pet dec 29, 2017 4:50 pm
Bufon, Kamoranezi, Nedved, Delipero, Trezege...Juventus izbačen u Seriju B, svi koji nešto vrijede dali se u bijeg. Ova družina je ostala. Nije da nisu već sebi obezbjedili pare za lagodan život, ali to su igrači koji su mogli birati klub gdje će igrati. A ostali su vjerni svojoj dami. Jer su legende kluba. Klub im je dao sve, sve su dali klubu. Pristali su za znatno manje plate igrati.
To su legende. Stavljaju klub ispred sebe. Nije bitno ime koje stoji na leđima već ono što stoji sa prednje strane, lijevo.
Nije bitno jesi li na terenu, klupi, tribinama, jesi li dao gol ili "samo" asistirao, ili si "samo" ispravio tuđu grešku. Jer sve je podređeno klubu i njegovom uspijehu...ako si to onda si legenda.
Prosječna plata u federaciji je 860 KM.
Prosječna plata nogometaša Želje je 2,5 puta veća. Onih boljih(plaćenijih) i 5 puta. Onih koji dobijaju po 4 milje i 300
Ko ima ovu prosječnu platu u federaciji može se reći da može preživjeti od prvog do prvog, jer je mnogo više onih koji ni to nemaju.
Onome kome je malo za mjesec zaraditi tih 5 plata, kome su gladna usta, njega niko "ne nahrani".
OK, razumio bih da se ima ponuda vani, nekih 10 milja pa se to opet osjeti, uzmeš pare i opet se vratiš.
Otići (lupam) iz Želje u Zrinjski, sa 4 na 5 milja, otići iz porodice radi "samo" milje ... a hoćeš da si legenda. NISI, ti si plaćenik ko i mnogi koji su tu jer im je "neki" Željo dao najviše, trenutno.
Nisi jer se i sa 4 milje sasvim dobro može živjeti...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.

🤍

🤍

🤍