pon sep 25, 2017 5:22 pm
Možemo li biti realni bar na trenutak? Da li smo svjesni da u Europi ne postoji ekipa koja ima **** na proizvodnju igrača, i da dominira ligom? Te ekipe koje dominiraju možda s vremena na vrijeme izbaci neko dijete, ali to je više incident, nego strategija. Titule, pobjede, uspjesi, kako u ligi tako i u Europi se osvajaju jakim budgetima, plaćenim igračima, kvalitetom. Mi nabrojimo 6-7 dječaka iz naše omladinske škole (što je odlično da ne bi bio pogrešno shvaćen) i očekujemo titulu sa njima. Ja Vam kažem da će sa tom djecom biti grčevita borba za Europu. Uz to dodaj i neiskusnog trenera ( bez obzira na znanje,rad sa mladim, poznavanje teorije), ma biće oscilacija ko u priči. Na kraju veliki je upitnik ko će se od te djece pokazati, izboriti za poziciju, i na kraju prodati i napraviti karijeru, a Željo na njemu zaraditi neke pare. Iskustvo obično kaže da to ne budu oni koji su pod najvećom fokusom, nego neko sa strane od koga se to ne očekuje. I n kraju koje su to pare koje se mogu uzeti za tu djecu? Svi znamo da se igrači iz Bosne i Hercegovine ne kupuju za neke cifre, dakle ulažeš, rizikuješ rezultat, nezadovoljne navijače i na kraju kroz dvije godine uzmeš neke pare sa kojima ne možeš polusezonu izgurati? Ne vidim neke jasne matematike tu.
Ja bi sve drukčije, i za to treba fkt ozbiljan sportski direktor, extra plaćen, iskusan, sa jakim vezama, dobar sa finansijama, jak pregovarač. Ne vidim iskreno osobu koja bi se prihvatila takvog posla u ovako smješnoj ligi. A kao primjer uspješnog kluba iz male zemlje i tanke lige mogu navesti Zahovića i Maribor...ja bi iskreno takav nekako pristup volio vidjeti i u Želji.
Samo 5% i ni stolice više!!!!