pa mi uvijek isto igramo bez obzira na protivnika,isto bi igrali i sutra protiv goska ko i protiv aika,samo što bi imali posjed i bezidejno se dodavali u odbrani,ali sto se tice igre u polju,kreativnosti,prilika,isto bi ti bilo.
pa mi uvijek isto igramo bez obzira na protivnika,isto bi igrali i sutra protiv goska ko i protiv aika,samo što bi imali posjed i bezidejno se dodavali u odbrani,ali sto se tice igre u polju,kreativnosti,prilika,isto bi ti bilo.
Ma Leone za ove klosare jedini lijek je trener poput Osima ili evo dajem primjer kao u kosarci Dule Vujosevic davi igrace dere se na njih zato je jedan od boljih trenera u svom poslu e takvi trebaju ovim klosarima da pisaju krv a ne da se sprdaju sa klubomLeon_Professional je napisao/la: ↑ned jul 23, 2017 3:39 pmOvo je vrlo bitno.Reha1921 je napisao/la: ↑ned jul 23, 2017 3:33 pmFudbalski klub Željezničar danas je smijenio trenera Slavku Petrovića i na njegovo mjesto postavio dosadašnjeg trenera juniorske ekipe Admira Adžema. Petrović je nakon otkaza govorio za portal ****.ba te je poručio da se ni u snu nije nadao ovakvom scenariju. "Nemam komentar na otkaz, zatečen sam. Saznao sam tu informaciju pije neka dva sata. Gledajte, ja sam u FK Željezničar došao kao gospodin i kao gospodin želim da odem, a drugi žele preko mene prati prljav veš i ne bih u to ulazio", rekao je Petrović pa nastavio: "Nisam mogao ni sanjati da će se ovo desiti. Ispunio sam sve što su tražili. Izlazak na evropsku scenu, prolazak u drugo pretkolo i sigurno je da sam iznenađen ovom odlukom", rekao je bivši trener Plavih. Podsjetimo da je Petrović postao trener Želje u augustu prošle godine te da je Plave vodio do drugog pretkola Evropa lige gdje je njegov tim izbačen od švedskog AIK-a.
Bravo Slavko.
Sretno bilo. Mozda jesi ostvario ciljeve, al nisi nesto pretjerano pokazao a i igraci su te smjenili.
On je marioneta koja nije u stanju dovesti djete iz obdanistastorm_raider je napisao/la: ↑ned jul 23, 2017 3:41 pmPostaje mi sasvim logicno da upitam je li recimo Cenan bio u Svedskoj, umjesto da je bio ovdje i dovodio igrace i znao svo vrijeme da ce Slavko dobiti nogu?
Meni ce Slavko ostati u sjecanju kao gospodin, a cinjenica je da smo nakon Edisa, Ode, Capljica potrosili jos jednom dobrog trenera i covjeka.
ne pitam ja to. ja pitam, kao i mnogi, zbog čega jednoglasna podrška poslije gubitka titule, a jednoglasna smjena sad? šta se promijenilo?
Ja ne znam st se sa tobom dogodilo pa si okrenuo plocu.Morzhy je napisao/la: ↑ned jul 23, 2017 3:44 pmMa ovi pojma nemaju, vide Slavku kroz njegovu platu x 1.70 i Adžema kroz stažiranje uz topli obrok i kupon. Ovo je sve samo zato što je nestalo para i fasciniran sam forumskim pukom koji misli da je ovo zaista urađeno zato što Adžem "zna našu djecu", što je "Željin vojnik" i slične floskule koje prolaze u zadnje vrijeme. Nema para, svukli su ovo u ravan, ali naravno da to neće priznati. Tek kada dođu pare od Evrope tada će krenuti ponovo bombastične najave Željinog proljeća. Ne budite djeca, samo saberite dva i dva.
bravo.Roberto Baggio je napisao/la: ↑ned jul 23, 2017 3:39 pmSvako malo srljamo iz greške u grešku ili iz riskantnog u još riskantniji potez, sve zbog žurbe koju smo sami sebi nametnuli. Kao, titula se mora osvojiti, po svaku cijenu. Ovo je evo već treća sezona da se titula mora osvojiti, i sve tri sezone imamo razloge zašto se titula baš sad mora osvojiti, pošto prethodne nismo uspjeli.
S jedne strane, vidimo kako se stadion radi haman genijalno, uz prave ideje i odlične dugoročne planove, postepeno i ozbiljno, dio po dio, sa jasnim ciljem da postane sve u neko doba samoodrživo. S druge strane, za otprilike dvije godine 5 trenera dobilo je otkaze, i evo sad 6. trener počinje novu sezonu, dan prije prve utakmice. Zašto se nije odustalo od gradnje istočne tribine kad su se pojavili neplanirani problemi, koji su projekat poskupili, kad se naletilo na klizište, kao što neko nekidan reče? Zašto tad u upravi nisu svi otkaze dali? Jednostavno, zato što prepreke nisu tu da bi se zbog njih odmah odustajalo, nego da se pokušaju savladati. A zašto se onda sa trenerima tako lako odustaje? Ljudi iz ove perspektive ispadaju smiješni sa svojim dugoročnim planovima koje su nekad usput iznijeli: Mulalić kao dugoročno rješenje, evropski Kostić, Petrović sa prijelaznim rokovima do grupne faze... Svakome od smijenjenih trenera se moglo i trebalo dati da još radi i svom snagom im pomoći da savladaju svoja "klizišta" na koja su nailazili u vođenju ekipe.
Ako se već Petroviću odlučila dati podrška nakon olako izgubljene titule, poslije ovakve Evrope trebalo ga je pustiti da dalje radi, jer je izvukao maksimum iz ove bukvalno nedovršene ekipe, koja je osjetno slabija u odnosu na onu prošlosezonsku, koja se izblamirala za sva vremena. Ako je ustvari razlog to što očito više nema nikakav autoritet, onda se tako trebalo i napisati. Ali onda u vezi s tim pitanje: na osnovu čega se vjeruje da će Adžem postrojiti raspuštenu bandu u svlačionici?
Da se razumijemo, meni je Adžem baš drag bio i u prvom mandatu, nadam se da je u međuvremenu uspio i neke stvari unaprijediti na sebi kroz iskustvo koje je stekao, on je sigurno dobro rješenje i za mlade igrače, tako da mi je s jedne strane drago što je opet tu - ali šta se od njega sad očekuje? Je li i on trener koji mora vratiti titulu na Grbavicu, u još jednoj sezoni u kojoj se titula mora po svaku cijenu osvojiti? Ako titula ipak nije najvažnija, kako se čini iz ovih poteza, onda je moje pitanje: zašto nije titula najvažnija u ovoj sezoni, koja je realno još važnija u odnosu na prethodne dvije, kad nam je bila najvažnija.![]()
A taman sam htio danas pisati o tome kako smo prethodne dvije sezone usrali odmah na startu, pa bismo sad trebali sve kapacitete trenutno usmjeriti na to da bar normalno otvorimo prvenstvo, da ne bismo došli opet u situaciju da nam u neko doba, sa novim trenerom, treba 10 pobjeda u nizu da se borimo za nešto. Ovo se može ispostaviti kao dobar potez, ja se naravno i nadam da će tako biti, ali je ovo riskantnije nego ostavljanje Petrovića, zato što sad imamo još više stvari za izgubiti, sve više će biti ljudi, bez ikakvih skrivenih interesa, kojima smjena trenera više neće biti dovoljna.
Kako bolan nema para, a zaradili sad milioin i po. Kako ću to sabrati kad nema veze to sa mozgom što pišešMorzhy je napisao/la: ↑ned jul 23, 2017 3:44 pmMa ovi pojma nemaju, vide Slavku kroz njegovu platu x 1.70 i Adžema kroz stažiranje uz topli obrok i kupon. Ovo je sve samo zato što je nestalo para i fasciniran sam forumskim pukom koji misli da je ovo zaista urađeno zato što Adžem "zna našu djecu", što je "Željin vojnik" i slične floskule koje prolaze u zadnje vrijeme. Nema para, svukli su ovo u ravan, ali naravno da to neće priznati. Tek kada dođu pare od Evrope tada će krenuti ponovo bombastične najave Željinog proljeća. Ne budite djeca, samo saberite dva i dva.
vjerovatno zato sto je ispunio cilj koji je pred njega stavljen,a to je evropa,i koliko god da smo bili blizu titule on je svoj cilj ispunio,zato i nije dobio nogu i zato je odigrao ono sto je izborio i to je posteno,ali ako realno svi pogledamo igru,sve osim rezultata je bilo gluho bilo i ni milimetra napretka nije bilo koliko god se neki na silu trudili i govorili da vide taj napredak, lagali su sami sebe.ChWilla je napisao/la: ↑ned jul 23, 2017 3:46 pmne pitam ja to. ja pitam, kao i mnogi, zbog čega jednoglasna podrška poslije gubitka titule, a jednoglasna smjena sad? šta se promijenilo?
i ne, ne vidim da iko piše da adžem nema pojma, kao adžem...