pon jul 24, 2017 2:31 pm
Sinoć za Zrinjski od prve igrao Čavar i bio jedan od najboljih na terenu, za Borac Danilović od prve a ima 17 god..a kod nas imaš momke kojima su ti pobrojani u mlađim kategorijama redovno gledali u leđa ali skoro da i ne igraju. Već je postala izlizana priča da nije sito igrati za Želju i druge, kao što nije isto igrati za juniore gdje si najveća riba a onda te prebace u bazen sa ajkulama, nije svejedno pa da igraš za Spreču, zato se nadam da će tu Adžem opet biti ključan jer s obzirom na ova silna previranja u ekipi i egotripove na kojima su pojedini, teško da im dobar dio ovih iskusnijih igrača može biti neki oslonac
Adžem sigurno zna šta se od njega očekuje i neka mala baza naših omladinaca da li u prvih 11 ili na klupi mu ostavlja malo više manevarskog prostora i pokrića za eventualne crne rupe i loše rez...Za sad tu ima Žerića i Kemu koji su tu malo duže i koji sigurno mogu upasti u prvih 11, njima bih još dodao Hrvanovića i Hajdarevića-po meni je on neo ko bi se mogao najbezboline adaptirati na zahtjeve prvog tima. To bi za početak bilo sasvim dovoljno, jer ako Adžem i bude imao damu da nešto ozbiljnije promjeni u njih bi se najviše mogao pouzdati i još par mlađih, jer oo ovih istrošenih termita ja više ništa ne očekujem.
I nešto što mi strašno smeta je da kad bi htjeli i zaposliti nekog mladog, talentiranog domaćeg trenera možeš ga jedino naći u svom podmlatku a i tu mu je najveća referenca što je domaći, baš bi se kod nas sjetili Adžema ili nekog drugog da radi negdje drugo. Nema mladih ljudi koji žele napredovati, raditi na sebi, pratiti trendove..eto bio je tu onaj Bašić koji bi po nekim stvarima mogao biti dobar, ali on se je naravno ispalio u Slo..imamo tu još kondicionog Seferovića koji je isto vani..ali to se sve može izbrojati na prste jedne ruke..
Kada bi u budućosti nekog tražili, ja bi gledao u Hrvatsku ili Srb...naročito u Hr, oni većinom imaju tu usađenu želju za nekim uspjehom..dok kod nas vlada neki stranačko-poltronski melanholizam i želja da se spojiš na državnu sisu i tako 50 god...Imamo sad u Širokom Sablića koji je dobro počeo, pokuša je nešto novo..u zadnje vrijeme pojavili su se kod njih neki mlađi ljudi kao što je on, Tudor, Bjelica, neko kao oni bi za nas bili premija
Ali večeras opet igra Željo i biće opet lijepo negdje oko 19h, a za kasnije ćemo vidjeti, ja bih volio naprijed nešto ovako:
-----------------Zec---------------
Ramović------Žerić-------Zakarić
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY