pet avg 04, 2017 5:47 pm
Ma ima argumenata i za i protiv prodaje kluba nekom stranom investitoru. Ukratko, argument koji je negativan u vezi toga je Mi smo Zeljini, Zeljo je nas,u ovome je sve objasnjeno, neopisivo jaka veza izmedju kluba i navijaca. Emocije su na maksimumu kad se o Zelji prica. Argument za prodaju kluba nekom stranom investitoru je rapidno brzi napredak kluba, napraviti ono kao sto je uradio Vardar , u ugovoru staviti da investitor svake godine mora uloziti par miliona eura u klub, a pored toga da mora izgraditi moderan trening centar i akademiju za mlade igrace. Ako ne ulozi novac onda se ugovor moze raskinuti. To bi znacilo da bi nase sanse za igranje grupnih faza evropskih takmicenja bile znatno vece i ne bi bilo cudo kad bi redovno igrali grupnu fazu nekog evropskog takmicenja..
E sad, ovako kako se trenutno radi u klubu je nevjerovatno za nasu drzavu, za ovakav rad je potrebno strpljenje, prave se greske u sportskom dijelu, i ne treba bjezati od toga, taj sportski dio je najvidljiviji segment kluba. Sjecam se kad se spominjao onaj Slovenac koji je htio da kupi klub, ali smo to odbili a situacija je bila mnogo gora nego sad, tad smo bili kokuzi, a odbili smo par miliona KM, trebalo je imati muda pa odbiti takvu ponudu. Zbog toga sam i ranije napisao da je strpljenje najvaznije u ovakvom radu i ovakvoj situaciji. plodovi tog rada se vec vide, iznutra ociscen klub, klub na zdravim temeljima, klub koji posluje po zakonu, klub koji se nije zaduzio da bi ulozio 3 miliona u svoj stadion, da ne spominjem poslovne prostore na istoku, od kojih ce klub finansijski hajrovati u blizoj buducnosti i nastaviti da napreduje. Ostali segmenti kluba su miljama daleko ispred sportskog dijela, kad i sportski dio dodje na taj nivo, mi cemo biti dosta daleko u odnosu na druge klubove u nasoj ligi..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš!