Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Okolele
Kontakt:
Status: Online

Re: FK Željezničar

pon jul 03, 2017 3:02 pm

Sta kazu pite Siljak i Dulja na rucku na golf terenima.. :placeodsmijeha:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Amidza
Kontakt:
Status: Offline

pon jul 03, 2017 3:04 pm

Visca je dosta limitiran igrac, treba biti realan. Igrac koji tek moze pokazati neki svoj maksimum ako mu se podredi taktika i nacin igre ekipe. Ipak i takav moze igrati u najslabijim klubovima par ovih vecih liga, kao i u Holandiji, Belgiji, Grckoj, Poljskoj...sta ja znam. Problem je, vjerujem, i status stranca (nismo EU), a i cinjenica da jako malo klubova moze parirati Turskim kada se radi o platama igraca itd. Da neko ode u Tursku ligu i iz nje se izvadi, napravi transfer prema vani, zaista mora biti odlican igrac i velika zelja nekog europskog kluba. Tesko se od tamo iscupati ako igrac bas nema zelju da napravi karijeru i da radi, pa i uz to pristane na manji novac.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Amidza
Kontakt:

pon jul 03, 2017 3:05 pm

Okolele je napisao/la:
Ljudi poceli bacat suplje i mahalske da ce Dulja kod nas, satro, a i znaju da mu je bliza plava boja nego bordo, pa sad nekakva panika vlada, vec mu preventivno jebbu sve po spisku sto je kod nas dosao. Tuzno je biti pitica.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Okolele
Kontakt:
Status: Online

pon jul 03, 2017 3:08 pm

Nije ni Srbija clanica EU pa im igraci igraju u jakim evropskim klubovima..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Amidza
Kontakt:

pon jul 03, 2017 3:09 pm

Pa igraju i mnogi nasi, ali bojim se da Visca ne moze biti jedan od njih iz razloga koje sam naveo iznad. Taj manjak EU pasosa mu je samo jedan dodatni problem, ali ne najveci.

Leon_Professional
Kontakt:

pon jul 03, 2017 3:10 pm

Treba i Dupovca dovest. :ganja:

Proja na beku uz valjda jos otvorene sanse za Subica.
Stoperi su svi tu, bar ja mislim da necemo dovoditi vise nikog, moguce na zimu.
Eh i napadac nam treba i to odmah za 2. pretkolo jer po Lendrinoj izjavio on je tu za Zetu samo. Valja ubost napadaca, a bgm nista se specijalno nije povezivalo s nama.

Model1964

pon jul 03, 2017 3:12 pm

Okolele je napisao/la:
Nsdo nam bog depiliranog
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

hardwell
Kontakt:

pon jul 03, 2017 3:13 pm

Ma čovjek nema potrebe da prelazi bilo gdje osim ako ne dobije ponudu iz boljih ekipa iz lige petice ili neku mega ponudu iz Kine. Ima dobru platu, prva je postava, igra Evropu i ikona je kluba. Ako pređe u Trabzbon budite sigurni da je dobio neki udarac u glavu tokom prošle sezone na utakmici ili na treningu
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

LeBlue
Kontakt:

Ja sam mislio generalno, ne samo za Viscu, da je bolje prodavati u srednji tim iz holandije ili belgije, i ako je transfer manjeg iznosa nego da idu u tursku.

Leon_Professional
Kontakt:

pon jul 03, 2017 3:18 pm

hardwell je napisao/la:
Ma čovjek nema potrebe da prelazi bilo gdje osim ako ne dobije ponudu iz boljih ekipa iz lige petice ili neku mega ponudu iz Kine. Ima dobru platu, prva je postava, igra Evropu i ikona je kluba. Ako pređe u Trabzbon budite sigurni da je dobio neki udarac u glavu tokom prošle sezone na utakmici ili na treningu
Upravo. Vrlo cjenjen u trenutnom klubu i svake godine do sada je imao ponuda i ostajao je.
Turska je vrlo lijepa zemlja.
Jedino da nije poludio kako se ozenio :D

Ove godine prvi put je otisao na ljetovanje. Ehh sta zena cini :kafa:

Jaozinho22

pon jul 03, 2017 3:21 pm

Model1964 je napisao/la:
pon jul 03, 2017 3:12 pm
Okolele je napisao/la:
Nsdo nam bog depiliranog
:placeodsmijeha:
Jesil' se to već zabrinuo ? :D
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

exbabilon
Kontakt:

pon jul 03, 2017 3:24 pm

Uzeo Siljak Duljin DNK i poslao Cenanu na analizu. Ako to prodje, ljekarski mu i ne treba.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Amidza
Kontakt:

pon jul 03, 2017 3:24 pm

LeBlue je napisao/la: Ja sam mislio generalno, ne samo za Viscu, da je bolje prodavati u srednji tim iz holandije ili belgije, i ako je transfer manjeg iznosa nego da idu u tursku.
Mislim da nasi menadzeri imaju najbolje veze s Turskom, pa se najvise to zbog toga vuce. Vjerovatno jos stvari utice na to (kontam i nas Stockholmski sindrom prema ovim stoljetnim okuptorima nase zemlje), ali mislim da je ovo primarna. Dosta igraca je tamo otislo i to se, nazalost, nastavlja. Po meni je bolje da igrac ode u Holandiju, Belgiju, Poljsku, Cvajtu i slicne lige, nego u Tursku. Mislim, iz vizure igraca jel. Shvatam da ce klub radije uzet 500k eura odmah, neko cekat neke eventualne procente kasnije, a prodat igraca za 200k u neku osrednju europsku ligu.

Kad god sam gledao neku utakmicu turske lige, a nazalost vise puta jesam, stvarno se vidjelo da je to dosta divlji fudbal. Stekne se dojam da su i igraci i treneri takticki nesvjesni, da dosta kaskaju za Europom u tom segmentu, da nema nikave discipline u igri, dosta valjanja, simuliranja, prigovora...Klubovi imaju dosta novca, pa i dobro placaju obestecenja, da ne govorim kako igraci imaju jako dobre plate tamo. Otici iz Turske lige negdje je jako tesko. Kazem, jedino ako igrac bas ima zelju da napreduje i ako mu novac nije primarna stvar, uz to da se neki jaci europski klub zaista interesuje za njega, da je on bas potencijal i klasa itd.

U svakom slucaju, shvatam donekle i igrace i klubove, ali je turska liga dosta teska za iscupat se iz nje, pa igraci cesto i stagniraju tamo ili nikada ne uspiju pokazati puni potencijal.

bistrikboy
Kontakt:

pon jul 03, 2017 3:27 pm

Leon_Professional je napisao/la:
pon jul 03, 2017 3:18 pm
hardwell je napisao/la:
Upravo. Vrlo cjenjen u trenutnom klubu i svake godine do sada je imao ponuda i ostajao je.
Turska je vrlo lijepa zemlja.
Jedino da nije poludio kako se ozenio :D

Ove godine prvi put je otisao na ljetovanje. Ehh sta zena cini :kafa:
Predsjednik Viscinog kluba je bog i batina i cudne odluke donosi u vezi igrackog kadra,odbio je na proljece duplo bolju ponudu iz lige petice i sad ga prodaje Trabzonu.Svasta.Inace sretno Visci da aBd nastavi igrati kao ove zadje 2 sezone
1921-1987-2007

Mirek11
Kontakt:

pon jul 03, 2017 3:28 pm

Krenulo turke izgleda :), hocemo li od Rijada imati sta ?
http://sport1.ba/reprezentacija/trener- ... eura/87345
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon jul 03, 2017 3:30 pm

To za klubove iz iste zemlje nigdje nije definisano tako da je sve moguce. Npr, u Engleskoj se novac za solidarnost dobija...
Željezničar ante portas !

LARSSON
Kontakt:

pon jul 03, 2017 3:32 pm

Da ide u normalnu ligu dobili bi oko 400 hiljada eura, a posto ostaje u mrtvoj turskoj, vece su sanse da cemo ga oglabati nego dobiti te pare

Hurmasica
Kontakt:

pon jul 03, 2017 3:33 pm

glabalo se i glabat će se
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Amidza
Kontakt:

pon jul 03, 2017 3:33 pm

Evo malo o tom mehanizmu solidarnosti, mada je zaista pomalo konfuzno i ispod za jednu slicnu kompenzaciju:

https://en.wikipedia.org/wiki/Transfer_ ... ntribution

dell21
Kontakt:

pon jul 03, 2017 3:35 pm

Zaista steta ako od visce i bajica ne budemo mogli hajrovati odredeni novac. Za nase uslove to su odlicne pare , nadam se da ce hodzic otici tu bi nesto dobili.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.

Prijava