a gdje ćemo igrati europu, ako se na ljeto bude teren renovirao?
storm_raider je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 11:46 amBrko, onakvim pisanjem neces 50 km zaraditi...
Stanic nece produziti. 90%sajo10 je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 4:30 pmMa sumnjam da ce Stanic produziti. Covjek je se skoro i ozenio, sigurno planira i djecu. 28 godina ima, i sigurno da ce dobiti nekoliko laskavi ponuda iz Azije. Pa kad Turkovic moze naci angazman u Indiji moze Stanic sigurno duplo bolji (ekonomski). 250 utakmica u plavom dresu je za svaku pohvalu. Mislim da je njemu vrijeme da kesira postenski. Bicu iznenadjen ako ostane stvarno.
Ma naravno da nece.heisenberg je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 4:32 pmStanic nece produziti. 90%sajo10 je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 4:30 pmMa sumnjam da ce Stanic produziti. Covjek je se skoro i ozenio, sigurno planira i djecu. 28 godina ima, i sigurno da ce dobiti nekoliko laskavi ponuda iz Azije. Pa kad Turkovic moze naci angazman u Indiji moze Stanic sigurno duplo bolji (ekonomski). 250 utakmica u plavom dresu je za svaku pohvalu. Mislim da je njemu vrijeme da kesira postenski. Bicu iznenadjen ako ostane stvarno.
Ono sto konstantno ponavljam je to da smo umjesto 50 polovnjaka, boomova, f5, janjadi itd trebali dovesti 4-5 igracina, (uz nasu djecu i ambiciozne igrace koji imaju motiv da nesto vise naprave u svojim karijerama) a koji bi kostali mozda i manje nego 50+polovnjaka sto je proslo kroz klub u nasoj blizoj proslosti a rezultat bi bio vjerovatno osvajanje nekog trofeja a mozda bi mogli i u evropi nesto napraviti sa tim igracima. Na sve plate tih polovnjaka su placani i prihodi i porezi, plus raskidi.salle86 je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 4:11 pmmalo bih se nadovezao na ovu priču što je brko isforsirao...
ima tu i pametnogali realnost je da je Željo&PLBiH=zadnja rupa na svirali svim ozbiljnim igračima
da bi doveo nekog dobrog ti ga jednostavno moraš uočiti prije svih...a za to treba skauting
jer kad obični navijač(posmatrač) njega skonta da je dobar, on je tad već na radaru minimum 5 ozbiljnijih ekipa od naše (financijski, a to igra 90% ulogu kod svakog igrača)
To moze predstavljati problem, radi rasporeda UEFA pred kvalifikacija za LP ili EL:bianco blu je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 3:59 pma gdje ćemo igrati europu, ako se na ljeto bude teren renovirao?
ama neće ljudi ovdje da dođuBrkoo je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 4:34 pmOno sto konstantno ponavljam je to da smo umjesto 50 polovnjaka, boomova, f5, janjadi itd trebali dovesti 4-5 igracina, (uz nasu djecu i ambiciozne igrace koji imaju motiv da nesto vise naprave u svojim karijerama) a koji bi kostali mozda i manje nego 50+polovnjaka sto je proslo kroz klub u nasoj blizoj proslosti a rezultat bi bio vjerovatno osvajanje nekog trofeja a mozda bi mogli i u evropi nesto napraviti sa tim igracima. Na sve plate tih polovnjaka su placani i prihodi i porezi, plus raskidi.salle86 je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 4:11 pmmalo bih se nadovezao na ovu priču što je brko isforsirao...
ima tu i pametnogali realnost je da je Željo&PLBiH=zadnja rupa na svirali svim ozbiljnim igračima
da bi doveo nekog dobrog ti ga jednostavno moraš uočiti prije svih...a za to treba skauting
jer kad obični navijač(posmatrač) njega skonta da je dobar, on je tad već na radaru minimum 5 ozbiljnijih ekipa od naše (financijski, a to igra 90% ulogu kod svakog igrača)
Pisao sam i za strance, da stranac mora biti prevaga, kvalitet, kapitalac, a ne neko ko je prosjek za prvih 11 ili da sjedi na klupi.
Ako dodje Mehremic, nama ce Stanic(ako ostane)opet igrati lijevog beka a onda ce se ljudi cuditi sto je to tako, sto smo fulali 7-8 puta sa lijevim bekom u proteklih par godina i sto uvijek dovodimo spore bekove. Pojedini ocekuju da se polovnjak moze pretvoriti u Marcela i izdominirati na lijevom beku i kad lik pokaze svoj stvarni kvalitet, kao sto je i Projic pokazao, onda ce biti jebavanja majke ovome ili onome sto su ga doveli..
Na to sve da navijaci prekinu sa ultra glupom furkom paljenja baklji, priotehnike, koja nam izbija velike sume novca za nista maltene, nikakvo slavlje, radovanje. Sa ovim kaznama za losu organizaciju, famozni megafon, ne daj Boze neki veci belaj koji se ne moze predvidjeti...itd.zubanovic89 je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 3:48 pmImamo ukupno 12 utakmica u prvenstvu + 2 u kupu (najbolji scenario)
Protiv Slobode, na otvaranju istoka smo prodali 10.441 kartu. Bilo nas je ukupno 12.601 i taj dan smo zaradili 87.490 KM. To nam je najveca zarada u sezoni bila (ne racunam Evropu). Znaci, sa prosjekom od 10 000 ljudi po po utakmici (sa godisnjim kartama), mi bi smo mogli zaraditi negdje izmedju 70-80 hiljada zavisi od toga koje tribine budu punije, uzecemo za prosjek 75 hiljada.
14 utakmica * 75 hiljada je malo jace od milion maraka !!!! Jel hocete pojacanja, krovove, terene, jugove i zapade, ostavite mjesecno 20KM za Zelju i pravimo lom na ljeto. Toliko od mene.
složio bih se ja sa tobom...donekleBrkoo je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 4:34 pmOno sto konstantno ponavljam je to da smo umjesto 50 polovnjaka, boomova, f5, janjadi itd trebali dovesti 4-5 igracina, (uz nasu djecu i ambiciozne igrace koji imaju motiv da nesto vise naprave u svojim karijerama) a koji bi kostali mozda i manje nego 50+polovnjaka sto je proslo kroz klub u nasoj blizoj proslosti a rezultat bi bio vjerovatno osvajanje nekog trofeja a mozda bi mogli i u evropi nesto napraviti sa tim igracima. Na sve plate tih polovnjaka su placani i prihodi i porezi, plus raskidi.salle86 je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 4:11 pmmalo bih se nadovezao na ovu priču što je brko isforsirao...
Pisao sam i za strance, da stranac mora biti prevaga, kvalitet, kapitalac, a ne neko ko je prosjek za prvih 11 ili da sjedi na klupi.
Ako dodje Mehremic, nama ce Stanic(ako ostane)opet igrati lijevog beka a onda ce se ljudi cuditi sto je to tako, sto smo fulali 7-8 puta sa lijevim bekom u proteklih par godina i sto uvijek dovodimo spore bekove. Pojedini ocekuju da se polovnjak moze pretvoriti u Marcela i izdominirati na lijevom beku i kad lik pokaze svoj stvarni kvalitet, kao sto je i Projic pokazao, onda ce biti jebavanja majke ovome ili onome sto su ga doveli..
Aferim, ovo je jedina ispravna prica i zadaća svih Manijaka. Pored finansijske pomoći klubu, postoji jos pozitivnih stvari tim punjenjem tribina. Svi kontamo, vise ljudi uz Zelju donosi tog prokletog GS, pa navijački momenat na nasu i protivnicku ekipu.zubanovic89 je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 3:48 pmImamo ukupno 12 utakmica u prvenstvu + 2 u kupu (najbolji scenario)
Protiv Slobode, na otvaranju istoka smo prodali 10.441 kartu. Bilo nas je ukupno 12.601 i taj dan smo zaradili 87.490 KM. To nam je najveca zarada u sezoni bila (ne racunam Evropu). Znaci, sa prosjekom od 10 000 ljudi po po utakmici (sa godisnjim kartama), mi bi smo mogli zaraditi negdje izmedju 70-80 hiljada zavisi od toga koje tribine budu punije, uzecemo za prosjek 75 hiljada.
14 utakmica * 75 hiljada je malo jace od milion maraka !!!! Jel hocete pojacanja, krovove, terene, jugove i zapade, ostavite mjesecno 20KM za Zelju i pravimo lom na ljeto. Toliko od mene.
Ja i dan danas tvrdim da je Musa najbolji desni bek od svih koji su igrali kod nas u zadnjih deset godina uz Memiju. Bolji je i od Stane i od Sinise. Nekad da bi pokaxao kapacitet mora i trener da ti dadne sansu i to na pravom mjestu. Osto tako treba znati da se neko dovodi da bi imao takvog igraca sa tim karakteristikama a ne da bi on razvaljivao nego da bi se uklopio u ekipu. Takav je Elsner. I Mehremic ima specificne karakteristike, plus sto je neko ko moze oststi i za narddnu sezonu a ne ko Projic i Sinisa koji na kraju ove sezone vjerovatno nece moci vise biti tu zbog ogranicrnja broja stranaca.Brkoo je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:32 amTreba da promijenim stil pisanja, da mi igraci poput Rok Elsnera, Darka Markovica itd budu igracine, da ih i zivotom branim ako treba ko neki pojedinci a da kritikujem Zakarica, Ramovica, Kjosevskog i juniore Sabanadzovica, Hajdarevica itd za koje sam i prosle sezone pisao da moraju te sezone dobiti sansu. Kazes Cenan odradio dobar zadnji transfer rok, a sta je prije toga bilo, sjecas li se Kerle, Muse puse, onog debilizma sa Ivanom Kosticem koji je besplatno odradio pripreme sa nama? Sjecas li se da Cenan nije mogao vise od 6 mjeseci dovesti zamjenu za Lendrica i onda doveo Kajkuta, svaka cast Kajkutu, ove polusezone je zabio nekoliko vaznih golova ali nije on za prvog napadaca, kao rezerva je odlican. Hajdarevica zajedno sa Slavkom zamalo nije poslao u Slaviju itd..Haklapuc je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:10 amMoj akcenat je više na čovjeku koji naše igrače naziva krampama, letvama, debilčinama i koji se svim silama trudi da to svoje mišljenje nametne ostalim članovima foruma.
Ranije je problem bila nestručnost ljudi koji su dovodili pojačanja, u čemu je sad problem? Imamo na tim pozicijama Papca i Adžema i mislim da ti ljudi znaju o fudbalu malo više od nas. Ako Džafić koji je trenirao tog istog Mehremića, Adžem i Papac procijene da bi taj igrač mogao biti koristan, ko smo ja ili ti da unaprijed komentarišemo suprotno? Uostalom ti ljudi imaju odgovornost za taj posao koji rade i mislim da ih treba pustiti da na miru rade stvari za koje su zaduženi.
Razumijem ja i strah od novih promašaja, ali zar nismo već na pravdi Boga zbog povodljivosti i zlonamjernosti par likova otjerali Ćenana koji je odradio sasvim dobar posljednji prelazni rok? Hoćemo li to isto raditi Papcu i Adžemu svaki put kada dovedu nekog igrača koji nam nije po volji?
Ja nisam od onih sto na utakmicama psuje nasim igracima. Sad pisem da se ne treba dovesti igrac koji nema kvalitet poput Mehremica, kao sto se nije trebao dovesti Rok Elsner i 50 onih polovnjaka sto su u blizoj proslosti prosli kroz klub. Saberes njihove plate i skontas da smo mogli dovesti minimalno 5 vrhunskih igraca za ovu ligu. Ako ipak dovedemo Mehremica na utakmicama ce od mene imati podrsku koju imaju svi igraci naseg kluba i imat ce je sve dok nosi sveti dres.
Dovedemo nekog polovnjaka koji nista znacajno nije uradio u svojoj karijeri i onda ocekujemo da kod nas eksplodira, gdje je tu logika, samo me to zanima i takvi potezi se opravdavaju, mozda je ipak do mene, mozda ja ne kontam to..
Za naše uslove su kapitalci Stepanov, A. Zahirovic, S. Husejinovic, M. Stevanovic, Ikande, Alispahic, Benko, S. Jahic, Barbarić, Berberović, pa i Bekrić i Zeba.Grbavica je napisao/la:ama neće ljudi ovdje da dođuBrkoo je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 4:34 pmOno sto konstantno ponavljam je to da smo umjesto 50 polovnjaka, boomova, f5, janjadi itd trebali dovesti 4-5 igracina, (uz nasu djecu i ambiciozne igrace koji imaju motiv da nesto vise naprave u svojim karijerama) a koji bi kostali mozda i manje nego 50+polovnjaka sto je proslo kroz klub u nasoj blizoj proslosti a rezultat bi bio vjerovatno osvajanje nekog trofeja a mozda bi mogli i u evropi nesto napraviti sa tim igracima. Na sve plate tih polovnjaka su placani i prihodi i porezi, plus raskidi.salle86 je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 4:11 pmmalo bih se nadovezao na ovu priču što je brko isforsirao...