Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Charlie Sheen
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 25, 2017 2:37 pm

NI MILIMETAR!

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

kvalitet je napisao/la:
boju dao si nebu... je napisao/la:
uto jul 25, 2017 2:16 pm
kvalitet je napisao/la:
uto jul 25, 2017 2:00 pm
Evo ovako. Otkad je ovdje mi nismo poštenog mladog igrača doveli, zar ne? Ljudi ga nisu viđali po utakmicama drugih timova, zar ne? Jer je prošla cijela sezona, a Slavko i on nisu uspjeli niti jednog mlađeg igrača ubaciti u prvi tim, zar ne? Jer su nam otišla dva najbolja igrača iz prošle sezone, a nije doveo dostojne zamjene, zar ne (znači, neozbiljan igrački kadar za Evropu)? Nije uspio dovesti igrače koji su nam se, bukvalno, nudili, a koji bi nam itekako bili od koristi, zar ne (Vukotić npr.)? Jer je on nadležan za dovođenje igrača, a mi sezonu dočekasmo bez pojačanja koja su nam neophodna, bar 2 ili 3, zar ne?

Eto ti malo više stvari, ako treba još više i detaljnije, nije problem. Dobro znam šta su nadležnosti sportskih direktora širom svijeta i samo prema tome ću navoditi.

Volio bih vidjeti anketu s pitanjem da li smo za odlazak Čenana. Uz odgovore, "da, s cijelom upravom", "da, samo on" itd.
Ja, ja, anketa obavezno, a prije ankete procitati nesto zanimljivo. ;)

http://fkzeljeznicar.ba/osvrt-na-poslov ... cem/19516/

Obratiti paznju na dio teksta "sportski segment". :oops:

Evo ti jedan zanimljiv podatak sa drugog foruma:

Od 01.06.2016. došli su:
Uglješa Radinović, Adnan Šećerović,

Otkad je postavljen za glavnog skauta, došli su:
Dimitris Toskas, Matteo Boccaccini (obojica želje Kostića, posudba), Milivoje Lazić, Dino Bevab, Stevo Nikolić, Sanel Jahić, Darko Marković, Sandi Križman, Zajko Zeba, Adnan Bobić, Goran Zakarić, Ivan Crnov,

Otkad je postavljen za SD došli su:
Daniel Stojanović, Semir Kerla, Musa Muhammed (posudba), Danijel Graovac, Josip Projić, Asim Zec, Sinan Ramović, Dženan Zajmović.

22 igrača su dovedena, a od toga je njih 12 još u klubu.

Nije problem Cenan, problem je Misimovic jer je uradio za par godina ono sto neki nisu za 20. ;)
A frajera... Meni spinovati ne možeš. Ja sam za Misimovića i ostale, ali protiv Čenana. On je, prema statutu, zadužen za sportski dio. A, svi se slažemo, sportski dio je najslabiji sektor Kluba. Znači, Čenan je najslabija karika. To logika govori. Samo ovo je dovoljno za njegov odlazak, ali hajmo dalje.

Sportski direktor je, kao što sam rekao, zadužen za sportski dio. Trenutno roster našeg kluba nije dovoljno dobar. Konkretno mi odgovori na ova pitanja:

1. Ko je doveden umjesto Lendrića?
2. Ko je doveden umjesto Stevanovića (donekle to jeste Zec, ali i nije, jer je Stevanović bio najbolji igrač lige i pojačanje na toj poziciji bi trebao biti bar jednakog kvaliteta, a objektivno Zec to nije)?
3. Kojeg mladog i perspektivnog igrača smo doveli (neko kao Višća svojevremeno)?
4. Koliko mladih igrača smo promovirali prošle sezone (Kemo i Denis su trebali davno imati ozbiljne minute).
5. Evidentno je da nam fali nekoliko igrača. Kad nas je Gotal izradio, zašto nismo imali plan b ili plan c? A bez ozbiljnog napadača smo ušli u sezonu.
6. Šta on radi u Švedskoj?
7. Na koliko utakmica Prve lige FBiH je bio? Na koliko utakmica Premijer lige?

Hajde za početak ovo.
Nisu ovo želje i pozdravi. Pa ti ne znaš ni šta je u opisu pa posla jednog sd taj dio o dovodjenju igrača je samo dio toga. Doveo Zakarica doveo Projica vratio Zebu doveo Ramica. Istina je da je preko Cenana put do Misketa samo se još nema muda da se javno kaže.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Elegant
Kontakt:

Lazna uzbuna, u Kakanj po tri boda.

:kafa:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

azbaha
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:38 pm

Kako ste uspjeli od one fantasticne atmosfere radi novog trenera i onog prelijepog dana jucer napraviti ovo. Vec 5 stranica ste se nasrali o Cenanu i upravi, dosta vas ba vise, sta vam je koji K??? Hajmo se sada svadjati ja sam cuo da je Istok kostao 100 hiljada vise od Meme pekara iz Semizovca, jer je sin amidze njegovog pracukundede s Misketom bio na rucku. Iz prve ruke...

ChWilla
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:39 pm

do utakmice da ostane na šolji :kafa:
gradi željo boli te *****

ponosannavas
Kontakt:

SInoć je odron bilo ono psovanje majke. Meni se ne sviđa ni ono kad sjever golmanu psuje mater u pi... Ja sam kritikovao Ćenana do ovog prelaznog roka i to isključivo iz razloga što nisam vidio viziju jer SD treba imati viziju kluba i pravca kojim sportski segment ide. Kad bi ljudi iz kluba izašli sa vizijom, pa halali bi im mi još pet sezone bez titule ja mislim. U ovom prelazno roku, bar do sada, jasno se vidi pravac tj ja se nadam da ga dobro vidim jer nisam dobio iz kluba potvrdu da je to to. POnovio sam više puta to ovdje. Međutim neki ne kontaju, a većina ne čita uopšte šta ljudi pišu nego drve sovju filozofiju bez ikakve mogućnosti priznavanj agreške.
Miske bi me baš iznenadio kad bi dao ostavku. Nije to taj tip čovjeka. Sve bi o njemu palo u vodu da dadne ostavku. Ja mislim da je to čovjek koji ide do kraja i kojeg ovakve gluposti ne mogu izbaciti iz takta. Sa druge strane, ako daš upravi mandat na četiri godine ja očekujem da ga ta uprava i završi sem ako baš baš ne zaseru nešto. NIšta se ne može uraditi u jednoj godini ili u pola ili u dvije godine. Čak bi ja mandat stavio na šest godina jer je malo kod nas četiri godine. SInoć je muk nastao na ostalim tribina jer je ono bilo iznenađenje svima. Nikakvo ondje potplaćivanje nije bilo nego se vođa, koji se inače dere i tjera da se navija, napravio pametan i fol poveo navijanje. Uvijek se u kopu svi odazovu i ne razmišljaju. Ja vjerujem da bi cijeli stadiono sutra zviždao da se ono ponovi. Ruku u vatru smijem staviti. Mi od kraja rata imamo problem sa vođama jer niko da se zadrži duže i da malo ima i mozga. Najregularniji su bili Java i Enis, ali oni imaju u sebi i onog starog kova. Ovo ostalo samo neka cika i vriska i tjeranje. NIgdje prirodnog autoriteta. U zadnjih godinu mi je djelovalo da je to sve super, sem što m i je smetalo deranje ovog što vodi navijanje ali hajde kontam zanemarvio. Nadam se da je oo samo jedna greška. Pričalo se već ovdje da je nuđena ta funkcija mnogima i nisu htjeli da je prihvate, Ovi što prizivaju AMara mogli bi mu reći da in on malo svoj ego spusti. Volim ga ja ali i on kenja nekad. Nek se prihvati sportskog segmenta. Sjedi tu i kenja. Ja da ništa ne radim došao bih i savjetodavno ponudio da pomognem.

Veteran1965
Kontakt:

Reha1921 je napisao/la:
uto jul 25, 2017 2:31 pm
Na mnogim bh. portalima danas je objavljena vijest o ostavci Upravnog odbora Plavih sa GrbaviceNaš portal, misamosjedimouredakciji.ba, je uspio dobiti jednog od ljudi koji obavljaju funkciju u upravljačim strukturama Željezničara koji je sa čuđenjem doživio ovu vijest.

Naime, on ističe da je vijest saznao iz medija, međutim on kao član upravljačih struktura za sada nije obavješten o tome, te da je vrlo moguće da je vijest o ostavkama samo špekulacija.

Međutim, s obzirom na posljednja dešavanja u Željezničaru, ništa nije isključeno!
SC sport, je li to Sport Centar?
Samo 5% i ni stolice više!!!!

dell21
Kontakt:

Mnogi su vidjeli sansu da se vrate pa pokusavaju na sve nacine i preko navijaca medija foruma ali......

ponosannavas
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:41 pm

Grbavica je napisao/la:
uto jul 25, 2017 2:29 pm
dosta raje se pravi naivno, pa čak i glupo u dosta situacija. nešto zahtjevaju, traže, insistiraju, spominju se neki igrači, a zaboravljaju prijašnju situaciju. zaboravljaju razne ćutuke, japance turiste koji potpisaše ugovor sa nama, rušenje krova na zapadu, džunglu iznad juga i na istoku, svlačionice sa odvaljenim pločicama i bez tople vode, petice u po' somuna sa lukom u evropi, dresove koji više liče na majice za fizičko, pa o tome kako je 2 miliona za uspješnog privrednika pussy smoke, pa ne bi tih para od tog privrednika, nazivanje navijača konzumentima, duplih računa, dugova za porez, vodu, dugova igračima, prevoznicima... sve se to zaboravlja, ali izgleda opet se priželjkuje. ne trebaju nama dušmani, dovoljni su ovi koji "vole" želju a rade sve i radili su sve da ga svuku na nivo slobode i čelika.
Lako se čovjek na bolje navikne i zaboravi da nije imao za hljeba. RIjetki ostanu na zamlji. I ti rijetki su obično najveći svih vremena.

NoKe
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:41 pm

Ako je iko imao podrsku navijaca to je ova uprava . Ako je Cenan razlog za ostavke ..to je jako neozbiljno. Bilo je vecih razloga.. nismo izaslli u Evropu.. titulu zijanili.. nakon tih neuspjeha nijednu ruznu rijec nisu dobili. Neki govore Cenen se nista ne pita.. ako se ne pita sto ga drze.. jel trebaju sad ucijenjivati ako ide Cenan idemo i mi. Ufatite se posla i pustite nas navijace sta laprdamo.. gradite Jug.

Ajzea
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:42 pm

Bezveze sebi zivce pokidah.

salle86
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:43 pm

Ajzea je napisao/la:
uto jul 25, 2017 9:15 am
BlwD je napisao/la:
uto jul 25, 2017 8:49 am
slika

Lijepo igra momak stvarno, zasluzuje da mu se daju minute ove sezone :D
Ovu kretnju bez lopte rijetko ko ima u nasem prvom timu. Ne govorim to da bih uzdigao Anela, tek je poceo.. To govorim jer je takvo nesto porazno za ekipu te igrace koji igraju za jedan Zeljeznicar.
ovo je razlika između igrača koji "voli" da igra i onog koji "mora" da igra
nama treba malo više igrača kojima je nogomet ljubav a ne (samo) posao
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Reha1921
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:43 pm

Veteran1965 je napisao/la:
Reha1921 je napisao/la:
uto jul 25, 2017 2:31 pm
Na mnogim bh. portalima danas je objavljena vijest o ostavci Upravnog odbora Plavih sa GrbaviceNaš portal, misamosjedimouredakciji.ba, je uspio dobiti jednog od ljudi koji obavljaju funkciju u upravljačim strukturama Željezničara koji je sa čuđenjem doživio ovu vijest.

Naime, on ističe da je vijest saznao iz medija, međutim on kao član upravljačih struktura za sada nije obavješten o tome, te da je vrlo moguće da je vijest o ostavkama samo špekulacija.

Međutim, s obzirom na posljednja dešavanja u Željezničaru, ništa nije isključeno!
SC sport, je li to Sport Centar?
Jeste

bianco blu
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:44 pm

e ako odu zbog ćenana, onda njemu svaka čast. Može komotno napisati knjigu: ''Kako pitar uništi najvećeg rivala u par mjeseci''.

Plava Porodica
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:44 pm

I opet laž. Po črtvrti put ili peti od istih osoba.
Hoće li insajderi dobiti trajni ban @storme konačno? Je li u redu da ovako kako im ćejf dižu pritisak ostalim forumašima?

Kao što rekoh @asharače uvijek sam u pravu :kafa:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:45 pm

dell21 je napisao/la:
Mnogi su vidjeli sansu da se vrate pa pokusavaju na sve nacine i preko navijaca medija foruma ali......
kako rekoh, moje je mišljenje da su oni limitirani na destrukciju i priču "jesam vam rekao". da danas uprava stvarno i neopozivo ode - oni ne bi znali šta bi.

znam ja i te ljude uglavnom. namjerno ih pozdravim iako bi oni voljeli da mogu reći da sam okrenuo glavu... :D to su kurtoni...
gradi željo boli te *****

boju dao si nebu...
Kontakt:

kvalitet je napisao/la:
uto jul 25, 2017 2:33 pm
boju dao si nebu... je napisao/la:
uto jul 25, 2017 2:16 pm
kvalitet je napisao/la:
uto jul 25, 2017 2:00 pm

Evo ovako. Otkad je ovdje mi nismo poštenog mladog igrača doveli, zar ne? Ljudi ga nisu viđali po utakmicama drugih timova, zar ne? Jer je prošla cijela sezona, a Slavko i on nisu uspjeli niti jednog mlađeg igrača ubaciti u prvi tim, zar ne? Jer su nam otišla dva najbolja igrača iz prošle sezone, a nije doveo dostojne zamjene, zar ne (znači, neozbiljan igrački kadar za Evropu)? Nije uspio dovesti igrače koji su nam se, bukvalno, nudili, a koji bi nam itekako bili od koristi, zar ne (Vukotić npr.)? Jer je on nadležan za dovođenje igrača, a mi sezonu dočekasmo bez pojačanja koja su nam neophodna, bar 2 ili 3, zar ne?

Eto ti malo više stvari, ako treba još više i detaljnije, nije problem. Dobro znam šta su nadležnosti sportskih direktora širom svijeta i samo prema tome ću navoditi.

Volio bih vidjeti anketu s pitanjem da li smo za odlazak Čenana. Uz odgovore, "da, s cijelom upravom", "da, samo on" itd.
Ja, ja, anketa obavezno, a prije ankete procitati nesto zanimljivo. ;)

http://fkzeljeznicar.ba/osvrt-na-poslov ... cem/19516/

Obratiti paznju na dio teksta "sportski segment". :oops:

Evo ti jedan zanimljiv podatak sa drugog foruma:

Od 01.06.2016. došli su:
Uglješa Radinović, Adnan Šećerović,

Otkad je postavljen za glavnog skauta, došli su:
Dimitris Toskas, Matteo Boccaccini (obojica želje Kostića, posudba), Milivoje Lazić, Dino Bevab, Stevo Nikolić, Sanel Jahić, Darko Marković, Sandi Križman, Zajko Zeba, Adnan Bobić, Goran Zakarić, Ivan Crnov,

Otkad je postavljen za SD došli su:
Daniel Stojanović, Semir Kerla, Musa Muhammed (posudba), Danijel Graovac, Josip Projić, Asim Zec, Sinan Ramović, Dženan Zajmović.

22 igrača su dovedena, a od toga je njih 12 još u klubu.

Nije problem Cenan, problem je Misimovic jer je uradio za par godina ono sto neki nisu za 20. ;)
A frajera... Meni spinovati ne možeš. Ja sam za Misimovića i ostale, ali protiv Čenana. On je, prema statutu, zadužen za sportski dio. A, svi se slažemo, sportski dio je najslabiji sektor Kluba. Znači, Čenan je najslabija karika. To logika govori. Samo ovo je dovoljno za njegov odlazak, ali hajmo dalje.

Sportski direktor je, kao što sam rekao, zadužen za sportski dio. Trenutno roster našeg kluba nije dovoljno dobar. Konkretno mi odgovori na ova pitanja:

1. Ko je doveden umjesto Lendrića?
2. Ko je doveden umjesto Stevanovića (donekle to jeste Zec, ali i nije, jer je Stevanović bio najbolji igrač lige i pojačanje na toj poziciji bi trebao biti bar jednakog kvaliteta, a objektivno Zec to nije)?
3. Kojeg mladog i perspektivnog igrača smo doveli (neko kao Višća svojevremeno)?
4. Koliko mladih igrača smo promovirali prošle sezone (Kemo i Denis su trebali davno imati ozbiljne minute).
5. Evidentno je da nam fali nekoliko igrača. Kad nas je Gotal izradio, zašto nismo imali plan b ili plan c? A bez ozbiljnog napadača smo ušli u sezonu.
6. Šta on radi u Švedskoj?
7. Na koliko utakmica Prve lige FBiH je bio? Na koliko utakmica Premijer lige?

Hajde za početak ovo.

Ocigledno manjak koncentracije prilikom citanja...

Shodno tomu, nijedan igrač se ne može angažovati bez saglasnosti Stručnog štaba i argumenata koji se moraju dostaviti u pismenoj formi. Ta procedura podrazumijeva da za svakog igrača postoji istorija komunikacije, od inicijalnog kontakta do sklapanja ugovora u štampanoj i elektronskoj formi, koja je uvijek na raspolaganju svim članovima Upravnog i Nadzornog odbora i koja će biti na raspolaganju novim strukturama Kluba u budućnosti.

Mozes se za ova pitanja obratiti direktno Cenanu, tj. Misimovicu koji je ocigledno zadovoljan sa njegovim angazmanom u klubu!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

ponosannavas
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:46 pm

AsharaK je napisao/la:
uto jul 25, 2017 2:33 pm
Pres služba FK Željezničar se oglasila povodom navodnih ostavki uprave kluba

Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/pres ... luba/89594
DOk sam pisao post ne vidjeh ovo. Drago mi je da nisam pogriješio u procjeni Misketa. On je čovjek koji je i uspješan zato što je takav. Mislim da ima želju da ostane nešto iza njega po čemu će ga pamtiti ljudi mimo njegovog privatnog biznisa i nadam se da će uspjeti. Već je donekle uspio, ali nije do kraja. Uz tebe smo Miske. Samo nastavi dalje. Rijetko danas imaš ljudi koji pokušavaju napraviti neki opći interes i zbog toga mu još više kapa dole.

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto jul 25, 2017 2:46 pm

bianco blu je napisao/la:e ako odu zbog ćenana, onda njemu svaka čast. Može komotno napisati knjigu: ''Kako pitar uništi najvećeg rivala u par mjeseci''.
Cenan nije pitar.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Ajzea
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:47 pm

ChWilla je napisao/la:
dell21 je napisao/la:
kako rekoh, moje je mišljenje da su oni limitirani na destrukciju i priču "jesam vam rekao". da danas uprava stvarno i neopozivo ode - oni ne bi znali šta bi.

znam ja i te ljude uglavnom. namjerno ih pozdravim iako bi oni voljeli da mogu reći da sam okrenuo glavu... :D to su kurtoni...
Zovnes li njima pivu ili kazes da ces naletiti pa ne naletis? :kafa:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava