Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

psihopata
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 23, 2017 3:40 pm

ChWilla je napisao/la:
ned jul 23, 2017 3:36 pm
a šta se može promijeniti - ili vidjeti da se nije promijenilo za četiri evropske utakmice, koje smo mi odigrali u skladu sa našim mogućnostima? ni loše, ni briljantno.
pa mi uvijek isto igramo bez obzira na protivnika,isto bi igrali i sutra protiv goska ko i protiv aika,samo što bi imali posjed i bezidejno se dodavali u odbrani,ali sto se tice igre u polju,kreativnosti,prilika,isto bi ti bilo.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

storm_raider
Kontakt:

ned jul 23, 2017 3:41 pm

Postaje mi sasvim logicno da upitam je li recimo Cenan bio u Svedskoj, umjesto da je bio ovdje i dovodio igrace i znao svo vrijeme da ce Slavko dobiti nogu?

Meni ce Slavko ostati u sjecanju kao gospodin, a cinjenica je da smo nakon Edisa, Ode, Capljica potrosili jos jednom dobrog trenera i covjeka.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Reha1921
Kontakt:

ned jul 23, 2017 3:43 pm

Leon_Professional je napisao/la:
ned jul 23, 2017 3:39 pm
Reha1921 je napisao/la:
ned jul 23, 2017 3:33 pm
Fudbalski klub Željezničar danas je smijenio trenera Slavku Petrovića i na njegovo mjesto postavio dosadašnjeg trenera juniorske ekipe Admira Adžema. Petrović je nakon otkaza govorio za portal ****.ba te je poručio da se ni u snu nije nadao ovakvom scenariju. "Nemam komentar na otkaz, zatečen sam. Saznao sam tu informaciju pije neka dva sata. Gledajte, ja sam u FK Željezničar došao kao gospodin i kao gospodin želim da odem, a drugi žele preko mene prati prljav veš i ne bih u to ulazio", rekao je Petrović pa nastavio: "Nisam mogao ni sanjati da će se ovo desiti. Ispunio sam sve što su tražili. Izlazak na evropsku scenu, prolazak u drugo pretkolo i sigurno je da sam iznenađen ovom odlukom", rekao je bivši trener Plavih. Podsjetimo da je Petrović postao trener Želje u augustu prošle godine te da je Plave vodio do drugog pretkola Evropa lige gdje je njegov tim izbačen od švedskog AIK-a.
Ovo je vrlo bitno.
Bravo Slavko.

Sretno bilo. Mozda jesi ostvario ciljeve, al nisi nesto pretjerano pokazao a i igraci su te smjenili.
Ma Leone za ove klosare jedini lijek je trener poput Osima ili evo dajem primjer kao u kosarci Dule Vujosevic davi igrace dere se na njih zato je jedan od boljih trenera u svom poslu e takvi trebaju ovim klosarima da pisaju krv a ne da se sprdaju sa klubom

Morzhy
Kontakt:

ned jul 23, 2017 3:44 pm

Ma ovi pojma nemaju, vide Slavku kroz njegovu platu x 1.70 i Adžema kroz stažiranje uz topli obrok i kupon. Ovo je sve samo zato što je nestalo para i fasciniran sam forumskim pukom koji misli da je ovo zaista urađeno zato što Adžem "zna našu djecu", što je "Željin vojnik" i slične floskule koje prolaze u zadnje vrijeme. Nema para, svukli su ovo u ravan, ali naravno da to neće priznati. Tek kada dođu pare od Evrope tada će krenuti ponovo bombastične najave Željinog proljeća. Ne budite djeca, samo saberite dva i dva.

godrina
Kontakt:

ned jul 23, 2017 3:45 pm

Nije da nije zasluzio i da ostane i da ode. Ok nismo igrali fino ali jbg imali smo nekakve rezulatate, prije mjesec dana objava kako mu 100% vjeruju i sad odjednom taraba bum. Bas ono mahalski, das covjeku da ti vodi pripreme, dovodis mu igrace i pred sami start hajd ti lave kuci. Imao je i Slavko losih situacija, poteza ali onda su to trebali odradit poslije Radnika barem i das igrace novom covjeku da se sta skontaju do prvenstva. Ne znam je li igdje ikad zapamceno ovako nesto.
Neka ga je Adzem zamjenio, super rjesenje ako je to rjesenje. Samo nadam se da ce ga svlacionica postovat i da mu "imena" nece bit bitna.
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

theOriginals 1921
Kontakt:

trener je biti lako kad imas dobru ekipu i atmosveru u ekipi, a ovo sto mi imamo trenutno je rastimana gitara koja bi bila dobra da su bolje zice.

Model1964

storm_raider je napisao/la:
ned jul 23, 2017 3:41 pm
Postaje mi sasvim logicno da upitam je li recimo Cenan bio u Svedskoj, umjesto da je bio ovdje i dovodio igrace i znao svo vrijeme da ce Slavko dobiti nogu?

Meni ce Slavko ostati u sjecanju kao gospodin, a cinjenica je da smo nakon Edisa, Ode, Capljica potrosili jos jednom dobrog trenera i covjeka.
On je marioneta koja nije u stanju dovesti djete iz obdanista :kafa:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Leon_Professional
Kontakt:

Adzem ce bolje igrati od Slavka ja sam ubjedjen u to. Zivi bili pa vidjeli, i atraktivnije i bit ce golova vise, vjerovatno i djece.

Mada do kad i to?!

Brkoo
Kontakt:

ned jul 23, 2017 3:46 pm

Admir Adzem je najbolji trener u citavoj drzavi sto se tice omladinskih kategorija, tu je osvojio sve sto se moze osvojiti, u prvom mandatu na klupi seniorske ekipe je bas lagano pobjedjivao te manje klubove, promovisao i neke igrace koje je kasnije forsirao i od njih napravio igrace, i to sve u vremenima kad nije bilo bas puno novca. Ko je gledao juniore zna kakav fudbal preferira Adzem, ljepota je gledati onakvu igru, nadam se da ce to prenijeti i na seniore. Njegove mane su bile te derbi utakmice, tu je bio los, ekipa jeste bila limitirana ali moje misljenje je da tu nije izvlacio maksimum iz ekipe, da ne spominjem da je rezultat 2:0 uvijek najopasniji. Ako je popravio svoje nedostatke onda smo dobili odlicnog trenera. Uz 4 pojacanja mozemo biti kandidati za titulu. Ado pokazi da si mangup, ako budes persirao igrace i bio prijatelj sa njima najebao si kad tad, samo cvrsta ruka..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

ChWilla
Kontakt:

psihopata je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
a šta se može promijeniti - ili vidjeti da se nije promijenilo za četiri evropske utakmice, koje smo mi odigrali u skladu sa našim mogućnostima? ni loše, ni briljantno.
pa mi uvijek isto igramo bez obzira na protivnika,isto bi igrali i sutra protiv goska ko i protiv aika,samo što bi imali posjed i bezidejno se dodavali u odbrani,ali sto se tice igre u polju,kreativnosti,prilika,isto bi ti bilo.
ne pitam ja to. ja pitam, kao i mnogi, zbog čega jednoglasna podrška poslije gubitka titule, a jednoglasna smjena sad? šta se promijenilo?

i ne, ne vidim da iko piše da adžem nema pojma, kao adžem...
gradi željo boli te *****

Model1964

ned jul 23, 2017 3:47 pm

Morzhy je napisao/la:
Ma ovi pojma nemaju, vide Slavku kroz njegovu platu x 1.70 i Adžema kroz stažiranje uz topli obrok i kupon. Ovo je sve samo zato što je nestalo para i fasciniran sam forumskim pukom koji misli da je ovo zaista urađeno zato što Adžem "zna našu djecu", što je "Željin vojnik" i slične floskule koje prolaze u zadnje vrijeme. Nema para, svukli su ovo u ravan, ali naravno da to neće priznati. Tek kada dođu pare od Evrope tada će krenuti ponovo bombastične najave Željinog proljeća. Ne budite djeca, samo saberite dva i dva.
Ja ne znam st se sa tobom dogodilo pa si okrenuo plocu.
Da ne sirimo pricu dalje, odgovori mi kakve dokaze za gore napisano imaš?
Ako nemaš molim te za izvjesno vrijeme prestani pisati na forumu. Hvala

ChWilla
Kontakt:

ned jul 23, 2017 3:48 pm

Roberto Baggio je napisao/la:
ned jul 23, 2017 3:39 pm
Svako malo srljamo iz greške u grešku ili iz riskantnog u još riskantniji potez, sve zbog žurbe koju smo sami sebi nametnuli. Kao, titula se mora osvojiti, po svaku cijenu. Ovo je evo već treća sezona da se titula mora osvojiti, i sve tri sezone imamo razloge zašto se titula baš sad mora osvojiti, pošto prethodne nismo uspjeli.

S jedne strane, vidimo kako se stadion radi haman genijalno, uz prave ideje i odlične dugoročne planove, postepeno i ozbiljno, dio po dio, sa jasnim ciljem da postane sve u neko doba samoodrživo. S druge strane, za otprilike dvije godine 5 trenera dobilo je otkaze, i evo sad 6. trener počinje novu sezonu, dan prije prve utakmice. Zašto se nije odustalo od gradnje istočne tribine kad su se pojavili neplanirani problemi, koji su projekat poskupili, kad se naletilo na klizište, kao što neko nekidan reče? Zašto tad u upravi nisu svi otkaze dali? Jednostavno, zato što prepreke nisu tu da bi se zbog njih odmah odustajalo, nego da se pokušaju savladati. A zašto se onda sa trenerima tako lako odustaje? Ljudi iz ove perspektive ispadaju smiješni sa svojim dugoročnim planovima koje su nekad usput iznijeli: Mulalić kao dugoročno rješenje, evropski Kostić, Petrović sa prijelaznim rokovima do grupne faze... Svakome od smijenjenih trenera se moglo i trebalo dati da još radi i svom snagom im pomoći da savladaju svoja "klizišta" na koja su nailazili u vođenju ekipe.

Ako se već Petroviću odlučila dati podrška nakon olako izgubljene titule, poslije ovakve Evrope trebalo ga je pustiti da dalje radi, jer je izvukao maksimum iz ove bukvalno nedovršene ekipe, koja je osjetno slabija u odnosu na onu prošlosezonsku, koja se izblamirala za sva vremena. Ako je ustvari razlog to što očito više nema nikakav autoritet, onda se tako trebalo i napisati. Ali onda u vezi s tim pitanje: na osnovu čega se vjeruje da će Adžem postrojiti raspuštenu bandu u svlačionici?

Da se razumijemo, meni je Adžem baš drag bio i u prvom mandatu, nadam se da je u međuvremenu uspio i neke stvari unaprijediti na sebi kroz iskustvo koje je stekao, on je sigurno dobro rješenje i za mlade igrače, tako da mi je s jedne strane drago što je opet tu - ali šta se od njega sad očekuje? Je li i on trener koji mora vratiti titulu na Grbavicu, u još jednoj sezoni u kojoj se titula mora po svaku cijenu osvojiti? Ako titula ipak nije najvažnija, kako se čini iz ovih poteza, onda je moje pitanje: zašto nije titula najvažnija u ovoj sezoni, koja je realno još važnija u odnosu na prethodne dvije, kad nam je bila najvažnija. :cigara:

A taman sam htio danas pisati o tome kako smo prethodne dvije sezone usrali odmah na startu, pa bismo sad trebali sve kapacitete trenutno usmjeriti na to da bar normalno otvorimo prvenstvo, da ne bismo došli opet u situaciju da nam u neko doba, sa novim trenerom, treba 10 pobjeda u nizu da se borimo za nešto. Ovo se može ispostaviti kao dobar potez, ja se naravno i nadam da će tako biti, ali je ovo riskantnije nego ostavljanje Petrovića, zato što sad imamo još više stvari za izgubiti, sve više će biti ljudi, bez ikakvih skrivenih interesa, kojima smjena trenera više neće biti dovoljna.
bravo.

i upravo to što se "mora" osvojiti titula, "baš ove godine", nas i goni dalje od nje...amar nikad nije rekao ni da mora, ni da će se osvojiti.
gradi željo boli te *****

storm_raider
Kontakt:

ned jul 23, 2017 3:49 pm

Nista, Ado sretno, prvo neka drhte kada pricas, pa tek onda neka igraju fudbal.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Amidza
Kontakt:

Inace, koliko smo para popusili tjeranjem Petrovica? Do kad je tacno imao ugovor i koliko mu se mora isplatiti?
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

ponosannavas
Kontakt:

Morzhy je napisao/la:
Kako bolan nema para, a zaradili sad milioin i po. Kako ću to sabrati kad nema veze to sa mozgom što pišeš

KLIS
Kontakt:

ned jul 23, 2017 3:50 pm

Da su u klubu siti Slavka, čuo sam već prije par dana od jednog člana uprave, ali nisam to baš ozbiljno shvatao. I ja sam burno reagovao, kao i većina, kad sam pročitao vijest danas, ali možda to i ne bude loša stvar. Ado je nekoliko godina iskusniji nego u prvom mandatu, sigurno je sazrio, a tada je radio u dosta težim uslovima. Vjerujem da će dati priliku mlađim igračima, ali ako se ne odstrane truhle jabuke iz ekipe, bojim se da će i on ubrzo biti bivši. Što se tiče uprave, oni moraju ostati zbog svih dobrih stvari koje su uradili, ali neke stvari se ne smiju gurati pod tepih.

UPOZORENJE, bez vrijedjanja!
...bodreni uvijek od vjernih navijača, za Želju časno borimo se mi...

SAVEZ NAPOLJE!

Model1964

ned jul 23, 2017 3:53 pm

Ništa da drhte
Kanđija- tako bih ja :rofl:
Kopacka u Glavu _ Sir Alex
Megafonom u glavu - Ribar
Adžem - MACOLA

Bosnia

ned jul 23, 2017 3:54 pm

ZADRZATI ADZEMA MIN. 2 GODINE MAKAR ISPALI IZ LIGE

Neka covjek gurne u vatru omladinu, rijesiti se starudije i opleti

PUNA PODRSKA UPRAVI I SEFU STRUCNOG STABA

psihopata
Kontakt:

ChWilla je napisao/la:
psihopata je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
ne pitam ja to. ja pitam, kao i mnogi, zbog čega jednoglasna podrška poslije gubitka titule, a jednoglasna smjena sad? šta se promijenilo?

i ne, ne vidim da iko piše da adžem nema pojma, kao adžem...
vjerovatno zato sto je ispunio cilj koji je pred njega stavljen,a to je evropa,i koliko god da smo bili blizu titule on je svoj cilj ispunio,zato i nije dobio nogu i zato je odigrao ono sto je izborio i to je posteno,ali ako realno svi pogledamo igru,sve osim rezultata je bilo gluho bilo i ni milimetra napretka nije bilo koliko god se neki na silu trudili i govorili da vide taj napredak, lagali su sami sebe.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Amar927
Kontakt:

Jel istina da za sutrašnju utakmicu par prvotimaca neće biti ni medju prvih 18...jedno je sigurno a to je da će Adžem opet izbaciti nekog juniora u prvih 11

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 17 gostiju.

Prijava