Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Veteran1965
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 23, 2017 9:21 am

Najjača mi je priča o forsiranju naše djece na uštrb rezultata...i onda se sjetim priče o izgradnji istoka. I velike količine komentara da nisu bitni rezultati narednih 5 godina, samo da se istok i Jug naprave. I onda počne priča o saburu i strpljenju. Danas kada čitam postove, vidim koliko smo strpljivi, i koliko možemo i želimo čekati titulu.
Uz dužno poštovanje svima, mislim da smo nogometno neobrazovani, i da slabo poznajemo ovu igru, a posebno ovu ligu, ali smo mahalaši neviđeni, tu nam nema premca.
Što se našeg trenera tiče nisam neki veliki fan Slavka Petrovića, vidim da mu se hoklica sprema, i nemam problem sa tim, samo ne vidim rješenje. Amara ne spominjite, jer on u kombinaciji sa ovom upravom možemo samo još veći kuršlus napraviti.
Problem je svlačionica. Djece mi ja bi taj dio za 10 minuta rješio ( naravno uz podršku uprave). Uzmeš metlu i sve koji iole nemaju karaktera i poštovanja prema klubu, treneru, kolegama pometeš. Svi znamo koji su to. Ostali, djeca i mlađi momci sa strane nemaju problema sa disciplinom, radom, treningom. Ne bi bilo mahalanja, puni **** bi bio na trening, teren, igru, utakmice. Vidjeli bi kako se leti, i kako se igra.
Uprava mora kvalitetnije postaviti stvari ( činjenica je da je to trebalo uraditi i mnogo prije) odrediti jasne strategije i njih se držati. Prezentovati ih navijačima, igračima, i svima u klubu. Definisati strateški odnos prema izdancima vlastitie škole, mladim igračima, strancima. Definisati strateški odnos prema takmičenju u kupu, u ligi. U finansijama, u marketingu, da se ne luta, da se postave osnovne smjernice. Toga nema i vidljivo je da se luta.
Rezultati...ko očekuje titulu, u zabludi je. Cijenim pošten i transparentan pristup i rad uprave, i sam sam legalista u životu, ali na žalost sa takvim pristupom pitanje je kada ćemo uzeti prvenstvo ove smješne lige. Kraj prošle sezone je pokazatelj. Mogli su se igrači kurčiti koliko hoće, ali ono se lagano završava sve. Postoji način naravno, ali mi na žalost nemamo finansijske snage za to. Napraviš ekipu, uložiš pravu cifru, i pobjegneš kvalitetom dva koplja svima. Tade je to moguće, uz ogradu da i tada postoji opcija da te savez povali. Na žalost niti je ovo zemlja, niti igramo ligu gdje je kvalitet presudan. Gdje je profesionalan i transparentan rad najbitniji za ostvarenje ne trenutnih nego trajnih rezultata. Naša uprava pokušava u klub, ali i cijelu ligu donijeti dodatni kvalitet, pošten i transparentan rad, profesionalnost, uslove za našu ekipu, ali i za sve naše goste i to fakat stoji. AKo realno sagledamo ko od kubova ima takav isti pristup? Igra pošteno, ne šteli, ne radi sa sudijama, ne lobira po savezu, nema podršku lokalih ili državnih politika i mafije? Manjina smo. Svi koji iole prate dešavanja u bilo kom segmentu života, bilo gdje znaju kako manjina prolazi. Možda nekada na dugi rok ovakva strategija da rezultat, međutim mi hoćemo titulu odmah, ove sezone. To je zamka u koju upadamo, pritisak, pritisak, titula, rezultat. Nisam siguran koliko mi kao klub, uprava, ekipa, navijači imamo mentalne snage, ali i kvaliteta da se izbrmo sa tim. Strah me dešavanja u narednom periodu, a posebno ako te titule ne bude...malo odužih, još bi, ali sada evo to je neko moje razmišljanje...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jul 23, 2017 9:30 am

chile je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
chile je napisao/la:
sub jul 22, 2017 9:50 pm
Kakav sastav u kome igra Blagojevic, ne kuzim kako neko ko voli Zelju i gleda svaku utakmicu i dalje gura tu ublehu u prvi tim. Da je vidjeti malog Sabana umjesto njega, nema sanse da bi imao vise greski od celavog a sigurno bi imao bolji ucinak uz to kroz godinu dvije bi imali igraca kakvog mozemo sanjati da dovedemo.
Oovo moze reci neko samo ko nema pojma ili zeli da unisti malog Sabana. Mali ce biti za godinu nas najbolji igrac ali on mora postepeno dobivati minute da se oslobodi pritiska i da osjeti igru. Desetak minuta za pocetak je odlicno i vremenom kako bude dobivao samopouzdanje povecavati minutazu. Nikako i nikad odmah uostalom to niko i ne radi. Pored njega mora i Zeric dobiti sansu i to treba stav kluba koji ce jasno reci treneru sta da ocekuje od njih.
Eh nisam bio tu da ti odmah odgovorim...
Jarane utusi ti s tim sagorijevanjem, upravo njega ce klupica unistiti kao ni mnogo drugih. Evo stoper nam je propao us Kerlu i Bogija momku vec 20. Zeri kao perspektivnom se dozira nije dobio 45 min kad saberes sve otkako Slavko dodje.
Momak ce postati igrac ako uleti u vatru i dobije priliku sve drugo je suplja. I babuka mu sa 18 uleti i posta igracina da su ga dozirali kao danasnje momke zavrsio bi u Pofalickom max Famosu.
Mani se gluposti sa doziranjem jer to su izgovori upravo ljudi koji pojma nemaju a dokaz su momci sirom ove planete koji su sa 19-20 godina nosioci igre, samo kod nas se dozira do 23 i onda kaze ma nlad je ima vremena.
I da qurac bi se mi kurcili Amirom i Bajom da silom prilika nisu gurnuti, vjerovatno bi i sad bili rezerve pored svog talenta ili bi zavrsili kao Gojak i svi im opet yebavali odreda kako mogu klubu okrenuti ledja.
Momci moraju dobivati priliku sto kod nas nije slucaj koliko god se mi hvalili nasim op i igracima koji su tu ponikli.
Amir je isforsiran jer je moralo a Baju su tjerali iz Želje po forumu prvu godinu, drugu je proigrao. Izgleda kod nas se pamte sam zadnja tri dana a sve drugo zaboravlja. Ja se ispričavam što nisam zaboravan. Na seljacki nacin koji nam preporucujes možemo dobiti hrpu beskorisnih Sadikovica sa kojima nećeš moći ništa.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

damirfile
Kontakt:

ned jul 23, 2017 9:31 am

Ja sam uvjeren da smo jaci ove sezone .

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned jul 23, 2017 9:32 am

@veteran1965
"Uzmeš metlu i sve koji iole nemaju karaktera i poštovanja prema klubu, treneru, kolegama pometeš. Svi znamo koji su to."
Ajde mi reci na koje mislis pa da vidimo jel imamo isto misljenje.. Fino si sve srocio ostalo.

Model1964

ned jul 23, 2017 9:35 am

Minjore je napisao/la:
ned jul 23, 2017 9:32 am
@veteran1965
"Uzmeš metlu i sve koji iole nemaju karaktera i poštovanja prema klubu, treneru, kolegama pometeš. Svi znamo koji su to."
Ajde mi reci na koje mislis pa da vidimo jel imamo isto misljenje.. Fino si sve srocio ostalo.
Moguli ja 😀
Jeste da sam godinu stariji😀 al eto
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

pile87
Kontakt:

ned jul 23, 2017 9:36 am

Plava Porodica je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
ned jul 23, 2017 12:36 am
Plava Porodica je napisao/la:Ubleho od trenera idi..nestani dok nije kasno
Ovo bas piratski i zvuci i izgleda. Postoji mnogo načina da se sa nekim rastanes. Ne mora svaki biti supacki.

Pa kad su mu dali podršku tad kad nije to zaslužio, sad nek se operu ili oni ili on, ili čeka da mlatne platu još za august i polovinu septembra?
Samo odlažemo neizbježno.
Još uvijek nije prekasno.

@storm Ovde se redovno igrači i treneri nazivaju "karinom" pa se nije brisalo.. Nije do toga sigurno :)
Ne moramo ništa na pp, kad će se opet brisati.
Meni to liči na pitarluk, koji možeš vidjeti na onom forumu gdje piše aco i prijatelji.
Otiđi na temu pitara i procitaj par postova i sve će ti biti jasno.
Mene to nervira jer navijači Želje nisu imali taj pitarluk u sebi. Sad ih ima priličan broj.

Mi ćemo opet doći!
Što se već sada rađa.

Model1964

ned jul 23, 2017 9:41 am

pile87 je napisao/la:
ned jul 23, 2017 9:36 am
Plava Porodica je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
ned jul 23, 2017 12:36 am
Ovo bas piratski i zvuci i izgleda. Postoji mnogo načina da se sa nekim rastanes. Ne mora svaki biti supacki.

Pa kad su mu dali podršku tad kad nije to zaslužio, sad nek se operu ili oni ili on, ili čeka da mlatne platu još za august i polovinu septembra?
Samo odlažemo neizbježno.
Još uvijek nije prekasno.

@storm Ovde se redovno igrači i treneri nazivaju "karinom" pa se nije brisalo.. Nije do toga sigurno :)
Ne moramo ništa na pp, kad će se opet brisati.
Meni to liči na pitarluk, koji možeš vidjeti na onom forumu gdje piše aco i prijatelji.
Otiđi na temu pitara i procitaj par postova i sve će ti biti jasno.
Mene to nervira jer navijači Želje nisu imali taj pitarluk u sebi. Sad ih ima priličan broj.

Ne pretjerujte😀
Sto rece CW i jedni i drugi se regrutujemo iz istog mentalnog kazana. Kod nas je malo bolja edukacija i zavrsna obrada.

Minjore
Kontakt:

ned jul 23, 2017 9:47 am

Cire @model slobodno...

pile87
Kontakt:

ned jul 23, 2017 9:49 am

Ma kod nas se piše bez ikakvog osnova svi bi gurali Šabana a otac mu rodjeni kaže da je tek počeo podnositi do kraja ozbiljnije treninge. Eto otac mu je hvala Bogu realan jer zna šta je fudbal. A kod nas fudbalski strucnjaci koji istiscu bubuljice i to im je najozbiljnije projekat u zivotu od stručnjaka poznaju lika iz granapa koji se razumije u fudbal i galami dok prica jer tako zvuci uvjerljivije. I on im je odao tajnu fudbala ali on neće sa tim da se bavi voli granap isto ko fudbal i tu vidi sebe. A Refik ne voli svoje djete ne želi mu dobro. Eto sve smo saznali.

Mi ćemo opet doći!
Što se već sada rađa.

Model1964

ned jul 23, 2017 9:54 am

Minjore je napisao/la:
Cire @model slobodno...
Bibliotekar, kapiten, celavi misle da su level iznad
Ugljenisani i Stana nesportski zivot
5 od 11

Model1964

ned jul 23, 2017 10:00 am

pile87 je napisao/la:
Ma kod nas se piše bez ikakvog osnova svi bi gurali Šabana a otac mu rodjeni kaže da je tek počeo podnositi do kraja ozbiljnije treninge. Eto otac mu je hvala Bogu realan jer zna šta je fudbal. A kod nas fudbalski strucnjaci koji istiscu bubuljice i to im je najozbiljnije projekat u zivotu od stručnjaka poznaju lika iz granapa koji se razumije u fudbal i galami dok prica jer tako zvuci uvjerljivije. I on im je odao tajnu fudbala ali on neće sa tim da se bavi voli granap isto ko fudbal i tu vidi sebe. A Refik ne voli svoje djete ne želi mu dobro. Eto sve smo saznali.

Ja vec dugo nemam bubuljice
Granap nisam imao niti mislim imati😀
Pored toga da se ne uklapam u sliku mislim da mali Saban moze igrati ovaj fudbal. Kada je Refik mogao sa 18 igrati na vecem nivou mislim da moze i mali.

Trenerovo je da donese odluku a teren je mjerilo svega. Tu nema olakotnih okolnosti. Ili jesi ili nisi.

tm8782
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jul 23, 2017 10:01 am

pile87 je napisao/la:Ma kod nas se piše bez ikakvog osnova svi bi gurali Šabana a otac mu rodjeni kaže da je tek počeo podnositi do kraja ozbiljnije treninge. Eto otac mu je hvala Bogu realan jer zna šta je fudbal. A kod nas fudbalski strucnjaci koji istiscu bubuljice i to im je najozbiljnije projekat u zivotu od stručnjaka poznaju lika iz granapa koji se razumije u fudbal i galami dok prica jer tako zvuci uvjerljivije. I on im je odao tajnu fudbala ali on neće sa tim da se bavi voli granap isto ko fudbal i tu vidi sebe. A Refik ne voli svoje djete ne želi mu dobro. Eto sve smo saznali.

Pametnom dosta. Aferim.

Poslano sa mog UniverseTap koristeći Tapatalk

Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

Veteran1965
Kontakt:

ned jul 23, 2017 10:03 am

Model1964 je napisao/la:
ned jul 23, 2017 9:54 am
Minjore je napisao/la:
Cire @model slobodno...
Bibliotekar, kapiten, celavi misle da su level iznad
Ugljenisani i Stana nesportski zivot
5 od 11
Sjebo sam se kad sam čuo da ima i mlađih koji se kurče. Naravno pod uticajem mahalskih roditelja. Imate jedan pokušaj da pogađate ko je. Mada on nije problem, dvije klempe, vaspitni razgovor, malo i babu naružiš i biće ko bubica..
Ovo ostalo OK, samo bi ja malo redoslijed promjenio, i fali "dečko sa slušalicama"
Ako su imalo pametni, svi kolektivno...sutra dati Veci traku, Poseban razgovor obaviti sa Sinanom, Zecom, Zakarićem, to trebaju biti nosioci i ekipe i igre u ovoj sezoni..
Odavno sam pisao o ovome, ali niko nije ozbiljno shvatao, međutim preozbiljna je cijela situacija. Ne zanima mene trener, ko ga jebe kada dopušta to, nego udaraš na ugled kluba ba, to NE MOŽE. Uprava je ta koja mora prepoznati ovakvo stanje, i podržati trenera ALI BAŠ MAKSIMALNO. Ne kao ime, nego kao instituciju..

Hurmasica
Kontakt:

ned jul 23, 2017 10:07 am

Pošto Zeba svakako u toku utakmice više bude na krilu nego u sredini, predlažem ovu formaciju u ponedjeljak :D

slika
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

avlami97
Kontakt:

ned jul 23, 2017 10:09 am

Svrsishodna rasprava je bazirana na cinjenicama. Ostvareni rezultati jednog trenera, uprave i administrcije kluba se mjere poredjenjem sa kokurencijom u kojoj bitises i realiziras svoje planove, ciljeve i principe rada. Bez tog uporednog faktora, rasprava lici na linije Saveza nakon Sirokog.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Veteran1965
Kontakt:

ned jul 23, 2017 10:12 am

pile87 je napisao/la:

Izvini je li neko rekao da mali treba biti nosioc igre, ili kapiten možda? SIgurno se treba forsirati na način da je u punom trenažnom procesu sa prvom ekipom, da igra kup utakmice, da bude na kupi i dobija šansu zadnji 20 minuta ili pola sata. O tome se govori. Ništa nije crno bijelo, ali ako nije kako se nekome sviđa, onda su to bubuljičari, ili nešto takvo. A znam i Šabana, brat je takav i da mali igra za 10 a da je zapostavljen Šaban ne bi ništa loše rekao o Želji, tako da pričane pije vode.
Najbolji primjer je Gojak, kako ga je Dinamo lagano ubacivao u ekipu. Debitovao je sa 18, naravno u kupu, i onda lagano...korak po korak. Sada nema ni 20 a nosioc je igre Dinama.
Danas se stvari dešavaju brzo, i nema vremena za mnogo eksperimentisanja, ili jesi ili nisi...

Minjore
Kontakt:

ned jul 23, 2017 10:16 am

@Veteran
Ja sam misljenja da Veca mora otici.

tm8782
Kontakt:

ned jul 23, 2017 10:17 am

Pile je napisao jako dobar post, ko želi da čita izmedju redova biće mu jasno. Najgore su na forumu bubuljice, jer najlakše je manipulisati istima. Lijepo je naveo Refika koji je za sve ovdje najveći stručnjak. Slažem se da u malom Anelu imamo jedan od najvećih potencijala od rata do ovamo. Čovjek jednostavno zna mogućnost svog djeteta. Nego da ja kao jedan od bandita napišem koji nevezano za Refika. Mnogi u životu trebaju imati svoje JA. Nekad davno sam bio jedan od 'slijepaca' koji je vjerovao ljudima iz granapa i slično. Sad kad pogledam taj period osjećam se jako loše. Zašto? Vjerovatno što sam prešao tu neku bubuljicu i postao 'bandit'. Što mi niko više ne može nametnuti svoje mišljenje, i praviti me 'budalom'. Na ovom forumu u zadnje vrijeme, čitam redovno sve, se nakotilo bandita koji ne misle dobro klubu. To nisu navijači Želje. Ima svega, postalo je tromo čitati. Moja krivica, a i krivica mnogih starijih forumaša jeste što smo dopustili istim tim da se razmašu. Oni su najpametniji. Od sad pa nadalje kad god budem u mogućnosti ću da repliciram istim tim, nekad će biti i nezgodno za pročitati. Nezgodno zbog istine koju će gajiti prema nekome. Znam da će biti i pokušaja spinovanja, ali u većini slučajeva se zna ko je ko na forumu i koju su mu namjere. Eto da se igramo malo bandita....

Poslano sa mog UniverseTap koristeći Tapatalk

Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

gavran
Kontakt:

ned jul 23, 2017 10:23 am

pintol_TM87 je napisao/la:
ned jul 23, 2017 7:31 am
Sve je spremno za Amara, samo se ceka kiks.
Djaba čekaju......
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jul 23, 2017 10:24 am

Veteran1965 je napisao/la:
pile87 je napisao/la:

Izvini je li neko rekao da mali treba biti nosioc igre, ili kapiten možda? SIgurno se treba forsirati na način da je u punom trenažnom procesu sa prvom ekipom, da igra kup utakmice, da bude na kupi i dobija šansu zadnji 20 minuta ili pola sata. O tome se govori. Ništa nije crno bijelo, ali ako nije kako se nekome sviđa, onda su to bubuljičari, ili nešto takvo. A znam i Šabana, brat je takav i da mali igra za 10 a da je zapostavljen Šaban ne bi ništa loše rekao o Želji, tako da pričane pije vode.
Najbolji primjer je Gojak, kako ga je Dinamo lagano ubacivao u ekipu. Debitovao je sa 18, naravno u kupu, i onda lagano...korak po korak. Sada nema ni 20 a nosioc je igre Dinama.
Danas se stvari dešavaju brzo, i nema vremena za mnogo eksperimentisanja, ili jesi ili nisi...
Ne govori se o tome čovjek fino napisa dosta je tog doziranja sve u vatru. I zbog toga se i pokrenula rasprava.

Mi ćemo opet doći!
Što se već sada rađa.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava