Tan nije vlasnik Sarajeva

vazda sam nekako razmišljao da je nekom ko ima "viška" para bolje da uloži u klub iz BiH (ne mora nužno biti BiH već tog rejtinga) jer ovde uloženih 5 miliona znači ko 50 u italiji, engleskoj, španiji
Zar nam nije Parac trebao napraviti softver ili biti samo posrednik u kupovini.Hurmasica je napisao/la: ↑pet avg 04, 2017 4:00 pmPotpisan ugovor između FK Željezničar i kompanije Sophico: Plavi prvi klub u regionu sa ovakvim softverom
Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/potp ... erom/90625
Kojom logikom ti dobijas 50 miliona?
Nisu oni njega izlevatili.Plavi orkestar je napisao/la: ↑pet avg 04, 2017 6:41 pmKljukušari izlevatili utrpanog i maglu mu prodali.Zaboravljate da mi za razliku od njih imamo zemljište,poslovne prostore,stadion...Mi imamo vrijednost koja se mjeri puno više nego što utrpani dade za kupovinu magle.I nadam se da nikada necemo krenuti njihovim stopama a i ne mozemo jer naš statut ne dozvoljava nekome kupovinu 51%.Model1964 je napisao/la: ↑pet avg 04, 2017 6:17 pmOzbiljam ulagac trazi stabilnost i uređenost. Onaj koji ima namjeru ulagati u sadasnje stanje nije dobronamjeran, to bi bio lov u mutnom.
Ozbiljan ulagac se rađe odluci za recomo, 5 miliona u uredenu sredinu nego 1milion u haos od sistema.
Nije prodati klub ko na pijaci vrecu kupusa.
Jedino kljukusa radi tako.
Zivjele azijske kladare!![]()
Imašti pravoBosnia je napisao/la: ↑pet avg 04, 2017 7:20 pmKojom logikom ti dobijas 50 miliona?
Demografija nam je katastrofalna, najvecu posjetu ima Zeljo i od toga vidi mozda 400k KM godisnje, sto utice na sponzore, nema privrede da podrzi sponzorski ugovor, ne racunam kriminalce zrinjski i siroki gdje drzava mora da ulaze u njih da bi se "ispostovao" nacionalni kljuc majoriziranih.
Nema konkurencije, svi ostali klubovi su poluamateri, nema infrastrukture itd... pogledaj sistem takmicenja, nikakve veze sa sportom nema, sve je podredjeno da srbi moraju imati zagarantovano mjesto u premijer ligi kakav god kvalitet bio.
BH fudbal je rupetina zesca, to je i Tan uvidio. Dok se stvari ne promjene iz korjena nema smisla ni investirati. Ne gradi se kuca od krova nego od temelja.
To sto mislis da ako neko ulozi 5-10 miliona maraka u klub da ce magicno igrati ligu prvaka je smijesno i djetinjasto.
Nemam šta demantovati kada je sve krivo postavljeno.
Odgovor je jedinstvena liga gdje najbolji ide gore, najgori ispada. bez protekcije prema bilo kome gdje je jednostavno lopta najbitnija. toga nema kod nas niti ce biti napretka u fudbalu bez toga.
Jugoslovenska liga je bila svjetlosnim godinama ispred ove nase sto se korupcije tice to stoji, ali je tada velika cetvorka bila drzavni projekat gdje su se pare i pare u to doba sljegale u te klubove... to su nastavili poslije rata, a danas mini verziju toga vidite u vidu zrinjskog, sirokog, prije je bio borac sada se to prebacilo na krupu (zaboravio sam na laktase i modricu). klubovi koji zive od pojedinih ratnih profitera. to nije normalno i to treba iskorjeniti. svaki klub treba da bude apolitican i treba da zivi od sporta i samo sporta.
Ja ne znam, gledam kod kuce, ali ovo je sve osim tamburanja.
Prisutan je bio danas na potpisu ugovora.mirzza je napisao/la: ↑pet avg 04, 2017 7:11 pmZar nam nije Parac trebao napraviti softver ili biti samo posrednik u kupovini.Hurmasica je napisao/la: ↑pet avg 04, 2017 4:00 pmPotpisan ugovor između FK Željezničar i kompanije Sophico: Plavi prvi klub u regionu sa ovakvim softverom
Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/potp ... erom/90625
Jako pojačanje u upravi, rekao sam davno da nema referenci a bio ubjedjivan u pravljenje programa.
Danas vidimo situaciju.