Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

pile87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri avg 23, 2017 11:29 am

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Plava Porodica
Kontakt:

sri avg 23, 2017 11:32 am

:lol:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

teteac8684
Kontakt:

sri avg 23, 2017 11:34 am

:D :D

Haklapuc
Kontakt:

sri avg 23, 2017 11:35 am

http://imgur.com/a/PeEuP

Da nije slučajno k..ina :rofl1:

LARSSON
Kontakt:

sri avg 23, 2017 11:41 am

Krstanović u HNL ode. Doduše svakako ne bi igrao protiv nas zbog crvnog ali eto.

ublehas
Kontakt:

sri avg 23, 2017 11:45 am

Slažem se da se OP mora još više pažnje posvetiti, ali nije to baš tako lako kako neko zamišlja. Nije lako dovesti dijete iz Sarajeva, a kamo li iz drugih gradova. Nismo mi u mogućnosti davati poslove roditeljima, pogotovo ne neke dobre poslove. Kod nas skoro svi roditelji očekuju da od djeteta zarade silne pare. Što od transfera, što od ugovora. Menadžeri ih filuju raznim pričama i dobijemo situaciju da djeca hodaju kao ovce tamo ovamo. U ostalom, malo je tih što su hodali tamo ovamo napravilo ozbiljnu karijeru.

ponosannavas
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri avg 23, 2017 11:47 am

pile87 je napisao/la:
sri avg 23, 2017 10:29 am
ponosannavas je napisao/la:
sri avg 23, 2017 9:51 am
pile87 je napisao/la:
sri avg 23, 2017 9:36 am
Ma ne branim, djeca se saltaju tamo vamo. Nisu oni posvetili pažnju djeci više nego ih menadzeri vodaju, prešao je je i jedan od najperspektivnih mladih od pitara nama. Meni je zao onog malca mislim da se zvao Rijad Masala kako sam čuo nije više kod nas. Ali ne može se ni reci da nam je sve u najboljem redu u omladinskom pogonu. Isto tako do izlaska u seniore može se dosta toga promijeniti.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
I za menadžere sam drobio isto ovdje ako se sjećaš. Evo pokazalo se sa Zubanom. DObri odnosi sa njim i svi potpisaše i Žera i Mujaga opet. Zuban je naš a mi se nešto svađali jer misle raja može se prodati za deset miliona neko odavde. Bitno je imati naše menadžere koji kupe djecu i dovode ih nama. DObro nama dobro menadžerima. Djeca potpisju za nas i kupimo kajmak. Djeca ta moraju dobiti šansu u prvom timu jer vrijede. Pričamo o talentima stvarnim a ne ublehama. Nije valjda i Rijad njima otišao? MOže se promijeniti do seniora svašta ali dovodiš se u situaciju da se cjenkaš i da djeca dižu cijene i da se prepucavamo. TO šteti djeci. Ali i da dijete zaovli klub i raju tamo kod pitara i da ga onda nikako ne možeš vratiti. Dijete se veže i za trenera. Zato ljudi iz sporta bivši igrači ne prebacuju djecu tamo kao npr ovaj Vedin Musić. Zna Vedo šta znači stabilnost i šta znači odrastati u stabilnoj sredini gdje si svoj na svom, a ne seljakati dijete. Ali Vedi pare nisu prioritet. Isto je i sa Šabanadžovićem. Mogao ga je Refik davno poslati negdje u Milan u oml pogon, ali nije. TO treba da nam je referenca za budućnost. Da su nam oni primjer kad pričamo sa roditeljima. Ali i da zbrinemo roditelje koji nemaju banke a ne da ih pustimo. Nezgodno je roditeljima da sami kažu da nemaju para. To se mora prepoznati. Mora to raditi čovjek koji zna.
Odnosi kluba i Zubana nisu problem vec dugo, nisu nikad ni bili vec dugo se radi na sto boljoj saradnji. Samo su neznalice potencirali tu pricu, na koju im se i Zuban smije.
Masala nije kod pitara ali je otisao kako sam cuo. Roditeljima necemo ugoditi ni da smo Real.
Ma nije bitan samo Zuban ko Zuban nego poenta priče sa menadžerima. Eto zakačili se sa seljakom Husarićem i razumijem ja to, ali ima menadžera koji su normala i koji drže ovu našu djecu. Praviti naše menadžere koji će se uvezati i sa Zubanom i sa Stanom i sl. Mrežu menadžera. Onda nećeš morati titrati roditeljima. Nisam ni mislio da im titraš. Većini je dovoljan ljudski odnos i redovna briga. Ima seljaka znam. Samo tražim načine.

@BlwD ne podcjenjujem potpisivanj ugovora sa juniorima i to nema veze sa kadetskom selekcijom vjeruj mi. Kao ni sa pionirskom. To je super potez, ali ti juniori su bili tu. Sjedinili se sa klubom godinama. Oni su već sad isto ko Zeba npr. Sramota bi ih bilo preći u Sarajevo. Ja se samo bojim da za dvije tri godine nećemo imati s kim potpisati ugovor iz omladinskog pogona. Doduše potpisat ćeš ali neće moći igrati jer nema kvalitet. Bit će ko kad je Amar došao pa kaže popunjavaju broj.

Ali najjače mi je zaboravih ko napisa da nema šanse da zadržimo malog Mašalu. Čim mi tako razmišljamo **** ti nas. Neću dalje o ovome. Nema svrhe.

Leon_Professional
Kontakt:

sri avg 23, 2017 11:50 am

"Previše se priča o novcu, a do uspjeha dolaze organizirane momčadi koje imaju sustav. Čestitam Mariboru što je treći put ušao u Ligu prvaka, evo to je dokaz da se u elitu može i s malo novaca. Sada se trebamo posložiti i vidjeti što nas dalje čeka. No, to je posao kancelarije...", istakao je Kek.

:DD: :DD: :DD:

ponosannavas
Kontakt:

ublehas je napisao/la:
Slažem se da se OP mora još više pažnje posvetiti, ali nije to baš tako lako kako neko zamišlja. Nije lako dovesti dijete iz Sarajeva, a kamo li iz drugih gradova. Nismo mi u mogućnosti davati poslove roditeljima, pogotovo ne neke dobre poslove. Kod nas skoro svi roditelji očekuju da od djeteta zarade silne pare. Što od transfera, što od ugovora. Menadžeri ih filuju raznim pričama i dobijemo situaciju da djeca hodaju kao ovce tamo ovamo. U ostalom, malo je tih što su hodali tamo ovamo napravilo ozbiljnu karijeru.
zato pitari jeu u mogućnosti, ali kad pogledaš malo unazad stranice raspadaju se jel tako? Nemaju za kifle rekao Repuh. Daj ba nemojte me jebavat. Odnos i sistem su bitni. Kakve pare. Ne možeš ti baš sve dovesti nisam to nikad rekao, ali da imaš desetak djece talentovane od 30 u BiH ukupno moraš imati. Na glavu da se nasadiš.

Elegant
Kontakt:

sri avg 23, 2017 11:51 am

U petak odluka igra li repka na Grbavici a za vikend po nova tri boda. :karanje:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Model1964

sri avg 23, 2017 12:00 pm

ublehas je napisao/la:
zato pitari jeu u mogućnosti, ali kad pogledaš malo unazad stranice raspadaju se jel tako? Nemaju za kifle rekao Repuh. Daj ba nemojte me jebavat. Odnos i sistem su bitni. Kakve pare. Ne možeš ti baš sve dovesti nisam to nikad rekao, ali da imaš desetak djece talentovane od 30 u BiH ukupno moraš imati. Na glavu da se nasadiš.
SAMO SISTEM!
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

LARSSON
Kontakt:

sri avg 23, 2017 12:01 pm

Treba ovoj djeci obećati svašta, a ne dati im ništa ehee

ChWilla
Kontakt:

pa ima i to svoje :kafa:
gradi željo boli te *****

Model1964

sri avg 23, 2017 12:05 pm

ChWilla je napisao/la:
pa ima i to svoje :kafa:
Ja jedva kroz ginmaziju dvice skupljo :rofl:
Pred maturu kaže stari * Ako budeš imo sve petice na maturi ja ti kupim auto* :placeodsmijeha:
Ja na maturu odradio ko Nikola Tesla, sve petice. Pokažem starom svjedocanstvo i ptam kada ce kupiti auto.
On me gleda zacuđeno *Kakav auto?* :placeodsmijeha:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

salle86
Kontakt:

sri avg 23, 2017 12:08 pm

Kako je meni glupa priča "roditelji i menadžeri su problem". Pogotovo prvi. Svaki roditelj želi svom djetetu ono najbolje. A ne može biti baš da su svi roditelji tokmaci.
Na stranu naša ljubav prema Želji, ali šta jedan mlad momak, igrač ima ovde, kakva mu je perspektiva?
Istina, bolje bi za njega bilo da odigra 2-3 seniorske sezone, malo "očvrsne" pa se onda proda vani, ali glavni problem je i taj što ovde ti momci presjede taj period na klupi, umjesto da ih se gura sistemski (nešto što Adžem radi ili ima naznaka da se radi).
Iz ove lige ti igrača još uvijek možeš prodati fino do njegove 22-23 godine, kasnije vrlo teško.
I kako ćeš onda natjerati momka (i roditelja, menadžera) da potpišu za klub duži ugovor ako neće igrati a za 3 sezone sjedenja na klupi će dobiti keša koliko za pola godine negdje vani? Ne vidim tu mogućnost.
Sve dok ti mladi momci ne budu imali sigurnost da će igrati pa čak i ako su 10% slabiji od nekog sa 32 godine, jasno je da će gledati da se prvom prilikom ispale bilo gdje.

U vezi OP, klub mora prepoznati po 4-5 najboljih igrača u generaciji i uložiti određena sredstva u njihov razvoj. Nek je 10 hiljada mjesečno, to je 100 hiljada godišnje. Jedan nek postane prvotimac eto ti povrata uloženog.
Vežeš momka 5 godina za platu lupam 2 hiljade, to je 120 hiljada. Polovnjak kako mi volimo reći sa platom 5 milja na 5 godina izađe 300, a njega ne možeš prodati već je čisti financijski "gubitak".
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Leon_Professional
Kontakt:

sri avg 23, 2017 12:09 pm

Ako želite rezultat, okrenite se Mariboru.

http://sc.sport.ba/lekcija-i-za-bh-klub ... u-maribor/

Od sad samo Maribor, nema poredjenja vise s Dinamom :rofl: :placeodsmijeha:
A daleko i od jednih i od drugih.

Grbavica
Kontakt:

Samo sistem 8 od 10 i ako prodje to nam je GS :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

LARSSON
Kontakt:

sri avg 23, 2017 12:13 pm

Grbavica je napisao/la:
Samo sistem 8 od 10 i ako prodje to nam je GS :D
:rofl: :rofl: :rofl:

pile87
Kontakt:

sri avg 23, 2017 1:00 pm

salle86 je napisao/la:
sri avg 23, 2017 12:08 pm
Kako je meni glupa priča "roditelji i menadžeri su problem". Pogotovo prvi. Svaki roditelj želi svom djetetu ono najbolje. A ne može biti baš da su svi roditelji tokmaci.
Na stranu naša ljubav prema Želji, ali šta jedan mlad momak, igrač ima ovde, kakva mu je perspektiva?
Istina, bolje bi za njega bilo da odigra 2-3 seniorske sezone, malo "očvrsne" pa se onda proda vani, ali glavni problem je i taj što ovde ti momci presjede taj period na klupi, umjesto da ih se gura sistemski (nešto što Adžem radi ili ima naznaka da se radi).
Iz ove lige ti igrača još uvijek možeš prodati fino do njegove 22-23 godine, kasnije vrlo teško.
I kako ćeš onda natjerati momka (i roditelja, menadžera) da potpišu za klub duži ugovor ako neće igrati a za 3 sezone sjedenja na klupi će dobiti keša koliko za pola godine negdje vani? Ne vidim tu mogućnost.
Sve dok ti mladi momci ne budu imali sigurnost da će igrati pa čak i ako su 10% slabiji od nekog sa 32 godine, jasno je da će gledati da se prvom prilikom ispale bilo gdje.

U vezi OP, klub mora prepoznati po 4-5 najboljih igrača u generaciji i uložiti određena sredstva u njihov razvoj. Nek je 10 hiljada mjesečno, to je 100 hiljada godišnje. Jedan nek postane prvotimac eto ti povrata uloženog.
Vežeš momka 5 godina za platu lupam 2 hiljade, to je 120 hiljada. Polovnjak kako mi volimo reći sa platom 5 milja na 5 godina izađe 300, a njega ne možeš prodati već je čisti financijski "gubitak".
Ja se ne bi slozio sa nekim stvarima pogotovo to da igraca mozes prodati ako je stari od 22 godine ako ga ne prodas do tad pustaj ga niz vodu nemas koristi od njega daj nekog novog mladjeg i to kao prvo, kao drugo nema sanse da svake godine izbacis 4-5 igraca za prvog tima bio bi uspjeh i jednog kada bi uspjeli.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

ublehas
Kontakt:

sri avg 23, 2017 1:02 pm

ublehas je napisao/la:
Pitanje je kakva obećanja dobijaju menadžeri te djece kod pitara i kod nas. Realno, koliko su pitari igrača zadnjih godina izbacili. Ćatkovića? Hadžić, Kadušić i Radovac igraju kod njih. I to je to. Gdje su ostali? Znači, najmanji je problem svašta obećati, pristati na sve što menadžer traži i pokupiti igrače. Pitanje je šta poslije.
Neki dan mi je jaran poslao sliku izvještaja sa tekme omladinskih kategorija Želje i Sarajeva (možda je i na ovom forumu bila ta slika, nisam upratio) gdje je Sarajevo pobjedilo 6:0. Z njih igrao Plakalo i još neke koje pojma nemam, a za nas Hodžić, Bajić, Veca, Hajradinović, Vila...Gdje su sad njihovi igrači, a gdje naši?
Mislim da je puno bitnije kako se radi sa djecom, nego koliko su talentovana. Imali smo i mi strašnih talenata koji sada igraju u Vratniku ili konobarišu.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava