Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet okt 26, 2017 4:11 pm

Dva žuta kod Viteza: Brekalo, Bojo, Karic, Livaja, Santic
Neće igrati Bibić zbog direktnog crvenog u kupu, valjda dobije bar 2 utakmice suspenzije

Amidza
Kontakt:

čet okt 26, 2017 4:12 pm

Ne znam kako ce bez Livaje. :D
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Brkoo
Kontakt:

čet okt 26, 2017 4:13 pm

Nije da branim Alihodzica, znate sta mislim o njemu ali o kakvoj to strategiji pisete. Dosta igraca iz juniora prikljuceno prvom timu, i vi ocekujete sad da se to ne osjeti u juniorskom timu? Velic, Mujagic, Zeric, Sabanadzovic, Hajdarevic itd. Da oni svi igraju za juniore hladno bi uzeli titulu, ali kakve fajde imas od te titule? Prioritet treba biti da se promovisu ti igraci, da se od njih stvaraju igraci za prvi tim, a neki su se vec izborili za to da budu neizostavni u prvom timu. To je put kojim moramo ici sto se tice mladih igraca.
Potrebno je jos bolje raditi u op, ali za to je potrebna i infrastruktura i jos bolji treneri za op, pa jos bolji i skauting mladih igraca itd..

Ja se nadam da ce se ubrzo potpisati i profesionalni ugovor sa Eldarom Sehicem. Jos uvijek sam pod dojmom one tekme juniora sa Bugarima, u kojoj je on odlican bio..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

ChWilla
Kontakt:

čet okt 26, 2017 4:14 pm

dobro, mujagić, žerić i hajdarević ti i ne mogu više igrati za juniore...
gradi željo boli te *****

Okolele
Kontakt:

čet okt 26, 2017 4:18 pm

ponosannavas je napisao/la:
čet okt 26, 2017 4:09 pm
Vortex je napisao/la:
sri okt 25, 2017 10:46 pm
Mislim da je postalo standardno u zadnjih par godina da mi je moramo uvaliti poslije prvog gola što prije i drugi ako želimo koliko toliko rahat privesti tekmu kraju. Nevjerovatan je pad igre poslije datih golova. Evo primjer Zenica i Gabela. Ako odmah ne uvalimo i drugi mi se pogibimo.
Strepnja do zadnjeg zvizduka. Bez obzira na borbenost ali i seljakljuk ekipe MDK nedopustivo je da se mi sa igračem više grčevito branimo na našoj Grbavici. Ovo samo pokazuje koliko smo mi neozbiljna ekipa nažalost.
Nama je već dugo opterećenje igrati. Pod velikim pritiskom su i igrači i treneri i svi. Onolika količina pljuvanja Adžema na mrežama je za povratiti. Ado se odlično drži majke mi. Svaka mu čast. Razloga za njegovo pljuvanje nema. Samo nam treba strpljenja. Zajmović je jučer bio loš jer je vidio pljuvanje zbog tekme protiv GOŠKa. Nakon petgo šestog dodira je tek počeo igrati. Nedavno sam stavio da dosta imamo novih igrča i da ne zaslužuju takav pritisak. Treba još vremena da se to pročisti ali ovo je suština. Da imaju podršku kao juniori što su imali bilo bi extra i igrali bi bolje.
Ali bas su internet ratnici navalili na Adzema..Ono je van zdravog razuma kakvih komentara ima..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

čet okt 26, 2017 4:19 pm

toga će uvijek biti kod nas. ali puna količina svega toga ipak nije skroz slučajna...
gradi željo boli te *****

ponosannavas
Kontakt:

čet okt 26, 2017 4:32 pm

Amidza je napisao/la:
čet okt 26, 2017 3:47 pm
ChWilla je napisao/la:
čet okt 26, 2017 3:44 pm
a kad je da stoperu, to ono puno bolje izgleda i uljeva puno više povjerenja... :D
A i to sto kazes, ali eto Graovac recimo zna lopte i fino je povuce. Jos ako se veznom redu ne seta, nego trci, moze se i fina akcija zapocet. :D
Svi nam vrlo često igraju presing na zadnju liniju. NIje baš pravi presing, ali pritišću. To su svi skontali da na je nedostatak i onda Veca zbog toga mora nabijati.

salle86
Kontakt:

čet okt 26, 2017 4:34 pm

Gledajući ovaj izvještaj nekako se ne mogu oteti dojmu da je već 'mali' Haris H. ono što sam bar je lično očekivao da će biti Žera. Zna sa loptom, hoće je povući naprijed i nema tih viška poteza koji na kraju useru sve ono dobro do tad urađen.
Kakva mi dva dragulja u sredini imamo to je fantazija. Naredne sezone već očekujem sredinu Anel-Haris-Sinan i po stranama Zeko-Goran...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ponosannavas
Kontakt:

čet okt 26, 2017 4:36 pm

LeBlue je napisao/la:
čet okt 26, 2017 3:49 pm
south side je napisao/la:
čet okt 26, 2017 3:33 pm
ponosannavas je napisao/la:
čet okt 26, 2017 3:21 pm

Slomih se ja pričajući o razlozima. NIje ova generacija ništa lošija od pitara ali satra ih raspored što prvog tima što juniorski. TOtalno nestrategijsko djelovanje u tom dijelu. Kadeti su ipak nedostatak kvalitete.Nema puno 2001 kvalitetnih. Uglavnom 2002 plus Mujić i još jedan. PIoniri su odmah iza pitara jer su ostali loši ali i tu pitari imaju dosta više kvalitetnih igrača tj igrača koji mogu biti igrači seniorski. Nažalost to nas čeka i u još mlađim kategorijama. Napokon neko da primjeti ovo što pišem stalno.
Upravo to nema neke strategije od kako je tica otisao a postavljen Alihođic malo su se pogubili u svom silnom pretumbavanju .Naravno da nije losija cak je i bolja u nekim segmentima ali mislim da se to mora malo bolje urediti i organiozovati a misljenja sam da Alihođic nije za mjesto koje mu je sad dodjeljeno.
Nazalost kad je Tan dosao, dosta roditelja je upisalo svoju djecu u njihovu akademiju, jer dosta roditelja su takvi, pomislili evo para, i da tu imaju bolju sansu za uspjeh. Ali to isto znaci da dosta djece i tu dolazi samo zbog interesa, sto na duze staze nemora znaciti da je dobro. Oni u svakom slucaju i sada imaju korist od toga hype sto je bilo oko Tana, sto i tabele pokazuju. Ali isto tako mislim da Zeljo sam moze da napravi dobar trening kamp, bez nekog stranog vlasnika, koji se par puta godisnje javlja preko satelita. Cak mislim da mozemo dosta bolje uraditi, jer imamo tu tradiciju. Nadam se da je istina u vezi naseg trening kampa jer bi zaista bila prava stvar.
Ma brate akakdemiji ima već nekoliko godina a i ove nam uzimaju djecu. Nije to početni boom nego naša inertnost. Pa neko je nedavno priačao da je bilo nekih nedostatak aprema onom malom Šariću. Možda nije tačno ali nema veze akademija, nego dovedeš dijete sa mamom i smjestiš ih negje u stan dok ne napraviš nešto kao akademija.

Zaki87
Kontakt:

čet okt 26, 2017 4:42 pm

Kada je izvlacenje kupa i da li se igra jedna ili dvije utakmice

ponosannavas
Kontakt:

čet okt 26, 2017 4:45 pm

Brkoo je napisao/la:
čet okt 26, 2017 4:13 pm
Nije da branim Alihodzica, znate sta mislim o njemu ali o kakvoj to strategiji pisete. Dosta igraca iz juniora prikljuceno prvom timu, i vi ocekujete sad da se to ne osjeti u juniorskom timu? Velic, Mujagic, Zeric, Sabanadzovic, Hajdarevic itd. Da oni svi igraju za juniore hladno bi uzeli titulu, ali kakve fajde imas od te titule? Prioritet treba biti da se promovisu ti igraci, da se od njih stvaraju igraci za prvi tim, a neki su se vec izborili za to da budu neizostavni u prvom timu. To je put kojim moramo ici sto se tice mladih igraca.
Potrebno je jos bolje raditi u op, ali za to je potrebna i infrastruktura i jos bolji treneri za op, pa jos bolji i skauting mladih igraca itd..

Ja se nadam da ce se ubrzo potpisati i profesionalni ugovor sa Eldarom Sehicem. Jos uvijek sam pod dojmom one tekme juniora sa Bugarima, u kojoj je on odlican bio..
trojica od tih pobrojanih i ne mogu igrati. Ne mora ni Šaban, ali ranije sam govorio o strategiji gdje igraš tekme sa Širokim npr dole u nevakat gdje ti fali još nekoliko igrača. Vodiš dva razlike i primiš golove. Protiv VIteza isto, a najgora ekipa. Odeš kao nije bitno dobit ćeš kako god i popušiš ga. Tako su prošle godine kadeti titulu izgubili. Zbog par tekmi lako ćemo daj samo da se odigra. Jako je bitno da i ove godine uzmeš titulu da i sljedeće djeca igraju LP jer ti je sljedeće genreacija dobra. Evo i sada u seniorima. Ne mogu da vjerujem da samo mi igramo tri tekme u šest dana. TO se moralo ranije tražiti od NSBiH. Ne može se tijelo regenreisati za tri dana a kamoli dva puta potri dana. Nemojte mi sada o Evropi jer tamo igraju ljudi svaki četvrti dan uglavnom. Ponekad se desi da je tekma nakon tri dana, ali dva puta zaredom o tri dana nema nigdje sem u Engleskoj z anovu ali tada je svima isto. Ovdje je samo nama. TO su detlaji koji nekad odlučuju titulu. Sjećamo se poziva u repku za naše igrače kad je Oda umalo uzeo titulu. Pa nije se znalo do zadnjeg momenta hoće li Amir igrati, a neki nisu igrali. Tu je AMar bio TIto. TO su detlaji koji puno znače.

Kospicar
Kontakt:

čet okt 26, 2017 4:48 pm

Izvlacenje najvjerovatnije 15.11.
Prva utakmica je 22.11. a revans 29.11.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

Hurmasica
Kontakt:

čet okt 26, 2017 4:50 pm

a i juniorima revanš 22., znači prva u gostima :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

LARSSON
Kontakt:

Hurmasica je napisao/la:
kup se igra na pomoćnom

Hurmasica
Kontakt:

čet okt 26, 2017 4:51 pm

LARS1921 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:
kup se igra na pomoćnom
vidiš dobro si, može i ta varijanta :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

igla
Kontakt:

čet okt 26, 2017 5:03 pm

Kakva seljadija, sad gledam snimak.
Ovaj Aladin nije sav svoj lik, vidi se i po imenu.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet okt 26, 2017 5:04 pm

Napokon imamo tim u pravom smislu te rijeci koji su tu jedan za drugoga. To je ono sto me najvise raduje.
Željezničar ante portas !

Jugozapad
Kontakt:

čet okt 26, 2017 5:05 pm

Hurmasica je napisao/la:
sri okt 25, 2017 9:43 pm
Ukupan prihod sa utakmice protiv Mladosti 8.416 KM

https://fkzeljeznicar.ba/ukupan-prihod- ... -km/29009/
Samo da kazem, sram vas sve bilo koji ste mogli sinoc doci na utakmicu, a niste!
I ne zasluzujte bolju igru od ove sinoc!
Sram vas bilo?
I da kakva je sad ono nova pjesma na jugu? Izbacuju vise novih pjesama od granda? U cemu je fazon?
Idemo dalje, podrska Adi.

igla
Kontakt:

čet okt 26, 2017 5:05 pm

AsharaK je napisao/la:
čet okt 26, 2017 5:04 pm
Napokon imamo tim u pravom smislu te rijeci koji su tu jedan za drugoga. To je ono sto me najvise raduje.
I meni počinju ličiti na tim.
Ovaj Vojo mi se čini raja lik, baš timski.

Leon_Professional
Kontakt:

čet okt 26, 2017 5:18 pm

Isto ovako je zvanicna objavila slika sa Slavkom i njegovim ucinkom, nakon sve vecih komentara na zvanicnoj kako lose igramo i kako Adzem nije trener za nas.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.

Prijava