Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

heisenberg
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jan 03, 2018 1:34 pm

Ako budemo strpljivi, za Sabana mozemo uzeti sigurno 1,5 mil e.

salle86
Kontakt:

sri jan 03, 2018 1:39 pm

ne znam jesam li ja jedini ovde kome se sviđa ova agencija :D
jeste da oni svoje pare naplate ali treba ipak imati nekog ko će ti igrače gurnuti vani, jer koliko god da su nama oni dobri, takvih ima vani ako ništa istih i za iste pare
a mi kad bi svake godine davali po jednog igrača za milio eura vani, to bi tek bila perverzija
a nije da nemamo potencijala u omladinskom za to
samo što bi bilo dobro to je da se ugradimo sa određenim procentom od budućeg transfera
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Brkoo
Kontakt:

sri jan 03, 2018 1:50 pm

Ma cifre od 1 milion eura, 1,5 ili 2 miliona eura su smijesne za klubove poput Atalante, Rome, ekipa iz Bundeslige itd. Nisu vise u pitanju Turci nego ozbiljnije i bogatije ekipe i mnogo privlacnije lige. Za nas to jesu velike pare i dalje a za klubove poput ovih gore nabrojanih, prava sitnica.. Ako ga stvarno zele onda ce ga i dovesti. Mi moramo za ovakve talente pumpati jos vise cifru. Sve je sad do Anela i Harisa, zapnite jos jace, mozete i sebi a i klubu donijeti mnogo razloga za srecu u blizoj buducnosti. Jos ako se Amir proda za minimalno 5 miliona eura, nase je milion eura, eto kampa eto ludila :D

Ono sto je jako znacajno je da se i Dacicu da sansa vec od ove polusezone, ne zaostaje on puno ako uopste i zaostaje po kvaliteti za Sabanadzovicem i Hajdarevicem. Mene je odusevio na utakmicama juniora u ligi sampiona. Zeric se isto malo treba dozvati, kralju za tvoje drugove se zanimaju evropski giganti, de i ti se malo potrudi, imas znanje i talenat, radi jos vise, svaki se rad isplati. Trener ti je neko ko te zna i ko ce te forsirati ako vidi da se trudis i napredujes..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

stila
Kontakt:

sri jan 03, 2018 1:55 pm

Ma kakva dva miliona evra. Pa jebote igraci Nam se prodaju iz lige, iz koje se nije nijedan klub uspio plasirati u neko UEFA-ino takmicenje zadnjih cca20 godina.
Dok su lige iz regiona dali barem jednu ekipu ili njih vise. Gdje se repka uspijela plasirati samo jednom za dvadeset godina. Sve to diktira cijenu, plus sto se svaki Nas igrac smatra strancem, tako da mora biti dva puta bolji od igraca iz EU da bi igrao.

azbaha
Kontakt:

sri jan 03, 2018 1:55 pm

Brkoo je napisao/la:
sri jan 03, 2018 1:50 pm
Ma cifre od 1 milion eura, 1,5 ili 2 miliona eura su smijesne za klubove poput Atalante, Rome, ekipa iz Bundeslige itd. Nisu vise u pitanju Turci nego ozbiljnije i bogatije ekipe i mnogo privlacnije lige. Za nas to jesu velike pare i dalje a za klubove poput ovih gore nabrojanih, prava sitnica.. Ako ga stvarno zele onda ce ga i dovesti. Mi moramo za ovakve talente pumpati jos vise cifru. Sve je sad do Anela i Harisa, zapnite jos jace, mozete i sebi a i klubu donijeti mnogo razloga za srecu u blizoj buducnosti. Jos ako se Amir proda za minimalno 5 miliona eura, nase je milion eura, eto kampa eto ludila :D

Ono sto je jako znacajno je da se i Dacicu da sansa vec od ove polusezone, ne zaostaje on puno ako uopste i zaostaje po kvaliteti za Sabanadzovicem i Hajdarevicem. Mene je odusevio na utakmicama juniora u ligi sampiona. Zeric se isto malo treba dozvati, kralju za tvoje drugove se zanimaju evropski giganti, de i ti se malo potrudi, imas znanje i talenat, radi jos vise, svaki se rad isplati. Trener ti je neko ko te zna i ko ce te forsirati ako vidi da se trudis i napredujes..
Evo svi zelimo!

salle86
Kontakt:

sri jan 03, 2018 1:56 pm

1.000.000 e ... ili ti ga kad ovi uzmu sebi svoje, ostane 1.500.000 KM
ne znam, meni je to fin iznos...na to dodati jedino 20% od narednog transfera (nek ode opet za 1 milion eura to je pola miliona KM nama)...
ali eto u klubu su procjenili da mogu bolje, više...što je odlično...zaista
lijepo je ovo čitati i maštati :)
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

LeBlue
Kontakt:

sri jan 03, 2018 1:57 pm

salle86 je napisao/la:
sri jan 03, 2018 1:39 pm
ne znam jesam li ja jedini ovde kome se sviđa ova agencija :D
jeste da oni svoje pare naplate ali treba ipak imati nekog ko će ti igrače gurnuti vani, jer koliko god da su nama oni dobri, takvih ima vani ako ništa istih i za iste pare
a mi kad bi svake godine davali po jednog igrača za milio eura vani, to bi tek bila perverzija
a nije da nemamo potencijala u omladinskom za to
samo što bi bilo dobro to je da se ugradimo sa određenim procentom od budućeg transfera
Mi trebamo biti otvoreni za svakog, pa i za ovu agenciju. Nema nista lose u agenciji. Nas netreba da interesuje koliko ce oni uzeti. Neka uzmu i 50%, samo neka dignu tu finalnu cijenu prema kupcu dovoljno visoko pa da se Zelji isplati :) Ako oni to nemogu, onda je mozda bolje gledati druge opcije ili da agencija spusti svoju marzu. Uz to normalno % od sledeceg transfera je i bitniji pogotovo sad kad bi trebali da idu u jace lige gdje su i veci transferi.

damirfile
Kontakt:

sri jan 03, 2018 1:58 pm

Nedati malog ispod milion e koje ce ostati klubu a ne dati za milion i dok svako uzme svoj dio nama mizerija. Ustvari moze i ta opcija ali nama 30% od narednog transfera.

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri jan 03, 2018 2:35 pm

stila je napisao/la:Ma kakva dva miliona evra. Pa jebote igraci Nam se prodaju iz lige, iz koje se nije nijedan klub uspio plasirati u neko UEFA-ino takmicenje zadnjih cca20 godina.
Dok su lige iz regiona dali barem jednu ekipu ili njih vise. Gdje se repka uspijela plasirati samo jednom za dvadeset godina. Sve to diktira cijenu, plus sto se svaki Nas igrac smatra strancem, tako da mora biti dva puta bolji od igraca iz EU da bi igrao.
Pa eno za Jasmina Mesanovica se spominje cifra od 2,5 mil EUR (Genoa). Momak ima punih 26 g za tri dana. Do prije par mjeseci igrao u nasoj ligi.

Ipak se previse podcjenjujemo.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

ponosannavas
Kontakt:

sri jan 03, 2018 2:40 pm

Ne prodaje se niko za cijenu koliku mi mislimo da vrijedi nego zao noliko koliko je neko spreman platiti. Možemo mi nagađati ovako ili onako ali to je osnova. nekad ćemo izvući više, nekad popušiti ali to je to. Utiče i situacija u kojoj si. Sad nam ne trebaju pare po svaku cijenu pa možemo i dizati cijene, ali da je drugačije vjerujte mi i ovo bi bilo prihvaćeno. Ili da mu ističe ugovor na ljeto i tad bi ga vjerovatno prodali za ove pare. Da ne nabrajam još nekih deset faktora koji utiču na to. Pa i veze pojedinih agencija sa klubovima i sa ljudim koji odlučuju u tim klubovima.

stila
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri jan 03, 2018 2:45 pm

avlami97 je napisao/la:
sri jan 03, 2018 2:35 pm
stila je napisao/la:Ma kakva dva miliona evra. Pa jebote igraci Nam se prodaju iz lige, iz koje se nije nijedan klub uspio plasirati u neko UEFA-ino takmicenje zadnjih cca20 godina.
Pa eno za Jasmina Mesanovica se spominje cifra od 2,5 mil EUR (Genoa). Momak ima punih 26 g za tri dana. Do prije par mjeseci igrao u nasoj ligi.

Ipak se previse podcjenjujemo.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Da al se sada prodaje iz Maribora a ne iz svinjskog. Znaci automatski mu je veca cijena jer je sada igra za ekipu koja je igra u UEFA ligu, plus pitanje je hoceli se prodati za te pare.

Brkoo
Kontakt:

sri jan 03, 2018 3:06 pm

damirfile je napisao/la:
sri jan 03, 2018 1:58 pm
Nedati malog ispod milion e koje ce ostati klubu a ne dati za milion i dok svako uzme svoj dio nama mizerija. Ustvari moze i ta opcija ali nama 30% od narednog transfera.
Kako ce svako uzeti svoj dio, sta si sviju ti ovim htio da kazes? Sad sav novac ide klubu, a ne u privatne dzepove sto je u proslosti bio slucaj, pa napravis transfer Stilica od 600 hiljada eura a klubu dosle mrvice, tuzno i zalosno sta se sve u proslosti radilo na stetu kluba i kako su ljudi parazitirali na racun kluba.

Igrac ima ugovor sa klubom do 2020-te, slicne ugovore imaju i ostali mladi igraci. Igrac moze ici iz kluba jedino ako klub bude zadovoljan sa cifrom koja bude ponudjena.

U vezi agencija, mi smo tek na pocetku jednog puta ozbiljnije prodaje igraca, odnosno nekih ozbiljnijih para. Bujrum svakoj agenciji koja nas moze spojiti sa nekim renomiranim klubom, ako ova agencija nadje klub za Sabanadzovica koji ce ponuditi cifru lupam sad 5 miliona eura, nek uzmu sebi 30% a 70% da ide klubu. Nemam nista protiv toga, i tako mozda i treba raditi sve dok klub ne bude na tom nivou da moze direktno prodati igraca za tu cifru bez pomoci agencije..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

damirfile
Kontakt:

sri jan 03, 2018 3:31 pm

Ima nesto sto se zove cijena transfera u sta je uracunato i dio koji ide klubu,menadzeru i samom igracu jos kad dodas porez na transfer kolko ostane.

LARSSON
Kontakt:

sri jan 03, 2018 3:35 pm

Po tvom ispade da mi trebamo doplatiti još

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri jan 03, 2018 3:36 pm

damirfile je napisao/la:
Ima nesto sto se zove cijena transfera u sta je uracunato i dio koji ide klubu,menadzeru i samom igracu jos kad dodas porez na transfer kolko ostane.
klubovi, igrac, menadzeri, porez, novinari ili sto bi pitari kratko rekli 1,3mil eura za cimija :D

azbaha
Kontakt:

sri jan 03, 2018 3:43 pm

Minjore je napisao/la:
sri jan 03, 2018 3:36 pm
damirfile je napisao/la:
klubovi, igrac, menadzeri, porez, novinari ili sto bi pitari kratko rekli 1,3mil eura za cimija :D
:placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:

Dzezvar
Kontakt:

sri jan 03, 2018 3:52 pm

Opet se tudjim qrcem gloginje mlate
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

MrRiccoli
Kontakt:

sri jan 03, 2018 4:01 pm

Pravi potez, a najvažnije se ugraditi u naredni transfer

damirfile
Kontakt:

sri jan 03, 2018 4:13 pm

LARS1921 je napisao/la:
sri jan 03, 2018 3:35 pm
Po tvom ispade da mi trebamo doplatiti još
:D

ponosannavas
Kontakt:

sri jan 03, 2018 4:34 pm

:zeljeznicar1: Šta je ovo nema još pojačanja. Užas živi. Radi li iko išta u ovom klubuuuuu :ganja:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

Prijava