Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plava Porodica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet feb 09, 2018 5:17 am

Veća su nam briga štoperi od golmana.. Nismo napravili štopera da valja, nepamtim..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

teteac8684
Kontakt:

pet feb 09, 2018 7:10 am

Pa, eto, mislim da imamo sad jednog (možda i dvojicu) u juniorima...

Dr. Adzem
Kontakt:

pet feb 09, 2018 9:12 am

Imamo li kakvog uefa koeficijenta od juniora?
Cuva Bog Zelju svog!

Hare79
Kontakt:

pet feb 09, 2018 9:30 am

Šeha bi trebao biti prvi golman, mislim da je trenutno puno pokretljiviji od Begovića.

Jedan off topic: Zna li neko kad nam ističe ugovor sa Diadorom, da li će se produživati taj ugovor ili je neki drugi dobavljač u kombinaciji. Iskreno, nije nam neka oprema, Zrinja i Kobilja imaju puno ljepšu i opremu za treniranje i dresove (ako izuzmemo boju :)?

mirzza
Kontakt:

pet feb 09, 2018 9:59 am

Miru Kruzika smo samo jedne zime pokupili iz Zmaja iz Makarske, mislim 96 ili 97 godine, decko je imao vrhunski reflex a koliko se sjecam prosao je nasu skolu.
Takodjer je istina da je bio linijski golman koji nije bio sklon izlijetanjima zbog cega je Amar nakon Akranesa na gol postavio Hasagica sto se pokazalo kao pun pogodak.
Hasagic je sa druge strane imao dosta kikseva u tim svojim izlijetanjima a najbolniji je onaj kad smo na lavoru njegovom greskom u sudijskom vremenu primili gol za 1-1.
Mali Dujmovic je protiv Atletika dobro branio, par puta je boksao loptu, kod izlaska napadaca 1 na 1 imao je pravovremene reakcije (onaj peh kod 1-1 kada je odbranio pa lopta pogadja Velica i odbija se njihovom drugom igracu na nogu je bas peh). Krsica nisam gledao, pa ne mogu ni komentarisati decka, ali ovaj mali Dujmovic nije los sekunde, neke stvari svakako moze popraviti (i Vedran to mora popraviti), ali realno nema od koga nauciti, a to je opet ona prica od jucer.
Karic mi ne djeluje kao neko ko moze napraviti vrhunskog golmana, Fejzic isto tako. Eso Ibrahimovic je znao napraviti i izbrusiti golmana.
Nama je trenutno najveci nedostatak strucnih trenera koji bi brusili djecu i prvotimce, koji bi im ispravljali greske, ali polako doci ce i to, ne mozemo preko noci sve uraditi a vec je ogroman posao uradjen u proteklih 7,8 mjeseci kada smo u strucnom stabu imali 2 covjeka od kojih je 1 trener golmana.
Ne znam mozemo li kako Konjica ili Hibica ukljuciti u rad, njihovi savjeti bi bili zlata vrijedni za nase stopere, posebno cijenim Hibica koji je mozda nas najinteligentniji stoper poslije rata ,a dokaz za to je i kapitenska traka Atletiko Madrida na njegovoj ruci.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet feb 09, 2018 10:00 am

Po meni nije toliko bitno koji je proizvođač sportske opreme vec sta mi dobijamo sa tim Ugovorom. Ako uzmemo u obzir Diadoru koja ako oprema prvi tim i sve omladinske selekcije onda je to dosta bolje za nas jer svi igraju i treniraju u istoj opremi.

Kod pitara je primjer da dobijaju jeftine dresove na koje stampaju svoj grb i sponzore, a omladinske selekcije im igraju u staroj opremi tj. nisu "pokriveni" sa istom opremom kao i prvotimci. Sjetite se samo situacija od prosle godine kada su kod pitara nakon pranja pobojili dresovi koliko je sprdancije tada bilo.

Kvalitet je bitan i ono sto mi dobijamo sa tim ugovorom potpisanim sa dobavljačem sportske opreme.
Zadnja izmjena: cipiripi, dana/u pet feb 09, 2018 10:40 am, ukupno mijenjano 1 put.
Alea iacta est!

Hurmasica
Kontakt:

pet feb 09, 2018 10:35 am

Zajednički uspjeh porodice Željezničar!

https://fkzeljeznicar.ba/zajednicki-usp ... car/30715/
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

ChWilla
Kontakt:

pet feb 09, 2018 10:41 am

džumhur raskinuo a vi se oko toga sekirate...
gradi željo boli te *****

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet feb 09, 2018 10:44 am

mirzza je napisao/la:Miru Kruzika smo samo jedne zime pokupili iz Zmaja iz Makarske, mislim 96 ili 97 godine, decko je imao vrhunski reflex a koliko se sjecam prosao je nasu skolu.
Takodjer je istina da je bio linijski golman koji nije bio sklon izlijetanjima zbog cega je Amar nakon Akranesa na gol postavio Hasagica sto se pokazalo kao pun pogodak.
Hasagic je sa druge strane imao dosta kikseva u tim svojim izlijetanjima a najbolniji je onaj kad smo na lavoru njegovom greskom u sudijskom vremenu primili gol za 1-1.
Mali Dujmovic je protiv Atletika dobro branio, par puta je boksao loptu, kod izlaska napadaca 1 na 1 imao je pravovremene reakcije (onaj peh kod 1-1 kada je odbranio pa lopta pogadja Velica i odbija se njihovom drugom igracu na nogu je bas peh). Krsica nisam gledao, pa ne mogu ni komentarisati decka, ali ovaj mali Dujmovic nije los sekunde, neke stvari svakako moze popraviti (i Vedran to mora popraviti), ali realno nema od koga nauciti, a to je opet ona prica od jucer.
Karic mi ne djeluje kao neko ko moze napraviti vrhunskog golmana, Fejzic isto tako. Eso Ibrahimovic je znao napraviti i izbrusiti golmana.
Nama je trenutno najveci nedostatak strucnih trenera koji bi brusili djecu i prvotimce, koji bi im ispravljali greske, ali polako doci ce i to, ne mozemo preko noci sve uraditi a vec je ogroman posao uradjen u proteklih 7,8 mjeseci kada smo u strucnom stabu imali 2 covjeka od kojih je 1 trener golmana.
Ne znam mozemo li kako Konjica ili Hibica ukljuciti u rad, njihovi savjeti bi bili zlata vrijedni za nase stopere, posebno cijenim Hibica koji je mozda nas najinteligentniji stoper poslije rata ,a dokaz za to je i kapitenska traka Atletiko Madrida na njegovoj ruci.
Slazem se. Pisao sam jednom o tome ali su me neki napali jer su mislili da sam rekao da je Vedran los golman. Dobar je, ali bi mogao biti jos bolji da ima od koga nauciti. U zadnje vrijeme se popravio ali to je sve iskustvo a ne trening. I na ovim izvjestajima iz Antalije se vidilo da se svaki trening isto radi. Ne znam jesam li i jednom vidio npr. da se uvjezbava istrcavanje kod prekida koje nam je uvijek toliko bilo kriticno. Ali da ne pametujem puno jer ce opet biti burnih reakcija, ima na yt par dobrih videa, posebno treninzi engleske reprezentacije. Treba viditi kako ljudi rade.

Elegant
Kontakt:

pet feb 09, 2018 10:45 am

U nedjelju Velez, a onda nastavljamo gdje smo stali. :palacgore:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

exbabilon
Kontakt:

pet feb 09, 2018 10:56 am

ChWilla je napisao/la:
Prvi komentar, nasla ona nekog s debljim novcanikom. Drugi komentar nek je raskino, sad se moze posvestit tenisu. Kakav smo mi narod :D

ChWilla
Kontakt:

pet feb 09, 2018 11:01 am

ovdje je uspjeh i toaletni papir zamijeniti. da poluparafraziram ljudsku i novinarsku legendu begu...

teteac8684
Kontakt:

pet feb 09, 2018 11:01 am

exbabilon je napisao/la:
pet feb 09, 2018 10:56 am
ChWilla je napisao/la:
Prvi komentar, nasla ona nekog s debljim novcanikom. Drugi komentar nek je raskino, sad se moze posvestit tenisu. Kakav smo mi narod :D
"Pa se ti mješaj sa govnima"
"Potrošila keš hahahahahaha"
:D :D :D

exbabilon
Kontakt:

pet feb 09, 2018 11:04 am

Nema para sve se rastalilo hahah

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet feb 09, 2018 11:07 am

Dovoljno je, imate temu za to
Željezničar ante portas !

teteac8684
Kontakt:

pet feb 09, 2018 11:14 am

Kjosevski - Mehremić, Graovac, Bogičević, Stevanović - Blagojević, Šabanadžović - Zakarić, Zec, Ramović - Ubiparip

azbaha
Kontakt:

pet feb 09, 2018 11:21 am

mirzza je napisao/la:
pet feb 09, 2018 9:59 am
Miru Kruzika smo samo jedne zime pokupili iz Zmaja iz Makarske, mislim 96 ili 97 godine, decko je imao vrhunski reflex a koliko se sjecam prosao je nasu skolu.
Ovo je upravo ono o cemu sam jucer pisao, mislim da nam treba jos ljudi koji ce zajedno raditi u jednoj plitkoj hijerarhiji. Nema sanse da 2 covjeka mogu pravilno trenirati 20 ljudi, nema sanse da im se isprave svi nedostaci, ali sigurno to vide i u klubu tako i radi se na tome da se nadje jos kvalitetnih pojedinaca.

Sto se Dujmovica tice, ono sto je @Brko vidio sam vidio i ja, a to je nesigurnost kod istrcavanja:"Dal da idem il ne". Fazon je sto Veca nema ni sekunde oklijevanja, a prije je izlijetao na sve zivot, sad se to malo smirilo, vjerovatno je to i iskustvo koje je neko spominjao. Ja mislim da je Vedran vanserijski golman, da mu je motorika jednostavno straaasna i da je pomalo budala i da je to bitno kod golmana, jer nece ni igrac naletiti na golmana koji ide u punom sprintu prema njemu ima i toga definitivno.

Ako poredimo Dujmovica s Vecom ili Ibrahimom, losiji je definitivno, ali to ne znaci da on nije dobar golman. Ja mislim da je u godinama u kojima se to jos uvijek moze ispraviti, ali je potrebno raditi sa njim na tome.

***** mu majku nek ide u B tim i dok B tim trenira kornere, nek on trenira izlijetanje. Malo ovo glupo zvuci, ali fazon je sto se mora repetitivno raditi jedan odredjeni period kako bi ti nesto preslo u naviku. Konkretna njegova mana je istrcavanje, tako da i on sam treba raditi na tome, ali i neko sa njim.
Popravio si malo istrcavanje, hajmo sada raditi na ispucavanju.
Mislim da on moze postati golman prvog tima itekako, mozda ne tako kvalitetan kao njegov predhodnik, ali sasvim solidan ja PL.

ChWilla
Kontakt:

pet feb 09, 2018 11:25 am

vedran jeste vanserijski golman i niko od ovih sada ne djeluje ni blizu zrelo koliko je on bio sa 18 godina. ni fizički ni igrački. ali to ne znači da ne mogu popraviti dosta toga ako budu radili pravilno.

Southboy
Kontakt:

pet feb 09, 2018 11:28 am

Kakav li je ovaj mali hadzikadunic iz celika..mlad je,ima li od njega neke nafake da se izbrusi i napravi transfer vani :roll:
Vidim igrao je i za mladje repke redovno..

boju dao si nebu...
Kontakt:

pet feb 09, 2018 11:29 am

Kad smo vec kod golmana, pregovara se sa nekim ljudima da preuzmu rad sa golmanima u omladinskom pogonu. :palacgore: Sve selekcije, od pionira do juniora. :palacgore: Sto se tice Karica, pored svog redovnog posla kao trener golmana prvog tima, on je u proslosti odradio fenomenalan posao skautiranja nekih protivnika. :palacgore: Adzem i on imaju odlicnu saradnju! :palacgore:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 19 gostiju.

Prijava