Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

boju dao si nebu...
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet dec 08, 2017 12:01 pm

Vortex je napisao/la:
pet dec 08, 2017 11:36 am

A upravo to i jeste snaga kolektiva, da se izdigne iz sivila i ništavila, jer tekma u Vitezu je zadnja u ovoj kalendarskoj godini u kojoj smo imali idealne uslove da upišemo 3 bobe ( lijepo vrijeme za taj dio godine, puno naše raje na tribini, teren suh jbg ako ništa, protivnik za poželit ) i poslije te tekme svi su nas ismijavali i potcijenili. Nakon toga ide serija teških utakmica sa jakim protivnicima i po izuzetno teškim uslovima ali i naša apsolutna dominacija. Čak se i u nedjelju vjerovatno očekuju teški uslovi za igru i plus nimalo naivan protivnik. Siguran sam da je osim inata koji se probudio u igračima i to u ne maloj količini ipak presudio i kvalitet koji je morao isplivati prije il kasnije.
Kolektiv je najbitniji faktor jer pricamo o kolektivnom sportu. Vjerujem da su ovi rezultati, za vecinu nas iznenadjujuci, splet vise okolnosti. Ekipa i trener rastu iz dana u dan, kolektiv se moze vidjeti na terenu, psihicka snaga raste sa svakom novom pobjedom, fizicki izgledamo vrlo dobro, a imamo i onaj mali faktor srece uz nas, a to je bitno u svakom sportu.
Ova ekipa sa ovakvim zalaganjem i pristupom moze svakoga unistiti na terenu, ne pobijediti nego unistiti. Velike zalsuge ima Admir Adzem, ne samo zbog taktike. Najvece moguce zasluge zbog promjene mentalnog sklopa u glavama igraca. E sad, ovo je moja percepcija, ne mora znaciti da je to bas tako. Ono sto je sigurno je da Adzem zeli ekipu koja ce na 5-0 napadati da zabije jos neki gol.
Nadam se da ce do kraja prvenstva konstantno na terenu imati takvu ekipu!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Hurmasica
Kontakt:

pet dec 08, 2017 12:02 pm

Takmičenje za forumaša godine je zvanično otvoreno!

viewtopic.php?f=51&t=617

Molim vas još jednom, dobro pročitajte pravila takmičenja!
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Vrag

pet dec 08, 2017 12:03 pm

Leon_Professional je napisao/la:
čet dec 07, 2017 10:31 pm
Ma samo su rijetki govorili i prosle godine sta je i kakav je Blagojevic. Neki su ga se htjeli rijesiti, klupirati, sta sve ne...
Najbolji u ligi! I mnogo spreman!
Naravno, kad nema ubelhu kraj sebe pa mora i njeg i protivnike driblat.
Zato sto je u onom trenutku i bio jedan od najgorih. Svaki njegov pas je bila izgubljena lopta, a protivnika stavljao u gol sansu.

igla
Kontakt:

pet dec 08, 2017 12:06 pm

Elsner je destruktivac, jučer je odigrao dobro.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet dec 08, 2017 12:10 pm

Momci posto vidim da niste skontali, onih 13 forumasa je proslo direktno u finale. Sad trenutno predlazete 13 forumasa koji ce proci dalje u to finale. Znaci sad su kvalifikacije :D. Kad odaberemo jos novih 13, onda glasamo za forumasa godine.
Željezničar ante portas !

boju dao si nebu...
Kontakt:

pet dec 08, 2017 12:17 pm

Skontali smo :kafa: ...nego, moze li se u narednom periodu povecati broj glasova u anketi za igrace utakmice?

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet dec 08, 2017 12:19 pm

Neki nisu, nabriso sam se postova. :D
Izgleda da ne citaju do kraja.
A za anketu mozda vidimo neki novi princip od sljedece sezone, jer glupo bi bilo da kvarimo sada ovaj koncept.
Željezničar ante portas !

nookey
Kontakt:

pet dec 08, 2017 12:20 pm

Misimovicu zahvali se Zecu i Sinanu

kvalitet
Kontakt:

pet dec 08, 2017 12:29 pm

Fanzi je napisao/la:
pet dec 08, 2017 11:08 am
kvalitet je napisao/la:
pet dec 08, 2017 11:05 am
Fanzi je napisao/la:
pet dec 08, 2017 10:34 am
Sta se postize kritikom? Da li kritika dopire do masa ili mijenja ista kod onog do koga bi kritika trebala doci?
Samo radja frustracije, a frustracije stete...

Da li je svaka kritika utemeljena? 99% ih nije.
Postali smo prava pozorisna publika ili komitet za ocjenu igara. Nikakvog hajra od toga, ali eto.

Svoj vi pos'o.
Ne znam šta radiš u životu, ali ne mogu da vjerujem da ti neke životne okolnosti nisu dokazale da je konstruktivna kritika itekako važna.

Cifra od 99% koju si lupio nema veze sa životom. Istina, ima i uvijek će biti ad hominem rasprava sadržaja "Adžeme ubleho odlazi" itd.

No, ako neko govori šta to suštinski ne valja u nekom trenutku (a bilo je puno takvih postova na forumu) - to je konstruktivno. Možeš vidjeti moje stare postove i kada god sam kritikovao nikada nisam napisao za nekoga "odlazi" (samo taj komentar). Samo sam prizivao odlazak Čenana, a i to sam argumentirao. Dok sam, naprimjer, uvijek davao podršku Adžemu, bez obzira na rezultate (zaslužena kritika u nekim trenucima da, ali tjeranje ne). Osim mene, mnogi na forumu su ovako pisali (zanemarujem komentare na zvaničnoj, jer je ono odron).

Na kraju krajeva, mi smo najveći klub u državi i ko god da je član Želje uvijek je pod pritiskom i to je sasvim normalno.

Idemo još Radnika uzeti i onda možemo zaista sretni na pauzu. Pobjedom bi stavili "tačku na i" na jednu od najboljih poslijeratnih polusezona. Volim te Željo!!!
Konstruktivno je samo ono sto ti licno percipiras na osnovu znanja, iskustva i afiniteta. Kako mozes znati koliko informacija imas spram drugih? Ne mozes. Namjera ko namjera je OK, ali je i ona iskrivljena bez dovoljno informacione podloge.
Kad je Zeljo u pitanju, ja vidim da raja s ovog foruma, oni koji leze na informacijama sute ili pozitivno pisu.
Meni dovoljno...
Razumijem tvoju poentu, ali ja sam govorio samo o onome što se vidi u datom trenutku. Tu ne igraju nikakvu ulogu neke druge stvari. Naprimjer, trebao se kritikovati Željo koji je igrao protiv Viteza. Da nije bilo kritika, da smo rekli "sve je to ok", gdje bismo bili? Ona igra je bila loša, srećom Adžem i sš su to dobro analizirali. I tu su bile ok kritike koje su u vezi s utakmicom (igrači, zalaganje...). To je konstruktivno. Nekonstruktivno je "Adžem veze nema. Ublehe. Uprava napolje"... O tome ja govorim. Ili kritika za pripremu za derbi. One kese na golu, dva čovjeka koja čiste... Tu je nekonstruktivno bilo "Uprava napolje" i slično. Dakle, ja sam samo pravio distinkciju između konstruktivne i nekonstruktivne kritike/rasprave, aludirajući na to da je konstruktivna prihvatljiva i poželjna.

Drugi je problem što su često glasniji oni koji nekonstruktivnim kritikama liječe sopstvene frustracije...

A što se tiče situacije u Želji generalno, ja sam uvijek jasno i nedvosmisleno govorio da sam zadovoljan (kao i ti i mnogi na forumu). Dakle, nemam nikakvih skrivenih namjera. Obični sam zaljubljenik u plavu boju koji na forumu želi diskutirati kako o dobrim, tako i o lošim stvarima. Živ bio...
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet dec 08, 2017 12:57 pm

Fanzi je napisao/la:Sta se postize kritikom? Da li kritika dopire do masa ili mijenja ista kod onog do koga bi kritika trebala doci?
Samo radja frustracije, a frustracije stete...

Da li je svaka kritika utemeljena? 99% ih nije.
Postali smo prava pozorisna publika ili komitet za ocjenu igara. Nikakvog hajra od toga, ali eto.

Svoj vi pos'o.
Uzeo si mi riječ iz usta. Obično kreću preko društvenih mreža, prenose preko kafana, mahale i dolaze do tribina.

Nakon odigranih desetak minuta, kreće "dobronamjerna" kritika, a kao produkt u dogledno vrijeme, imamo sve manje ljudi na stadionu.

Sacuvaj me Bože, dobronamjernih kritika. A znam, znam da mnoge i sada cuce u folderima mnogih portala i forumasa. Ceka se samo povoljan momentum.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Hadzijalagic
Kontakt:

pet dec 08, 2017 1:05 pm

Nismo mi imali manje ljudi na stadionu zbog necijih kritika vec zbog tegobnog zavrsetka prosle sezone i tegobne igre u dobrom dijelu ove sezone. Ljudi su bili maksimalno razocarani, neopravdano naravno, trebali su pucati od srece zbog nacina na koji smo ispustili titulu i odigrali prvih desetak kola.. Zadovoljstvo se vratilo onog momenta kada smo proigrali..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

avlami97
Kontakt:

pet dec 08, 2017 1:18 pm

Postoje stručni ljudi koji se bave tim poslom i naziv im je "kriticar za film, muziku, knjizevnost...".

Da bi neko iznio dobronamjernu ili bilo kakvu kritiku na ciji bilo rad, mora biti strucniji od kritikovanog. U suprotnom, iznosimo vlastita mišljenja. Uglavnom neutemeljena.

Neko spomenu kantu za smece kao kritiku. To nije kritika. To je dobro zapazanje i dobar prijedlog za njihovo postavljanje.

Nekada davno sam pisao, da se mora izbetonirati jedan stepenik na platou ulaza na Jug, da se ne bi moralo skakati ili zaobilaziti. To je bilo moje zapazanje.

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Kapiten
Kontakt:

Hajmo sad ko pitari forum kriviti zbog loseg stanja u klubu i oko kluba :D

Kritika je u velikoj vecini slucajeva bolja od pohvale, pogotovo ovdje gdje mi zivimo
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

exbabilon
Kontakt:

pet dec 08, 2017 1:31 pm

Tako je meni instruktor voznje svako pola minute nesto prigovarao, kritikovao, ispravljao.. Ja reko de kralju, ima li kakva pohvala, samo kritika. Kaze pa ne mogu za nesto sto ne valja rec ma haj dobro je, nema veze. Ja sam placen da te kritikujem. Analogija nije najbolja, ali ne moze navijac poslije Viteza reci dobro je ovo, guraj dalje. Nije bilo dobro, ni Kemo na zadnjem veznom, ni Zeba i Sinan na krilu. Bilo je jos tu nekih lutanja sa formacijom i dosta nas je kritikovalo, a rekao bih 90% iz najbolje namjere i sad smo dosli na svoje, gledamo Zelju koji dobro igra i pobjedjuje. Jesmo li mi zasluzni za to? Nismo, ali tu smo na forumu i iznosimo stavove i misljenja, ne skidamo glave.

Edis Mulalic 1921

pet dec 08, 2017 1:34 pm

neroazzuro je napisao/la:
pet dec 08, 2017 11:48 am
Edis Mulalic 1921 je napisao/la:
pet dec 08, 2017 11:00 am
Kakav Elsner,ne lici na fudbalera uopste.Ja sam ga ismijavao i stojim iza toga
Imal iko ikakve koristi od tvog ismijavanja? Ima li to tvoje ismijavanje ikakvu svrhu, poentu? Mjerodavan sigurno nisi ali, eto, i kao obični posmatrač imaš pravo na svoj stav, ali svrhu javnog iznošenja frustracija bih baš volio da znam. Meni naumpada jedino zla namjera. Ima li neka druga svrha?
Edit. Prvi sam ja bio sluđen onim pojedinim njihovim antipropagandama fudbala, ali treba aplaudirati i kad dobro odrade stvari. A ovo nisu dobro odradili nego ubili, zgazili, satrali.
Izvukao si dio posta koji ti odgovara od onoga sto sam napisao. Nisam nikad u zivotu opsovao igracu sa tribine ili slicno. Zla namjera je neka tvoja konstatacija. Cuj zla namjera :D Elsner je totalno bezveze igrac i kao takav bio je ismijavan od strane ne 99 posto, nego 100 posto foruma. I sad da se zapitaju svi ne vidi se svrha njegovog dovodjenja jer je na zalasku karijere i lik je prespor i bezivotan. Na forumu ljudi iznose svoja misljenja samo sto se to mijenja kod vecine, pa kad pobijedjujemo onda se jedni nasladjuju, kad krene lose drugi imaju svoju pricu. Evo sad tema, zasto se ne javljaju oni kriticari :D ko su to kriticari ? Jesam je kriticar ako i dalje stojim pri misljenju da vodstvo kluba pojma nema i da su nas kostali nekoliko trofeja svojim neznanjem dok nakon nekoliko godina nisu to prepustili "strucnijim" ljudima? Jesam kriticar ako kazem da je Markovic Iniesta za Slovenca, a da ne pricam o mladjim igracima kojima mjesto zauzima ili da je Projic jos jedan ispodprosjecan igrac u moru prekodrinskih pojacanja. Jesam li kriticar ako kazem ukoliko se dovedu jos dva,tri Elsnera na zimu, a ne uzme titula da ce nastat fjasko ?Treba biti umjeren u svemu. Jos je rano za slavlja jer jedan kiks da izleti ponovo ce uslijediti jebanje od do kako Adzemu tako i ostalim.
Modus vivendi !

boju dao si nebu...
Kontakt:

pet dec 08, 2017 1:46 pm

AsharaK je napisao/la:
pet dec 08, 2017 12:19 pm
Neki nisu, nabriso sam se postova. :D
Izgleda da ne citaju do kraja.
A za anketu mozda vidimo neki novi princip od sljedece sezone, jer glupo bi bilo da kvarimo sada ovaj koncept.

:palacgore:

storm_raider
Kontakt:

pet dec 08, 2017 1:50 pm

Prosle sezone je bio samo jedan glas, pa smo na vase prijedloge promjenili na dva glasa.

Sl. sezone cemo vidjeti da malo unaprijedimo ovaj voting.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

nookey
Kontakt:

pet dec 08, 2017 1:53 pm

storm_raider je napisao/la:
pet dec 08, 2017 1:50 pm
Prosle sezone je bio samo jedan glas, pa smo na vase prijedloge promjenili na dva glasa.

Sl. sezone cemo vidjeti da malo unaprijedimo ovaj voting.
tri glasa :rofl1:

Fanzi
Kontakt:

pet dec 08, 2017 1:53 pm

avlami97 je napisao/la:
Postoje stručni ljudi koji se bave tim poslom i naziv im je "kriticar za film, muziku, knjizevnost...".

Da bi neko iznio dobronamjernu ili bilo kakvu kritiku na ciji bilo rad, mora biti strucniji od kritikovanog. U suprotnom, iznosimo vlastita mišljenja. Uglavnom neutemeljena.

Neko spomenu kantu za smece kao kritiku. To nije kritika. To je dobro zapazanje i dobar prijedlog za njihovo postavljanje.

Nekada davno sam pisao, da se mora izbetonirati jedan stepenik na platou ulaza na Jug, da se ne bi moralo skakati ili zaobilaziti. To je bilo moje zapazanje.

Razumijeli smo se u potpunosti i isto razmišljamo.

Leon_Professional
Kontakt:

pet dec 08, 2017 1:55 pm

Hoce li nasi postaviti kakvu zastitu na travu ako se vec najavljuje snijeg.
Opet lakse je izlopatat sa najlona, moze se i gurati.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.

Prijava