Ogroman je napredak lige. Pa napredovala je i prva liga federacije, koja ima stvarno par ozbiljnih ekipa, sto nije malo. Prva liga RS-a je dosta slabija, mada i tu je sad jedna Zvijezda 09 koji je ozbiljan klub. Sve je to proizvod jacanja klubova, skracenja lige na 12 klubova i jos nekih faktora. Napredujemo mi, ali druge lige napreduju mnogo vise, pa se cini da tapkamo u mjestu ili da nazadujemo.Grbavica je napisao/la: ↑čet feb 01, 2018 12:41 amKo kaže da nam liga nije napredovala neka uporedi ove snimke od prije desetak godina i sada i vidjeće razliku. Od opreme kod igrača, treneri više ne izgledaju ko seoske lole i drvosječe, ribari ili svodnici. Jedini je BHT konstantno loš, i dan danas se vrše prenosi sa kamerama kojim se snimala Bitka na Neretvi.
2010. godina, neupućen insan bi pomislio da se radi o snimku iz 1921. godine, prva utakmica našeg Želje. Negdje pred kraj klipa igrači Čelika trče kontru i samo nestadoše u nekom blještavilu, nekoj magli, niko ih više nije vidio, ja oslijepio na jedno oko nakon što sam pregledo.
Treba ovo ovako s vremena na vrijeme pregledati, čisto da cijenimo više svoj klub, da vidimo evidentni napredak i uporedimo ga sa prošlim vremenom iza nas, a Boga mi i da budemo sretni što imamo momke iz 1921.tv, jer rade odlične izvještaje koje je užitak gledati.
I tako zestoka konkurencija u ligi, izjednacenost ekipa tebe tjera da budes jos bolji na svim poljima.