u to sam i više nego ubijeđen.
Nego polahko peglati ih dok ne popusti koncentracija, bukvalno ševa i mali fudbal.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ISB87
Kontakt:

pet feb 16, 2018 1:20 pm

na pocetku odma zabit i odma je lakse kad se izvuku :D
jos uvijek mislim k'o plitak potok...0:4
MIRZA RASCIC

Grbavica
Kontakt:

pet feb 16, 2018 1:32 pm

Treba im zabiti sto vise a primiti sto manje. Kako? To nek oni kontaju :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Leon_Professional
Kontakt:

pet feb 16, 2018 1:33 pm

Siroki ih dobio 2-1 gore. Sva tri gola glavom. Prvi gol Sirokog iz kornera golman pogresno istrcao, a drugi Coric se ubacio iza ledja i glavom zabio dijagonalu skoro sa centra sto je nego nabio.
Zrinjskom dali gol iz polukontre. Onda Zrinjski imao dominaciju kroz posjed, a nisu napravili ozbiljne sanse osim suteva iz vana. Prosle sezone su im tako i zabili gol kad je onaj Kukoc zabio eurogol.

Kod kuce izgubili ove sezone samo od Sirokog, al su znali nerjeseno odigrat s Goskom npr. S Radnikom takodjer, i Slobodom. Ostalo dobili.

Meni je X najblizi ako se postavimo kao Zrinjski i budemo ganjali posjed. Sansu vidim u njihovim izostancima. Mora se osjetiti odlazak dva ponajbolja igraca.
Da nam je Lendra, dobili bi sigurno, on bi dao neku frljoku :ganja:

@ISB87, najbolja taktika odmah stisnut. Ako zabijes, onda ih dokrajcis na kontre poslije i kuci pjevajuci :D

Edis Mulalic 1921

pet feb 16, 2018 1:36 pm

Omar500 je napisao/la:
pet feb 16, 2018 12:38 pm
Kad pogledam ovu utakmicu u Krupi za titulu, ne bude mi dobro i odmah me stomak zaboli. Ovakva podrska navijaca, povedes i onda hladan tus. Katastrofa, jos uvijek se nisam u potpunosti pomirio s gubitkom titule.
Zato, sutra po pobjedu!
Tad su manekeni prodali utakmicu i onu narednu, bukvalno su izdali navijace i upravu.Koliko god Slavko bio neznalica jedini krivci su oni.Sutra ce ih igrati pola od prosle sezone odnosno sudionika najveceg pickaluka koji sam dozivio od Zeljinih igraca ikad, pa nek im to bude motiv da grizu sutra.
Modus vivendi !

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet feb 16, 2018 1:47 pm

Leon_Professional je napisao/la:
Siroki ih dobio 2-1 gore. Sva tri gola glavom. Prvi gol Sirokog iz kornera golman pogresno istrcao, a drugi Coric se ubacio iza ledja i glavom zabio dijagonalu skoro sa centra sto je nego nabio.
Zrinjskom dali gol iz polukontre. Onda Zrinjski imao dominaciju kroz posjed, a nisu napravili ozbiljne sanse osim suteva iz vana. Prosle sezone su im tako i zabili gol kad je onaj Kukoc zabio eurogol.

Kod kuce izgubili ove sezone samo od Sirokog, al su znali nerjeseno odigrat s Goskom npr. S Radnikom takodjer, i Slobodom. Ostalo dobili.

Meni je X najblizi ako se postavimo kao Zrinjski i budemo ganjali posjed. Sansu vidim u njihovim izostancima. Mora se osjetiti odlazak dva ponajbolja igraca.

@ISB87, najbolja taktika odmah stisnut. Ako zabijes, onda ih dokrajcis na kontre poslije i kuci pjevajuci :D
To je najbolja taktika u svakoj utakmici :ganja:
Slazem se, treba ih uhvatit na foru, da se zijane odmah :kafa:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Plava Porodica
Kontakt:

pet feb 16, 2018 1:54 pm

Igrač odluke Zec u 70toj minuti nakon što se Aleksić oklizne
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ponosannavas
Kontakt:

pet feb 16, 2018 1:55 pm

Omar500 je napisao/la:
pet feb 16, 2018 1:47 pm

To je najbolja taktika u svakoj utakmici :ganja:
Slazem se, treba ih uhvatit na foru, da se zijane odmah :kafa:
TO u startu a kasnije im prepustiti posjed, pa probati iz oduzetih lopti a vršiti konstantan pritisan na zadnju liniju. Ako budemo mi napadali bojim se da ćemo teško probiti bunker. To govore i ovi rezultati koje je @leon nabrojao. Znači protiv slabijih ekipa kad su morali napadati lošiji su bili.

shzna
Kontakt:

pet feb 16, 2018 2:00 pm

I nozem i lancem i pajserom u glavu,
udari, razvali za Zeljinu slavu!!!
1987

exdomorocki
Kontakt:

pet feb 16, 2018 2:01 pm

Em je usko, em tvrdo, kroz sredinu nista ne mozes, a ubacaje ce stoperi kupiti lagano. Najbolje ih je izvuc a ne skupit. Mogu se oni gore branit vazdan tako.

U kakvoj je formi Blagojevic najbolje zna Ado. Blagi iz prosle polusezone mora igrati, jer boljeg trkaca i vrsioca pritiska u ekipi nemamo. A na to smo dobili sve protivnike na kraju. Svaka izbijena, nicija, lopta je bila nasa jer je Blagi ili Hare pokupe. Vranjes trkacki nije na tom levelu. Ado zna najbolje ko je kakav u ovom trenutku.

Sto se Stojana tice i njegove trke,strucni stozer kaze da je on nas trenutno najspremniji igrač,tako da ako se uklopi brzo u linije kretanja,mislim da će nam bas valjati.
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <

Leon_Professional
Kontakt:

pet feb 16, 2018 3:06 pm

exdomorocki je napisao/la:
pet feb 16, 2018 2:01 pm

Sto se Stojana tice i njegove trke,strucni stozer kaze da je on nas trenutno najspremniji igrač,tako da ako se uklopi brzo u linije kretanja,mislim da će nam bas valjati.
To je lijepo cuti.
Nisam bas mnogo puta gledao Stojana, al cini mi se da je ono manje agresivniji i manje brzi od Blagojevica. Pa sam na to i mislio u postu.
Protiv Radnika nema Blagija, pa ni jednu niciju loptu ne uzesmo kako treba. Na to ja ciljam.
Ali ako je Stojan po struci najspremniji, onda treba i igrati.

Oni opet bolje znaju od mene ko je kolko spreman. Vjerujem da je tako kako kazes.

ISB87
Kontakt:

pet feb 16, 2018 3:11 pm

jedva cekammmmmm

gazi zeljoo!!!
MIRZA RASCIC

Leon_Professional
Kontakt:

pet feb 16, 2018 3:15 pm

Kako kaze Minjore, jos malo pa u kafanu i to ce proci kao dlan o dlan :D

Usput u 5 ima Poluvrijeme na Hayatu. Ne znam za ostale, al meni se svidja emisija, ako ne stignem pogledat obavezno vratim. :)

azbaha
Kontakt:

pet feb 16, 2018 3:24 pm

omladina1921zeljina je napisao/la:
pet feb 16, 2018 8:22 am
Dobro jutro narode radni, a i neradni! BIlo mi je malo dosadno, pa sam odlučio baciti jednu analizu ekipe sa Vrbasa.

Prve slabe tačke u ekipi, nakon odlazaka ključnih igrača, pojavljuju se na golmanskoj poziciji. Trenutno imaju u opticaju Jovana Kutića koji je ove sezone branio 6 puta u ligi i 3 u kupu i primio 7 pogodaka, i već dobro poznato premijerligaško lice - Nevres Fejzić koji je branio 13 puta i primio 11 pogodaka. Po svemu sudeći, na gole će protiv nas biti Nevres Fejzić.

Zadnja linija je značajno oslabljena jer je Jašarević otišao preko grane, ali odbrana Krupe dosta ovisi od prvenstveno Aleksandra Vukotića, a onda i Saše Nikodijevića koji igra po desnoj strani. Nikodijević je igrao 13 susreta i imao 4 asistencije, što je veoma dobra statistika za jednog desnog beka. Tu je na desnoj poziciji i naš bivši junior Kerim Palić (upisao 4 nastupa u ligi i 3 u kupu). Imaju 4 stopera, Vukotića (17 nastupa u ligi, 3 u kupu), Igora Makitana (9 susreta, 4 u kupu), Radosava Aleksića (18 u ligi, 2 u kupu) i Vladimira Ilića (2 u ligi, 1 u kupu). Duo koji bi trebao igrati protiv nas: Vukotić (201cm)-Aleksić(190cm). Najtanji su po pitanju lijevog beka i imaju samo jednog igrača na toj poziciji: Stojan Maksimović (ove sezone igrao 6 puta u ligi i 2 puta u kupu, u ligi samo tri puta starter, u kupu dobio po 90 minuta). Znači, gledano sa lijeva na desno: Maksimović-Vukotić-Aleksić-Nikodijević.

Vezni red veoma mlad (prosjek godina: 22,5). Sigurno da je najveća perjanica nedavno pojačanje iz Borca, Goran Galešić. On bi trebao igrati iza napadača, kao ofanzivni vezni. Po desnom krilu, odlaskom Stefana Barića, vjerovatno će nastupiti Miljan Ljubenović (upisao 14 nastupa u ligi i 2 u kupu, 3 gola, 2 asistencije). Tu je i ofanzivnije krilo Lazar Marjanović (13 nastupa u ligi i 3 u kupu, 4 gola sveukupno). Lijevo krilo igrat će Slobodan Milanović koji je primarno napadač ali može igrati i po krilu (upisao 17 nastupa u ligi i 2 u kupu, imao 3 asistencije) i nemaju dobru zamjenu po lijevoj strani. Na pozicijama centralnog veznog su dobro popunjeni (4 igrača: Dujaković, Savić, Nemanja Mirosavljević je prinova iz Radnika iz Srbije, Redžić), a očekujem Nikolu Dujakovića (14 nastupa u ligi i 3 u kupu, 4 asistencije) i Stefana Savića (11 nastupa u ligi i 4 u kupu, 2 gola i jedna asistencija). Dakle vezna linija: Savić-Dujaković, Milanović-Galešić-Ljubenović.

Napad izuzetno oslabljen odlaskom Koljića, iza njega ostali su na 2 napadača: Luka Krajinović (bez nastupa) i Nusmir Fajić (11 nastupa u ligi i 1 u kupu, 5 golova i 1 asistencija). Protiv nas će najvjerovatnije zaigrati Fajić (195cm).

Dakle, tipujem na formaciju 4-2-3-1:

slika

Prosjek godina selektiranih 11: 25,6 god. (najstariji: Aleksić (31), Fajić (31), najmlađi: Dujaković (21), Maksimović (22)
Prosjek visine selektiranih 11: 183,3 cm. (najviši: Vukotić (201), Fajić (195), najniži: Ljubenović (163), Galešić (175).

Kuda i kako do gola protiv ove ekipe?

Napadi po krilima, pogotovo po njihovoj lijevoj strani. Tu je naša najveća šansa preko Zakarića, jednostavno je klasa iznad svojih čuvara. Pretpostavljam da će ići udvajanje na na njega, to jeste pomijeranje u lijevu stranu od strane Vukotića. Na desnom beku će igrati Nikodijević koji je poprilično ofanzivno orijentiran, jesenas je nerijetko završavao i u centralnom redu u igri a na njegovom mjestu je igrao Aleksić. Zec bi mogao dobrim postavljanjem i izbjegavanjem ofsajd zamki mogao vrlo lahko postići pogodak ukoliko i Ubiparip bude mudro izvlačio drugog stopera, vjerovatno Aleksića (Ubipitar znatno niži ali i pokretljiviji, a s obzirom na dinamičnu prirodu našeg napadača, vrlo bi se lako moglo desiti da često odvlači pažnju Aleksiću i tako još više otvoriti prostora Zecu. Nama treba raspoloženi Zec u ovoj tekmi, definitivno. Ono što bi nam dalo dodatne šanse za postizanje pogotka su naša već poznata utrčavanja iz veznog reda. Ako bih birao po kojoj strani prvo napadati, onda po njihovoj lijevoj, kompletna im je lijeva strana u deficitu, navodio sam već iznad.

Šta izbjeći protiv ove ekipe?

Ono što ne bismo smjeli raditi je nadskakivati se sa ovom ekipom, tj. napucavati loptu i preskakati igru od noge do noge, što apsolutno možemo imati. Krupa je jaka, mlada i kompaktna ekipa tako da forsiranje igre kroz sredinu i napucavanja završit će se jalovo (visoki stoperi, visoki centralni vezni, izgubit ćemo jedno 80% zračnih duela). Slobodan Starčević je jedan dobar trener i on sigurno zna da je najbolji po sredini, a tako će Krupa i igrati. Goran Galešić će biti najveća prijetnja pored Fajića kao napadača, s toga je potrebno obratiti pažnju na njega ili će nam inače praviti probleme. Prekidi su druga potencijalna šansa za ovu ekipu i treba se truditi maksimalno zaštititi gol u takvim situacijama. U videu ispod, obratite pažnju na sljedećih 10 situacija: 14:27, 14:30, 15:29, 24:24, 25:51, 29:11, 29:56, 32:39, 35:30, 36:54. Svaki prekid im je polušansa-šansa za gol, ako im se dozvoli.
Najbolje partije Krupe u jesenjem dijelu su bile protiv Sarajeva (pobjeda u gostima 2:3), protiv Borca (pobjeda kući 2:0) i protiv Zrinjskog (kući pobjeda 1:0). Mi smo ih dobili 4:1, tako što smo uspjeli dati dva gola iz prekida (Zakarić nakon gužve u šesnaestercu, Sveti Jovan Krstitelj iz slobodnjaka) a druga dva smo dali na već gore spomenuti način: ubacivanje veznih igrača kroz sredinu (tako je Ramović poentirao) i gol sa krila (naravno Zakarić). Da se primijetiti da Krupa gaji dosadan fudbal, čiji je primarni cilj zaštititi vlastiti gol a u ofanzivnom dijelu, šta uđe-uđe. Takve ekipe su najnezgodnije jer su utrenirane i znaju kako sačuvati rezultat. Pripremni period dodatno pokazuje da im napad jako šteka, 4 prijateljske utakmice u kojima imaju dvije pobjede i dva remija (0:1 protiv Domžala, i 2:1 protiv Gyirmota, 0:0 protiv Triglava, 0:0 protiv Krškog). Ja iskreno, ako budemo na nivou, očekujem pobjedu sa dva gola razlike, tako sam glasao u anketi.

phpBB [video]
:palacgore: :palacgore: :palacgore: Veoma lijepa analiza, radi ovo cesce ako mozes

Okolele
Kontakt:

pet feb 16, 2018 3:34 pm

Za sutra:

Kjosevski----Siniša--Bogičević--Graovac--Meheremić-----Zakarić--Sinan--Hajdarević--Jovan--Zec----Vojo
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava