Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

dell21
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto avg 08, 2017 4:19 pm

Udarila vrucina u glavu hahaha

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto avg 08, 2017 4:20 pm

ChWilla je napisao/la:trebaju i pojačanja, ali daleko od toga da se i iz ovoga što je tu izvlači maksimum. od prije dvije godine u ova doba do danas, mi smo kao tim djelovali možda u pet tekmi. u neka doba se dovelo i buljuk igrača od kojih je većina na papiru trebala biti dobra, pa ništa. jer valja napraviti tim.

starčević je sve rekao, ja nisam dovoljno zreo da preuzmem želju ili sarajevo. a fudbalsko znanje očito ima, i ne mislim da je toliko skroman ili lažno skroman da on misli ili kaže da ga nema...
Znaš šta mene nervira, evo konkretno nemamo napadača Stevo je dao sve od sebe u nekom proslom vremenu. Sad je odlicna backup verZija napadača.
Mi imamo ovog Zajmovica momak je mlad krakat prilično pokretljiv a čini mi se nije ni smotan zabije na ovim tekmama gol.
Pa daj mu majka mu stara sansu od par utakmica možda dobijemo odličnog napadaca za nikakve pare.
Ostane ti para možda dovedeš dobrog veznjaka beka ili šta već...
Na sličan način nam je promakao Besirovic i Jasarevic...
Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

dr.vet.med
Kontakt:

uto avg 08, 2017 4:23 pm

Gledam sada sastav protiv pitara na Koševu kada smo ispustili titulu. Iz te ekipe u sastavu, otišli su Lendrić, M.Stevanović, Kerla, a na 'izlaznim' vratima kluba su Bekrić, S.Stevanović, Marković, Bogičević(igrači koji sve rjeđe ili nikako ne nastupaju za prvi tim). Crnov je povrijeđen. Staniću i Zebi bi se također trebala reducirati minutaža u narednom periodu. Ostane još Veca, kojem prošle sezone maltene jedinom nismo ništa zamjerili.
Primjetno je da se radi na tome da se u cjelosti ekipa bezmudaša(izuzev Vece), odstrani iz kluba i kao što vidimo poredeći sastav u ovoj sezoni dosta stvari se izmijenilo. Polako stvaramo ekipu s karakterom, sa našom djecom, sa igračima kojima je privilegija igrati u Želji i smatram da i mi trebamo početi ponovo pružati podršku onakvu kakvu samo mi to znamo našoj djeci. Jako, srčano, borbeno!

ChWilla
Kontakt:

uto avg 08, 2017 4:23 pm

da, adžem u suštini sam sebi dodatno pravi nemir onakvim izjavama. da je drukčija situacija to i ne bi bilo tako, ali sad se svaka dlaka cijepa načetvero.
gradi željo boli te *****

exbabilon
Kontakt:

uto avg 08, 2017 4:31 pm

I budala vidi da nije dobro i da stvari ne funkcionisu, ali daj pobijedite tog Borca, pa da se imamo dalje cemu nadati. I Adzeme ne pametuj. Veca - Projic, Osmankovic, Graovac, Stanic - Blagojevic, Ramovic, Zeba, Zec, Zakaric - Nikolic.

Haklapuc
Kontakt:

uto avg 08, 2017 4:46 pm

Sad baš nešto razmišljam, koji je to igrač koji igra na istom ili većem nivou nego u svom prethodnom klubu? Takvih je u zadnje dvije godine premalo, ako ih uopšte i ima.
Treba iskreno reći da smo postali nezdrava sredina za igrače.

MrkiMedo
Kontakt:

uto avg 08, 2017 4:46 pm

Nek uzmu Borca pa ce nam biti saDisfakcija gledati derbi :D

Okolele
Kontakt:

uto avg 08, 2017 4:58 pm

Moramo uzeti Borca,pa makar ga i oni sami sebi zabili ko Vitez..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Plava Porodica
Kontakt:

uto avg 08, 2017 5:01 pm

Ma iskreno sekunde ne sumnjam u pobjedu protiv Borca..
Ali zato nam je rak rana derbi.. Doduše sad im nema Duljevića koji je bio prevaga u prošlih 5-6 derbija.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ponosannavas
Kontakt:

uto avg 08, 2017 5:03 pm

Još jedna napomena. Rekao sam prije tekme sa Vitezom da je greška subota. I evo opet ponavljam. Sad su da ni godišnjih odmora. Obično se raja vraća nedjeljom i ide ponedjeljakom. Isto tako dosta raje id ez avikend na remo. Koristi ove dane da djecu odvede. U ovom periodu nedjelja je najbolji termin. Sad je tu i otvasranje SFF-a. Nekima će doći raja neka odnekud i može ih spriječiti da dođu na tekmu. Na te stvari se treba paziti. Nejdelja je obično šuplja i možeš dovesti i turiste na tekmu, Stvarno mi nije jasna ta logika. Tamo u spetembru brate pa mijenjaj termin i idi subotom, ali i tad je blja nedjelja. Kad je euforija svejedno je. kad je derbi svejedno je ali Ne može niko reći ženi e ženo ne idemo na more narednih 4 vikenda, jer poslije Borca ima i pitari i Široki, da bih gledao Želju. Svadbe su u ta doba subotom isto. Samo mi nemojte priče ko hoće doći će. Ne može niko jaranu koji da zove na svadbu reći e jbg idem na Želju.

sergejevic

uto avg 08, 2017 5:10 pm

Ma Adzem ima problem sto se sve nekako svalilo na njega, kao da je on dosao i otjerao Petrovica. Raja tako gleda stvari i odmah ocekuje neku ekspanziju na svakom nivou. Cinjenice kazuju drugacije. On je sjeo na klupu dan prije prvog kola, ekipa mu je takva kakva je, a gledao je sve utakmice kao i mi, vidio otprilike kao i mi samo sto je on strucan da vidi dublje od nas, ali slazemo se svi gdje su problemi. Ta kurcobolja. Ne moze me niko ubjediti da Zeba, Ramovic, Zakaric, Zeric nisu sposobni sansu napraviti na utakmici, ili da nisu sposbni da ne izgube u Kaknju, da osutaju na gol VItezu kako treba i slicno. Ocito da ne vjeruju u sebe pa su im noge vezane ili jednostavno ne zele da igraju. Svi mi vidimo kako se pristupa nekim utakmicama, koliko tu fali zelje da se igra lopte, da se napadne protivnik. Sve je nekako dosadno, sporo, bezidejno kao da nemaju namjeru odigrati nesto. Od stopera do golmana, pa na beka, pa golmanu koji nabije loptu u aut. Vidi se na nekim igracima koji su tek dosli da oni nemaju taj problem. Graovac iz zadnje linije uzme loptu i krene prema golu, dopizdi mu vise dodavanje s golmanom i drugim stoperom, Ramovic i Zec isto tako pokusavaju proci nekoga, sjuriti se ka golu, ali problem je u ovim starim igracima koji su navikli da se ukopaju u mjestu i dodaju tako. Imali su prosle godine Stevanovica koji je znao otrcati do linije i ubaciti loptu unutra, te Lendrica koji ima taj osjecaj da se dobro postavi i gurne loptu u mrezu. Uglavnom smo tako davali golove ili iz prekida gdje je opet Lendric prikucavao lopte iz peterca. Vidimo kako je danas bez njih.

Adzem je sve to gledao kao i mi i vidio je da neke stvari ne stimaju. Ne moze ga niko kriviti sto pokusava nesto izmijesati, malo prodrmati ekipu, natjerati ih da odigraju nesto. Isto tako vidimo i Kemu koji ima muda da gurne igraca u gol sansu, Zerica koji se ne krije i nesto pokusava, pisao sam vec za Ramovica i Graovca. Kada smo vidjeli od Bogicevica ili Kerle neki ostar pas naprijed, ili prodor s loptom kroz sredinu? Nikada. Pokusava se nekim rokadama ubrzati igra, pokusava se udarcima s distance bez nekog zavlacenja jer nema Lendrica vise unutra da se postavi ispred stopera...Sigurno je i Adzemu krivo sto bas i nema podrsku navijaca, kao sto nije imao kada je vodio ekipu prvi put i tesko se nosi s tim stvarima. Nadam se da ce dobiti podrsku kao Petrovic od navijaca, da ovi momci dobiti podrsku kao prosle sezone i ja vjerujem da mogu napraviti bolji rezultat. Nema smisla vise uporedjivati Petrovica i Adzema, jedan je proslost, a drugi je tek preuzeo ekipu i vidi se da pokusava nesto. Trazili smo vise nase djece u ekipi, da se rijesmo nekih polovnjaka i stranaca, a Adzem je to sve od prvog dana poceo praktikovati. Kemo je svaku utakmicu ove sezone poceo u prvih 11, na Zerica se ozbiljno racuna, Anel je debitovao, ako se ne varam i Hrvanovic je bio na klupi, Vedran je u zadnjoj utakmici preuzeo kapitensku traku, imamo mladje Ramovica, Zeca, Graovca u prvom timu, imamo solidnog lijevog beka, pobjedili smo dvije od tri utakmice, jednu izgledali odlicno. Neko kaze Gosk nije mjerilo, a taj Gosk odnese tri boda s Koseva i taj Gosk ce jos mnogo racuna pomrsiti, a mi smo ih rutinski pobjedili.

Nema dileme da je bilo lose, ma ocajno, protiv Viteza, ali to je bio jedan ispit za ekipu koja je pokazala da se moze vratiti nakon soka u proslom kolu. Ja jedva cekam da vidim kako ce se ostale ekipe provesti kod Mladosti, a sumnjam da ce se neko naigrati dole. Ne treba to gledati kao neki fijasko, oni su dobra ekipa, s nasim bivsim trenerom i dosta bivsih igraca, a svi oni su imali dodatni motiv protiv nas. Koliko god smo lose odigrali u subotu Adzem, Kemo, Zeric, Vedran, Zakaric, Ramovic, Graovac nisu zasluzili da im se zvizdi zbog repova iz prosle sezone. Ja sam vidio koliko se Kemo borio na neprirodnoj poziciji, da je Ramovic trcao dok je mogao stajati na nogama, Zakaric isto tako, a sto je Bekric setao u Krupi nije njihova krivica.

Nadam se da cemo smoci snage da podrzimo ovu ekipu i novog trenera, da cemo opet biti medju najgledanijim klubovima u ovom djelu Europe i da cemo opet praviti atmosferu za pamcenje. Mozda dobijemo jos nekog igraca da popuni poneku rupu koju imamo i onda ce sve izgledati mnogo bolje. Samo jedna ekipa je ostvarila sve pobjede do sada, a nama dolazi stari rival na Grbavicu, kao i uvijek imace veliki motiv, a do nas je da li cemo pomoci ekipi da pobjedi i da na derbi odemo puni sampouzdanja. Ja koliko pratim Zelju mislim da smo uvijek ulazili losije u sezonu, a onda na proljece stizali ogromne zaostatke, a ovo sada uopste nije los start, nigdje nismo prosuli vec upisane bodove, a svi mi znamo Edisa i ne vjerujem da bilo ko moze njemu doci u goste planirajuci laganu pobjedu. Ova utakmica moze reci mnogo toga o nasoj sezoni, s pobjedom imamo odlicne temelje da odemo na derbi sa vjerom u pobjedu, a ne vjerujem da ce se oni nesto lagano vaditi kod Edisa. Moze se desiti da se izbacimo jednog konkurenta iz kolosjeka, cisto sumnjam da bi se oni oporavili od poraza na derbiju uz ovakvu atmosferu. Nakon toga nam dolazi Siroki i s jednom serijom dobrih rezultata sigurno mozemo kupiti prijeko potrebni mir i podici atmosferu oko kluba do maksimuma. Samo je potrebna bezrezevna podrska, jos jedna luda noc na Grbavici, a ko se plasi nekog razocarenja, pa nismo jednom tugovali uz Zelju.

Ne smijemo zaboraviti i da se blizi godisnjica osnivanja kluba, ona stota, jedno cijelo stoljece i sada nam ne trebaju neke podjele, previranja, tumbanja. Idemo podrzati naseg Zelju i da veliki ljubilej docekamo na mnogo vecem nivou. Moramo izabrati da li cemo srati sa strane ili cemo biti dio novih velikih pobjeda Zelje, na terenu i van njega. Mi smo Zeljini, Zeljo je nas. Jedno bez drugog ne ide.

ChWilla
Kontakt:

uto avg 08, 2017 5:12 pm

kad bi morao ilustrovati šta znači uvaliti nekome vrući krompir, mogao bi komotno s ovim što je urađeno adžemu.

SanMan
Kontakt:

uto avg 08, 2017 5:18 pm

Za sve ove što su igrali protiv Viteza Stanić je Tito, unosi potpuni nemir i protivniku i nama, ako ništa pola tribina mu psuje.
Igra i igrači od subote, gluho bilo ko da su retardirani nije bilo ni psovki.

Bergeron
Kontakt:

uto avg 08, 2017 5:22 pm

SanMan je napisao/la:
uto avg 08, 2017 5:18 pm
Za sve ove što su igrali protiv Viteza Stanić je Tito, unosi potpuni nemir i protivniku i nama, ako ništa pola tribina mu psuje.
Igra i igrači od subote, gluho bilo ko da su retardirani nije bilo ni psovki.
Usput receno, intelektualno je ogranicen isto kao sto je i Tito bio... Ne znam ja na kojoj si ti tribini bio, ali bilo je psovki i to vrlo socnih, mnogim :kafa:

Plava Porodica
Kontakt:

uto avg 08, 2017 5:30 pm

sergejevic je napisao/la:
uto avg 08, 2017 5:10 pm
Ma Adzem ima problem sto se sve nekako svalilo na njega, kao da je on dosao i otjerao Petrovica. Raja tako gleda stvari i odmah ocekuje neku ekspanziju na svakom nivou. Cinjenice kazuju drugacije. On je sjeo na klupu dan prije prvog kola, ekipa mu je takva kakva je, a gledao je sve utakmice kao i mi, vidio otprilike kao i mi samo sto je on strucan da vidi dublje od nas, ali slazemo se svi gdje su problemi. Ta kurcobolja. Ne moze me niko ubjediti da Zeba, Ramovic, Zakaric, Zeric nisu sposobni sansu napraviti na utakmici, ili da nisu sposbni da ne izgube u Kaknju, da osutaju na gol VItezu kako treba i slicno. Ocito da ne vjeruju u sebe pa su im noge vezane ili jednostavno ne zele da igraju. Svi mi vidimo kako se pristupa nekim utakmicama, koliko tu fali zelje da se igra lopte, da se napadne protivnik. Sve je nekako dosadno, sporo, bezidejno kao da nemaju namjeru odigrati nesto. Od stopera do golmana, pa na beka, pa golmanu koji nabije loptu u aut. Vidi se na nekim igracima koji su tek dosli da oni nemaju taj problem. Graovac iz zadnje linije uzme loptu i krene prema golu, dopizdi mu vise dodavanje s golmanom i drugim stoperom, Ramovic i Zec isto tako pokusavaju proci nekoga, sjuriti se ka golu, ali problem je u ovim starim igracima koji su navikli da se ukopaju u mjestu i dodaju tako. Imali su prosle godine Stevanovica koji je znao otrcati do linije i ubaciti loptu unutra, te Lendrica koji ima taj osjecaj da se dobro postavi i gurne loptu u mrezu. Uglavnom smo tako davali golove ili iz prekida gdje je opet Lendric prikucavao lopte iz peterca. Vidimo kako je danas bez njih.

Adzem je sve to gledao kao i mi i vidio je da neke stvari ne stimaju. Ne moze ga niko kriviti sto pokusava nesto izmijesati, malo prodrmati ekipu, natjerati ih da odigraju nesto. Isto tako vidimo i Kemu koji ima muda da gurne igraca u gol sansu, Zerica koji se ne krije i nesto pokusava, pisao sam vec za Ramovica i Graovca. Kada smo vidjeli od Bogicevica ili Kerle neki ostar pas naprijed, ili prodor s loptom kroz sredinu? Nikada. Pokusava se nekim rokadama ubrzati igra, pokusava se udarcima s distance bez nekog zavlacenja jer nema Lendrica vise unutra da se postavi ispred stopera...Sigurno je i Adzemu krivo sto bas i nema podrsku navijaca, kao sto nije imao kada je vodio ekipu prvi put i tesko se nosi s tim stvarima. Nadam se da ce dobiti podrsku kao Petrovic od navijaca, da ovi momci dobiti podrsku kao prosle sezone i ja vjerujem da mogu napraviti bolji rezultat. Nema smisla vise uporedjivati Petrovica i Adzema, jedan je proslost, a drugi je tek preuzeo ekipu i vidi se da pokusava nesto. Trazili smo vise nase djece u ekipi, da se rijesmo nekih polovnjaka i stranaca, a Adzem je to sve od prvog dana poceo praktikovati. Kemo je svaku utakmicu ove sezone poceo u prvih 11, na Zerica se ozbiljno racuna, Anel je debitovao, ako se ne varam i Hrvanovic je bio na klupi, Vedran je u zadnjoj utakmici preuzeo kapitensku traku, imamo mladje Ramovica, Zeca, Graovca u prvom timu, imamo solidnog lijevog beka, pobjedili smo dvije od tri utakmice, jednu izgledali odlicno. Neko kaze Gosk nije mjerilo, a taj Gosk odnese tri boda s Koseva i taj Gosk ce jos mnogo racuna pomrsiti, a mi smo ih rutinski pobjedili.

Nema dileme da je bilo lose, ma ocajno, protiv Viteza, ali to je bio jedan ispit za ekipu koja je pokazala da se moze vratiti nakon soka u proslom kolu. Ja jedva cekam da vidim kako ce se ostale ekipe provesti kod Mladosti, a sumnjam da ce se neko naigrati dole. Ne treba to gledati kao neki fijasko, oni su dobra ekipa, s nasim bivsim trenerom i dosta bivsih igraca, a svi oni su imali dodatni motiv protiv nas. Koliko god smo lose odigrali u subotu Adzem, Kemo, Zeric, Vedran, Zakaric, Ramovic, Graovac nisu zasluzili da im se zvizdi zbog repova iz prosle sezone. Ja sam vidio koliko se Kemo borio na neprirodnoj poziciji, da je Ramovic trcao dok je mogao stajati na nogama, Zakaric isto tako, a sto je Bekric setao u Krupi nije njihova krivica.

Nadam se da cemo smoci snage da podrzimo ovu ekipu i novog trenera, da cemo opet biti medju najgledanijim klubovima u ovom djelu Europe i da cemo opet praviti atmosferu za pamcenje. Mozda dobijemo jos nekog igraca da popuni poneku rupu koju imamo i onda ce sve izgledati mnogo bolje. Samo jedna ekipa je ostvarila sve pobjede do sada, a nama dolazi stari rival na Grbavicu, kao i uvijek imace veliki motiv, a do nas je da li cemo pomoci ekipi da pobjedi i da na derbi odemo puni sampouzdanja. Ja koliko pratim Zelju mislim da smo uvijek ulazili losije u sezonu, a onda na proljece stizali ogromne zaostatke, a ovo sada uopste nije los start, nigdje nismo prosuli vec upisane bodove, a svi mi znamo Edisa i ne vjerujem da bilo ko moze njemu doci u goste planirajuci laganu pobjedu. Ova utakmica moze reci mnogo toga o nasoj sezoni, s pobjedom imamo odlicne temelje da odemo na derbi sa vjerom u pobjedu, a ne vjerujem da ce se oni nesto lagano vaditi kod Edisa. Moze se desiti da se izbacimo jednog konkurenta iz kolosjeka, cisto sumnjam da bi se oni oporavili od poraza na derbiju uz ovakvu atmosferu. Nakon toga nam dolazi Siroki i s jednom serijom dobrih rezultata sigurno mozemo kupiti prijeko potrebni mir i podici atmosferu oko kluba do maksimuma. Samo je potrebna bezrezevna podrska, jos jedna luda noc na Grbavici, a ko se plasi nekog razocarenja, pa nismo jednom tugovali uz Zelju.

Ne smijemo zaboraviti i da se blizi godisnjica osnivanja kluba, ona stota, jedno cijelo stoljece i sada nam ne trebaju neke podjele, previranja, tumbanja. Idemo podrzati naseg Zelju i da veliki ljubilej docekamo na mnogo vecem nivou. Moramo izabrati da li cemo srati sa strane ili cemo biti dio novih velikih pobjeda Zelje, na terenu i van njega. Mi smo Zeljini, Zeljo je nas. Jedno bez drugog ne ide.
Bravo :palacgore:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Plavi orkestar
Kontakt:

uto avg 08, 2017 6:20 pm

Admira Adzema niko nije sa puškom tjerao da preuzme Zelju,ne znam od kud sad da mu je vruc krompir uvaljen.Poznaje ekipu,tu je cjelo vrijeme,nešto otišlo,nešto došlo igraca i izvoli radi.Pokušao je nešto izrotitati,igracima dati nove uloge i nije išlo,bilo je jako loše.I ni po muke da on rece pokušali smo to i to i pokazalo se da ne ide,probat cemo nešto novo i nadati se da ekipa slijedecu utakmicu odigra puno bolje i niko nebi A rekao.Medjutim on prepotentno i nadobudno izvali što je izvalio i u startu iziritira navijace a sigurno i neke clanove uprave.Mislim da još puno mora nauciti sa bi bio sposoban voditi prvi tim bilo kojeg kluba.Postavljen je na klupu a da li ce i koliko dugo na njoj ostati zavist ce samo od njega,njegovog rada i na kraju rezultata koje ce postizati.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

ChWilla
Kontakt:

uto avg 08, 2017 6:25 pm

cijela situacija je takva da se može okarakterisati kao vruć krompir, iako je jasno da se ni on nije otimao, to ne...

exbabilon
Kontakt:

uto avg 08, 2017 6:38 pm

Pa kad vratim film nista manje vruc krompir nije bio "uvaljen" ni Slavki, pa ni Edisu. Kostic je hajmo reci dosao normalno, Capljic je takodjer gasio pozar.
Daleko od toga da je Adzemova uloga zahvalna i da bi se drugi otimali za nju, samo da on sam sebi ne oteza.

ChWilla
Kontakt:

uto avg 08, 2017 6:42 pm

svi su gasili požar. kostić je pogrešno mislio da ne gasi požar, da je u mirnoj šetnji šumom.

što bi ovi na vijestima za prave požare rekli: kombinacija vrelog i sušnog vremena i ljudskog faktora... :rofl:

avlami97
Kontakt:

uto avg 08, 2017 6:51 pm

A pozar sami sebi podmecemo...nekada i nema pozara, a dignemo laznu uzbunu.

Ne znamo bez emocija analizirati period od npr jedne sezone. Zaletimo se na laznjak, k'o zadnji amateri. Strpljivi k'o djeca u slasticarni.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.

Prijava