Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

bianco blu
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri dec 20, 2017 3:59 pm

Elegant je napisao/la:
sri dec 20, 2017 1:25 pm
neroazzuro je napisao/la:
sri dec 20, 2017 1:19 pm
Pa kolike su šanse da ulože u naš teren?
Konakovic je ispred KS obecao 500.000 za stadion, ranije jos Koldzo 200.000 od opcine, pa cekaju se te pare, uz savez + uefa to ce valjda biti dovoljno za teren na ljeto.
a gdje ćemo igrati europu, ako se na ljeto bude teren renovirao?

igla
Kontakt:

sri dec 20, 2017 4:08 pm

Što se tiče posjete, pišete na pogrešnom mjestu.
Vjerujem da 95 posto foruma dolazi kad nije spriječen poslom.
Ove priče treba pričati seračima po fb-u i općenito ljudima koji su simpatizeri. Ali jbg, najveći fazon je u mentalitetu, besparici i tome da omlsdina radi samo što je "in". Ako postane "in" ići na tekme ko u nargila barove, klubovi će grupne faze igrati.

salle86
Kontakt:

sri dec 20, 2017 4:11 pm

malo bih se nadovezao na ovu priču što je brko isforsirao...
ima tu i pametnog :) ali realnost je da je Željo&PLBiH=zadnja rupa na svirali svim ozbiljnim igračima
da bi doveo nekog dobrog ti ga jednostavno moraš uočiti prije svih...a za to treba skauting
jer kad obični navijač(posmatrač) njega skonta da je dobar, on je tad već na radaru minimum 5 ozbiljnijih ekipa od naše (financijski, a to igra 90% ulogu kod svakog igrača)
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Brkoo
Kontakt:

sri dec 20, 2017 4:18 pm

storm_raider je napisao/la:
sri dec 20, 2017 11:46 am
Brko, onakvim pisanjem neces 50 km zaraditi...
:D :zeljeznicar1:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Okolele
Kontakt:

sri dec 20, 2017 4:20 pm

Ne mozes ti to dokazati ovim nasim usidjelicama..Oni bi i da igraju dobro,i da naprave sve zivo i da imaju najbolju ekipu a niko ne dolazi na utakmice..Dolazi onih standardnih 2-3 hiljade..A najglasniji su kad treba kukati i kad ne ide dobro..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

avlami97
Kontakt:

sri dec 20, 2017 4:23 pm

Trenutno imamo jednog beka (Projic), jer niko ne garantuje da Stana i Sinisa neće dobiti dobru ponudu u vidu plate, iz neke egzotične zemlje Azije ili bogatog Bliskog istoka. Imajući u vidu njihove godine, to im je mozda i posljednja šansa da se materijalno obezbjede.

Bekovi su prioritet i to se pitanje mora riješiti prije pocetka priprema.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

sajo10
Kontakt:

sri dec 20, 2017 4:30 pm

Ma sumnjam da ce Stanic produziti. Covjek je se skoro i ozenio, sigurno planira i djecu. 28 godina ima, i sigurno da ce dobiti nekoliko laskavi ponuda iz Azije. Pa kad Turkovic moze naci angazman u Indiji moze Stanic sigurno duplo bolji (ekonomski). 250 utakmica u plavom dresu je za svaku pohvalu. Mislim da je njemu vrijeme da kesira postenski. Bicu iznenadjen ako ostane stvarno.

heisenberg
Kontakt:

sri dec 20, 2017 4:32 pm

sajo10 je napisao/la:
Ma sumnjam da ce Stanic produziti. Covjek je se skoro i ozenio, sigurno planira i djecu. 28 godina ima, i sigurno da ce dobiti nekoliko laskavi ponuda iz Azije. Pa kad Turkovic moze naci angazman u Indiji moze Stanic sigurno duplo bolji (ekonomski). 250 utakmica u plavom dresu je za svaku pohvalu. Mislim da je njemu vrijeme da kesira postenski. Bicu iznenadjen ako ostane stvarno.
Stanic nece produziti. 90%

sajo10
Kontakt:

sri dec 20, 2017 4:34 pm

heisenberg je napisao/la:
sri dec 20, 2017 4:32 pm
sajo10 je napisao/la:
Stanic nece produziti. 90%
Ma naravno da nece.

Brkoo
Kontakt:

salle86 je napisao/la:
ima tu i pametnog :) ali realnost je da je Željo&PLBiH=zadnja rupa na svirali svim ozbiljnim igračima
da bi doveo nekog dobrog ti ga jednostavno moraš uočiti prije svih...a za to treba skauting
jer kad obični navijač(posmatrač) njega skonta da je dobar, on je tad već na radaru minimum 5 ozbiljnijih ekipa od naše (financijski, a to igra 90% ulogu kod svakog igrača)
Ono sto konstantno ponavljam je to da smo umjesto 50 polovnjaka, boomova, f5, janjadi itd trebali dovesti 4-5 igracina, (uz nasu djecu i ambiciozne igrace koji imaju motiv da nesto vise naprave u svojim karijerama) a koji bi kostali mozda i manje nego 50+polovnjaka sto je proslo kroz klub u nasoj blizoj proslosti a rezultat bi bio vjerovatno osvajanje nekog trofeja a mozda bi mogli i u evropi nesto napraviti sa tim igracima. Na sve plate tih polovnjaka su placani i prihodi i porezi, plus raskidi.

Pisao sam i za strance, da stranac mora biti prevaga, kvalitet, kapitalac, a ne neko ko je prosjek za prvih 11 ili da sjedi na klupi.

Ako dodje Mehremic, nama ce Stanic(ako ostane)opet igrati lijevog beka a onda ce se ljudi cuditi sto je to tako, sto smo fulali 7-8 puta sa lijevim bekom u proteklih par godina i sto uvijek dovodimo spore bekove. Pojedini ocekuju da se polovnjak moze pretvoriti u Marcela i izdominirati na lijevom beku i kad lik pokaze svoj stvarni kvalitet, kao sto je i Projic pokazao, onda ce biti jebavanja majke ovome ili onome sto su ga doveli..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Elegant
Kontakt:

sri dec 20, 2017 4:41 pm

bianco blu je napisao/la:
sri dec 20, 2017 3:59 pm
Elegant je napisao/la:
sri dec 20, 2017 1:25 pm
neroazzuro je napisao/la:
sri dec 20, 2017 1:19 pm
Pa kolike su šanse da ulože u naš teren?
Konakovic je ispred KS obecao 500.000 za stadion, ranije jos Koldzo 200.000 od opcine, pa cekaju se te pare, uz savez + uefa to ce valjda biti dovoljno za teren na ljeto.
a gdje ćemo igrati europu, ako se na ljeto bude teren renovirao?
To moze predstavljati problem, radi rasporeda UEFA pred kvalifikacija za LP ili EL:

- prvo predkolo Lige Prvaka igra se 27/28- juna -2018. Sad ne znam da li mi po ovom novom sistemu preskacemo prvo (kako je bilo do sada) i pocinjemo od drugog koji se igra 11/12 - jula - 2018.

- prvo prekolo Europa Lige igra se 29 - juna - 2018. (svi nasi klubovi pocinju od prvog predkola ili izuzetak ima kup pobjednik).

A pored ovog UEFA rasporeda utakmica, maj, juni, juli, august su po vremenskim prilikama najbolji mjeseci za radove jer nama padavina. Također da se to uradi do Lige Nacija - reprezentacije.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

sajo10
Kontakt:

sri dec 20, 2017 4:50 pm

Znaci kako stvari stoje za sada, sto se stice ovih igraca kojim ugovor istica uskoro.

Zajmovic i Fejzicu ugovori nece se produziti. Fejzic ostaje kao golmanski trener? Stanic je skoro pa sigurno zavrsio i svoju drugu epizodu u klubu. Bogicevicu ce biti ugovor produzen barem do juna 2018. Sa Sinisom se i dalje nezna ali vise sam siguran da ce ostati barem jos pola godine nego da ce otici.

Sve u svemu, okej sto sto se mene tice. Ali zato ce Papac i kompanija imati dosta posla. Samo ciljana pojacanja! I nista drugo.

Grbavica
Kontakt:

sri dec 20, 2017 4:52 pm

Brkoo je napisao/la:
salle86 je napisao/la:
Ono sto konstantno ponavljam je to da smo umjesto 50 polovnjaka, boomova, f5, janjadi itd trebali dovesti 4-5 igracina, (uz nasu djecu i ambiciozne igrace koji imaju motiv da nesto vise naprave u svojim karijerama) a koji bi kostali mozda i manje nego 50+polovnjaka sto je proslo kroz klub u nasoj blizoj proslosti a rezultat bi bio vjerovatno osvajanje nekog trofeja a mozda bi mogli i u evropi nesto napraviti sa tim igracima. Na sve plate tih polovnjaka su placani i prihodi i porezi, plus raskidi.

Pisao sam i za strance, da stranac mora biti prevaga, kvalitet, kapitalac, a ne neko ko je prosjek za prvih 11 ili da sjedi na klupi.

Ako dodje Mehremic, nama ce Stanic(ako ostane)opet igrati lijevog beka a onda ce se ljudi cuditi sto je to tako, sto smo fulali 7-8 puta sa lijevim bekom u proteklih par godina i sto uvijek dovodimo spore bekove. Pojedini ocekuju da se polovnjak moze pretvoriti u Marcela i izdominirati na lijevom beku i kad lik pokaze svoj stvarni kvalitet, kao sto je i Projic pokazao, onda ce biti jebavanja majke ovome ili onome sto su ga doveli..
ama neće ljudi ovdje da dođu
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Hadzijalagic
Kontakt:

sri dec 20, 2017 5:01 pm

Slusam maloprije Joldica na radiu i kaze da se teren poprilicno oporavio i da ce se dosta jos raditi na njegovom oporavku do 7.02. Bili su valjda ti iz atletika i navodno su zadovoljni vidjenim na stadionu ukljucujuci i teren.. Valjda nece biti obilnijih padavina pred tekmu..

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk

Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Elegant
Kontakt:

sri dec 20, 2017 5:03 pm

zubanovic89 je napisao/la:
sri dec 20, 2017 3:48 pm
Imamo ukupno 12 utakmica u prvenstvu + 2 u kupu (najbolji scenario)
Protiv Slobode, na otvaranju istoka smo prodali 10.441 kartu. Bilo nas je ukupno 12.601 i taj dan smo zaradili 87.490 KM. To nam je najveca zarada u sezoni bila (ne racunam Evropu). Znaci, sa prosjekom od 10 000 ljudi po po utakmici (sa godisnjim kartama), mi bi smo mogli zaraditi negdje izmedju 70-80 hiljada zavisi od toga koje tribine budu punije, uzecemo za prosjek 75 hiljada.
14 utakmica * 75 hiljada je malo jace od milion maraka !!!! Jel hocete pojacanja, krovove, terene, jugove i zapade, ostavite mjesecno 20KM za Zelju i pravimo lom na ljeto. Toliko od mene.
Na to sve da navijaci prekinu sa ultra glupom furkom paljenja baklji, priotehnike, koja nam izbija velike sume novca za nista maltene, nikakvo slavlje, radovanje. Sa ovim kaznama za losu organizaciju, famozni megafon, ne daj Boze neki veci belaj koji se ne moze predvidjeti...itd.

Ali samo da se izbace baklje, pirotehnika, bilo da je derbi ili koja god veca utakmica. To mora uci u svijest navijaca ali mislim da ce tesko ici.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

salle86
Kontakt:

sri dec 20, 2017 5:09 pm

Brkoo je napisao/la:
salle86 je napisao/la:

složio bih se ja sa tobom...donekle
bolje 3 ekstra igrača, 5 prosječnih i 3 naša djeteta, nego 9 ovih prosječnih + 2 djeteta
samo je poenta da jedan "kapitalac" košta koliko 3 prosječna, plus što niko normalan neće da potpiše ugovor na duže staze jer želi čiste papire da se može ispaliti već nakon 10 dobrih utakmica
a koliko je pametno imati 90% tima na ugovor pola godine - godinu ... e to vala i ne znam
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ono.na
Kontakt:

sri dec 20, 2017 5:09 pm

Teren ide. Poslovni ce se rijesiti aBd. Ide platforma za jug. Paliti ce se i ove sezone, a i iduce Bogme.
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

godrina
Kontakt:

sri dec 20, 2017 5:13 pm

zubanovic89 je napisao/la:
sri dec 20, 2017 3:48 pm
Imamo ukupno 12 utakmica u prvenstvu + 2 u kupu (najbolji scenario)
Protiv Slobode, na otvaranju istoka smo prodali 10.441 kartu. Bilo nas je ukupno 12.601 i taj dan smo zaradili 87.490 KM. To nam je najveca zarada u sezoni bila (ne racunam Evropu). Znaci, sa prosjekom od 10 000 ljudi po po utakmici (sa godisnjim kartama), mi bi smo mogli zaraditi negdje izmedju 70-80 hiljada zavisi od toga koje tribine budu punije, uzecemo za prosjek 75 hiljada.
14 utakmica * 75 hiljada je malo jace od milion maraka !!!! Jel hocete pojacanja, krovove, terene, jugove i zapade, ostavite mjesecno 20KM za Zelju i pravimo lom na ljeto. Toliko od mene.
Aferim, ovo je jedina ispravna prica i zadaća svih Manijaka. Pored finansijske pomoći klubu, postoji jos pozitivnih stvari tim punjenjem tribina. Svi kontamo, vise ljudi uz Zelju donosi tog prokletog GS, pa navijački momenat na nasu i protivnicku ekipu.
Ljudi u upravi i igrači ce znati fino odgovoriti na to ubjedjen sam.
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

ponosannavas
Kontakt:

sri dec 20, 2017 5:14 pm

Brkoo je napisao/la:
sri dec 20, 2017 2:32 am
Haklapuc je napisao/la:
sri dec 20, 2017 2:10 am
Moj akcenat je više na čovjeku koji naše igrače naziva krampama, letvama, debilčinama i koji se svim silama trudi da to svoje mišljenje nametne ostalim članovima foruma.
Ranije je problem bila nestručnost ljudi koji su dovodili pojačanja, u čemu je sad problem? Imamo na tim pozicijama Papca i Adžema i mislim da ti ljudi znaju o fudbalu malo više od nas. Ako Džafić koji je trenirao tog istog Mehremića, Adžem i Papac procijene da bi taj igrač mogao biti koristan, ko smo ja ili ti da unaprijed komentarišemo suprotno? Uostalom ti ljudi imaju odgovornost za taj posao koji rade i mislim da ih treba pustiti da na miru rade stvari za koje su zaduženi.

Razumijem ja i strah od novih promašaja, ali zar nismo već na pravdi Boga zbog povodljivosti i zlonamjernosti par likova otjerali Ćenana koji je odradio sasvim dobar posljednji prelazni rok? Hoćemo li to isto raditi Papcu i Adžemu svaki put kada dovedu nekog igrača koji nam nije po volji?
Treba da promijenim stil pisanja, da mi igraci poput Rok Elsnera, Darka Markovica itd budu igracine, da ih i zivotom branim ako treba ko neki pojedinci a da kritikujem Zakarica, Ramovica, Kjosevskog i juniore Sabanadzovica, Hajdarevica itd za koje sam i prosle sezone pisao da moraju te sezone dobiti sansu. Kazes Cenan odradio dobar zadnji transfer rok, a sta je prije toga bilo, sjecas li se Kerle, Muse puse, onog debilizma sa Ivanom Kosticem koji je besplatno odradio pripreme sa nama? Sjecas li se da Cenan nije mogao vise od 6 mjeseci dovesti zamjenu za Lendrica i onda doveo Kajkuta, svaka cast Kajkutu, ove polusezone je zabio nekoliko vaznih golova ali nije on za prvog napadaca, kao rezerva je odlican. Hajdarevica zajedno sa Slavkom zamalo nije poslao u Slaviju itd..

Ja nisam od onih sto na utakmicama psuje nasim igracima. Sad pisem da se ne treba dovesti igrac koji nema kvalitet poput Mehremica, kao sto se nije trebao dovesti Rok Elsner i 50 onih polovnjaka sto su u blizoj proslosti prosli kroz klub. Saberes njihove plate i skontas da smo mogli dovesti minimalno 5 vrhunskih igraca za ovu ligu. Ako ipak dovedemo Mehremica na utakmicama ce od mene imati podrsku koju imaju svi igraci naseg kluba i imat ce je sve dok nosi sveti dres.

Dovedemo nekog polovnjaka koji nista znacajno nije uradio u svojoj karijeri i onda ocekujemo da kod nas eksplodira, gdje je tu logika, samo me to zanima i takvi potezi se opravdavaju, mozda je ipak do mene, mozda ja ne kontam to..
Ja i dan danas tvrdim da je Musa najbolji desni bek od svih koji su igrali kod nas u zadnjih deset godina uz Memiju. Bolji je i od Stane i od Sinise. Nekad da bi pokaxao kapacitet mora i trener da ti dadne sansu i to na pravom mjestu. Osto tako treba znati da se neko dovodi da bi imao takvog igraca sa tim karakteristikama a ne da bi on razvaljivao nego da bi se uklopio u ekipu. Takav je Elsner. I Mehremic ima specificne karakteristike, plus sto je neko ko moze oststi i za narddnu sezonu a ne ko Projic i Sinisa koji na kraju ove sezone vjerovatno nece moci vise biti tu zbog ogranicrnja broja stranaca.

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri dec 20, 2017 5:14 pm

Grbavica je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:
salle86 je napisao/la:

ama neće ljudi ovdje da dođu
Za naše uslove su kapitalci Stepanov, A. Zahirovic, S. Husejinovic, M. Stevanovic, Ikande, Alispahic, Benko, S. Jahic, Barbarić, Berberović, pa i Bekrić i Zeba.
Lendric je doveden kao zamjena za Djermanovica. E, sad je druga stvar koliko su ti igrači pokazali. Lutrija.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava