Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

AsharaK
Administrator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri dec 20, 2017 1:30 pm

Zar nije po 500k?
Željezničar ante portas !

Elegant
Kontakt:

sri dec 20, 2017 1:30 pm

Vrag je napisao/la:
sri dec 20, 2017 1:29 pm
Obecao je ukupno 500k KM za Grbavicu i Kosevo. Kako ce ih podijeliti vidjet cemo
Po 500k za oba stadiona.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/konak ... /171017072
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Plava Porodica
Kontakt:

sri dec 20, 2017 1:53 pm

Odakle nam još miliJon
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

mirzza
Kontakt:

sri dec 20, 2017 2:01 pm

Odlicno, znaci teren bi se mogao dogovoriti na proljece a treba vidjeti kada ga raditi. Bilo bi odlicno da repka moze igrati ligu nacija a mi trece pretkolo lige prvaka na njemu.

sajo10
Kontakt:

sri dec 20, 2017 2:11 pm

Kad ce vise ovaj Mehrem baciti potpis.. ili ce opet navijaci otjerati pojacanje hmmm

kvalitet
Kontakt:

sri dec 20, 2017 2:21 pm

mirzza je napisao/la:
Odlicno, znaci teren bi se mogao dogovoriti na proljece a treba vidjeti kada ga raditi. Bilo bi odlicno da repka moze igrati ligu nacija a mi trece pretkolo lige prvaka na njemu.
Iskreno, s ovih 500k i 200k (ako sam dobro shvatio) koje ćemo dobiti, ne vidim razlog da UEFA ne pogura ostalo. Oni konstantno ulažu u travnjake širom svijeta s tim da imaju uvjet da dio troškova snose ili klubovi ili lokalne zajednice. Mi ispunjavamo taj uvjet, a ako tome dodamo da u državi postoji samo jedan kvalitetan travnjak, mislim da ne bismo trebali imati problema. Jedino eto taj Savez, ali i njima je u interesu da imaju rezervni stadion, to smo sad vidjeli. Ja sam optimističan. Što se tiče toga kad će početi rekonstrukcija (ili kad bi trebala početi), najvjerovatnije bi to bilo 1 dan nakon posljednje prvenstvene utakmice na Grbavici ove sezone.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

mirzza
Kontakt:

sri dec 20, 2017 2:29 pm

kvalitet je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
Iskreno, s ovih 500k i 200k (ako sam dobro shvatio) koje ćemo dobiti, ne vidim razlog da UEFA ne pogura ostalo. Oni konstantno ulažu u travnjake širom svijeta s tim da imaju uvjet da dio troškova snose ili klubovi ili lokalne zajednice. Mi ispunjavamo taj uvjet, a ako tome dodamo da u državi postoji samo jedan kvalitetan travnjak, mislim da ne bismo trebali imati problema. Jedino eto taj Savez, ali i njima je u interesu da imaju rezervni stadion, to smo sad vidjeli. Ja sam optimističan. Što se tiče toga kad će početi rekonstrukcija (ili kad bi trebala početi), najvjerovatnije bi to bilo 1 dan nakon posljednje prvenstvene utakmice na Grbavici ove sezone.
A imamo i mi para od juga, ako zafali, moze se dodati na teren pa poslije vratiti za jug.
A kad smo vec kod para za jug, nesto mi se ne slaze u svemu tome. Imamo sumu X za jug koja je cini mi se 1 700 000 KM sto je objavljeno na presu.
Za Istok prema pisanjima na ovom forumu imamo dug nesto sitno. Zasto se od para za jug ne zavrsi istok i poslovni prostori koji ce generisati novac koji ce ici u izgradnju juzne tribine? Propadaju nam prostori bezveze 8 mjeseci.

Elegant
Kontakt:

sri dec 20, 2017 2:32 pm

Uprava ce napraviti pritisak na sve aktere - rece Miske da je pocetak 2018. kljucan za te stvar (ne samo teren nego i mnoge druge), imamo odlucne ljude tako da je vrlo moguce, samo da ove glavonje ispune obecanje i dadnu obecane pare. Savez svoj dio + uefa, naravno i mi kao klub moramo doprinjet valjda bude dovoljno.

Savez ako uskoci to ce biti radi reprezentacije, ocigledno je i njima jasno da reprezentacija domovine mora igati i u glavnom gradu.

mirzza
Kontakt:

sri dec 20, 2017 2:35 pm

Elegant je napisao/la:
Uprava ce napraviti pritisak na sve aktere - rece Miske da je pocetak 2018. kljucan za te stvar (ne samo teren nego i mnoge druge), imamo odlucne ljude tako da je vrlo moguce, samo da ove glavonje ispune obecanje i dadnu obecane pare. Savez svoj dio + uefa, naravno i mi kao klub moramo doprinjet valjda bude dovoljno.

Savez ako uskoci to ce biti radi reprezentacije, ocigledno je i njima jasno da reprezentacija domovine mora igati i u glavnom gradu.
A i Celik svakako ide u drugu ligu tako da .... moramo ovo iskoristiti definitivno. 2018 ce biti vrlo vazna godina. Titula bi nam legla pravo, sto znaci veci broj tekmi u evropi i rad na infrastrukturi, uh...

Plava Porodica
Kontakt:

sri dec 20, 2017 2:40 pm

Preveliko breme je UO uzeo za 2018.
Bukvalno komplet infrastrukturu osim zapadne tribine, računajući i omladinski pogon, žele da krenu pa dokle dođu. Na skupštini pominjaše i kamp kao prioritet, pa teren(koji će biti završen u sljedećoj godini), pa osposobljavanje poslovnih prostora, pa reklamni panoi na sjeveru, pa Jug kad se steknu uslovi koji su spomenuti na pressu, a to je 70% kompletirane finansijske konstrukcije.
Veliki potezi, ali rizični. Ne bih volio da se zadužujemo kreditno da bi se neke stvari uradile. Do sad smo radili 'sitno' , korak po korak, i preporodismo stadion.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

zubanovic89
Kontakt:

sri dec 20, 2017 2:42 pm

Nema zaduzivanja to se reklo davno, po meni jedina opcija je kredit kao sponzorstvo od neke banke, 0% kamate, rata kredita mjesecni prihod od karata, pa kad se vrati, vratilo se. Ako ima kakva banka da joj par stotina hiljada lezi u podrumu, eto vam ideja :D

neroazzuro
Kontakt:

sri dec 20, 2017 2:46 pm

Pp, sjeti se da je na skupštini potcrtao "upravljanje rizicima" tako da mislim da nema mjesta za strah u tom smislu.

Dominic
Kontakt:

sri dec 20, 2017 2:58 pm

mirzza je napisao/la:
sri dec 20, 2017 2:29 pm
kvalitet je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
A imamo i mi para od juga, ako zafali, moze se dodati na teren pa poslije vratiti za jug.
A kad smo vec kod para za jug, nesto mi se ne slaze u svemu tome. Imamo sumu X za jug koja je cini mi se 1 700 000 KM sto je objavljeno na presu.
Za Istok prema pisanjima na ovom forumu imamo dug nesto sitno. Zasto se od para za jug ne zavrsi istok i poslovni prostori koji ce generisati novac koji ce ici u izgradnju juzne tribine? Propadaju nam prostori bezveze 8 mjeseci.
Ako si poslusao Senada, postoje planovi A,B,C. Zato se taktizira s novcem koji je ostao kao neki budzetski visak ove godine. Nece se tek tako baciti novac dok se ne iskoriste sve sanse i prilike s lokalnom zajednicom, Savezom, Uefa i ostalim faktorima. Samo lakapo.

Plava Porodica
Kontakt:

sri dec 20, 2017 3:00 pm

neroazzuro je napisao/la:
sri dec 20, 2017 2:46 pm
Pp, sjeti se da je na skupštini potcrtao "upravljanje rizicima" tako da mislim da nema mjesta za strah u tom smislu.
Da..istina. Nadam se i vjerujem da je tako.
Ali strah me ljudstva, mali je broj u UO, u administraciji, u nadzornom odboru da bi se krenulo u žestokom tempu.
Ipak nadam se da griješim i da će uz maksimalnu podršku i uključenost prvenstveno navijača, skupštine kluba, svih nivoa vlasti, i na kraju međunarodne fudbalske organizacije uspjeti bar 40% planova za narednu godinu ispuniti, što bi bio ogroman korak naprijed.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

mirzza
Kontakt:

sri dec 20, 2017 3:02 pm

Dominic je napisao/la:
sri dec 20, 2017 2:58 pm

Ako si poslusao Senada, postoje planovi A,B,C. Zato se taktizira s novcem koji je ostao kao neki budzetski visak ove godine. Nece se tek tako baciti novac dok se ne iskoriste sve sanse i prilike s lokalnom zajednicom, Savezom, Uefa i ostalim faktorima. Samo lakapo.
Jasno, ali to nema veze sa dugom za istok i sa poslovnim prostorima na istoku, lokalna zajednica nije u tome. Slazem se, korak po korak. Iduce godine poslovni prostori i teren, mjera.

Elegant
Kontakt:

sri dec 20, 2017 3:14 pm

mirzza je napisao/la:
sri dec 20, 2017 2:35 pm
Elegant je napisao/la:

A i Celik svakako ide u drugu ligu tako da .... moramo ovo iskoristiti definitivno. 2018 ce biti vrlo vazna godina. Titula bi nam legla pravo, sto znaci veci broj tekmi u evropi i rad na infrastrukturi, uh...
Nema Celik veze sa igranjem reprezenacije na Bilinom Polju ako na to mislis, taj stadion se sređivao radi reprezentacije on je u vlasnistvu grada Zenice, ne Celikov - on samo koristi usluge stadiona kao i Sarajevo gradskog stadiona Kosevo, Sloboda Tusnja...itd.

Srecom mi imamo svoj. :DD:

A sasvim je druga prica sto ce reprezentacija doci u glavni grad, od blizine aerodroma, smjestajnih kapaciteta, pogodnosti za navijace i gostujuce ekipe...itd. Samo ostaje taj trening kamp u Zenici ali eto za utjehu ima Butmir koji je blizi.

Bice paklena 2018. za nas klub sto zbog borbe na dva fronta - kupa i titule, sto zbog napora uprave da klubu osigura bolju buducnost i realizaciju projekata.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri dec 20, 2017 3:35 pm

S posjetom 10 milja sve se moze.

zubanovic89
Kontakt:

sri dec 20, 2017 3:48 pm

Imamo ukupno 12 utakmica u prvenstvu + 2 u kupu (najbolji scenario)
Protiv Slobode, na otvaranju istoka smo prodali 10.441 kartu. Bilo nas je ukupno 12.601 i taj dan smo zaradili 87.490 KM. To nam je najveca zarada u sezoni bila (ne racunam Evropu). Znaci, sa prosjekom od 10 000 ljudi po po utakmici (sa godisnjim kartama), mi bi smo mogli zaraditi negdje izmedju 70-80 hiljada zavisi od toga koje tribine budu punije, uzecemo za prosjek 75 hiljada.
14 utakmica * 75 hiljada je malo jace od milion maraka !!!! Jel hocete pojacanja, krovove, terene, jugove i zapade, ostavite mjesecno 20KM za Zelju i pravimo lom na ljeto. Toliko od mene.

Ch.Willa1986
Kontakt:

sri dec 20, 2017 3:54 pm

Tako je, to je to, jedini pravi način da ojačamo klub i nadamo se boljem, samo pune tribine... Izgovora nema.

Grbavica
Kontakt:

sri dec 20, 2017 3:55 pm

kad se male ruke slože sve se može
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 14 gostiju.

Prijava