Najjača mi je priča o forsiranju naše djece na uštrb rezultata...i onda se sjetim priče o izgradnji istoka. I velike količine komentara da nisu bitni rezultati narednih 5 godina, samo da se istok i Jug naprave. I onda počne priča o saburu i strpljenju. Danas kada čitam postove, vidim koliko smo strpljivi, i koliko možemo i želimo čekati titulu.
Uz dužno poštovanje svima, mislim da smo nogometno neobrazovani, i da slabo poznajemo ovu igru, a posebno ovu ligu, ali smo mahalaši neviđeni, tu nam nema premca.
Što se našeg trenera tiče nisam neki veliki fan Slavka Petrovića, vidim da mu se hoklica sprema, i nemam problem sa tim, samo ne vidim rješenje. Amara ne spominjite, jer on u kombinaciji sa ovom upravom možemo samo još veći kuršlus napraviti.
Problem je svlačionica. Djece mi ja bi taj dio za 10 minuta rješio ( naravno uz podršku uprave). Uzmeš metlu i sve koji iole nemaju karaktera i poštovanja prema klubu, treneru, kolegama pometeš. Svi znamo koji su to. Ostali, djeca i mlađi momci sa strane nemaju problema sa disciplinom, radom, treningom. Ne bi bilo mahalanja, puni **** bi bio na trening, teren, igru, utakmice. Vidjeli bi kako se leti, i kako se igra.
Uprava mora kvalitetnije postaviti stvari ( činjenica je da je to trebalo uraditi i mnogo prije) odrediti jasne strategije i njih se držati. Prezentovati ih navijačima, igračima, i svima u klubu. Definisati strateški odnos prema izdancima vlastitie škole, mladim igračima, strancima. Definisati strateški odnos prema takmičenju u kupu, u ligi. U finansijama, u marketingu, da se ne luta, da se postave osnovne smjernice. Toga nema i vidljivo je da se luta.
Rezultati...ko očekuje titulu, u zabludi je. Cijenim pošten i transparentan pristup i rad uprave, i sam sam legalista u životu, ali na žalost sa takvim pristupom pitanje je kada ćemo uzeti prvenstvo ove smješne lige. Kraj prošle sezone je pokazatelj. Mogli su se igrači kurčiti koliko hoće, ali ono se lagano završava sve. Postoji način naravno, ali mi na žalost nemamo finansijske snage za to. Napraviš ekipu, uložiš pravu cifru, i pobjegneš kvalitetom dva koplja svima. Tade je to moguće, uz ogradu da i tada postoji opcija da te savez povali. Na žalost niti je ovo zemlja, niti igramo ligu gdje je kvalitet presudan. Gdje je profesionalan i transparentan rad najbitniji za ostvarenje ne trenutnih nego trajnih rezultata. Naša uprava pokušava u klub, ali i cijelu ligu donijeti dodatni kvalitet, pošten i transparentan rad, profesionalnost, uslove za našu ekipu, ali i za sve naše goste i to fakat stoji. AKo realno sagledamo ko od kubova ima takav isti pristup? Igra pošteno, ne šteli, ne radi sa sudijama, ne lobira po savezu, nema podršku lokalih ili državnih politika i mafije? Manjina smo. Svi koji iole prate dešavanja u bilo kom segmentu života, bilo gdje znaju kako manjina prolazi. Možda nekada na dugi rok ovakva strategija da rezultat, međutim mi hoćemo titulu odmah, ove sezone. To je zamka u koju upadamo, pritisak, pritisak, titula, rezultat. Nisam siguran koliko mi kao klub, uprava, ekipa, navijači imamo mentalne snage, ali i kvaliteta da se izbrmo sa tim. Strah me dešavanja u narednom periodu, a posebno ako te titule ne bude...malo odužih, još bi, ali sada evo to je neko moje razmišljanje...