Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

pile87
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet avg 04, 2017 11:18 am

Mirek11 je napisao/la:Samo covjek kaze :)

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Zlatan Bajramović potpuno je iskreno komentarisao kvalitet Premijer lige Bosne i Hercegovine.
U razgovoru za Dnevni Avaz, ljubimac publike u našoj zemlji je istakao kako je kvalitet društva najboljih bh. timova u rangu treće lige u Njemačkoj.

Zlatan je pogledao nekoliko utakmica i razočaran je onim što je vidio na terenima u Premijer ligi BiH. "Gledao sam u maju dvije utakmice u BiH Vitez - Olimpic i Željo - Radnik. Neka se niko ne naljuti, ali to je nivo treće lige Njemačke. Ne kažem da nema dobrih igrača, ali kod nas igraju samo napad i odbranu. Nema veznog reda, nema taktike i tačne igre po cijelom terenu. Osim toga, tereni i stadionu su u lošem stanju", rekao je Zlatan Bajramović.
Legendarni veznjak reprezentacije BiH iza sebe ima bogatu karijeru u Bundesligi. Igrao je za St. Pauli, Freiburg, Schalke i Eintracht, a njegov veći napredak su spriječile povrede koje je imao tokom karijere, koju je završio sa 32 godine. Za reprezentaciju BiH Zlatan je odigrao 37 utakmica i postigao je tri pogotka, a tokom nastupa za Zmajeve je bio omiljen među navijačima naše selekcije.
Po meni problem naše lige je mnogo dublji nego što ga neko iz Njemačke vidi. Ustvari on vidi samo ono što mi odigramo u Evropi. Na vidi ništa iza zavjese, da bi se liga popravila treba podrška od države do lokalne zajednice. Nama repka nema gdje da odigra utakmicu jer je zenica suspendovana a i tamo nije neka sreća. Jedna Makedonija koja je u istim problemima kao i naše društvo i država ima vrhunski stadion.
Ovoj ligi treba bolja infrastruktura pod to mislim na trening kampove i stadione, a pristup i shvaćanje fudbala bi se samo od sebe promijenilo talenta ima među našom djecom. U konačnici dobiješ da je najveći problem nerazvijena država i lopovska sredina.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

LARSSON
Kontakt:

Re: FK Željezničar

pet avg 04, 2017 11:31 am

slika

ChWilla
Kontakt:

pet avg 04, 2017 11:32 am

ne laju kerovi zbog želje, nego da se oni opet prišlepaju. na djelima se vrlo lako, jasno i jednostavno vidi ko kritikuje, a ko laje.

neko ode zbog neslaganja, ali nastavi pomagati. kao taj mirso čiji fan shop s razlogom većina kritikuje. a neko ode zbog neslaganja pa kupuje sudije protiv nas.
gradi željo boli te *****

teatrale36
Kontakt:

pet avg 04, 2017 11:35 am

teteac8684 je napisao/la:
pet avg 04, 2017 10:10 am
Danas k"o uzme kartu, uzeo je...
Izgleda da su sve pukle, sutra pakao 12500 gledalaca :pljesak:

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet avg 04, 2017 11:39 am

teatrale36 je napisao/la:
pet avg 04, 2017 11:35 am
teteac8684 je napisao/la:
pet avg 04, 2017 10:10 am
Danas k"o uzme kartu, uzeo je...
Izgleda da su sve pukle, sutra pakao 12500 gledalaca :pljesak:
Ima ispred stadiona jug 15KM
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Hurmasica
Kontakt:

pet avg 04, 2017 11:39 am

igla je napisao/la:
pet avg 04, 2017 11:16 am
Kakav je fazon za kupovinu karata, hoce li biti sutra? Radim.
Ma biće :)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Mirek11
Kontakt:

pet avg 04, 2017 11:43 am

pile87 je napisao/la:
pet avg 04, 2017 11:18 am
Mirek11 je napisao/la:Samo covjek kaze :)

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Zlatan Bajramović potpuno je iskreno komentarisao kvalitet Premijer lige Bosne i Hercegovine.
U razgovoru za Dnevni Avaz, ljubimac publike u našoj zemlji je istakao kako je kvalitet društva najboljih bh. timova u rangu treće lige u Njemačkoj.

Zlatan je pogledao nekoliko utakmica i razočaran je onim što je vidio na terenima u Premijer ligi BiH. "Gledao sam u maju dvije utakmice u BiH Vitez - Olimpic i Željo - Radnik. Neka se niko ne naljuti, ali to je nivo treće lige Njemačke. Ne kažem da nema dobrih igrača, ali kod nas igraju samo napad i odbranu. Nema veznog reda, nema taktike i tačne igre po cijelom terenu. Osim toga, tereni i stadionu su u lošem stanju", rekao je Zlatan Bajramović.
Legendarni veznjak reprezentacije BiH iza sebe ima bogatu karijeru u Bundesligi. Igrao je za St. Pauli, Freiburg, Schalke i Eintracht, a njegov veći napredak su spriječile povrede koje je imao tokom karijere, koju je završio sa 32 godine. Za reprezentaciju BiH Zlatan je odigrao 37 utakmica i postigao je tri pogotka, a tokom nastupa za Zmajeve je bio omiljen među navijačima naše selekcije.
Po meni problem naše lige je mnogo dublji nego što ga neko iz Njemačke vidi. Ustvari on vidi samo ono što mi odigramo u Evropi. Na vidi ništa iza zavjese, da bi se liga popravila treba podrška od države do lokalne zajednice. Nama repka nema gdje da odigra utakmicu jer je zenica suspendovana a i tamo nije neka sreća. Jedna Makedonija koja je u istim problemima kao i naše društvo i država ima vrhunski stadion.
Ovoj ligi treba bolja infrastruktura pod to mislim na trening kampove i stadione, a pristup i shvaćanje fudbala bi se samo od sebe promijenilo talenta ima među našom djecom. U konačnici dobiješ da je najveći problem nerazvijena država i lopovska sredina.

Slazem se, to je sustinski problem nema podrske i strategije od strane drzave a nece je dugo ni biti jer se ovi nasi politicari ne mogu dogovoriti ni oko cega.
Samo sam ovo pricitao prije neki dan kada su raja pocela sa komentarima, druga liga, drugi za milione prodaju .... Nismo realni.

Sa druge strane, izlaz bi mogao biti u privatizaciji ali za nju Nismo, mada je po meni to sasvim realna i normalna stvar ( osim u BiH). Iskreno, nisam siguran ni da smo nekome zanimljivi ali eto.
Jakog ( generalnog) sponzora koji ce dati znacajnije iznose a sa kojima bi mogao napraviti neki iskorak ne mozes naci u BiH jer smo malo trziste i firmama koje ocekuju odredeni povrat ulozenog, ne mozes nikako garantovati.
Tako da se trebamo okrenuti realnosti i sutrasnjoj utakmici, dati podrsku ekipi i po nova 3 boda.
Upravi takoder puno podrska, rade prave stvari a na greskama trebaju uciti, ispravljati ih i nema odustajanja, kao sto Fanzi rece treba i tu traziti pojacanja :)
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

seha
Kontakt:

pet avg 04, 2017 11:44 am

LARS1921 je napisao/la:slika
Ne moRe se iz Turske lige otic u ligu petice...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Leon_Professional
Kontakt:

pet avg 04, 2017 11:47 am

Meni podatak da smo kupili stolica onoliko kolko smo kupili, dali za zapad onoliko koliko smo dali, 3.najposjeceniji stadion u regionu, najposjecenija gostujuca ekipa.
I sve to, za ovaj nivo fudbala, tj.svega osim fudbala.

To ako nije strpljenje i ljubav prema klubu ja ne znam sta onda hocemo.

I da, Misimovic je rekao, sportskom segmentu smo sve dali a i malo vise od toga, od njeg hocemo sve.
Znaci ucinilo se sve da se titula donese i to govore igraci koji su igrali a nisu nimalo jeftini.
Jest se izdvajalo za tribinu ali namjenski, sportskom segmentu se dalo sve i tesko da bi se vise dalo i da nismo pravili tribinu.

Ja cu cekati i sto godina, ali nema smisla cekati ovako kako se sad ceka, bez sistema bez plana.

Mozda su sad poceli neki sistem s Adzemom, mozda ce prije ulagati u OP.
Ulazak mladica je korak naprijed, valjda i odstrane starohane, valjda s Adzemom postave autoritet, mozda urade i ono sto je Miske rekao za OP.
Mozda, vidjet cemo, svi cemo mi cekati pa kakav god rezultat bio.

Kapiten
Kontakt:

pet avg 04, 2017 11:53 am

Baja majstore sretno u Udinama.
Nek sljedeća destinacija bude Torino.
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

LARSSON
Kontakt:

pet avg 04, 2017 11:54 am

Kapiten je napisao/la:
:ne:

Samo druga država, 10+ miliona

Plava Porodica
Kontakt:

pet avg 04, 2017 11:59 am

LARS1921 je napisao/la:
Kapiten je napisao/la:

Kako odmah iskače čim se spomene transfer u istoj državi :ganja:

Baja lafe sretno, pa nek bude Everton sljedeći.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Model1964

pet avg 04, 2017 12:00 pm

Kapiten je napisao/la:
Vrlo lako

Talijani preferiraju iskusnije napadace.
Tri godine u Udinama pa onda za 49miliJona u Juve.
Sada cu malo pazljivije pratiti Udineze😀
Protiv Rome cu sigurno gledati u zivo😉a mozda jos koju.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

LARSSON
Kontakt:

pet avg 04, 2017 12:01 pm

Plava Porodica je napisao/la:
pet avg 04, 2017 11:59 am
LARS1921 je napisao/la:
Kapiten je napisao/la:

Kako odmah iskače čim se spomene transfer u istoj državi :ganja:

Baja lafe sretno, pa nek bude Everton sljedeći.
Taki sam :kafa:

Radnik Zrinjski bez prenosa :kafa:

Hurmasica
Kontakt:

LARS1921 je napisao/la:
Kapiten je napisao/la:

A to nemamo procenat kad je transfer u istoj državi?

:D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

storm_raider
Kontakt:

pet avg 04, 2017 12:04 pm

pile87 je napisao/la:
pet avg 04, 2017 10:54 am
Fanzi je napisao/la:Želju nakon rata najviše progoni duh prošlosti.
Više od onog što je nekad bio, a bio je Boga mi, nije da nije bio, više je problem što su ostale nade nakon početka 80tih, da će Klub napraviti naredni iskorak.
I onda se zadesi rat, a ljestvica standarda kvaliteta postavila se visoko. Trener Osim, Mešina generacija... Znaju ljudi na Grbavici šta je kvalitet.

I onda završi rat, a mi goli bez ičega. I nenaoružani strpljenjem.
I tako iz sezone u sezonu u nekom jurišu da dostignemo standard.
Slična ovome je priča o stopi nezaposlenosti, GDP u BiH 91. i danas, nastojanju sve godine da ona dostigne.
Pretvorilo se to u psihološku barijeru.
Mnogo sezona se jurišalo bez osnova. Sjetite se da se nekad i kredit u banci digao za potrebe Kluba, a na nekim ranijim raspravama slobodno su se pravila površna poređenja između Reala i nas. Real ima ogroman dug, zašto Željo ne bi imao.

Cijeneći ogromni porezni dug koji ima Klub, stvarno ne shvatam kako još uvijek sebi dozvoljavate praviti poređenja bilo koje vrste, ali i infrastrukturno ništavilo od rata. Mi imamo dug, mi smo bez zaštite, mi dug moramo vratiti i kada dolaze novci, prvo treba dug vraćati. Pa tek kada se dug vrati, moći će se značajnije investirati u bilo koje infrastrukturne projekte iz vlastitih sredstava.
Mi nismo imali priliku igrati na Grbavici, pa smo ovog ljeta igrali. I opet je to manje bitno od sportskog rezultata.

Klub je u baš specifičnoj situaciji da zahtijeva kontinuiranu podršku navijača, a svaki gledalac manje na stadionu je odgađanje boljeg sutra i kazna Klubu. Čitao sam dosta komentara ljudi koji nisu spremni kupiti sezonske ili namjeravaju rijeđe dolaziti ove sezone na Stadion, a sve zbog odluke Uprave o smjeni Petrovića, loših partija igrača i sl. razloga. Činjenica je da svako ima pravo na svoje motive (ne)dolaska na Stadion, ali i da ta promjena koja bi trebala Klub izjednačiti sa rivalima van granica BiH, neće doći ranije ako se prestane dolaziti na Stadion. Grozno je, mučno ponekad gledati utakmice, kazna ako se poredi to sa utakmicama koje možemo gledati na TV. Ako vjera u bolje sutra svih nas bude primarni motiv, onda nema svrhe preispitivati svoju ljubav prema Želji.

U sportskom smislu, Upravi se spori štošta toga.
Mimo Amara Osima u bilo kojoj od garnitura uprava, ovo je najuspješnija Uprava Kluba nakon rata, osim ako ćete pridružiti i onu koja je osvojila titulu 1998. godine (cijeneći i faktor sreće koji nas je nosio do te titule).

Čak ni u smislu sportskog rezultata, ljudima iz ove Uprave se nema puno toga šta zamjeriti.
Bolje i drugačije ne bi 99,99% u ovoj državi.
Ovo je moj pozdrav ljudima iz Kluba koji su poginuli u protekle dvije godine za njegovu dobrobit. Za Upravu i administraciju, sve koji su kao navijači učinili puno toga.
Iz moje perspektive, posmatrajući žestoko izraženo pojedinačno nezadovoljstvo njihovim radom koje prijeti da postane masovno, naredni korak će biti razmišljanje o nekoj privatizaciji, nekom novom bananamenu. Zašto? Zato što imamo naviku srljati iz greške u grešku naših gradskih rivala. Kopiramo ih, umjesto da štošta i naučimo.
Pozdrav je ovo, jer dosta članova UO ako već nije donijelo odluku da odlaze, onda su na rubu da donesu tu odluku. Nema to veze sa navijačima, sa finansijama, sa izmjenama trenera i promjenama igrača. To su navijači, nezadovoljni sportskim neuspjehom koji su dali sve od sebe, uključujući i vrijeme odvojenosti od porodica da bi svi mi bili zadovoljni.
Možda bi bilo lijepo da predložite koju zamjenu ili da se neko kandiduje već sada, pa da poželimo novim kandidatima prosperitet u radu. Isto ko što je na vrijeme trebalo naći zamjenu Lendriću, imamo mi većih majstora u UO u svom fahu.
Imponovalo mi je da su neki momci iz administracije imali bolje finansijske ponude za poslove u proteklih godinu dana i odlučili ostati u Klubu, iz ljubavi prema Želji. Imponovalo, jer mi je drago da imamo takve ljude u administraciji, što sigurno znači da se za taj segment ne trebamo brinuti.

Nekad prije godinu dana sam napisao, kad se emocije potroše i strasti splasnu, da ćete shvatiti da ni Senad Misimović neće biti još dugo tu. Zbog godina, prije svega. I da treba uživati do kad traje.

Znam koliko se puta pričalo i spominjalo da je za Faruka T. Željo postavio stolice.
Valjda nećemo jednako dugo pričati kako je u mandatu ovih ljudi puno više urađeno nego ikada.

Jer ne mora značiti da je svaka promjena, promjena na bolje. Možda bude bolje, možda lošije? Možda ponovo neko donese odluku da napadnemo titulu bez izmirivanja poreza, malo se zaigramo cashom, a mal-mal smo predmet kontrole poreznih.
A onda za 5-10-15 godina ne bude neko spreman da sve spašava.

Zbrka misli :)
Ko je skonto-shvatit će.
Kao i obično veliki naklon za napisao :)

Kao i obicno, ovaj post u Plavu Seharu prebacite. :)
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

LARSSON
Kontakt:

pet avg 04, 2017 12:06 pm

Hurmasica je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
Kapiten je napisao/la:

A to nemamo procenat kad je transfer u istoj državi?

:D
Vidiš za Italiju ne znam, jer recimo od Zukanovića smo dobijali para, a on je bruku transfera napravio u Italiji. To bi trebalo istražit

Leon_Professional
Kontakt:

pet avg 04, 2017 12:07 pm

Neko ce poginut na mecu Radnik - Zrinjski.

Mrsko i ovim snimati.
Mada izgleda poslusali su Amara i njegovih pola sata :D

ponosannavas
Kontakt:

pet avg 04, 2017 12:09 pm

Bravo @Fanzi
@Larse hoćeš sutra stream praviti za Želju. Neću biti u Sarajevu. Odabrao sam najneatraktivniju tekmu da malo odem na odmor, ali opet moram gledati.

LARSSON
Kontakt:

pet avg 04, 2017 12:11 pm

ponosannavas je napisao/la:
pet avg 04, 2017 12:09 pm
Bravo @Fanzi
@Larse hoćeš sutra stream praviti za Želju. Neću biti u Sarajevu. Odabrao sam najneatraktivniju tekmu da malo odem na odmor, ali opet moram gledati.
Ja neću, neko hoće :D

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava