Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Ajzea
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet sep 22, 2017 12:55 pm

@Rambo
Zerina, znamo. :kafa:

Hurmasica
Kontakt:

pet sep 22, 2017 12:59 pm

E moj Rambo, davno smo mi utvrdili gradivo što se nje tiče ovdje na forumu :D :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet sep 22, 2017 1:00 pm

Nije bio na času :D
Željezničar ante portas !

GoodisonPark
Kontakt:

pet sep 22, 2017 1:12 pm

Spoiler:
Ma pustite sad Slavku imamo prečih stvari.. Da je uzeo titulu bio bi kralj, a pošto nije označen je kao luzer bez obzira na ispunjen cilj. Gledajući sa ove distance sve je to bilo nekako vještački, nezdravo, sukobi u svlačionici, svađe igrača sa navijačima, udaranje glavom u zid, igra bez igre, vječiti šablon koji je u jednom trenutku prerastao u totalnu dosadu.. Neizbalansirana, stara ekipa uz apsolutni nedostatak vizije i perspektive za budućnost, i već nakon izgubljene titule postalo je jasno da to ne može još dugo potrajati.

Zato sada Ado radi sve ono što smo mislili da će uraditi Slavko, dobili smo širinu a i pored svih povreda, crvenih kartona, pehova koji nas prate ni u jednoj utakmici ne možemo sebi predstaviti koji sastav će istrčati i čime će to Adžem ovaj put iznenaditi.. Uz sve to vratili smo onaj naš prepoznatljivi imidž da napadamo i igramo za još koji gol čak i kad vodimo.
Sloboda odavno nije bila tanja u igračkom kadru pa i fizička sprema im nije baš na zavidnom nivou. Imamo dobre šanse da uzmemo bodove, rekao bih i najbolje u poslednjih par godina.

Ovih 10-ak dana će na Grbavici ponovo biti jako prometno, radi se udarnički a tako i treba. Korak po korak idemo ka ispunjenju ciljeva :palacgore:
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

boccaccio
Kontakt:

pet sep 22, 2017 1:32 pm

Dok se Grbavica usminkava i svakim danom poprima sve ljepsi izgled, onakav kakav smo godinama sanjali da ce biti, nasa ekipa mora opravdati ocekivanja i uraditi jedan tezak put, tesko gostovanje, koje je uvijek naelektrisano nekom atmosferom odredjenog rivalstva i ne bas dobrih odnosa . Zato ce biti jako tesko ,ali ne i nemoguce odraditi jos jednu pobjedu i donijeti tri prevazna boda sa tog gostovanja.

Dolazi nam jedan period teskih utakmica, gdje bi trebali odrediti daljnji tok nasih ambicija u ovoj godini. Za sada to dobro ide i Adzem je imao opet tezak zadatak da ekipu osvjezi, upozna, obnovi, da kombinuje, da sredi utiske. I ovo do sada je odlicno islo rezultatski ,a na tome ne treba stati. Vec je proslo sasvim dovoljno vremena da Adzem ima jednu citavu sliku svoje ekipe i drago mi je sto mi on izgleda optimisticno i odlucno da napravi nesto vise. Siguran sam da je njegov optimizam slika ekipe koju trenira i da je sagledao kakve mogucnosti ima, da bi znao i kako ce djelovati. Naravno, od mnogih faktora zavisi kako ce ta ekipa u datom trenutku kada je potrebno izaci i izgledati na terenu i da li ce biti u stanju obaviti maksimalno svoj posao. Trenuci su takvi u sportu, a nasa ekipa nije dominantna ni u jednom smislu da bi sa sigurnoscu rekli da mozemo pobijediti cak i onda kada nas ne ide. Uvijek je bitan i faktor srece, ali i odlucnosti, psihologija igraca namece pobjednicki mentalitet, koji su u ovih nekoliko kola mogli dobiti igraci.

Vidim dobru atmosferu u svlacionici, vidim iskrenu radost kod postizanja golova, vidim finu hemiju izmedju igraca. Bitno mi je da vidim te momente, pa kao primjer bude jedan fin dogovor u prosloj utakmici oko izvodjenja slobodnog udarca kada je Blagojevic poentirao, a tu se moze svasta ocijeniti. Imati tri igraca koja u tom momentu mogu kvalitetno opucati, pa se tu i nalaze, kapiten se sklanja iako je majstor izvodjenja u takvim situacijama, sklanja se i Zakaric koji je imao u ovoj sezoni poentiranje iz takvih situacija i daje se sansa Blagojevicu koji je na nasu srecu maestralno to izveo. I onda radost poslije tog gola, ne zavist, vec radost. To je jako vazan momenat da se sagleda u kakvoj je situaciji nasa svlacionica. Bitan momenat.

Druga stvar, idemo sa cijelom ekipom, Adzem ima na raspolaganju sve igrace koji su igrali u ovom prvenstvu, izuzimajuci Crnova i Markovica koji kubure sa povredama jos od pocetka i nisu imali nikakvu ulogu u ovom prvenstvu. Dakle Adzem ima slatke muke i samo je do njega i strucnog staba sta ce procijeniti vezano za sastav. A to je dobra stvar. Kada znas da nisi opterecen nekim kartonom ili povredom nekog vaznog igraca.

Trebaju nam ovi bodovi i nadam se i vjerujem koliko su igraci toga svjesni. Bolji smo kao tim, kvalitetniji smo kao tim . To za Tuzlu i takva gostovanja nista ne znaci, ako to na terenu i ne dokazemo. Uz malo srece, i kvalitet koji imamo u odnosu na tuzlake, vjerujem i nadam se pobjedi koja bi bila najbolja uvertira za pun stadion i novu pobjedu nad Zrinjskim.

Budi Željo
Kontakt:

pet sep 22, 2017 1:34 pm

Sve mogu da podnesem al da nam raspala akademija uzima igrače stvarno ne mogu, ovog malog Armina Sarica su nam klepili gledam sad sastav u17 repke i vidim pise sarajevo a dobro sam ga upratio ljetos na turniru u bijeljini bio je nas najbolji igrač. Mali je doveden iz Zenice i pod hitno se mora sve uraditi da neko sposobniji bude na čelu naseg omladinskog jer Haris Alihodzic to nije i nikad nece biti. Omladinski je dobro narušen odlaskom Tice.
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

Izlija
Moderator
Kontakt:

pet sep 22, 2017 1:35 pm

Leon_Professional je napisao/la:
pet sep 22, 2017 12:51 pm
Evo elegant evo slika. :D

slika

Sta je ovo hocemo li to pijacu kakvu otvoriti iza istoka ili je ovo ta konstrukcija za kamere
Ovo je iza Zapada, pored kapije za Jug ;)
イビチャ・オシム

Leon_Professional
Kontakt:

pet sep 22, 2017 1:39 pm

Izlija je napisao/la:

slika

Sta je ovo hocemo li to pijacu kakvu otvoriti iza istoka ili je ovo ta konstrukcija za kamere
E fala ti jarane puno.

Budi Željo
Kontakt:

pet sep 22, 2017 1:41 pm

pet sep 22, 2017 1:39 pm
Izlija je napisao/la:

slika

E fala ti jarane puno.
hahahahahaaahhahaha

ChWilla
Kontakt:

pet sep 22, 2017 1:43 pm

e da usput na tribinu ima kupiti jaja, paradajza, tikvica...
gradi željo boli te *****

Budi Željo
Kontakt:

pet sep 22, 2017 1:45 pm

Meni više liči da će visiti suho meso i bijeli luk

Hurmasica
Kontakt:

pet sep 22, 2017 1:47 pm

Spavaš li mirno gradska tržnice? :D

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

bistrikboy
Kontakt:

pet sep 22, 2017 1:54 pm

GoodisonPark je napisao/la:
Sloboda odavno nije bila tanja u igračkom kadru pa i fizička sprema im nije baš na zavidnom nivou. Imamo dobre šanse da uzmemo bodove, rekao bih i najbolje u poslednjih par godina.

Ovih 10-ak dana će na Grbavici ponovo biti jako prometno, radi se udarnički a tako i treba. Korak po korak idemo ka ispunjenju ciljeva :palacgore:
a ozbiljno sad znamol koji je cilj? Europa i Jug?
1921-1987-2007

mirzza
Kontakt:

pet sep 22, 2017 2:03 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
pet sep 22, 2017 12:41 pm
mirzza je napisao/la:
pet sep 22, 2017 12:10 pm
Argumenti su sastav ekipe u kojem smo spali na 1,5 stopera (Kemo pred odlaskom), prokockana titula, 0 afirmisanih igraca, igra negledljiva, ekipa u najveznijim tekmama preumorna, lose pripremljena fizicki, psihicki da ne govorim, bez strucnjaka u strucnom stabu (povredom Cice se jos vise osulo), od navedene kartoteke nismo imali nikakvu korist, kurcevitost nad odredjenim igracima (Boca, Ugljesa) dok su drugi mogli sve (sindikalac, Lendric), uvijek isti sistem 4-5-1 koji je procitan, ubijanje Zakarica dijetama u jeku sezone, dosta povreda pod njegovim pripremama, ne ubacivanje mladih u ekipu. Veliku vecinu price koju je pricao nije sproveo u djelo i sada nema intervjua kozojebima da ne spomene kako nam je on zaradio 2 miliona maraka i dobio otkaz. Trazio sirinu kadra koju nije koristio. Ne znam da li treba jos argumenata ili je ovo dovoljno?
1,5 stoper (kemo pred odlaskom) - ok, stoji to, ali nije njegova krivica, jer se preracunao sa kosticem, ali nije on kriv za to sam, vec i cenan, a kemo nije bas bio odlaskom... to ne stoji
prokockana titula - ne gledam ja tako... covjek je nas digao sa 9. mjesta na drugo mjesto, titula nije dosla zbog umora i igraca, ne zbog slavke
0 afirmisanih igraca.- slazem se, jedina zamjerka
negledljiva igra - znali smo to kad je dolazio u zelju, covjek ima svoju igru i uspjesno je vodio zelju kao takvog
psihicki/fizicki nespremna ekipa - izgledalo je dobro i to dok nisu dosli ritam srijeda-subota i gdje je dosla naplata drzanja 14 fiksnihj igraca
kartoteka - ybg, nije covjek mogao da izmisli dobre igrace, govorimo o premijer ligi a ne premijer sipu
kurcobolja - to mi je smetalo isto tako, ali neki igraci i nisu zasluzili da igraju i obrnuto (boka je plivao isto tako kao i bibliotekar i kerla narocito)
4-5-1 - njegov sistem, i amar je gurao samo jedan sistem...
zakaric - pa sad je zakaric i glavni nas igrac, slavko ima tu zasluge svakako
povrede - a mi smo narocito pehovi kad su povrede u pitanju, mada prosle godine i nije bilo toliko povreda

na kraju je covjek zaostajao sam bod iza zrinjskog, u jednom momentu je to bilo -11... uzmi to u obzir... takodjer smo PRVI tim u ligi obezbjedili evropu
mi smo igrali prosle sezone u grcu zbog loseg starta.. i nije bilo previse prostora da se taktizira ili afirmisu mladi igraci nazalost (sto je ujedno i jedina stvar koju prebacujem slavki) ali na kraju je uradio zasto i dosao...
Gledaj druze, mozemo casu gledati kao polupraznu ili kao napola punu.
Te ublehe sto je mjesecima pucao su ga dovele do toga da on licno izgubi titulu jer je isforsiro igrace, nije odrzao svjezinu i zijanio. Da je u psihickim pripremama tekmi u krupi (poluvrijeme) i derbi pogrijesio pogrijesio je.
Kostica je on cekao i taj nas je stoper kroz pripreme ubio, na kraju neuigrani Kerla i Bogicevic uzeli nam titulu i bodove. Dakle on je kriv.
Negledljiva igra, da to nek provodi u Slobodi jer to tamo moze proci, ovdje ne moze, mi smo Zeljo i 90 godina igramo za gol vise, znao je gdje dolazi i morao se prilagoditi, to nije uradio znaci da je los trener. Takodjer nikad nije promijenio sistem igre u utakmicama, nije imao plan B, a to su odlike losih trenera, tj. onih koji su dobri za 80-te godine.
Kartoteka - ko ga je tjerao da prica za kartoteku. Nije nam donio niti jednog mladog igraca iz nje.
Zakarica je on upropastio, sa dijetama a prodisao je pod Adzemom, tako da...
Ovo pljuvanje iz Tuzle mu je gratis.

Izlija
Moderator
Kontakt:

pet sep 22, 2017 2:04 pm

Bravo Džumiiiii
イビチャ・オシム

Hurmasica
Kontakt:

pet sep 22, 2017 2:10 pm

@Plava Porodica, izašla najava kola al' nema nas. Zrinjski-Mladost i Krupa-Borac :D

GoodisonPark
Kontakt:

pet sep 22, 2017 2:14 pm

bistrikboy je napisao/la:
pet sep 22, 2017 1:54 pm
GoodisonPark je napisao/la:

a ozbiljno sad znamol koji je cilj? Europa i Jug?
Ovo se odnosilo na infrastrukturu i dobijanja treće kategorije za stadion, što je priznaćemo prije samo par godina djelovalo kao pusti san. Naravno novi Jug bi bio sljedeći cilj.

Što se tiče fudbalskih ciljeva mislim da nam je dupla kruna cilj ili bar jedan trofej a evropa bi bila pod moranje i neki minimum minimuma.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Kapiten
Kontakt:

pet sep 22, 2017 2:22 pm

phpBB [video]
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

exdomorocki
Kontakt:

pet sep 22, 2017 2:24 pm

mirzza je napisao/la:
pet sep 22, 2017 2:03 pm
jovanmaksimovic je napisao/la:
pet sep 22, 2017 12:41 pm
mirzza je napisao/la:
pet sep 22, 2017 12:10 pm
Argumenti su sastav ekipe u kojem smo spali na 1,5 stopera (Kemo pred odlaskom), prokockana titula, 0 afirmisanih igraca, igra negledljiva, ekipa u najveznijim tekmama preumorna, lose pripremljena fizicki, psihicki da ne govorim, bez strucnjaka u strucnom stabu (povredom Cice se jos vise osulo), od navedene kartoteke nismo imali nikakvu korist, kurcevitost nad odredjenim igracima (Boca, Ugljesa) dok su drugi mogli sve (sindikalac, Lendric), uvijek isti sistem 4-5-1 koji je procitan, ubijanje Zakarica dijetama u jeku sezone, dosta povreda pod njegovim pripremama, ne ubacivanje mladih u ekipu. Veliku vecinu price koju je pricao nije sproveo u djelo i sada nema intervjua kozojebima da ne spomene kako nam je on zaradio 2 miliona maraka i dobio otkaz. Trazio sirinu kadra koju nije koristio. Ne znam da li treba jos argumenata ili je ovo dovoljno?
1,5 stoper (kemo pred odlaskom) - ok, stoji to, ali nije njegova krivica, jer se preracunao sa kosticem, ali nije on kriv za to sam, vec i cenan, a kemo nije bas bio odlaskom... to ne stoji
prokockana titula - ne gledam ja tako... covjek je nas digao sa 9. mjesta na drugo mjesto, titula nije dosla zbog umora i igraca, ne zbog slavke
0 afirmisanih igraca.- slazem se, jedina zamjerka
negledljiva igra - znali smo to kad je dolazio u zelju, covjek ima svoju igru i uspjesno je vodio zelju kao takvog
psihicki/fizicki nespremna ekipa - izgledalo je dobro i to dok nisu dosli ritam srijeda-subota i gdje je dosla naplata drzanja 14 fiksnihj igraca
kartoteka - ybg, nije covjek mogao da izmisli dobre igrace, govorimo o premijer ligi a ne premijer sipu
kurcobolja - to mi je smetalo isto tako, ali neki igraci i nisu zasluzili da igraju i obrnuto (boka je plivao isto tako kao i bibliotekar i kerla narocito)
4-5-1 - njegov sistem, i amar je gurao samo jedan sistem...
zakaric - pa sad je zakaric i glavni nas igrac, slavko ima tu zasluge svakako
povrede - a mi smo narocito pehovi kad su povrede u pitanju, mada prosle godine i nije bilo toliko povreda

na kraju je covjek zaostajao sam bod iza zrinjskog, u jednom momentu je to bilo -11... uzmi to u obzir... takodjer smo PRVI tim u ligi obezbjedili evropu
mi smo igrali prosle sezone u grcu zbog loseg starta.. i nije bilo previse prostora da se taktizira ili afirmisu mladi igraci nazalost (sto je ujedno i jedina stvar koju prebacujem slavki) ali na kraju je uradio zasto i dosao...
Gledaj druze, mozemo casu gledati kao polupraznu ili kao napola punu.
Te ublehe sto je mjesecima pucao su ga dovele do toga da on licno izgubi titulu jer je isforsiro igrace, nije odrzao svjezinu i zijanio. Da je u psihickim pripremama tekmi u krupi (poluvrijeme) i derbi pogrijesio pogrijesio je.
Kostica je on cekao i taj nas je stoper kroz pripreme ubio, na kraju neuigrani Kerla i Bogicevic uzeli nam titulu i bodove. Dakle on je kriv.
Negledljiva igra, da to nek provodi u Slobodi jer to tamo moze proci, ovdje ne moze, mi smo Zeljo i 90 godina igramo za gol vise, znao je gdje dolazi i morao se prilagoditi, to nije uradio znaci da je los trener. Takodjer nikad nije promijenio sistem igre u utakmicama, nije imao plan B, a to su odlike losih trenera, tj. onih koji su dobri za 80-te godine.
Kartoteka - ko ga je tjerao da prica za kartoteku. Nije nam donio niti jednog mladog igraca iz nje.
Zakarica je on upropastio, sa dijetama a prodisao je pod Adzemom, tako da...
Ovo pljuvanje iz Tuzle mu je gratis.
Ne kaki matere ti,te ublehaske price koje poticu iz uprave okaci macku o rep.
Jos dodaj da je bio skup,to im je glavni argument,a oni mu tu platu dali,ne mi(forumasi).
Prozivati covjeka a ispunio cilj je degutantno i jako bezobrazno,ima tu puno vecih krivaca,a da li je Slavko pravo rjesenje o tome se moze diskutovati.
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <

Plava Porodica
Kontakt:

pet sep 22, 2017 2:24 pm

Hurmasica je napisao/la:
pet sep 22, 2017 2:10 pm
@Plava Porodica, izašla najava kola al' nema nas. Zrinjski-Mladost i Krupa-Borac :D
:psujem:

Bravo Džumi!!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava