sub nov 04, 2017 8:50 pm
Cim sam vidio sastav, bilo mi je jasno da ce tesko to na dobro izaci. Nelogicne izmjene su me samo dotukle.
Ne treba izmisljati vodu. Adzem ne smije biti tvrdoglav, inace ce mu to dohakati. I bas kada sam pomislio da je prestao sa eksperimentisanjem, on opet po starom. Falilo nam je igraca, sto zbog povreda, sto zbog omladinske lige prvaka, svjestan sam ja toga, ali ovo je danas stvarno lose bilo. Razocaran sam i ljut. Ne mozes ovoliko nepokretljivih igraca odjednom staviti u ekipu. Ja sam se pomirio da ce Zeba igrati, ali nisam ni u snovima mislio da ce jos i Kajkut i Elsner. A rijetko ko je jos igrao svoju poziciju.
I nesto mi je palo na pamet kako je @ponosannavas pricao o tankom kadru i u prvoj ekipi, ali i u juniorima. Nama u omladinskoj ligi prvaka igraju igraci koji su u prvom timu, sto i ima neke logike, ali izmjene u utakmici protiv Lokomotive nije bilo do osamdesete minute, ako se ne varam. Pojedini igraci su skroz pali. Svejedno, mislim da su neki mogli odigrati, Zera od samog pocetka, a Hajdarevic ako ne od prve, onda ovako kako je bilo, ali umjesto Elsnera. Blagojevic nije neka pljacka, ali on nemjerljivo bolje igra sa normalnim veznim redom, i to smo vec imali priliku vidjeti. Ovdje je previse igraca bilo na drugim pozicijama. Imam osjecaj da je Adzem debelo podcijenio Vitez.
Novembar je paklen mjesec, imamo strasno tri teske utakmice, imamo dvije utakmice kupa i jos uzvratnu utakmicu omladinske lige prvaka protiv Lokomotive, gdje odmah mozemo otpisati Hajdara i Sabana, pa i Zeru, iako se slabo koristi u prvom timu. To je za nas previse i ne znam kako cemo pregrmiti ovaj mjesec. Ja sam uracunao ovdje tri boda protiv Viteza, ali sad se moramo vaditi protiv jacih, kao sto je repka morala protiv Belgije. Ne ide to tako.
Adzeme, saberi se, taman sam mislio da si prestao eksperimentisati i izmisljati pozicije igracima. Elsner je kriminalan, i iskreno sam mislio da je doveden kao back-up za stopersku poziciju kao privremeno rjesenje i ponekad za vezni red, ali ovako ne ide. Tanak nam je kadar jer su nam dva vezna igraca nosioci u europskim tekmama za juniore. Odlicno je ovo @ponosni primijetio, jos prije par dana je pisao u vise navrata.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!
Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk
Praise the sun \[T]/
What can change the nature of a man?