Kako možeš imati formirano mišljenje za igrača kojeg nikada nisi pogledao ?
Ja te razumijem, i prihvatam tvoje argumete. Znam da nemaš loše namjere, ali možda pristup i obrazloženja nisu najjasniji. Dosta toga što kažeš stoji, ali ne možeš nikoga ubjediti da je neko loš igrač, anikada ga nisi gledao uživo, i ne daješ mu nikaku šansu da se pokuša dokazati. Imaj svoje mišljenje, naravno, al ne pokušavaj bilo koga ubjediti bez ikakvih argumenata da momka nije trebalo dovesti.SWRA_1921 je napisao/la: ↑pet sep 29, 2017 5:58 pmJel se moze prije zakljuciti da je los, ako uzmemo u obzir sve sto je prosao prethodne 3,4 godine, da se nigdje nije aman zadrzao, da nije nigdje dobio produzenje ugovora, eto zadnji angazman u Sloveniji 3 mjeseca sa mogucnosti produzenja da igra evropske utakmice, tako je bilo kad je potpisivao i dobije raskid, pa ne nadje klub do oktobra, sta nam to govori, da je dobar???? Pa da je makar mlad, da covjek kaze hajde ima vremena da ga okrene, ima motiv, a njemu u januaru 32 pune godine. Nikolic nama nije donio nista aman, udje umjesto Lendrica kad ga ne ide i meda ne moze, mozda bi neki drugi donio 5x vise pa bi titulu osvojili... Mozda bi i drugi umjesto Sase donio i jos 6 bodova, ali to ne znamo... Znamo samo da nam nista ne donose u buducnosti, Zrinjski nabije nogom, mi ga sebi dovedemo, Slovenci nabiju nogom, mi ga sebi dovedemo, itd. Ako cemo dovoditi, onda nek to bude neko kome je nakon 2,3 godine istekao ugovor, ili ko je mlad, vraca karijeru a bio je bas dobar, pa zeli da pokaze da jos moze, ciji je kvalitet neupitan... Ovom liku je kvalitet itekako upitan jer sam vec napisao kako je sutan iz kluba u klub, sto sigurno ne ide u prilog njegovom kvalitetu. Za Zajmovica nisam nista rekao kada je doveden, jer se slazem sa tom politikom, ne mislim da je dobar igrac, ali eto ima neke sanse, ili momci poput Nuspahica, Halvadzica, itd. Starohani i ohrndine bez motiva mi nikako nisu pozeljni... Ocekivao sam da cemo se adekvatno pojacati nakon smijesnog gubitka titule, jer smo ubjedljivo najvise zaradili od Evrope, od transfera, a na kraju, nismo doveli nikoga bitnog a izgubili 2 prebitna igraca
Nemoj patetike, uopšte ti nisam pisao udar na klub i slično, ja sam ti napisao da nemaš potrebe ponavljati nešto a usput i da se nikako ne slažem s tom ekstremnom kritikom na račun igrača kojeg nikada nismo pogledali.SWRA_1921 je napisao/la: ↑pet sep 29, 2017 6:24 pmPa druze i iznosim samo svoje misljenje, ne namecem nikome, isto tako kao sto i ovi sto misle da je ovo odlican potez, to napisu i eto... Samo je problem izgleda napisati da ti se nesto ne svidja, ovakva transfer politika, jer odmah to vide kao udar na klub ili na licni integritet jer neko ne misli kao oni... Obrazlozio sam zasto mislim tako, a kao da ne bih volio da me demantuje i zabije 15 golova iz kornera do kraja sezone, da ga niko ne moze proci i sta znam. Smatram bespotrebnim i njega i Kajkuta (jer su tu bili Nikolic, Beganovic, Zajmovic, Mujagic, Zec, a na zadnjem veznom itekako imamo igraca) a to je 100.000 KM za jednu godinu, koje bi mogli uloziti u artikle u fan shopu, napraviti poslovne iza istoka, Zeljin pub u nekom poslovnom prostoru, dati stipendije omladincima, jer su ovdje bile price da im se ne placa smjestaj, da nam odlaze neki igraci i tak...
Leone, šta znači dugoročno rješenje? Realno nema igrača u našoj ligi koji se ne bi ispalio, i to još juče. Naravno uz uslove i plate koje većina naših klubova daje. Ko prati nogomet, i mnogo jače lige od naše, zna da novac diktira sve. Kada najjači otvore novčanik, svima se noge tresu. Najbolji odlaze i iz mnogo jačih liga od naše, i niko ih ne može zadržati. Osnovna razlika je kvalitet baze, a ona je kod nas dosta niska, a i sistem je na niskom nivou. Naravno što se finansija tiče, tu smo definitivno na dnu, pravi patuljci. Tako da iskreno, po meni naše šanse da možemo dovesti nekoga da nam unaprijedi igru,na duži period, i da za toga možemo garantovati su nikakve, odnosno to je nemoguće.Leon_Professional je napisao/la: ↑pet sep 29, 2017 6:20 pmSigurno nije ono sto smo ocekivali, dugorocno rjesenje i rjesenje koje ce unaprijediti igru, ali Boze moj mozda se pokaze kao dobar igrac.
Samo ne treba crnjaciti i njemu nabacivati mahane vise nego ih ima, sve gledati crno pa kao nije ni jeftin.
Sutra igramo bitan mec, pod novim kandiljima![]()
Treba Zrinju sutra iznenaditi i napast ih odmah.
Ja ne vidjeh da neko napisao da je ovo odlican potezSWRA_1921 je napisao/la: ↑pet sep 29, 2017 6:24 pmPa druze i iznosim samo svoje misljenje, ne namecem nikome, isto tako kao sto i ovi sto misle da je ovo odlican potez, to napisu i eto... Samo je problem izgleda napisati da ti se nesto ne svidja, ovakva transfer politika, jer odmah to vide kao udar na klub ili na licni integritet jer neko ne misli kao oni... Obrazlozio sam zasto mislim tako, a kao da ne bih volio da me demantuje i zabije 15 golova iz kornera do kraja sezone, da ga niko ne moze proci i sta znam. Smatram bespotrebnim i njega i Kajkuta (jer su tu bili Nikolic, Beganovic, Zajmovic, Mujagic, Zec, a na zadnjem veznom itekako imamo igraca) a to je 100.000 KM za jednu godinu, koje bi mogli uloziti u artikle u fan shopu, napraviti poslovne iza istoka, Zeljin pub u nekom poslovnom prostoru, dati stipendije omladincima, jer su ovdje bile price da im se ne placa smjestaj, da nam odlaze neki igraci i tak...
nije lepo odavati identitete forumasa
Neko kao sto su Zakaric, Zec, Ramovic, Graovac. Eto na prvu, to su za mene dugorocnija i perspektivnija rjesenja.Veteran1965 je napisao/la: ↑pet sep 29, 2017 6:31 pmLeone, šta znači dugoročno rješenje? Realno nema igrača u našoj ligi koji se ne bi ispalio, i to još juče. Naravno uz uslove i plate koje većina naših klubova daje. Ko prati nogomet, i mnogo jače lige od naše, zna da novac diktira sve. Kada najjači otvore novčanik, svima se noge tresu. Najbolji odlaze i iz mnogo jačih liga od naše, i niko ih ne može zadržati. Osnovna razlika je kvalitet baze, a ona je kod nas dosta niska, a i sistem je na niskom nivou. Naravno što se finansija tiče, tu smo definitivno na dnu, pravi patuljci. Tako da iskreno, po meni naše šanse da možemo dovesti nekoga da nam unaprijedi igru,na duži period, i da za toga možemo garantovati su nikakve, odnosno to je nemoguće.Leon_Professional je napisao/la: ↑pet sep 29, 2017 6:20 pmSigurno nije ono sto smo ocekivali, dugorocno rjesenje i rjesenje koje ce unaprijediti igru, ali Boze moj mozda se pokaze kao dobar igrac.
Samo ne treba crnjaciti i njemu nabacivati mahane vise nego ih ima, sve gledati crno pa kao nije ni jeftin.
Možemo improvizovati, i moliti se Bogu da smo možda pogodili...
trebalo bi
Da ali niko ti neće potpisati duže od dvije godine. Ako hoćeš da ga prodaš, to moraš učiniti nakon godinu, jer ti se nakon godine i po može desiti slučaj Miro. Na duže ti mogu potpisati pacijenti tipa Tuceta, Zebe, Jahe ili Bogija, ili eventualno da neku djecu prevariš, mada i to teško. Mi bez ozbiljnih para možemo samo improvizovati, ili eventualno rizikovati sa igračima tipa Mire, Lendre, Zahirovića i sličnih.Leon_Professional je napisao/la: ↑pet sep 29, 2017 6:59 pmNeko kao sto su Zakaric, Zec, Ramovic, Graovac. Eto na prvu, to su za mene dugorocnija i perspektivnija rjesenja.Veteran1965 je napisao/la: ↑pet sep 29, 2017 6:31 pmLeone, šta znači dugoročno rješenje? Realno nema igrača u našoj ligi koji se ne bi ispalio, i to još juče. Naravno uz uslove i plate koje većina naših klubova daje. Ko prati nogomet, i mnogo jače lige od naše, zna da novac diktira sve. Kada najjači otvore novčanik, svima se noge tresu. Najbolji odlaze i iz mnogo jačih liga od naše, i niko ih ne može zadržati. Osnovna razlika je kvalitet baze, a ona je kod nas dosta niska, a i sistem je na niskom nivou. Naravno što se finansija tiče, tu smo definitivno na dnu, pravi patuljci. Tako da iskreno, po meni naše šanse da možemo dovesti nekoga da nam unaprijedi igru,na duži period, i da za toga možemo garantovati su nikakve, odnosno to je nemoguće.Leon_Professional je napisao/la: ↑pet sep 29, 2017 6:20 pmSigurno nije ono sto smo ocekivali, dugorocno rjesenje i rjesenje koje ce unaprijediti igru, ali Boze moj mozda se pokaze kao dobar igrac.
Možemo improvizovati, i moliti se Bogu da smo možda pogodili...
Mozda nismo prodali mnogo igraca iza 23 godine, ali ovi igraci imaju sansu da se prodaju. Ako i ne prodaju a budu dobri, onda mogu igrati duze i od godine, dvije.
A sto se tice unapredjenja igre, tome se mora teziti i dovoditi igraci koji ce postojece izbaciti iz prve postave i samo tako mozes napredovati. To kosta znam. Zeljo nema pare da plati neke enormne cifre, ali kad vec nema onda su bolji ovi mladji iz prvog mog pazusa.
A akcenat je da ovi mladji zele napraviti karijeru i vise ce "zapinjati" za razliku od ovih pri zalasku.