Fanzi je napisao/la: ↑pon okt 23, 2017 10:35 am
barbarez je napisao/la: ↑pon okt 23, 2017 10:18 am
Svaki normalan navijac bice uz klub pa tako i uz trenera i igrace,mislim da to nije upitno. Svaki od nas voli kad pobijedjujemo ali ne treba ni slijepo drzati se samo toga. Ne vidim svrhu foruma ako ljudi ne mogu reci ili ukazati na neke stvari, a da se odmah ne sjati pola foruma da tom nekom nagovori se sta ga sljeduje.
Neki dan citam sta je pisao onaj momak @Plava porodica ili kako vec. Pa momak nista pogresno nije napisao, daj ba ljudi pustimo se Alijinog merhametluka i price, sve je to dobro,samo nek kapa natenane. Slazem se i ja da je dobro kako god dobijes. Ali zapitajte se sto krene haos kad sreca okrene ledja. Ljudi ba mi smo 80 % utakmica do sad dobili na guzove. Imali smo srece u mnogim situacijama. Igra je kurceva, i sve se svodi na individualan potez. I kada Vam to neko prezentira, onda je picka i pljuvac. Krenu price o vojniku, o preuzimanju ekipe dan prije prvenstva,guranju juniora. Hajde malo i o tome da pricamo.
Sta je to prepoznatljivo cime je Adzem unaprijedio nasu igru. Da upotrebimo malo ovo moderno sranje od izraza'' prepoznaje se njegov rukopis' '. Koji je pomak u odnosu na Slavka. Prodisao Zakaric, slazem se,ima li sta dalje. To je individualna stvar. Sta je sa igrom. Sta je sistemom igre, taktika postavka, presing, kombinatorika.
U prvih 8 utakmica 7 formacija i 8 razliciti timova izaslo. Sta je sve to donjelo koji pomak.
Naci ce se neki pametnjakovic i nastaviti sa pricom kako je preuzeo ekipu dan prije prvenstva. Ok jeste. Ali evo sta bi onda Husref trebao. Preuzeo tim nakon par kola. Vidi li se gospodo '' rukopis'' Husrefa Musemica. Preporodio je tim. A ima istu ekipu. Napravio je opet Slobodu od Sarajeva. A ta Sloboda nas je karala, da se sastavit sa loptom nismo mogli. Presing, brza igra, mnogo kretanja. Kako se kod njega vide pomaci.
Hajmo dalje, guraju se juniori. To je za svaku pohvalu. Tu treba strpljenja, ali i pameti nekad. Ne mozes ti javnom prozivanju izloziti malog Sabanadzovica jer ga trpas da igra protiv Zrinjskog, gdje se dijete izgubi, zato sto ga ostali klocevi iz veze ostave na cijedilu, i onda sve po malom. Druge picke se kriju a tribine po Anelu udare .Tu se na vrijeme reaguje, ne moze junior uvijek i po svaku cijenu biti guran u tim. Par takvih tekmi je imao i Osmankovic. Ali tu bas treba i strpljenja i znanja,da se sve to dovede na zeljeni put.
Ovo sve sam iznio iz samo jednog razloga, ne da napadam Adu, nego zato sto me nervirate, sa svojim napadima na mnoge ljude i mnoge dugogodisnje navijace, od kojih su mnogi prestali da pisu, ili jako rijetko pisu , samo zato sto zele diskutovati i ukazati na stvari koje su primjetili ili koje po njima donose problem nasoj igri.
Ja svim srcem volim Zelju, i svaku tekmu se nadam pobijedi, ali budimo iskreni da sto se igre tice tapkamo u mjestu,i kad nam sreca okrene ledja, kao sto je bilo protiv Slobode i Zrinjskog, nastace veliki problemi. Evo sad nam ide par laksih tekmi. A onda imamo 4 pravo jake tekme, gdje cemo vidjeti koliko smo zaista jaki. Meni ne djelujemo sada tako. A sto se tice podrske i klubu i treneru i igracima,to nije upitno. Ko god vodi tim ja vjerujem da moze biti bolji. Bio to Slavko, Adzem, Amar pa cak i Slovenac.
Zbog ovoga se osjecam prozvanim, jer potenciram tu pricu.
Napisao sam podugu repliku i sve obrisao.
Na kraju cu samo konstatovati da tebi, velikom navijacu Zelje pod usernameom Barbarez, kao i tvojim istomisljenicima, ljubiteljima teorije faktora srece (u nedostatku znanja i vremena da validno kritikujete i secirate bilo koju partiju kluba), ne preostaje nista nego da cekate Adzemov odlazak, u rahatluku da nastavljate se vrtiti u zacaranom krugu odlazaka i dolazaka trenera, te da se sav vas aktivizam svede na zadovoljstvo pisanja redova i redova razlicitih analiza, bez imalo svijesti o proslosti.
Vi niste pametnjakovici. Vi ste prakticno i istorijski pokazali svoj aktivizam u i oko kluba.
Svakako, podsjetit cu se na ovaj post za koji mjesec. Narocito kad pitare mlatnemo na Grbavici, da vidimo taj Husrefov potpis prekrizen Adzemovim.
Do tada budi mi dobar, i ti svi koji poput tebe citaju ovaj forum, truju i gnoje atmosferu razocarani sto pod Adzemom nismo u ligi za opstanak, u vapaju za novim Slavkom koji ce klub podici do borbe za Evropu i titulu.
Nacekat cete se
Uz duzno postovanje tebi, kao nekom ko jako dobro zna izraziti svoje misljenje na forumu, mislim da si sad napisao poveliku kolicinu gluposti.
Prvo nemas pravo etiketirati nekog na ironican nacin velikim Zeljovcem. Prvo ne znas ko sam i sta sam,i kakvu sam povezanost imao sa Zeljom. Moj aktivizam u vezi Zelje, dalo bi se dosta toga da ti napricam, ali ko da to sad pije neke vode. Ja sam godinama dio kluba ali ne ko navijac, ja sam bio igrac, imam dvije titule prvaka BiH sa pionirima i kadetima. Jedan sam od one djece koja su sama obnovila pomocne terene stadiona,da bi imali gdje da treniramo. Dalje ti ne trebam nabrajati, jer **** mene i istomisljenike moje.
Dalje, navedi mi bilo koji pomak u igri, jednu stvar kojom je nasa igra unaprijedjena. Ako ti fudbalskim znanjem smatras pobijede protiv Viteza, Sarajeva, Goska, Borca.. A ne pridajes to individualnom kvalitetu koji je bljesnuo u par navrata, bilo da su sutevi Zakarica iz daljine, ili slobodnjaci Blagojevica,ili iskustvo Kajkuta,Zebe... Onda smo mi brate u vecem kurcu nego sto sam mislio. Ja te ponovno pitam navedi mi pomak u igru, akciju, presing bilo sta. Pa covjece nas su vile nosale, protiv svih ekipa, nama prolaz u Kupu zavisi od nesposobnosti Metalegaa, da pogodi par 100% sansi. Koliko puta smo se izvukli na takav nacin. Pa jucer smo se izvukli i provukli.
Hajmo dalje, kazes citiraces me kad mlatnemo Sarajevo. Gdje sam ja to rekao i pozelio da zijanimo, da Bog da rukom dali gol i dobili, ali mijenja li to cinjenicu da u zadnjih 5 derbija mi ni jednom nismo nadigrali Sarajevo., cak sta vise svaki put su bili bolji, i u zadnjem mecu su bili bolji sa igracem manje. To je cinjenica a ti zivi u zabludi. Ali nemoj da mi tu iznosis neke stvari koje nemaju veze sa mozgom. Evo slobodno me citiraj, smijte se svi na forumu, ali daj da mi dobijemo pitare. Ali isto tako cinjenica je da se Husrefov rad vidi, vidi se jer Sarajevo ne da je dobilo, nego je jebalo 3 gostovanja su nabili ljude, nisu znali gdje im je glava a gdje guzica. Mi smo u 13 kola odigrali 3 meca gdje smo bili Zeljo, gdje smo bili ekipa. Gosk, Krupa i Celik. 10 utakmica plus Kup, bara bara ili losiji od protivnika. Hvala Bogu na bodovima, ali ako je tebi to dobro i ako ti je to malo vremena da se nesto uradi, onda ok cekajmo i dalje.
Ja nikad ni jednog trenera Zelje nisam tjerao, pa necu ni Adzema, tako da ti i ta prica ne pije vode. A to hocu li se nacekati necega,ja cekam samo trofeje jer samo to zelim nasem klubu.
Postujem da drugacije gledamo na stvari. Mozda nikad nisi bio igrac pa gledas samo ko navijac. Ali brate moj, ja kad gledam Zelju u zadnjih par sezona, steknem dojam, ali samo kad nas gledam, da je fudbal najkompikovanija stvar na svijetu. E to je poenta. Igramo mahalski, na individualan potez, a smisljenje akcije, fudbalskih kretnji vez lopte, jako malo ima.
Jos jednom citiraj me molim te, samo da mi dobijemo. Pozz