Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 02, 2017 10:20 pm

Model1964 je napisao/la:
ned jul 02, 2017 10:17 pm
arctg je napisao/la:
ned jul 02, 2017 10:10 pm
Nemojte mi te priče da raja dolazi kada vidi lijep fudbal i kada se bori za titule. Imali smo nedavno takav ispit (borba za titulu do zadnje sekunde) u tim uslovima koji se spominju (Željina djeca, idealna igra) pa posjeta bila 1.500 a stadion zapušten do ruševnog stanja.
Nikako mi nije jasno da samo segmentalno gledate na stvari. To ruševno stanje je odraz kluba. Igra isto tako. Da bi stvari funkcionisale moraju se stvari raditi na svim frontovima istim tempom. Zato sam rekao da su nam prodavali muda za bubrege 20 godina.
Sad imamo upravu koja radi na infrastrukturi, vraca dugove, placa plate pošteno. Sada ta uprava mora napraviti plan i program, naci ljude koji hoce i znaju da to odrade.
Ako je pisanje forumaša, laprdanje po kafanama i skicanje nekih bivših problem... e yebi ga onda.
Kontradiktoran si sam sebi. Govorimo o periodu "proljeće 2015". Jednostavno ne možeš reći da je ruševno stanje stadiona odraz Kluba, i da je igra iz tog perioda odraz Kluba. Stadion jeste bio u ruševnom stanju ali ljepšu igru nismo imali zadnjih deset godina. Poenta posta je, uostalom, da smo prije malo više od dvije godine, što nije tako davno, dokazali da lijep fudbal ne privlači raju kao što to ti tvrdiš.

storm_raider
Kontakt:

ned jul 02, 2017 10:21 pm

gavran je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
ned jul 02, 2017 9:40 pm
može se model odgovoriti sve u jednom postu
u njegovim godinama NE MOZE :placeodsmijeha:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Elegant
Kontakt:

ned jul 02, 2017 10:23 pm

ellaxaz je napisao/la:
http://www.avaz.ba/clanak/301243/novi-s ... -bijeljini
Sad ce se dici frka da je ugrozen, da mu se ne dozvoljava da sudi samo jer je hrvat i vratit ce ga na listu, nasa posla i ova na zalost privatna drzava.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u ned jul 02, 2017 10:23 pm, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Izlija
Moderator
Kontakt:

Joj vam priče, pa logično je da bi više raje bilo da igramo ko Barselona, tako je j*ebi ga ali u vremenu kada sve više raje kopa po kontejnerima mi se polahko podižemo kao klub i na sve normalne načine pokušavamo da podignemo iz ovog sivila nije realno ni objektivno da gradimo svoj dom i ulažemo u prvi tim kao ni da ulažemo značajnija sredstva u omladinski pogon. Jedno po jedno ljudi dragi, hajde da prvo završimo sa infrastrukturom koja će osigurati veće finansije za prvi tim i omladinski pogon pa da onda pričamo zašto nam igraju polovnjaci, dajte da izgradimo stadion od preko 20.000 pa da vidimo kako će biti kada nam bude prosjek 10-15 k posjetilaca po utakmici.
イビチャ・オシム

Model1964

ned jul 02, 2017 10:25 pm

arctg je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
arctg je napisao/la:
Nemojte mi te priče da raja dolazi kada vidi lijep fudbal i kada se bori za titule. Imali smo nedavno takav ispit (borba za titulu do zadnje sekunde) u tim uslovima koji se spominju (Željina djeca, idealna igra) pa posjeta bila 1.500 a stadion zapušten do ruševnog stanja.
Nikako mi nije jasno da samo segmentalno gledate na stvari. To ruševno stanje je odraz kluba. Igra isto tako. Da bi stvari funkcionisale moraju se stvari raditi na svim frontovima istim tempom. Zato sam rekao da su nam prodavali muda za bubrege 20 godina.
Sad imamo upravu koja radi na infrastrukturi, vraca dugove, placa plate pošteno. Sada ta uprava mora napraviti plan i program, naci ljude koji hoce i znaju da to odrade.
Ako je pisanje forumaša, laprdanje po kafanama i skicanje nekih bivših problem... e yebi ga onda.
Kontradiktoran si sam sebi. Govorimo o periodu "proljeće 2015". Jednostavno ne možeš reći da je ruševno stanje stadiona odraz Kluba, i da je igra iz tog perioda odraz Kluba. Stadion jeste bio u ruševnom stanju ali ljepšu igru nismo imali zadnjih deset godina. Poenta posta je, uostalom, da smo prije malo više od dvije godine, što nije tako davno, dokazali da lijep fudbal ne privlači raju kao što to ti tvrdiš.
Neka bude do mene. Nisam mislio igra tada nego sportski i nesportski dio opcenito. Samo sam nespretno napisao.

Do 2015 su nas yebali svi koji su imali 5 min. Da bi se stvari popravile treba puno truda i vremena. zato sam napisao ostatak posta.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Dr. Adzem
Kontakt:

ned jul 02, 2017 10:27 pm

Elegant je napisao/la:
ellaxaz je napisao/la:
Sad ce se dici frka da je ugrozen, da mu se ne dozvoljava da sudi samo jer je hrvat i vratit ce ga na listu, nasa posla i ova na zalost privatna drzava.
Ovaj i ako ga vrate treba odmah da sudi na Grbavici. Licno bi ga zavezao i odveo na bjelasnicu mamu li mu yebem ustasku. Na nas prolaz 1,10
Cuva Bog Zelju svog!

Model1964

ned jul 02, 2017 10:28 pm

Dr. Kostic je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
ellaxaz je napisao/la:
Ovaj i ako ga vrate treba odmah da sudi na Grbavici. Licno bi ga zavezao i odveo na bjelasnicu mamu li mu yebem ustasku. Na nas prolaz 1,10
Što nismo vezali i odveli u šumu neke naše šetace 8-) ?
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

chile
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Morzhy je napisao/la:
arctg je napisao/la:
Aferim...a sad se niko toga ne sjeća, k'o da je bilo prije 20 godina, a ne 2. Zato kad navaljasmo polovnjaka kako ih zovu, napuni se stadion, plan i program navijanja bio, delirijum opšti...baš interesantno
Punjenje tribine veze nema s polovnjacima i svemu sto pises, a ako kojim slucajem vjerujes u ovo sto si napisao zivis u ogromnoj zabludi.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

IvanOsim
Kontakt:

ned jul 02, 2017 10:30 pm

Upravo, sportski radnici u FK Zeljeznicar, molim vas produzite ugocor sa Vedranom Kjosevskim.
Produzite sa Kemalom Osmankovicem je.bo ti Bogicevic mater i njegova vrhunska partija..
Pusti Sehica malog da igra, je.bo ti Sinisa sve ne moze potrcati nakon pola sata..

Malo napravite neku strategiju, dovedite nekog mlafjeg igraca, koji ima perspektivu, koji ce nam kura.c istroseni Projic.
Zeba do prosle utakmice si mi bio drag, al kad poce mahati sto izlazis a ulazi dragulj kojem trebas dati savjet, ne da tersas, a mozes igrati pola sata.. smjesno..
Zeba ce biti problem u ovoj ekipi cim se stavi na klupu, to odgovorno tvrdim..

Iskreno, ja sam potpuno razocaran sportskim djelom..

Slavko ne vidi kad padamo, umjesto da uvede svjeze krvi, on takticku izmjenu u 90' minuti cuva, nama pola ekipe ne moze da stoji na nogama... smjesno..

Nazalost...

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

ned jul 02, 2017 10:31 pm

Model1964 je napisao/la:
ned jul 02, 2017 10:25 pm
arctg je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:

Neka bude do mene. Nisam mislio igra tada nego sportski i nesportski dio opcenito. Samo sam nespretno napisao.

Do 2015 su nas yebali svi koji su imali 5 min. Da bi se stvari popravile treba puno truda i vremena. zato sam napisao ostatak posta.
Vidi, ja u svojoj glavi imam nekakvu podjelu koja izgleda ovako: Željezničar, Grbavica, navijači. Željezničar se dalje dijeli na: sportski segment, infrastrukturni segment i administrativno-pravni segment. Navijači se dijele na; Manijake kao organizovanu navijačku skupinu, one koji nisu dio te organizovane navijačke skupine ali su navijači Željezničara te simpatizeri, internet, derbi i europa navijači. Grbavica kao pojam u mojoj glavi nema nikakvih podjela a najuže je povezana sa administrativno-pravnim segmentom Željezničara. I na osnovu te podjele (iako je Željezničar i podjelu teško staviti u isti kontekst) pristupam svakoj raspravi, svakoj tematskoj cijelini i svakom od pobrojanih segmenata. Da sada ne idem dalje u to i da ne pišem o tome šta mislim o svakom ovom segmentu pojedinačno, šta bih promijenio, šta ne bih, dobre i loše strane, bla, bla, bla. Uglavnom, shvatio sam šta želiš da kažeš i još bih na trud i vrijeme koji su potrebni za promjene dodao i strpljenje, a ono je, izgleda, važnije od ovo drugo dvoje. I toga nam najmanje fali, barem većini raje. Naš mentalitet...

chile je napisao/la:
Morzhy je napisao/la:
arctg je napisao/la:
Aferim...a sad se niko toga ne sjeća, k'o da je bilo prije 20 godina, a ne 2. Zato kad navaljasmo polovnjaka kako ih zovu, napuni se stadion, plan i program navijanja bio, delirijum opšti...baš interesantno
Punjenje tribine veze nema s polovnjacima i svemu sto pises, a ako kojim slucajem vjerujes u ovo sto si napisao zivis u ogromnoj zabludi.
Pa evo upravo sam ti naveo primjer da ima veze. Koliko god mi ne bi voljeli da je tako, to je tako i tome je potrebno gledati u oči, vidjeti šta se da popraviti, šta ostaviti, šta smo naučili a šta ne. Uostalom, Morzhy je spomenuo "polovnjaka kako ih zovu". To daje drugačiju dimenziju kontekstu njegove rečenice od one koju si ti shvatio.

Elegant
Kontakt:

ned jul 02, 2017 10:32 pm

Revans utakmica - prenos na RTCG.

ChWilla
Kontakt:

zeba je problem i kad zbog povrede mora izaći. nažalost...
gradi željo boli te *****

Brkoo
Kontakt:

Nije se stadion napunio samo zbog polovnjaka nego zbog toga sto su ljudi vidjeli napredak u funkcionisanju kluba. Napravljen je ogroman pomak. Klub je poceo da radi po zakonu i transparentno. Pozitivna prica je pocela. To je jedna od bitnih stvari koje privlace simpatizere na stadion. Dzaba bi bile i titule da osvajamo sad a da klub funkcionise kako je u blizoj proslosti funkcionisao jer taj put sa instant uspjehom i svim onim negativnim stvarima koje su se desavale, klubu donosi stecaj. To su ljudi prepoznali. To je jedan od razloga sto je Grbavica u top3 najposjecenijih stadiona na Balkanu.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jul 02, 2017 10:33 pm

Babuka je napisao/la:Dok god je Petrovic trener nikada necemo vidjeti djecu da igraju a pogotovo lijepu igru, njemu je kerla igrao a omsankovic i bocaccini bili klupa to sve govori o njegovom znanju ono sto je bekric rekao sto ne odobravam i ne podrzavam jer je klub na prvom mejstu ali realno ono je sve istina, a da je neznalica i da je sablonski trener bez pripreme za svaku utakmicu posebno govorim iz 100% provjerenih izvora od ljudi koji su jako bliski klubu.
Jako rijetko odgavaram na postove slicne ovom, al ovaj put se stvarno ne mogu suzdrzati.

Slavko je sigurno jedan od najboljih trenera u ligi i to pokazuju rezultati u Radniku pa i u Zelji. Moze vam se svidjati njegova taktika ili ne, al bodovi govore jedno i tu je kraj price.

Ocito da mi u klubu imamo lesinara koji su protiv trenutne uprave i nije im drago sto se ne moze krasti kao prije, pa pljuju na sve moguce.

Bez podcjenjivanja bilo koga, al blizak klubu je i onaj covjek sto kosi travu, jel to znaci da je njegovo misljenje relevantno?
(ne omalovazam niciji posao vec samo navodim primjer)

Bekric je bio dio lijepe price Zelje, poslije svega ovog ne zasluzuje da se spominje. Bio je tu koliko vec jeste, i o njemu se najvise pricalo kada je pljuvao Slavka, toliko o njegovim partijama u Zelji...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Elegant
Kontakt:

ned jul 02, 2017 10:35 pm

Ako Bog da kada prođemo Zetu, protiv AIK-a da se ne napravi greska da sjever i istok imaju istu cjenu.

Staviti sjever 10, istok 15. pa da pounimo sve tribine.

Dr. Adzem
Kontakt:

ned jul 02, 2017 10:36 pm

Model1964 je napisao/la:
Dr. Kostic je napisao/la:
Elegant je napisao/la:

Što nismo vezali i odveli u šumu neke naše šetace 8-) ?
Ma da su od govana nasi su. Psihički nisu izdržali i jbg
Cuva Bog Zelju svog!

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

ned jul 02, 2017 10:37 pm

Brkoo je napisao/la:
Nije se stadion napunio samo zbog polovnjaka nego zbog toga sto su ljudi vidjeli napredak u funkcionisanju kluba. Napravljen je ogroman pomak. Klub je poceo da radi po zakonu i transparentno. Pozitivna prica je pocela. To je jedna od bitnih stvari koje privlace simpatizere na stadion. Dzaba bi bile i titule da osvajamo sad a da klub funkcionise kako je u blizoj proslosti funkcionisao jer taj put sa instant uspjehom i svim onim negativnim stvarima koje su se desavale, klubu donosi stecaj. To su ljudi prepoznali. To je jedan od razloga sto je Grbavica u top3 najposjecenijih stadiona na Balkanu.
Pozitivna priča je počela u ljeto 2013. godine nakon Amarovog famoznog "godišnjeg odmora". Koliko mu neki to zamjerali, uključujući i mene, to je bio početak procesa koji je danas poprimio velike dimenzije i koji je počeo davati rezultat upravo kada se raja počela vraćati na tribine, kada smo bili u mogućnosti dovesti i Stevanovića i Zahirovića, kada smo počeli raditi nešto konkretno po pitanju infrastrukture. Pozitivna priča je trajala i u proljeće 2015. ali se, iz njima znanih razloga, ljudi iz Kluba na čelu sa Gredićem nisu toliko eksponirali. Vjerovatno je i to utjecalo na posjetu, to što nisu znali napraviti marketing kakav sada znaju napraviti ljudi iz Kluba. I igru smo u tom periodu imali izuzetno dobru za naše uslove. Pa opet, prosjek po utakmicama nije prelazio 2.000.

I još bih da dodam, nevezano za tvoj post @Brkoo, da mi je stvarno, ali stvarno komično čitati o ljepoti igre i koliko trener utiče na to. Kada nema ni igre ni bodova, daj nam trenera koji će nam donijeti bodove podhitno. Kada se nađe takav i kada donese bodove, tjeraj ga jer nema ljepote u igri. Nikako da shvatimo da ljeptota u igri i bodovi rijetko, rijetko kada idu skupa i mora se nekih x stvari poklopiti da te krene i jedno i drugo istovremeno.

damirfile
Kontakt:

ned jul 02, 2017 10:38 pm

Bilo bi odlično ako bude prenos. Ima li ovaj kanal na moja TV.

Pompey
Kontakt:

ned jul 02, 2017 10:38 pm

Elegant je napisao/la:
Revans utakmica - prenos na RTCG.
Pitanje je hocemo li i mi imati prenosa. Valjda puste prenos na RTCG Sat.
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

cikazubo
Kontakt:

ned jul 02, 2017 10:39 pm

Elegant je napisao/la:
ned jul 02, 2017 10:35 pm
Ako Bog da kada prođemo Zetu, protiv AIK-a da se ne napravi greska da sjever i istok imaju istu cjenu.

Staviti sjever 10, istok 15. pa da pounimo sve tribine.
Mora se napraviti razlika, na jugu sam bio u A sektoru, toliko novih lica, penzionera, žena, djece, A sektor nije ustajao ni kad su istok i sjever navijali, a npr u toku sezone kad se jug punio tako nije bilo već je i A bio kao i ostala 3 sektora, do karte za jug su nažalost došli ljudi kojima tu nije mjesto, a sve zbog previše napucane cijene za sjever..
Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u ned jul 02, 2017 10:41 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.

Prijava