Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

BlueSide
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 16, 2017 6:36 pm

Ovo sto su pokzali u 1 pol nista spektakularno, nije to lose, daleko od toga ali mozda malo bolje nego nego na Grbavici uz veci posjed lopte. Norkoping nije nista bolji od nas cak me dosta podsjeca na nas (formacija, losi centarsutevi,masivno vracanje lopte golmanu...)80% napada po bokovima tako da ce bekovi imati dosta dosta posla i ako to odrade kako treba uradili smo dosta posla. Sreca je ako ovaj Stefaneli nemoze igrati jer stvarno odskace u ovoj ekipi. Norkoping ima jednog na sredini koji je razvalio dosta napada AIKa i neodoljivo me podsjeca na Dinu :) mozde nebi bilo lose razmisli o tome
" Ako u Želji neces teziti ka izvrsnosti onda ne trebas biti u Želji "
S.M

salle86
Kontakt:

ned jul 16, 2017 6:38 pm

ChWilla je napisao/la:
ned jul 16, 2017 2:45 pm
i priča o platama i odštetama vol. 203293929392...

primanja fudbalera jesu ubjedljivo najveća stavka i najveći trošak, zvali se željo, zrinjski ili vitez i bili prvi ili zadnji. čak ni infrastrukturalni radovi to ne mijenjaju u nekoj presudnoj mjeri, jer se veći dio sredstava skupljao i skuplja namjenski, i ne bi bio tu za trošenje na igrače da se stadion ne radi.

i šta je fazon sa odštetom od 100 000 i što to tako rijetko viđamo? zato što je ona 12 plata od 8 hiljada, ili 24 plate od 4 hiljade...a i tom za koga se klubu plati odšteta - opet treba dodati i tu platu, i njemu za potpis ugovora.
mene je uvijek fasciniralo slijedeće
koliko klub "mora" imati prijavljenih nogometaša?
uzmimo da je za prosječna plata 3 milje (ovo fakat lupam), 23 igrača godišnje pojedu 830.000KM
3 igrača manje, "ušteda" je 100.000KM

draža mi je ova varijanta sa 20 kvalitetnijih nego 23 manje kvalitetna igrača
ili ako ćemo prostije još, draže bi mi bilo da se riješimo 4-rice koja sjede na klupi ili još gore tribinama, damo 100.000 obeštećenje nekom provjerenom
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Okolele
Kontakt:

ned jul 16, 2017 6:51 pm

Sedam kvota na nas za pobjedu u Švedskoj,, :ganja:

PS:Vaca Manijak poceo da mobilizuje raju za Štokholm.. :zeljeznicar1: :klanjase: :klanjase2:
Zadnja izmjena: Okolele, dana/u ned jul 16, 2017 6:59 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Morzhy
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jul 16, 2017 6:55 pm

Okolele je napisao/la:Sedam kvota na nas za pobjedu u Švedskoj,, :ganja:
Poklon :D

dell21
Kontakt:

ned jul 16, 2017 6:58 pm

Uplatiš 5 km i eto ti godišnje za jug hehe

Veteran1965
Kontakt:

ned jul 16, 2017 6:59 pm

Kalkuliše ovaj trener dobro, i nekoliko igrača koji su igrali na Grbavici večeras ili ne igra ili ulazi sa klupe. Sa druge strane, mi ako želimo i ako se nadamo prolazu moramo dati gol gore. E sada...po meni je pogubno zatvoriti se totalno, moramo pokušati napraviti nešto gore, jer odmah su i oni oprezniji i presing je slabiji (bar u ovoj tekmi). I siguran sam da će nam trebati dobro raspoloženi Veca gore. To bi nam znatno povećalo šanse za prolaz...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Leon_Professional
Kontakt:

ned jul 16, 2017 6:59 pm

Plava Porodica je napisao/la:
ned jul 16, 2017 6:22 pm
boccaccio je napisao/la:
ned jul 16, 2017 6:19 pm
Ove treba spustiti sa loptom, usporiti igru i uhvatiti ih u ševu, izbijati u odbrani, ne prviti se pametan, ali vezni red bas treba da igra kratko sa pasovima i drzati loptu sto vise u posjedu. Trce puno, presing strasan imaju i ne odustaju od toga nikako.
To je to.
Samo da Jovan se ne pocne klizat po terenu i bunarit lopte nikome.
Strogo kratki pasovi!
Sve je to lijepo pricat, al treba pogledat kad smo to mi igrali tako?
Za kratke pasove treba trcati i otvarati se, praviti trokut. Sta nasi rade? Sva tri vezna u jednoj liniji, Ugljesa hoda, Jovan se nadrka pa proba sam, Zeba se na krilo izvlaci i navuce jedno 2-3 igraca na sebe i na uskom prostoru budu onda on i jos 2 njegova igraca, Sinisa i njegov igrac, Zec i njegov igrac. Najvise iz toga sto moze je aut.

Mrka kapa je to strogo kratki pasovi jer mi to ne mozemo a i nismo postavljeni tako.
Nasa sansa je na penale aBd.
Ili na im slozimo kontru po oduzetoj lopti ili njihovoj pogreski, kao sto je Zec na Grbavici.

Okolele
Kontakt:

ned jul 16, 2017 7:03 pm

Najvaznije ce biti da Stana,Zec i Zakarić budu maksimalno koncentrisani naprijed kad krenu u akciji,jer bi oni trebali imati najvise prostora..

Povede AIK..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

salemprolic
Kontakt:

ned jul 16, 2017 7:07 pm

Fudbal pamti i veće autsajdere koji su prolazili dalje, tako da je legitimno nadati se. Boriti se, trcati pa sta bude. Niko im neće riječi reći ako ostave dušu na terenu i ispadnu. Možemo samo profitirati.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Leon_Professional
Kontakt:

ned jul 16, 2017 7:08 pm

Smjesan gol.
Ovaj Aik dobija meceve kao i mi u ligi. Najvise 1-0 i to je to. Gol se nekako uvalja uz srecu i bodove pisi a igru brisi :D

nikson
Kontakt:

ned jul 16, 2017 7:12 pm

Leon_Professional je napisao/la:
ned jul 16, 2017 7:08 pm
Smjesan gol.
Ovaj Aik dobija meceve kao i mi u ligi. Najvise 1-0 i to je to. Gol se nekako uvalja uz srecu i bodove pisi a igru brisi :D
Kad ja cekam X za pare mamu im *****....
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

Veteran1965
Kontakt:

ned jul 16, 2017 7:21 pm

U odnosu na ekipu koja je igrala na Grbavici igrači br 7 i 8 su bili na klupi, a nisu igrala niti oba špica Avdić i onaj Finac. Mislim da sva četvorica igraju protiv nas.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Okolele
Kontakt:

ned jul 16, 2017 7:23 pm

Veteran1965 je napisao/la:
U odnosu na ekipu koja je igrala na Grbavici igrači br 7 i 8 su bili na klupi, a nisu igrala niti oba špica Avdić i onaj Finac. Mislim da sva četvorica igraju protiv nas.
Onaj jedan napadac je nesta povrijedjen,mozda ne bude ni protiv nas igrao..Makinen ili kako vec..

ChWilla
Kontakt:

ned jul 16, 2017 7:24 pm

tačno je tako, autsajder smo ali svakodnevno prolaze i pobjeđuju i veći autsajderi.
gradi željo boli te *****

Hurmasica
Kontakt:

ned jul 16, 2017 7:24 pm

Markkanen
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Locomotiva
Kontakt:

ned jul 16, 2017 7:26 pm

Okolele je napisao/la:
Veteran1965 je napisao/la:
Onaj jedan napadac je nesta povrijedjen,mozda ne bude ni protiv nas igrao..Makinen ili kako vec..
Otkud ti da je povrijedjen??
STOP IZGOVORIMA RAZNIM! STOP STOLICAMA PRAZNIM!
NAVIJAČI NA GRBAVICU - SVAKU ŽELJINU UTAKMICU !

Dr. Adzem
Kontakt:

ned jul 16, 2017 7:31 pm

Koliko utakmica zaredom aik nije primio go. Vrijeme je
Cuva Bog Zelju svog!

BlueSide
Kontakt:

ned jul 16, 2017 7:38 pm

jbt nista napravili nisu u drugom pol. i onda autogol..
Finac nije igrao jer vjerovatno ce ovaj stefaneli u prvenstvu imati prednost u odnosu na njega
Niti jedan centarsut Norkopinga nije prosao i da su iz njega nesto dobili osim jednog ili dva kornera cini mi se
Odlicna utakmica za Slavku ali i igrace nadam se da su svi ovo pogledali
" Ako u Želji neces teziti ka izvrsnosti onda ne trebas biti u Želji "
S.M

Plava Porodica
Kontakt:

ned jul 16, 2017 7:47 pm

Danas, za razliku od prosle nije igrao Olsson (iz Arsenala), te Markannen, odlican igrac, bukvalno kao lazna devetka, razradjuje lopte za prvog napadaca. Citao sam da je povrijedjen.
Te dva spica, Avdic i jos jedan. Umjesto njih stefaneli( srecom ne igra, vidi se da je klasa iznad ostalih), te goitom, odlican igrac, ja ne znam samo kako mu je ovako losa statistika, i ishizaki, kao neko lazno krilo sa odlicnom loptom.
Prednosti ekipe su trka, presing, UBACIVANJA(sanjam dan kad cemo imati ovakve centarsuteve), dobra kretnja, i ono jako bitno, od stopera pa do napadaca, svi lahko povlace loptu i zacas naprave visak, po dva tri igraca povaljaju. To u ovoj nasoj ekipi jedini Blagojevic radi, i to rijetko. Jos jedna boljka nasa.

Sa dobrom trkom, maksimalno koncetrisanim bekovima, te stoperima,koji inace na gostovanjima bruku gresaka prave, dok su na Grbavici odlicni, mozemo zatvoriti AIK do maksimalno postignutog jednog gola njihovog. Naravno, treba nam i Veca raspolozen drama.
U napadu, ja jedino vidim opciju sa Zecom u vrhu napada, ili eventualno Sinanom kao najisturenijim, pa da probamo uvaljati taj jedan za prolaz.
Niposto ne dizati loptu, nego je valjat koliko god mozemo da sto vise tempo igre padne, tu bi mogao Zeba sa svojim zadnjim pasom proigrati naprijed.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

LARSSON
Kontakt:

ned jul 16, 2017 7:57 pm

F6

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 9 gostiju.

Prijava