Mene je pozitivno iznenadio, dobra tehnika i dobro razumi igru, dao je od sebe koliko je mogao. Ali tesko kad se kao napadac moras skroz vratiti do sredine terena, izboriti loptu, i onda nemas saigrace da ti upute barem jedan kvalitetan ubacaj. Korektno je odigrao, da ima nekoliko lopti mogli bi se i golovi ocekivati.BlwD je napisao/la: ↑uto dec 19, 2017 10:57 pmBas, isto kao da ne znaju sta ce s loptom. Bajic korektan, da ne kazem dobar s obzirom koliko je prilika dobio. Pravo se borio za ekipu, zao mi je sto u nekim situacijama nije bio sebicnijiLARS1921 je napisao/la:Ovaj Udinese je racku od ekipe, dodju do sesnaesterca i bukvalno igrac ide driblinge ali prema svom golu i dodje do golmana, kao da gledam Želju u nekim prijašnjim tekmama![]()
A igrali su 3-5-2 ali je to vise izgledalo vise kao 5-4-1 i veoma malo su gledali prema naprijed. Kao sto rece Lars, taman im se otvori prostor, oni pocnu napadat svoj golLeBlue je napisao/la:Mene je pozitivno iznenadio, dobra tehnika i dobro razumi igru, dao je od sebe koliko je mogao. Ali tesko kad se kao napadac moras skroz vratiti do sredine terena, izboriti loptu, i onda nemas saigrace da ti upute barem jedan kvalitetan ubacaj. Korektno je odigrao, da ima nekoliko lopti mogli bi se i golovi ocekivati.BlwD je napisao/la: ↑uto dec 19, 2017 10:57 pmBas, isto kao da ne znaju sta ce s loptom. Bajic korektan, da ne kazem dobar s obzirom koliko je prilika dobio. Pravo se borio za ekipu, zao mi je sto u nekim situacijama nije bio sebicnijiLARS1921 je napisao/la: Ovaj Udinese je racku od ekipe, dodju do sesnaesterca i bukvalno igrac ide driblinge ali prema svom golu i dodje do golmana, kao da gledam Želju u nekim prijašnjim tekmama![]()
Znam zato što iz dana u dan pišeš sve veće gluposti. Spinovi kažeš? Jean Pierre Nsame kojim si mjesecima smarao ode u Young Boyse. Da li stvarno misliš da mi tako kvalitetnom igraču možemo dati istu ili veću platu od Young Boysa? Da li možemo bilo kojem igraču dati platu kao što može Servette, švicarski drugoligaš u kojem je igrao taj isti Nsame i u koji nam je otišao najbolji igrač prošle sezone?Brkoo je napisao/la: ↑uto dec 19, 2017 5:28 pmKako znas koliko sam ga puta gledao kad me ne poznajes uopste? Gledao sam ga dovoljno puta da mogu reci da je bio jedan od najlosijih bekova u ligi. Covjek se dovodi u vezu sa nasim klubom i ja ga komentarisem, sta je problem?
Ovakve igrace poput ovog Adija cu uvijek popljuvati pa taman da mi je rodjeni brat u pitanju. Cak i sami interes za ovakve igrace je katastrofa.
Ja kad pisem o strancima mislim o igracima koji su prevage, bar za ovu ligu, takvi igraci ne kostaju par stotina hiljada eura godisnje, to su spinovi. Mi sad u ekipi imamo igrace koji su stranci a koji nemaju kvalitet. To sto se nekome ne svidja istina je druga stvar..
Evo u ovih 5-6 igrača sam izračunao minimalno 60 hiljada bruto mjesečnih plata, bez Nsamea i slične zvijeri u odbrani uključenih i bez novca na ruke igračima. Ako ti želiš, nadaš se i misliš da je Željo u mogućnosti nuditi ovo igračima, onda stvarno nemaš dodira sa realnošću.Da sam na Slavkinom mjestu ovako bih ja odradio ljetni transfer rok. Ja bih prioritet stavio za dovodjenje onog Kamerunca(Jean Pierre Nsame) ako prodamo Lendrica. Dati mu platu veliku ali onda nemas napadaca nego zvijer u napadu koja moze hladno zabiti 20+ golova u sezoni, i prodati se za milionsku cifru. Dovesti jos jednu slicnu zvijer na poziciji stopera. Pokupiti ovu dvojcu koju sam naveo gore isto besplatno(Kuzmanovic i Serbecic), pokusati upariti tu zvijer sa Serbecicem. Ako ta kombinacija bude uspjesna na velikom smo dobitku. Ako se ukaze sansa uzeti Ordagica i Tomica, ojacati vezu jos vise, ako ne onda dovesti minimalno jednog dobrog veznjaka koji pravi razliku i zbog kojeg necu brinuti na koju je nogu ustao i da li je raspolozen za igru i dovesti Kvesica na poziciju lijevog beka. Ako ne nadjemo odgovarajuceg desnog beka onda ostaviti Stanu i Sinisu. Djelmica dovesti da bude rezerva Kuzmanovicu a i zbog dodatne sirine. Mislim da je ovo zadnji transfer rok u kojem cemo dovoditi veliki broj igraca
Kad sam primjetio tog Kamerunca to je bilo mnogo ranije, nego sto je otisao u tu ekipu. Tad je jos uvijek igrao u drugoj ligi i eventualno nase igranje evropskih utakmica bi ga mozda i privuklo. Uzmi plate Steve Nikolica, Samira Bekrica, Mailsona, Tiaga, Kramarica, Mladenovica, Zolotica, Husica, Pozdera, Mulalica, Slavke Petrovica i svih ostalih ubleha i igrackih i trenerskih koje su prosle kroz klub u posljednjih par godina i vidjet ces da se umjesto 50+ polovnjaka moglo dovesti 4-5 igracina koje bi prekucale ligu uz nase juniore i igrace poput Kjosevskog, Ramovica, Zakarica itd. Ta ekipa bi vjerovatno i u evropi nesto napravila ali..Haklapuc je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 1:20 amZnam zato što iz dana u dan pišeš sve veće gluposti. Spinovi kažeš? Jean Pierre Nsame kojim si mjesecima smarao ode u Young Boyse. Da li stvarno misliš da mi tako kvalitetnom igraču možemo dati istu ili veću platu od Young Boysa? Da li možemo bilo kojem igraču dati platu kao što može Servette, švicarski drugoligaš u kojem je igrao taj isti Nsame i u koji nam je otišao najbolji igrač prošle sezone?Brkoo je napisao/la: ↑uto dec 19, 2017 5:28 pmKako znas koliko sam ga puta gledao kad me ne poznajes uopste? Gledao sam ga dovoljno puta da mogu reci da je bio jedan od najlosijih bekova u ligi. Covjek se dovodi u vezu sa nasim klubom i ja ga komentarisem, sta je problem?
Ovakve igrace poput ovog Adija cu uvijek popljuvati pa taman da mi je rodjeni brat u pitanju. Cak i sami interes za ovakve igrace je katastrofa.
Ja kad pisem o strancima mislim o igracima koji su prevage, bar za ovu ligu, takvi igraci ne kostaju par stotina hiljada eura godisnje, to su spinovi. Mi sad u ekipi imamo igrace koji su stranci a koji nemaju kvalitet. To sto se nekome ne svidja istina je druga stvar..
Popusti malo, upali FM i iživljavaj se, dovedi Messija u Želju ako će ti biti prevaga, a ja ti kažem da to u fudbalu ne ide baš tako kako ti zamišljaš. Mi stranim "prevagama" ne možemo ponuditi ništa što može prosječni evropski klub i tu u startu gubimo bitku za takve igrače. Plate maksimalno 5000€, loš rejting kluba, još lošiji rejting lige, igranje maksimalno jednog ili dva pretkola u evropskim takmičenjima, strani kapitalci stoje u redovima da potpišu za nas. Stvarno se redovno zapitam u kakvom svijetu ti živiš.
Evo u ovih 5-6 igrača sam izračunao minimalno 60 hiljada bruto mjesečnih plata, bez Nsamea i slične zvijeri u odbrani uključenih i bez novca na ruke igračima. Ako ti želiš, nadaš se i misliš da je Željo u mogućnosti nuditi ovo igračima, onda stvarno nemaš dodira sa realnošću.Da sam na Slavkinom mjestu ovako bih ja odradio ljetni transfer rok. Ja bih prioritet stavio za dovodjenje onog Kamerunca(Jean Pierre Nsame) ako prodamo Lendrica. Dati mu platu veliku ali onda nemas napadaca nego zvijer u napadu koja moze hladno zabiti 20+ golova u sezoni, i prodati se za milionsku cifru. Dovesti jos jednu slicnu zvijer na poziciji stopera. Pokupiti ovu dvojcu koju sam naveo gore isto besplatno(Kuzmanovic i Serbecic), pokusati upariti tu zvijer sa Serbecicem. Ako ta kombinacija bude uspjesna na velikom smo dobitku. Ako se ukaze sansa uzeti Ordagica i Tomica, ojacati vezu jos vise, ako ne onda dovesti minimalno jednog dobrog veznjaka koji pravi razliku i zbog kojeg necu brinuti na koju je nogu ustao i da li je raspolozen za igru i dovesti Kvesica na poziciju lijevog beka. Ako ne nadjemo odgovarajuceg desnog beka onda ostaviti Stanu i Sinisu. Djelmica dovesti da bude rezerva Kuzmanovicu a i zbog dodatne sirine. Mislim da je ovo zadnji transfer rok u kojem cemo dovoditi veliki broj igraca
Brko živi u nekoj iluziji očigledno. Kamerunca bi privuklo naše igranje drugog pretkola EL. Čovjek hladno igra za Young Boyse, a u tom periodu je bio ubjedljivo najbolji igrač druge švicarske lige. Po njegovoj logici igranje po bh. livadama je privlačnije za igrače od druge švicarske, ista ta logika govori da smo se mogli izboriti s Young Boysima za njega.LARS1921 je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:03 amJah jah, kod nas bi došao džaba, al kad je vidio da nismo zainteresovani otišao u Young Boys, iako je prije toga bilo interesa iz Bazela i još nekih ekipa
jah jah i Vešovića uz to dovesti, možda bi i njega privuklo igranje europskih utakmica a ne grupne faze kao i ovog gore jah
de brko odvadi bolan, mora neko i na klupi biti
Nsame, Vešović i 9 cicibana na terenu. Uvalimo Nsamea i Vešovića za po par miliona i gradimo tim za grupnu fazu LŠ. Zajebo je Brko i Mamića.LARS1921 je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:10 amMa ja sam gori što pokušavam napisati nešto
Jeste upravu si, treba dovest Vešovića i Nsamea Otpustimo Bogicevica, Stanica, Projica, Stevanovica, Hasanovica, Elsnera, Markovica, Crnova, Zebu, Bekrica, Zajmovica, Beganovica, Mujagica, Kajkuta, Nikolica. Ekipi priključimo Pekića, Šiljka, Misketa juniora
Treba dati Adžemu i Papcu podršku, treba al u krcu
Ma očito mi svi živimo u zabludi jer nam je ispod časti dovesti nekog igrača iz zaprešića, čapljine, istre, cibalije i sl ekipa osim ako se ne zove Irfan Amer Aleksandar i slHaklapuc je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:16 amBrko živi u nekoj iluziji očigledno. Kamerunca bi privuklo naše igranje drugog pretkola EL. Čovjek hladno igra za Young Boyse, a u tom periodu je bio ubjedljivo najbolji igrač druge švicarske lige. Po njegovoj logici igranje po bh. livadama je privlačnije za igrače od druge švicarske, ista ta logika govori da smo se mogli izboriti s Young Boysima za njega.LARS1921 je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:03 amJah jah, kod nas bi došao džaba, al kad je vidio da nismo zainteresovani otišao u Young Boys, iako je prije toga bilo interesa iz Bazela i još nekih ekipa
jah jah i Vešovića uz to dovesti, možda bi i njega privuklo igranje europskih utakmica a ne grupne faze kao i ovog gore jah
Ja jedva cekam da nam dovedu upravo takve igrace iz slicnih timova kao sto si naveo. Zato npr nije niko ni pljuvao po Zajmovicu, jer su ocekivanja i sve bila na tom nivou da se samo mozemo pozitivno iznenaditi.LARS1921 je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:20 amMa očito mi svi živimo u zabludi jer nam je ispod časti dovesti nekog igrača iz zaprešića, čapljine, istre, cibalije i sl ekipa osim ako se ne zove Irfan Amer Aleksandar i slHaklapuc je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:16 amBrko živi u nekoj iluziji očigledno. Kamerunca bi privuklo naše igranje drugog pretkola EL. Čovjek hladno igra za Young Boyse, a u tom periodu je bio ubjedljivo najbolji igrač druge švicarske lige. Po njegovoj logici igranje po bh. livadama je privlačnije za igrače od druge švicarske, ista ta logika govori da smo se mogli izboriti s Young Boysima za njega.LARS1921 je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:03 amJah jah, kod nas bi došao džaba, al kad je vidio da nismo zainteresovani otišao u Young Boys, iako je prije toga bilo interesa iz Bazela i još nekih ekipa
Naravno, nevezano za Mehremića za kojeg samo mediji pišu, nego uopšteno.
Samo bumova, janjadi, efpetica i bit će blagostanje na forumu, napravit će se euforija među navijačima, bit će pune tribine, a onda će se nakon bolnog prizemljenja skidati glave. Već viđeno? Nema veze, izgleda da nam je to opet potrebno, daj da forum dovodi i svi sretni.LARS1921 je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:20 amMa očito mi svi živimo u zabludi jer nam je ispod časti dovesti nekog igrača iz zaprešića, čapljine, istre, cibalije i sl ekipa osim ako se ne zove Irfan Amer Aleksandar i slHaklapuc je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:16 amBrko živi u nekoj iluziji očigledno. Kamerunca bi privuklo naše igranje drugog pretkola EL. Čovjek hladno igra za Young Boyse, a u tom periodu je bio ubjedljivo najbolji igrač druge švicarske lige. Po njegovoj logici igranje po bh. livadama je privlačnije za igrače od druge švicarske, ista ta logika govori da smo se mogli izboriti s Young Boysima za njega.LARS1921 je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:03 amJah jah, kod nas bi došao džaba, al kad je vidio da nismo zainteresovani otišao u Young Boys, iako je prije toga bilo interesa iz Bazela i još nekih ekipa
Ja mislim da je bio dan žalosti kad je Zajmović potpisao, ljudi padali u depresiju, a na trenutak su nas svi vidjeli u drugoj ligi.LeBlue je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:24 amJa jedva cekam da nam dovedu upravo takve igrace iz slicnih timova kao sto si naveo. Zato npr nije niko ni pljuvao po Zajmovicu, jer su ocekivanja i sve bila na tom nivou da se samo mozemo pozitivno iznenaditi.LARS1921 je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:20 amMa očito mi svi živimo u zabludi jer nam je ispod časti dovesti nekog igrača iz zaprešića, čapljine, istre, cibalije i sl ekipa osim ako se ne zove Irfan Amer Aleksandar i slHaklapuc je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:16 am
Brko živi u nekoj iluziji očigledno. Kamerunca bi privuklo naše igranje drugog pretkola EL. Čovjek hladno igra za Young Boyse, a u tom periodu je bio ubjedljivo najbolji igrač druge švicarske lige. Po njegovoj logici igranje po bh. livadama je privlačnije za igrače od druge švicarske, ista ta logika govori da smo se mogli izboriti s Young Boysima za njega.
Onda si ti prespavao dan kada je došao Zajmović. Popljuvan je najstrašnije.
Treba da promijenim stil pisanja, da mi igraci poput Rok Elsnera, Darka Markovica itd budu igracine, da ih i zivotom branim ako treba ko neki pojedinci a da kritikujem Zakarica, Ramovica, Kjosevskog i juniore Sabanadzovica, Hajdarevica itd za koje sam i prosle sezone pisao da moraju te sezone dobiti sansu. Kazes Cenan odradio dobar zadnji transfer rok, a sta je prije toga bilo, sjecas li se Kerle, Muse puse, onog debilizma sa Ivanom Kosticem koji je besplatno odradio pripreme sa nama? Sjecas li se da Cenan nije mogao vise od 6 mjeseci dovesti zamjenu za Lendrica i onda doveo Kajkuta, svaka cast Kajkutu, ove polusezone je zabio nekoliko vaznih golova ali nije on za prvog napadaca, kao rezerva je odlican. Hajdarevica zajedno sa Slavkom zamalo nije poslao u Slaviju itd..Haklapuc je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:10 amMoj akcenat je više na čovjeku koji naše igrače naziva krampama, letvama, debilčinama i koji se svim silama trudi da to svoje mišljenje nametne ostalim članovima foruma.
Ranije je problem bila nestručnost ljudi koji su dovodili pojačanja, u čemu je sad problem? Imamo na tim pozicijama Papca i Adžema i mislim da ti ljudi znaju o fudbalu malo više od nas. Ako Džafić koji je trenirao tog istog Mehremića, Adžem i Papac procijene da bi taj igrač mogao biti koristan, ko smo ja ili ti da unaprijed komentarišemo suprotno? Uostalom ti ljudi imaju odgovornost za taj posao koji rade i mislim da ih treba pustiti da na miru rade stvari za koje su zaduženi.
Razumijem ja i strah od novih promašaja, ali zar nismo već na pravdi Boga zbog povodljivosti i zlonamjernosti par likova otjerali Ćenana koji je odradio sasvim dobar posljednji prelazni rok? Hoćemo li to isto raditi Papcu i Adžemu svaki put kada dovedu nekog igrača koji nam nije po volji?
Kerla, Jahić, Bekrić su želje navijača i udovoljavalo se navijačima, niko me ne može ubijediti u suprotno. Kada su se ispostavili kao promašaji, počeo se kriviti svaki pojedinac u klubu, i koji je učestvovao u tim transferima i onaj koji nije. A jedina greška je što se slušao glas navijača, što se mislilo da navijači znaju išta o fudbalu. Daj Kerlu terminatora, bit će najbolji štoper lige, da Jahića od samog imena protivnici će se usrati, daj Bekrića, majstor ostaje majstor. To je ono što nas ubija, svi se razumijemo u fudbal i svi bismo krojili Željin tim. A to da je Ćenan htio Hajdarevića poslati u Slaviju je čista laž, uporedit ću je s onom da si ti Mehremića pratio dok je bio u Veležu, a te sezone u direktnom prijenosu bile slovom i brojem tri utakmice Veleža u kojima je on nastupao. Utakmica Olimpica sljedeće sezone je na tv-u bilo još manje, a ako si redovan posjetitelj Otoke i Vrapčića imaš duboko izvinjenje od mene.Brkoo je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:32 amTreba da promijenim stil pisanja, da mi igraci poput Rok Elsnera, Darka Markovica itd budu igracine, da ih i zivotom branim ako treba ko neki pojedinci a da kritikujem Zakarica, Ramovica, Kjosevskog i juniore Sabanadzovica, Hajdarevica itd za koje sam i prosle sezone pisao da moraju te sezone dobiti sansu. Kazes Cenan odradio dobar zadnji transfer rok, a sta je prije toga bilo, sjecas li se Kerle, Muse puse, onog debilizma sa Ivanom Kosticem koji je besplatno odradio pripreme sa nama? Sjecas li se da Cenan nije mogao vise od 6 mjeseci dovesti zamjenu za Lendrica i onda doveo Kajkuta, svaka cast Kajkutu, ove polusezone je zabio nekoliko vaznih golova ali nije on za prvog napadaca, kao rezerva je odlican. Hajdarevica zajedno sa Slavkom zamalo nije poslao u Slaviju itd..Haklapuc je napisao/la: ↑sri dec 20, 2017 2:10 amMoj akcenat je više na čovjeku koji naše igrače naziva krampama, letvama, debilčinama i koji se svim silama trudi da to svoje mišljenje nametne ostalim članovima foruma.
Ranije je problem bila nestručnost ljudi koji su dovodili pojačanja, u čemu je sad problem? Imamo na tim pozicijama Papca i Adžema i mislim da ti ljudi znaju o fudbalu malo više od nas. Ako Džafić koji je trenirao tog istog Mehremića, Adžem i Papac procijene da bi taj igrač mogao biti koristan, ko smo ja ili ti da unaprijed komentarišemo suprotno? Uostalom ti ljudi imaju odgovornost za taj posao koji rade i mislim da ih treba pustiti da na miru rade stvari za koje su zaduženi.
Razumijem ja i strah od novih promašaja, ali zar nismo već na pravdi Boga zbog povodljivosti i zlonamjernosti par likova otjerali Ćenana koji je odradio sasvim dobar posljednji prelazni rok? Hoćemo li to isto raditi Papcu i Adžemu svaki put kada dovedu nekog igrača koji nam nije po volji?
Ja nisam od onih sto na utakmicama psuje nasim igracima. Sad pisem da se ne treba dovesti igrac koji nema kvalitet poput Mehremica, kao sto se nije trebao dovesti Rok Elsner i 50 onih polovnjaka sto su u blizoj proslosti prosli kroz klub. Saberes njihove plate i skontas da smo mogli dovesti minimalno 5 vrhunskih igraca za ovu ligu. Ako ipak dovedemo Mehremica na utakmicama ce od mene imati podrsku koju imaju svi igraci naseg kluba i imat ce je sve dok nosi sveti dres.
Dovedemo nekog polovnjaka koji nista znacajno nije uradio u svojoj karijeri i onda ocekujemo da kod nas eksplodira, gdje je tu logika, samo me to zanima i takvi potezi se opravdavaju, mozda je ipak do mene, mozda ja ne kontam to..