može to i kraće - "ono njegovo".MATORI je napisao/la: ↑sub jul 01, 2017 11:23 pmOd juče jedan OPETOVANO pokušava po petnaest puta čekićati sviju u vugla da je u pravu.
Da je samo ON Europejac,
da samo on od prije rata prati Želju,
da je samo on neke ljude iz kluba znao - i zna i danas,
da su anegdote oko kluba tačne kako ih ON interpretira,
da samo ON može množiti nekog (zamisli to) sa nulom,
da...da...da....
Pokušavao sam mu fino reći da:
"Ne valja svakom g.ovnu biti stožina".
Ali ne vrijedi - nastavit će on ko' što gledam-čitam.
Da sam na tvom mjestu i poslije tvojih izjava ovdje, siguran sam da ne bi nikad napisao post ovdje. Kada sam rekao na govnovodu da neću napisati da je moj zadnji post. Toga se i pridržavam dan danas. Obzirom da znam/o, bar većina ko si, meni sve tvoj što napišeš pada u vodu. Kod mene si bio cijenjen a sad si mi rangu violine. Molim te ne otvaraj 'nama' slijepcima oči.FKZ1921 je napisao/la:Napiše neko kako se nasim igracima traze mahane,a igračima koji se dovode sa strane, iste pokušavaju prikrivati.
U tom kontekstu napišem da se ničije mahane me mogu sakriti i da je rezultat mjerilo.
Odnosno,da je mjerilo odnos uloženog i vraćenog. Ne napišem to zbog toga što sam ja pametan,već zbog toga što nauka i praksa tako kažu.
Pri tom iznesem podatak koji stoji u finansijskom izvjestaju kluba da je u 2016. na plate potrošeno 2.35 mil km (tacno:2325466 km). Izvještaj su dobili članovi skupštine.
I u sklopu taga sam napisao:koji rezultat stoji iza tih plata? Koji prihod je generisao taj rezultat? Koja vrijednost je ostala u ekipi na kraju te godine?
Znači govorim o platama...
A onda krece standardno...o stadionu,o porezima...a oni najveći zeljovci ne propuste pomenuti kupljene titule.
Stadion je posebna priča,prelijepa...sve oko toga sam konkretno podržao i uvijek ću to raditi.
Porezi...placa se rata po reprogramu od oktobra 2014.g,preostalo je još manje od 900 hiljada i to je super. Tekuće porezne obaveze se,prema izvještajima iz kluba plaćaju redovno.
I kakve veze ova priča oko stadiona i poreza ima sa činjenicom da si u 2016.g dao 2325466 km na plate.
U godini u kojoj su rezultati bili takvi kakvi jesu,uz činjenicu da si već u januaru 2017. ponovo doveo 8 igrača...
Da ne bi bilo po onome:lako je poslije bitke biti general,o ovome sam pisao prije vise od godine.
Iz aviona je bilo vidljivo da se ljudi koji odlučuju o dovodjenju igraca i dogovaraju finansijske uslove,ponašaju kao pijani milioneri.
Naravno,ne raspolazuci pri tom svojim vec klupskim parama.
I vidim i tad da nije dobro,i pišem o tome. Reakcije tada bile iste kao sad.
I ispostavi se da nije bilo dobro.
I sta sad? Šuti i aplauduraj?
To nije dug, to se zove odgodjeno placanje
odličan post,samo kad bi ovo objasnio.FKZ1921 je napisao/la: ↑ned jul 02, 2017 9:57 amNapiše neko kako se nasim igracima traze mahane,a igračima koji se dovode sa strane, iste pokušavaju prikrivati.
U tom kontekstu napišem da se ničije mahane me mogu sakriti i da je rezultat mjerilo.
Odnosno,da je mjerilo odnos uloženog i vraćenog. Ne napišem to zbog toga što sam ja pametan,već zbog toga što nauka i praksa tako kažu.
Pri tom iznesem podatak koji stoji u finansijskom izvjestaju kluba da je u 2016. na plate potrošeno 2.35 mil km (tacno:2325466 km). Izvještaj su dobili članovi skupštine.
I u sklopu taga sam napisao:koji rezultat stoji iza tih plata? Koji prihod je generisao taj rezultat? Koja vrijednost je ostala u ekipi na kraju te godine?
A onda krece standardno...o stadionu,o porezima...a oni najveći zeljovci ne propuste pomenuti kupljene titule.
Stadion je posebna priča,prelijepa...sve oko toga sam konkretno podržao i uvijek ću to raditi.
Porezi...placa se rata po reprogramu od oktobra 2014.g,preostalo je još manje od 900 hiljada i to je super. Tekuće porezne obaveze se,prema izvještajima iz kluba plaćaju redovno.
I kakve veze ova priča oko stadiona i poreza ima sa činjenicom da si u 2016.g dao 2325466 km na plate.
U godini u kojoj su rezultati bili takvi kakvi jesu,uz činjenicu da si već u januaru 2017. ponovo doveo 8 igrača...
Da ne bi bilo po onome:lako je poslije bitke biti general,o ovome sam pisao prije vise od godine.
Iz aviona je bilo vidljivo da se ljudi koji odlučuju o dovodjenju igraca i dogovaraju finansijske uslove,ponašaju kao pijani milioneri.
Ohani malo živ bio, imamo i mi svoje oči i uši...FKZ1921 je napisao/la: ↑ned jul 02, 2017 9:57 amNapiše neko kako se nasim igracima traze mahane,a igračima koji se dovode sa strane, iste pokušavaju prikrivati.
Ne znam stvarno koliko ko drugi daje za plate pa nema smisla da to komentarisem.Blueworld21 je napisao/la: ↑ned jul 02, 2017 10:25 amEvo ja ću ti pouzdano reci da su pitari potrošili skoro 4 miliona na plate i bili treći. Kakvo ti je to mjerilo majke ti tvoje. Potrošio je i City milijardu pa jedva izborio ligu prvaka. Daj mi taj recept po kojem ćeš ti moći da sracunas i da kažeš evo ove godine će otići na plate milion a uzet ću zato karinu. A kad budem dva i po uzet ću titulu. Ne znam te ni ko si ni sta si ali vidim da te bas boli ko uvrijeđenu mladu sto te neko nabio spicem u prkno iz Zelje. To je moja jedina konstatacija.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk