Previše mirno jutro.
Razdrmajte nas hehehe
Uprava napolje
Ništa više ne vjerujem dok se na terenu ne pokaže stvarno stanje, Slavko je isto tako govorio kako u Njemačkoj ekipe na 3-0 hoće i četvrti pa i on teži kao tome, slične priče je stalno vrtio, a ispade da mi sa 1-0 pa makar to bilo i u prvih 20min u glavama završavamo utakmicu, eventualno ako primimo go počinjemo opet ganjati drugi..azbaha je napisao/la: ↑čet jul 27, 2017 8:55 am"Svoje juniore sam učio da i kod 6:0 napadaju kao da je 0:0 i to ću tražiti i u prvom timu."1921.ba je napisao/la: ↑sri jul 26, 2017 7:32 pmhttp://sport.avaz.ba/domaci-nogomet/285 ... za-trofeje
Kako je ovo lijepo procitati![]()
Veteran1965 je napisao/la: ↑čet jul 27, 2017 11:10 amInteresantno kako razmišljaju, ali i djeluju najveći. Mnogo se pouka za trenere može izvući iz ove izjave...
Trener Chelseaja Antonio Conte objasnio je zašto je odlučio pokazati izlazna vrata kluba Diegu Costi iako je španski napadač bio najbolji strijelac Plavaca u prošloj sezoni.
"Logično je da budete strogi. Morate biti strogi. Ako želite identitet svi igrači moraju pratiti tvoju ideju. U suprotnom veoma je teško dati identitet klubu ukoliko, primjerice, tražim od 'desetke' da pazi na svoju poziciju, a ta je 'desetka' na nekom drugom mjestu na terenu, teško je dati identitet. Trener poludi, to je tačno. Trener mora imati totalnu kontrolu nad svlačionicom. U suprotnom, to je anarhija. Da, anarhija. Kada sam bio fudbaler, Lippi, Trapattoni i Ancelotti i Sachi, moji treneri su imali totalnu kontrolu nad svlačionicom", opisao je Conte.
Potom je na krajnje slikovit način objasnio problem u koji dolazite ukoliko nemate kontrolu nad ekipom.
"U suprotnom, vi se spremate umrijeti. Umrijet ćete. Ako to ne uspijete, vi sebe spremate za smrt. Ako izgubite kontrolu, dobit ćete otkaz za mjesec ili dva. Ako ste sretni, možda za tri mjeseca", rekao je Conte.
Costa je u prošloj sezoni u 35 ligaških nastupa postigao 20 golova, ali Conte mu je nakon kraja sezone kazao da više ne računa na njega.
Italijanski stručnjak je tokom priprema za predstojeću sezonu čak kazao da je Costi još u januaru rekao da će napustiti Plave.
Costa nije trenirao sa Plavcima tokom priprema i trenutno čeka novi klub iako je ugovorom vezan za Chelsea. Za njega su, među ostalim, zainteresirani Atletico Madrid i Milan. Problem vezano za prelazak u Atletico je taj što Atletico ima zabranu za dovođenje igrača do januara 2018. godine.
Conte je zamjenu za Costu našao u Morati kojeg je doveo iz Reala za 65 miliona eura što je rekord Chelseaja.
Na stranu Tan, sarajevo, ss.ba...storm_raider je napisao/la: ↑čet jul 27, 2017 7:17 amNaravno da se ni Tan ne spominje, jer ipak valja jos malo musti komsije, Nesto kao Ibrakovic. Zbog ovakvih i slicnih selektivnih tekstova smo i otisli sa onog foruma. Jadno, ali ocekivano.Vrag je napisao/la: ↑čet jul 27, 2017 12:38 amCitam tekst na duplom o ovom Rusu sto je kupio Vardar. I na kraju napise "U moru neuspješnih projekata u komšiluku, ali i u našoj državi, Vardar je pravi izuzetak i primjer kako treba raditi. Gledajmo, učimo i nemojmo se zavaravati da je nešto nemoguće, kada nije."
650 km dalje nasi novinari su pronasli uspjesan projekat, a ne vide jedan ispred nosa. Ustvari vide ali se prave ludi jer sta skupiti milion maraka, napraviti tribinu novu tribinu, renovirati stadion. To uradi jedan jebeni milioner iz Rusije ili Italije preko noci. Pa dede mi malj je za vas milostinja. Treba vam bubreg kasikom vaditi kakva ste govna. Tudje sladje
Ma kakvo sportsko novinarstvo u BIH pa mi smo jedina zemlja na svijetu koja nema dnevni sportski list ili novine, cak ni sedmicne.Vrag je napisao/la: ↑čet jul 27, 2017 11:52 amNa stranu Tan, sarajevo, ss.ba...storm_raider je napisao/la: ↑čet jul 27, 2017 7:17 amNaravno da se ni Tan ne spominje, jer ipak valja jos malo musti komsije, Nesto kao Ibrakovic. Zbog ovakvih i slicnih selektivnih tekstova smo i otisli sa onog foruma. Jadno, ali ocekivano.Vrag je napisao/la: ↑čet jul 27, 2017 12:38 amCitam tekst na duplom o ovom Rusu sto je kupio Vardar. I na kraju napise "U moru neuspješnih projekata u komšiluku, ali i u našoj državi, Vardar je pravi izuzetak i primjer kako treba raditi. Gledajmo, učimo i nemojmo se zavaravati da je nešto nemoguće, kada nije."
650 km dalje nasi novinari su pronasli uspjesan projekat, a ne vide jedan ispred nosa. Ustvari vide ali se prave ludi jer sta skupiti milion maraka, napraviti tribinu novu tribinu, renovirati stadion. To uradi jedan jebeni milioner iz Rusije ili Italije preko noci. Pa dede mi malj je za vas milostinja. Treba vam bubreg kasikom vaditi kakva ste govna. Tudje sladje
Ovo se odnosi na citavo naso sportsko novinarstvo ili kako mu je vec strucno ime. Ni ovaj portal nije nista bolji. Domace pljuju na sve strane, a na komsiluk drkaju. Pa samo o gradnji istoka se moze dokumentarac uraditi, a nasi novinari nisu u stanju jedan ozbiljan tekst napisati. Tu im pred nosom. Jebeni index ili onaj 24h napise nesto pismenije o nama. Zato je lijepa, pozitivna, bajkovita prica prodati klub Ruskom tajkunu koji je dosao oprat lovu, profitirati, uduplirati ulozeno... Sve pozitivno domace pada u samo dno, grobari sto brane sjever ide na naslovnici. Uz dužno poštovanje prema svim sportskim novinarima, ali nabijem ja njih na *****, a diplomom neka obrisu guzicu nije im vrijednija od tariguza.
Mislim da je Jovan proigro samo što je ispred imao nekog ko može iznijeti i povući loptu, a da on nije jedini kao što uvijek i jeste.. Ali ko zna..ChWilla je napisao/la: ↑čet jul 27, 2017 12:14 pmconte je sve rekao. ja bih samo dodao da trener mora i faktički, a ne samo na papiru imati mehanizme da drži svlačionicu. on to nije rekao jer se na nivou njegovih klubova to podrazumijeva.
a kod nas su hehe odluke iznuđene ponašanjem kolovođa svlačionice. i one koje izgledaju da nisu, jesu. ti tražiš ordagića, hoćeš da izletiš jedno 200 000 za godinu, a vidi kako jovan može odigrati kad mu je ćejf...
pa kod nas je u "pravoj" ekonomiji prodaja zemlje arapinu - investicijaVrag je napisao/la: ↑čet jul 27, 2017 11:52 amNa stranu Tan, sarajevo, ss.ba...
Ovo se odnosi na citavo naso sportsko novinarstvo ili kako mu je vec strucno ime. Ni ovaj portal nije nista bolji. Domace pljuju na sve strane, a na komsiluk drkaju. Pa samo o gradnji istoka se moze dokumentarac uraditi, a nasi novinari nisu u stanju jedan ozbiljan tekst napisati. Tu im pred nosom. Jebeni index ili onaj 24h napise nesto pismenije o nama. Zato je lijepa, pozitivna, bajkovita prica prodati klub Ruskom tajkunu koji je dosao oprat lovu, profitirati, uduplirati ulozeno... Sve pozitivno domace pada u samo dno, grobari sto brane sjever ide na naslovnici. Uz dužno poštovanje prema svim sportskim novinarima, ali nabijem ja njih na *****, a diplomom neka obrisu guzicu nije im vrijednija od tariguza.
cikazubo je napisao/la: ↑čet jul 27, 2017 11:38 amNišta više ne vjerujem dok se na terenu ne pokaže stvarno stanje, Slavko je isto tako govorio kako u Njemačkoj ekipe na 3-0 hoće i četvrti pa i on teži kao tome, slične priče je stalno vrtio, a ispade da mi sa 1-0 pa makar to bilo i u prvih 20min u glavama završavamo utakmicu, eventualno ako primimo go počinjemo opet ganjati drugi..azbaha je napisao/la: ↑čet jul 27, 2017 8:55 am"Svoje juniore sam učio da i kod 6:0 napadaju kao da je 0:0 i to ću tražiti i u prvom timu."1921.ba je napisao/la: ↑sri jul 26, 2017 7:32 pmhttp://sport.avaz.ba/domaci-nogomet/285 ... za-trofeje
Kako je ovo lijepo procitati![]()