Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hadzijalagic
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto jul 25, 2017 11:20 am

storm_raider je napisao/la:Takodjer, Nikolicu ce vjerovatno biti ponudjeno na isteku ugovora da ostane raditi u Zelji. Kao i Fejzicu. Obojica su dobri radnici, a Stevi je dobro u Sarajevu. Prije svega njegovoj porodici.
Ako je istina to za Stevu a i da nam je ostalo samo 40k duga za istok onda si me pravo obradovao. Stevo je ljudina samo takva..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

ISB87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

uto jul 25, 2017 11:21 am

Jel stvarno Kemo nece da potpise novi ugovor? Treba ga forsirat je.bes nacitanog.
Veza bi trebala bit Zeric Ramovic i Radinovic (ako ce se uozbiljit). S tim da Zeba ulazi oko 65'.
U napadu nam treba pojacanje jer je Stevo za klupe.
Jos desni bek i tip top.
MIRZA RASCIC

IvanOsim
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:24 am

Fanzi je napisao/la:
uto jul 25, 2017 7:50 am
Znam da Admir nema dusmana, ali ima veoma velik broj ljudi "u Zelji 24/7" koji mu osporavaju kvalitet. Evo par nabacanih misli o svemu.
S namjerom da s takvim ulazim u argumentovanu raspravu, potrudit cu se pisati cesce ipak, jer meni je golemo da je Adzem na klupi Kluba i zelim gledati kako uci, napreduje i razvija se. Nema Ivicu Osima kao oca na pocetku karijere da mu se svaki kiks oprosti, malo je manje Adzem Zeljo nego je Amar Zeljo u ocima raje u startu.
Ovo sinoc bi bilo izdanje Kluba poslozeno od covjeka koji zna kako je Zeljo igrao kada je mogao, kao i kako je nastojao igrati kada nije mogao.
Posljednji put povlacim paralelu sa Slavkom, jer je on proslost, nije Zeljin bivsi fudbaler da ga oplakujem. Slavko sigurno ne bi izgubio od GOSK-a, ali nisam siguran da bi ga dobio. Nije stvar kvaliteta protivnika, nego odsustva ikakvih napadackih rjesenja protiv AIK-a, jedna ozbiljnija sansa u 180 minuta igre.
Protiv GOSK-a ne bi igrao Osmankovic, Blagojevic bi bio ugusen, a Anel ne bi vidio ni klupu.
U konacnici, opet se provlaci prica o losem igrackom kadru kojeg je imao Slavko, a vec se sinoc debelo osjetilo odsustvo Lendrica i Mire sa kojima bi Zeljo zabio bar jos 2-3 bez problema.
Dakle, da podvucemo: Slavko je imao bolji igracki kadar nego Adzem, a Adzem je s tim losijim kadrom pokazao bolju igru nego sto smo igrali listom protiv Krupe u obje, Radnika u obje utakmice pred kraj prosle sezone...
Ta meni neshvacena ozlojedjenost Adzemom dobila je novu dimenziju sintetiziranu nakon utakmice: kao GOSK nekakva ekipa?
Od istih onih sto kazu nikad gora liga, sve su ekipe iste, ekipe Slavena Muse kojeg su neki provlacili kao top kandidata za Edisovog nasljednika, kada je Kostic preuzeo Klub?
Nije to manjak realnosti. To je taj jed prema Zeljinom djetetu, tvorcu dvije sampionske juniorske generacije, oda Bosnjakluku i podapinjanju, cekanje prilike da covjek pogrijesi i radovanje osjecaju "jesam ti rek'o".
Prava mjera bi bila dozvoliti Adzemu zapoceto. Opet Zeljina skola u prvih 11. Pocinje proces povratka Dzenisa, novi klinci dobijaju sansu, svi sretni jer ne haju za psovke dok im tata na klupi pomaze psihicki.
Procesi su to za koje treba vremena, ponekad i duze od sezone, ali mi ne znamo gradijalno povecati ambicije, nego sve krene naglo i pretjerano.
A veci je meni merak da Saban odigra 10 utakmica ove sezone, sljedece vec 30, nego titula. Moj fudbalski fazon.
Vec prvi veliki izazov dolazi. Edis koji zeli dokazati ovim ljudima koliko su pogrijesili nasuprot raje koja bi sada pobjedu u DK. A nista to smo k(iks)ali sa Slavkom, jedva ih dobili na Grbavici.

Kako li je tek onima sto su gromoglasno izvizdali Zakarica protiv Sirokog? U situaciji kada je prestala logika da podrzis svoj tim do preokreta i pocnes zvizdati svom igracu na terenu? Kako li im je sada pricati da Zakaric ipak zna, ipak igra. Kako biste se vi osjecali nakon onakve i one izmjene? Popisano? Utuceno? Shrvano? U folu ostavljam fudbal vec sa sutrasnjim danom?
Ko je pomogao vratiti Zakija psihicki? Nije Slavko. Nije ni Adzem, da ne pomislite. Ali Adzemu to tada nije bio posao. Slavki jeste...

Samo hrabro Adzeme.
Bravo.

Drago mi je sa ces cesce biti tu, jer nas ubi ona - pametniji popusta -

damirfile
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:26 am

ISB87 je napisao/la:
Jel stvarno Kemo nece da potpise novi ugovor? Treba ga forsirat je.bes nacitanog.
Veza bi trebala bit Zeric Ramovic i Radinovic (ako ce se uozbiljit). S tim da Zeba ulazi oko 65'.
Jos desni bek i tip top.
Zasto ga forsirat ako nece potpisat.

Elegant
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:27 am

Hare79 je napisao/la:
uto jul 25, 2017 11:13 am
Zna li iko išta za Crnova? Kad se vraća?
Treba da ide na operaciju koljena (sem ako vec nije otisao), a onda dugotrajni oporavak.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

za_zivot_cijeli
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:28 am

trebamo biti realni pa reci da onakav GOSK nije nikakvo mjerilo za nasu igru. ono sto su oni pokazali nece biti dovoljno za ostanak u ligi.
nas prvi pravi test, ma koliko to smijesno zvucalo, bice protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

ljudi imaju vrlo pristoju ekipu, temperamentnog trenera i sigurno da 50% ekipe ima dodatni motiv u utakmici protiv nas. tu su Secerovic, Lazic, Zahirovic i Hiros uz Edisa... uz njih Arezina, Comor....
u svakom slucaju, bice to nas prvi pravi test pod palicom Admira Adzema.

raduje me da igramo ofanzivnije preko bekova, da je Zakaric presao na desnu stranu gdje ce njegova ljevica doci vise do izrazaja u situacija kada sa krila ulazi u sredinu. vidjeli smo sinoc kako je jedan takav ulazak zavrsio. raduje i dobra igra pridoslica u prvom redu Projica i Ramovica a posebno me raduje dobra partija nasih momaka Keme i Sabana.

"derbi" u Doboju kod Kaknju u najavi.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Eric Cantona
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:30 am

Ne volim kad netko napiše da je Gošk (Vitez, Radnik, Krupa, Čelik) loša ekipa. Prosipali smo mi bodove na Grbavici protiv ovakvih ekipa godinama.Jednostavno ovakve se utakmice moraju pobjeđivati. Jer kad dođe kraj sezone ide ono naše, eh da smo dobili Goška na Grbavici sad bi bili prvaci. Zato uživajte, prvi smo na tabeli :D .

Leon_Professional
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:30 am

Bosnia je napisao/la:
uto jul 25, 2017 9:37 am
Hajmo malo o posjeti i famoznih 7000 prosjeka prosle sezone po savezu

Gledaj sad

Zeljo objavio ukupna posjeta protiv goska 4.269 https://fkzeljeznicar.ba/ukupan-prihod- ... -km/27354/
FSBiH objavio 5500 https://www.nfsbih.ba/stats/match/50370 ... r-nk-gosk/

Pravda za prosjek od 5000 prosle godine! :D
Ma sve dok svi u ligi ne budu davali kao mi podatke o posjeti, ovo od saveza ce biti relevantno.
Jbg savez navuce i nama i njima, a sve da sebe predstavi boljim.

Djaba se sikiras oko ovog, imamo i precih problema :D

ISB87
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:31 am

damirfile je napisao/la:
uto jul 25, 2017 11:26 am
ISB87 je napisao/la:
Jos desni bek i tip top.
Zasto ga forsirat ako nece potpisat.
Heh, mislio sam da ne zeli potpisat zbog toga sto ne dobija minute?
A ako oces sa tvog gledista, Bogi tuzio klub, stariji od vatre jedan dan i jos onaj pres........... Volim kad bi od Keme napravili igraca pa makar i otisao nego da nam ovaj uhljup uzima pare.
MIRZA RASCIC

Hadzijalagic
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:33 am

Ma sigurno je da savez frizira te podatke o posjeti jer imanu direktne koristi od toga.. Veca posjeta=veca popularnost lige a oni ce naravno preuzeti sve zasluge za to..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

sajo10
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:34 am

za_zivot_cijeli je napisao/la:
uto jul 25, 2017 11:28 am
trebamo biti realni pa reci da onakav GOSK nije nikakvo mjerilo za nasu igru. ono sto su oni pokazali nece biti dovoljno za ostanak u ligi.
nas prvi pravi test, ma koliko to smijesno zvucalo, bice protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

ljudi imaju vrlo pristoju ekipu, temperamentnog trenera i sigurno da 50% ekipe ima dodatni motiv u utakmici protiv nas. tu su Secerovic, Lazic, Zahirovic i Hiros uz Edisa... uz njih Arezina, Comor....
u svakom slucaju, bice to nas prvi pravi test pod palicom Admira Adzema.

raduje me da igramo ofanzivnije preko bekova, da je Zakaric presao na desnu stranu gdje ce njegova ljevica doci vise do izrazaja u situacija kada sa krila ulazi u sredinu. vidjeli smo sinoc kako je jedan takav ulazak zavrsio. raduje i dobra igra pridoslica u prvom redu Projica i Ramovica a posebno me raduje dobra partija nasih momaka Keme i Sabana.

"derbi" u Doboju kod Kaknju u najavi.
I ja sam takodjer misljenja da bi ovao mogao biti vrlo tezak mec. Bice pravo gutavo. Igraju kod kuce ponovo.. Kao sto kazes, imaju nekoliko nasih bivsi igraca koji ce sigurno imati motiv vise i igrati kao da im je zadnja utakmica.. s druge strane imaju solidan tim koji bi trebao zavrsiti tamo negdje od 7-10 pozicije. Sumnjam da ce biti u najuzem krugu za ispadanje. Ako pokazemo dobru igru i ako ne bude bilo da se branimo, mozda bi uzeo i jedan bod. Ali ovako "slijepo" gledano, ocekujem tri boda naravno!

Plava Porodica
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:36 am

Kad igramo u Kaknju? Recite mi da je nedjelja.. Ili ako ništa subota iza 17..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Elegant
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:40 am

Subota 17:30.

teatrale36
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:41 am

A gdje su oni Slavkini branitelji ovde na forumu? Nigdje nikoga a kad treba napadati i kritikovati ove koje imaju drugacije misljenje (i koji nesto znaju o fudbalu) napadaju u grupama??
Jos dobar napadac treba umjesto Steve jer njemu se sad vraca svo njegovo ne treniranje dok je Lendrić bio tu, pa ne moze pogoditi okean nazalost, mislim da mozemo lagano osvojiti titulu u nikad slabijoj PL.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:44 am

U naredne 4 utakmice, 12 bodova je pod moranje :D
Željezničar ante portas !

azbaha
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:45 am

teatrale36 je napisao/la:
uto jul 25, 2017 11:41 am
A gdje su oni Slavkini branitelji ovde na forumu? Nigdje nikoga a kad treba napadati i kritikovati ove koje imaju drugacije misljenje (i koji nesto znaju o fudbalu) napadaju u grupama??
Jos dobar napadac treba umjesto Steve jer njemu se sad vraca svo njegovo ne treniranje dok je Lendrić bio tu, pa ne moze pogoditi okean nazalost, mislim da mozemo lagano osvojiti titulu u nikad slabijoj PL.
A jesi i ti naporan sa Slavkinim braniteljima. Niko nije branio Slavku, vec se ljudi nisu slagali sa OTPUSTANJEM TRENERA DAN PRED POCETAK SEZONE. Mislim da smo to razjasnili i nema potrebe dizati prasinu ponovo.

ponosannavas
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:45 am

Omar500 je napisao/la:
uto jul 25, 2017 1:04 am
Rambo_Amadeus je napisao/la:
uto jul 25, 2017 12:55 am
Kakva bi tek bila igra da igraju Zeric - Ramovic. Neko ko je bolje pratio juniore kakav je Šubo ?
Znam samo da je potpisao ugovor na tri godine, posto je neko danas spomenuo kako su kratki ugovori s ovim juniorima. Saban pet, on tri, za ostale ne znam.
Visok 1.90 ako se ne varam, zabio 15-tak golova prosle sezone. Nisam ga gledao, ali ne vjerujem da je ista losiji od Zajmovica, mada je pitanje koliko je spreman za seniorski fudbal. Jos jednom da pitam, Odovic je gostovao u emisiji Finale na OBN-u i pricao o B timu, ima li neko tu emisiju, jer iz nekog razloga su na YT kanalu OBN-a stavili sve epizode emisije Finale osim te -.-
ne vjerujem da je visok toliko. Nije sigurno. 180 otprilike. Meni je on nedefinisan. Definitvno može igrati samo napadača, možda i polušpica ali kao Bilbija npr. Za krilo nije dovoljno brz niti ima mogućnost da pravi igrača više. On je tip napadača Inzagija. Pametno igra, nađe se na pravom mjestu, odigra kako treba. Napadač mudrica, ali teško može sad upasti odmah. Nema kila dovoljno. Čitam jučer ili prekjučer izjavu GOjaka da je HNL bolja liga ali da je teže igrati našu ligu. Sto posto u pravu čovjek. Ovdje je svaka tekmana nož. Tereni teži, Igra se podmuklo. Ima puno grubih startova i sl. Malo je to i do terena i do sudija a i do podjednake kvlaitete ekipa. Tamo DInamo sa pola lige igra lagano, tj pitanje je samo koliko će im golova zabiti.

Veteran1965
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:52 am

Detalj utakmice...Stevo fula zicer i prazan gol pri kraju tekme, a cijeli cjebep ga nagrađuje aplauzom...rijetko viđen momenat na Grbavici... inače tekma po meni iznenađujuća, bez obzira na kvalitet protivnika. Siguran sam da Ado nije mogao nešto posebno reći momcima osim "igrajte i pokažite najbolje što znate". Par logičnih promjena, zamjena strana bočnim igračima, Sinan umjesto Uglješe, Kemo u prvih 11,brz protok lopte, ali i hrabrih taktičkih promjena, jedan zadnji vezni, veoma ofanzivna postavka, visoki presing koji je funkcionisao. SIgurno je da se ipak sinoć vidio neki njegov "štih" u igri. Šteta što smo primili gol, a nismo dali još jedan-dva. Ali svakako mislim da će Edis idući vikend više razmišljati o odbrani svoga gola, nego napadima na naš. Čestitke i za malog Šabana i debi, vidjelo se koliko ga trema drma, i bilo je tu i par vrhunskih poteza, ali i dječačkih grešaka, sve razumljivo.
Eto koliko jedna tekma samo može promjeniti pristup i razmišljanje. Jbt, već od 70 minute ponovo u igri nekoliko Željinih dječaka, Nadam se, odnosno siguran sam da ćemo sa Adom imati znatno veći **** u radu i forsiranju mladih igrača. Znam da Adžem nije sujetan, tu je i Oda oko druge ekipe, i prihvatiće on sve moguće prijedloge i sugestije iz struke, sve naravno za dobrobit prve i ekipe, i kluba naravno.
Kako god, ovo je bilo malo melema na ranu, ali čeka nas i dalje izuzetno teška sezona, biće izazova, fali tu još kvaliteta u ekipi, a i okolo se igrice igraju...
Za prevazilaženje izazova, jedan je put samo...rezultat, i složno samo...sve ostalo će nam donijeti mnogo problema u budućnosti...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Elegant
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:53 am

Ocekujem tokom dana ostavku Cenana.

boju dao si nebu...
Kontakt:

uto jul 25, 2017 11:55 am

Veteran1965 je napisao/la:
uto jul 25, 2017 11:52 am
Detalj utakmice...Stevo fula zicer i prazan gol pri kraju tekme, a cijeli cjebep ga nagrađuje aplauzom...rijetko viđen momenat na Grbavici... inače tekma po meni iznenađujuća, bez obzira na kvalitet protivnika. Siguran sam da Ado nije mogao nešto posebno reći momcima osim "igrajte i pokažite najbolje što znate". Par logičnih promjena, zamjena strana bočnim igračima, Sinan umjesto Uglješe, Kemo u prvih 11,brz protok lopte, ali i hrabrih taktičkih promjena, jedan zadnji vezni, veoma ofanzivna postavka, visoki presing koji je funkcionisao. SIgurno je da se ipak sinoć vidio neki njegov "štih" u igri. Šteta što smo primili gol, a nismo dali još jedan-dva. Ali svakako mislim da će Edis idući vikend više razmišljati o odbrani svoga gola, nego napadima na naš. Čestitke i za malog Šabana i debi, vidjelo se koliko ga trema drma, i bilo je tu i par vrhunskih poteza, ali i dječačkih grešaka, sve razumljivo.
Eto koliko jedna tekma samo može promjeniti pristup i razmišljanje. Jbt, već od 70 minute ponovo u igri nekoliko Željinih dječaka, Nadam se, odnosno siguran sam da ćemo sa Adom imati znatno veći **** u radu i forsiranju mladih igrača. Znam da Adžem nije sujetan, tu je i Oda oko druge ekipe, i prihvatiće on sve moguće prijedloge i sugestije iz struke, sve naravno za dobrobit prve i ekipe, i kluba naravno.
Kako god, ovo je bilo malo melema na ranu, ali čeka nas i dalje izuzetno teška sezona, biće izazova, fali tu još kvaliteta u ekipi, a i okolo se igrice igraju...
Za prevazilaženje izazova, jedan je put samo...rezultat, i složno samo...sve ostalo će nam donijeti mnogo problema u budućnosti...

:palacgore:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava