Protiv Borca je ovako zabio

Pojma nemam šta si napisao.Slomih se da skontam ali mi ne ide.Kojeg Petrovica spominješ?O Adzemu smo pisali.14-to kolo Hajdarevic mjenja Blagojevica a Elzner ostaje u sastavu,Zeca sam gledao i kod Petrovica i kod Adzema,Zaimovic došo na pauzi i nije mogao ni igrati kod Petrovica a što se mene tice nije trebao ni kod Adzema.I kad tako pratiš Zelju navedi mi samo trojicu od tih šest ako znaš koja su bila suspendovana i povrijedjena u utakmici protiv Viteza.zubanovic89 je napisao/la: ↑pon jan 15, 2018 12:02 amKemo je prvo utakmicu u zivotu odigrao na zadnjem veznom kod Adzema i to silom prilika. Zanimljivo mi je da si toliko vidovit da znas da je Hajdarevic (koji nije igrao prije Adzema, nije bio ni u planu kod Petrovica) trebao igrati prije Elsnera koji je dosao 3 utakmice pred Vitez (na pola prvenstva tacno). Takodjer sam fasciniran da si gledao Zaimovica i Zeca prije Adzema cijele 2 utakmice kod Petrovica i odmah zakljucio sta i kako.Plavi orkestar je napisao/la: ↑ned jan 14, 2018 11:52 pmUtakmica protiv Viteza u Vitezu je bila 14-ta u Premijer ligi koju je Adzem vodio plus kup utakmice i plus svaki dan trening i toliko dugo mu je trebalo da nadje optimalnu ekipu?Znaci svaki navijac koji prati Zelju je prije Adzema vidjeo i znao da Kemo ne moze na zadnjem veznom pored Hajdara,da Elzner ne moze prije Anela,da Zeba ne moze prije Ramovica,da Zaimovic ne moze prije Zeca...storm_raider je napisao/la: ↑ned jan 14, 2018 11:23 pmPa dobro i ta Adzemova tvrdoglavost je izgleda zaista bila jer je trazio optimalnu ekipu. Bilo je frustrirajuce svako novo kolo gledati novu ekipu, ali cim je nasao idealnih 11, vise nije odstupao od tog sastava i na tome mu treba cestitati. Mislim da je Petrovica najvise kostala tvrdoglavost, kao i Edisa. Adzem dosta mudrije to radi.
Da pratis Zelju ko sto ne pratis, znao bi takodjer da su u Vitezu petorica ili sestorica igraca bili ili supendovani ili povrijedjeni a ne da nisu igrali zbog Adzemovog eksperimentisanja.
Znaci svaki "svaki navijac koji prati Zelju" je bolji trener od Adzema?Plavi orkestar je napisao/la: ↑ned jan 14, 2018 11:52 pmUtakmica protiv Viteza u Vitezu je bila 14-ta u Premijer ligi koju je Adzem vodio plus kup utakmice i plus svaki dan trening i toliko dugo mu je trebalo da nadje optimalnu ekipu?Znaci svaki navijac koji prati Zelju je prije Adzema vidjeo i znao da Kemo ne moze na zadnjem veznom pored Hajdara,da Elzner ne moze prije Anela,da Zeba ne moze prije Ramovica,da Zaimovic ne moze prije Zeca...storm_raider je napisao/la: ↑ned jan 14, 2018 11:23 pmPa dobro i ta Adzemova tvrdoglavost je izgleda zaista bila jer je trazio optimalnu ekipu. Bilo je frustrirajuce svako novo kolo gledati novu ekipu, ali cim je nasao idealnih 11, vise nije odstupao od tog sastava i na tome mu treba cestitati. Mislim da je Petrovica najvise kostala tvrdoglavost, kao i Edisa. Adzem dosta mudrije to radi.
Ma nije.Htjeo sam reci da je mnoge stvari morao vidjeti ranije ako je vec šef strucnog štaba i da ga se ne treba hvaliti na sva zvona,rano je.Da ne poleti.Ako nastavi sa rezultatima koje je imao na kraju sezone ja mu prvi skidam kapu i prvi cu reci bravo majstore.Još uvjek me strah njegovog eksperimentisanja.I sad sam skontao šta je Zubanovic htjeo da kaze.Izmješali smo prvu i drugu tekmu protiv Viteza.storm_raider je napisao/la: ↑pon jan 15, 2018 12:27 amZnaci svaki navijac koji prati Zelju je za Adzema trener?Plavi orkestar je napisao/la: ↑ned jan 14, 2018 11:52 pmUtakmica protiv Viteza u Vitezu je bila 14-ta u Premijer ligi koju je Adzem vodio plus kup utakmice i plus svaki dan trening i toliko dugo mu je trebalo da nadje optimalnu ekipu?Znaci svaki navijac koji prati Zelju je prije Adzema vidjeo i znao da Kemo ne moze na zadnjem veznom pored Hajdara,da Elzner ne moze prije Anela,da Zeba ne moze prije Ramovica,da Zaimovic ne moze prije Zeca...storm_raider je napisao/la: ↑ned jan 14, 2018 11:23 pmPa dobro i ta Adzemova tvrdoglavost je izgleda zaista bila jer je trazio optimalnu ekipu. Bilo je frustrirajuce svako novo kolo gledati novu ekipu, ali cim je nasao idealnih 11, vise nije odstupao od tog sastava i na tome mu treba cestitati. Mislim da je Petrovica najvise kostala tvrdoglavost, kao i Edisa. Adzem dosta mudrije to radi.
Eto ti moj odgovor:Plavi orkestar je napisao/la: ↑pon jan 15, 2018 12:38 amSta da pogledam?storm_raider je napisao/la: ↑pon jan 15, 2018 12:34 amEto editovao sam gore taj odgovor, pa pogledaj.Plavi orkestar je napisao/la: ↑pon jan 15, 2018 12:32 am
Ma nije.Htjeo sam reci da je mnoge stvari morao vidjeti ranije ako je vec šef strucnog štaba i da ga se ne treba hvaliti na sva zvona,rano je.Da ne poleti.Ako nastavi sa rezultatima koje je imao na kraju sezone ja mu prvi skidam kapu i prvi cu reci bravo majstore.Još uvjek me strah njegovog eksperimentisanja.I sad sam skontao šta je Zubanovic htjeo da kaze.Izmješali smo prvu i drugu tekmu protiv Viteza.
storm_raider je napisao/la: ↑pon jan 15, 2018 12:27 amZnaci svaki "svaki navijac koji prati Zelju" je bolji trener od Adzema?Plavi orkestar je napisao/la: ↑ned jan 14, 2018 11:52 pmUtakmica protiv Viteza u Vitezu je bila 14-ta u Premijer ligi koju je Adzem vodio plus kup utakmice i plus svaki dan trening i toliko dugo mu je trebalo da nadje optimalnu ekipu?Znaci svaki navijac koji prati Zelju je prije Adzema vidjeo i znao da Kemo ne moze na zadnjem veznom pored Hajdara,da Elzner ne moze prije Anela,da Zeba ne moze prije Ramovica,da Zaimovic ne moze prije Zeca...storm_raider je napisao/la: ↑ned jan 14, 2018 11:23 pmPa dobro i ta Adzemova tvrdoglavost je izgleda zaista bila jer je trazio optimalnu ekipu. Bilo je frustrirajuce svako novo kolo gledati novu ekipu, ali cim je nasao idealnih 11, vise nije odstupao od tog sastava i na tome mu treba cestitati. Mislim da je Petrovica najvise kostala tvrdoglavost, kao i Edisa. Adzem dosta mudrije to radi.
Nije to bas tako. Adzem je to vjerovatno uvidio prije nas svih, ali postoji nesto sto se zove ljudski faktor, gdje su igraci ipak samo ljudi i ljudski reaguju na poteze trenera. To zaboravljaju svi koji igraju menadzera. Tu ne znas kako ce svlacionica reagovati na neke odluke, tu ne mozes tek tako klupirati Zebu, tu moras imati sluha da cujes kada ti golman kaze da je on sigurniji ako je ispred njega Bogicevic, itd. Zbog tog faktora nije uspio Petrovic recimo.
Procitao sam ovo.Ima i toga da se mora znati sa ljudima ophoditi,uvidjeti šta moze donijeti dobro a šta naštetiti.Nekada i jedna rjec moze narušiti stanje u ekipi ali ni u koje slucaju ne moze golman ili bilo ko drugi odredjivati ko ce igrati ili da stavljanje na klupu bilo koga moze utjecati loše po ekipu.Uvjek moraju igrati trenutno najbolji i najspremniji od onih koje ima na raspolaganju i mislim da takav stav samo moze djelovati pozitivno na tim.storm_raider je napisao/la: ↑pon jan 15, 2018 12:39 amEto ti moj odgovor:Plavi orkestar je napisao/la: ↑pon jan 15, 2018 12:38 amSta da pogledam?storm_raider je napisao/la: ↑pon jan 15, 2018 12:34 am
Eto editovao sam gore taj odgovor, pa pogledaj.
storm_raider je napisao/la: ↑pon jan 15, 2018 12:27 amZnaci svaki "svaki navijac koji prati Zelju" je bolji trener od Adzema?Plavi orkestar je napisao/la: ↑ned jan 14, 2018 11:52 pm
Utakmica protiv Viteza u Vitezu je bila 14-ta u Premijer ligi koju je Adzem vodio plus kup utakmice i plus svaki dan trening i toliko dugo mu je trebalo da nadje optimalnu ekipu?Znaci svaki navijac koji prati Zelju je prije Adzema vidjeo i znao da Kemo ne moze na zadnjem veznom pored Hajdara,da Elzner ne moze prije Anela,da Zeba ne moze prije Ramovica,da Zaimovic ne moze prije Zeca...
Nije to bas tako. Adzem je to vjerovatno uvidio prije nas svih, ali postoji nesto sto se zove ljudski faktor, gdje su igraci ipak samo ljudi i ljudski reaguju na poteze trenera. To zaboravljaju svi koji igraju menadzera. Tu ne znas kako ce svlacionica reagovati na neke odluke, tu ne mozes tek tako klupirati Zebu, tu moras imati sluha da cujes kada ti golman kaze da je on sigurniji ako je ispred njega Bogicevic, itd. Zbog tog faktora nije uspio Petrovic recimo.
Vjeruj mi da ja licno ni prema kome ko je u Zelji nikada nisam niti cu imati bilo šta licno.Samo sam protiv onih ili onoga ko svojim radom ili ne zalaganjem na utakmici utjece na loš rezultat i stanje u ekipi pa kako god se on zvao.Adzem je u tom ”trazenju ekipe” napravio poprilicno grešaka a odmah bi poslije utakmice to još dodatno pogoršao sa par izjava koje bi raju dodatno iziritirale.Završilo se sve super i samo se nadati da ovako nastave i Adzem i ekipa pa da svi slavimo zajedno.Grbavica je napisao/la: ↑pon jan 15, 2018 12:58 amAma ljudi moji fudbaleri su živa bića, nije isto kad gledaš sa strane i kad ih lično znaš. Sa strane je to dosta lakše i jednostavnije djeluje. Kao na igrici. Samo na igrici imaš save, pa ako usereš alt+f4 i ideš ponovo. Ili radiš ko Larson, dva acc, na jednom vodiš Real, na drugom Želju, pa Dinu Hasanovića prodaš za 18 miliona i eto loveU realnosti je dosta teže i dosta drugačije, nema undo. Ažemu možda jedino taj Vitez možemo pripisati kao nešto do njega, neki mali minus, ali hajmo realno ko to igra u Vitezu da ga ne bi trebali u "krnjavom" sastavu dobiti? I trebali smo dobiti tu utakmicu, ali eto ispade da nas je taj remi ošamario i dohavizo. Najgori plasman na tabeli smo imali u drugom kolu nakon poraza od Mladosti kad smo pali na 5 mjesto, a i to nije toliko relevantno jer je početak sezone. Kasnije smo držali priključak i na prva 3 mjesta se mijenjali sa Širokim i Zrinjskim. Tako da stvarno ne razumijem zbog čega toliko nezadovoljstvo i nepovjerenje prema Adžemu. To što vi nazivate eksperimentima i tvrdoglavošću ja vidim kao probavanje nekih igrača na drugačijim pozicijama i u drugačijim taktičkim varijantama. Tako je recimo Zec na špicu protiv visokih i tromih defanzivaca Krupe ili 3-5-2 sa Projićem i Zakarićem na bočnim pozicijama fino odgovorio na igru Širokog koja nam nije nikako ležala što su i potvrdili rezultati iz sezone prije gdje su nas bukvalno pregazili i nismo imali rješenja za tu formaciju. Isto tako Ramoviću se tražila pozicija, guran je na krilo, meni iskreno ima logike taj pokušaj, Sinan je dobar tehničar, veoma brz, jak na nogama, dobar u pas igri ali ipak se nije najbolje snašao, čak šta više izgledao je dosta loše. Prelaskom na svoju poziciju, pokazao je dio svog talenta i znanja, a tek nakon priprema očekujem da pokaže sve ono što zna. Takođe, Kemo na zadnjem veznom je bila loša odluka, snagu ima, veoma fin pas ima, pogotovo dugu loptu, ali je previše spor i neiskusan za tu poziciju. Takođe vrijedi istaći da je Ado potpisao osporavanog Kajkuta pa je to 90% raje dočekalo sa negodovanjem i kritikama pa nam Kajkut začepi usta sa veoma važnim golovima, pa onaj penal u Bijeljini. A da ne spominjem Hajdarevića i malog Anela.
Još jednom ponavljam, Ado Adžem se bespotrebno osporavo, pljuvo, degradiro, omalovažavo od njegovog dolaska na mjesto šefa. Zašto? Valjda zato što je naš. Da je doveden Slaven Musa, vjerovatno bi mu se pjesme pjevale već.
Al ga mozes i prodat. Uvijek ima budala koji ce ih dovestLeon_Professional je napisao/la:Moze i na menadjeru Zeba biti nezadovoljan.
Podcjenjujes igricu Storme
Siniša Stevanović, Josip Projić, Anel Sabanadzovic, Sinan Ramovic. Imao si u ekipi napadaca koji je stigao kolo prije (Upiparip ), veznjaka koji nije igrao pola godine (Elsner), veznjaka od 35 godina (Zeba), stopera na lijevom beku koji je desnjak (Graovac), dijete na stoperu (Kemo) i bez dva standardna veznjaka (Sabanadzovic i Ramovic). Pola tima fali, pola tima na divljim pozicijama ili pred penziju, kluba Kajkut, Dzenis i Dino Hasanovic, imas koga uvest u PM. Uhvatili se svi Viteza, bili smo osakaceni pred utakmicu, a i svaka ekipa iz vrha je kisala sa fenjerasem, mi smo to nadoknadili i zato smo prvi, ne znam sto se vracate na to.Plavi orkestar je napisao/la: ↑pon jan 15, 2018 12:19 amPojma nemam šta si napisao.Slomih se da skontam ali mi ne ide.Kojeg Petrovica spominješ?O Adzemu smo pisali.14-to kolo Hajdarevic mjenja Blagojevica a Elzner ostaje u sastavu,Zeca sam gledao i kod Petrovica i kod Adzema,Zaimovic došo na pauzi i nije mogao ni igrati kod Petrovica a što se mene tice nije trebao ni kod Adzema.I kad tako pratiš Zelju navedi mi samo trojicu od tih šest ako znaš koja su bila suspendovana i povrijedjena u utakmici protiv Viteza.zubanovic89 je napisao/la: ↑pon jan 15, 2018 12:02 amKemo je prvo utakmicu u zivotu odigrao na zadnjem veznom kod Adzema i to silom prilika. Zanimljivo mi je da si toliko vidovit da znas da je Hajdarevic (koji nije igrao prije Adzema, nije bio ni u planu kod Petrovica) trebao igrati prije Elsnera koji je dosao 3 utakmice pred Vitez (na pola prvenstva tacno). Takodjer sam fasciniran da si gledao Zaimovica i Zeca prije Adzema cijele 2 utakmice kod Petrovica i odmah zakljucio sta i kako.Plavi orkestar je napisao/la: ↑ned jan 14, 2018 11:52 pm
Utakmica protiv Viteza u Vitezu je bila 14-ta u Premijer ligi koju je Adzem vodio plus kup utakmice i plus svaki dan trening i toliko dugo mu je trebalo da nadje optimalnu ekipu?Znaci svaki navijac koji prati Zelju je prije Adzema vidjeo i znao da Kemo ne moze na zadnjem veznom pored Hajdara,da Elzner ne moze prije Anela,da Zeba ne moze prije Ramovica,da Zaimovic ne moze prije Zeca...
Da pratis Zelju ko sto ne pratis, znao bi takodjer da su u Vitezu petorica ili sestorica igraca bili ili supendovani ili povrijedjeni a ne da nisu igrali zbog Adzemovog eksperimentisanja.
Bgm nane 17 slabo. Vucaras ga po posudbama.dok ne istekne ugovor
arctg je napisao/la: ↑pon jan 15, 2018 1:25 amMeni je zanimljivo kako velika većina spominje tu utakmicu u Vitezu kao neku "prekretnicu", kao da nam je svima ona "otvorila oči" i kako je od tada krenula voda na naš mlin. Ja se ne bih složio sa time, skoro nikako. Naravno da jeste rezultat iz Viteza bio toliko frustirajući i da je nakon njega došla reprezentativna pauza, u kojoj smo učvrstili naše redove, pa Borac u gostima, gdje smo "započeli" tu sjajnu seriju. Ali, ako vratite sjećanje još jednu sedmicu prije Viteza, sjetit ćete se da smo na Grbavici protiv Mladosti (2:0) odigrali strašnu partiju. Usudit ću se i reći da je to bila najbolja i najljepša igra za mene u zadnjih nekoliko godina. Čak i ovdje, na forumu, komentari poslije te utakmice su bili sjajni, da ne govorim za dalje. Dakle, ja ipak mislim da je naša serija započela upravo protiv Mladosti na Grbavici a da je Vitez kiks koji je više uzrokovan povredama, suspenzijama, krpljenjem i umorom, nego li nekom Adžemovom tvrdoglavošću i eksperimentisanjem.