Leon_Professional je napisao/la: ↑pet dec 01, 2017 7:49 am
Amidza je napisao/la: ↑pet dec 01, 2017 12:10 am
Nakon onog fijaska protiv Viteza i ranijih oscilacija, mislio sam da ce biti patnja s Adom. Drago mi je da sam pogrijesio. Covjek radi sve prave stvari o kojima se ovdje dugo trubilo i to stvarno daje rezultate. Igramo brze, bolje, fluidnije, ekipa nam je puno kompaktnija nego prije, trcimo vise nego ikad...I on i cijeli strucni stab zasluzuju pohvale za napredak, kao i svi igraci. Samo neka ovako nastave svi zajedno, ne urekli se.
Drago mi je radi ovog niza, ali ne bi nikako valjalo da se zanosimo. Utakmicu po utakmicu, probati sto bolje izgurati do pauze, onda odmor, zimske pripreme, eventualno koji novi igrac (Larse!) pa sve ispocetka.
Treba vratiti komentare poslije Viteza. Te kakvi mi, grcevita borba za Evropu, losa ekipa, tam vamo.
Rekao sam i tad, mi imamo otprilike 13igraca koji mogu u prvu postavu i kad oni igraju mi sve mozemo dobiti. To je formacija od jucer uz Sabana i Projica.
Ne treba mnogo pametan biti i to vidjet. Mi smo Vitez kiksali jer su igrali losi igraci, lose selektovan sastav.
Znam da mozemo, ali me je bilo strah da Adzem ne bude tvrdoglav kao Edis ili onakav kako prica u kameru. Ali drago mi je da nije. Mozda mu je i strucni stab, Sasa, uprava sugerisali, nebitno, ali dobro je.
On izgleda u javnosti hoce da bude malo "vazan" ali ipak u sebi prihvati gresku i ispravi je. E to je top. Samo nek nastavi tako, nek prica sta hoce ali nek mu "interno" nije ispod nivoa sam sebe iskritikovati.
Vitez nam je izgleda bio blagodet, jer je Adzem vidio da ti njegovi eksperimenti ne mogu ni protiv Viteza odigrati, a to su prije svih Zeba na krilu i smucar na zadnjem veznom.
Nakon toga se Zeko vraca na krilo, nase dijete na zadnjeg sa celavim mangupom, i Ramovic na desetku.
Ono sto bih fakat istakao je ta hemija u ekipi gdje se jucer nakon koskanja vidjelo kako stoje jedni za druge tu. Proljetna ekipa bi pustila Sinisu da se sam vadi odatle.
Pored toga dva igraca koja inace ne gotivim su odigrala odlicne utakmice, jedan je vec spomenuti Sinisa koji je podigao svoju ocajnu formu sa pocetka sezone a drugi je Bogicevic, d ali mu odgovara igra sa Graovcem ili je nesto trece u pitanju, ali ne mogu da vjerujem da covjek od 34,35 godina po ovom blatu odigra 180 minuta u visokom ritmu. To mogu samo profesionalci i na tome svaka cast, iako sam misljenja da ako zelimo napredak na te dvije pozicije moramo dovesti dobra pojacanja, gdje se nadam da ce Papac iskopati nekog desnog beka da valja ili ce Sinisa ostati dok Sehic ne stasa, vidjet cemo.
Bit ce zanimljivo vidjeti i sastav u nedelju, nasima ce to biti 3 utakmica u 6 dana u teskim uslovima, koga ce Adzem staviti vidjet cemo, Saban, Projic bi trebale biti sigurne alternative jer Sinisa ima kartone a Hajdara treba odmoriti, imamo gore i Kajkuta u zavisnosti koliko Vojo koji nije prosao pripreme moze pruziti (a i njemu svaka cast bez priprema 180 minuta visokog ritma) i naravno Zebu mjesto Ramovica.