Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LeBlue
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jun 30, 2017 9:17 pm

Mi cemo imati najbolju odbranu u ligi, samo je bitno da zadrzimo efikasnost u napadu, zato nam treba odlican napadac.

Leon_Professional
Kontakt:

pet jun 30, 2017 9:19 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
pet jun 30, 2017 9:07 pm
Leon_Professional je napisao/la:
pet jun 30, 2017 8:57 pm
Projic ima smjesnu statistiku da bi se zvao pojacanje.
Doduse niko se i ne treba smatrat pojacanjem dok to ne pokaze na terenu.
Isto i sa Projicem, imate razlicita misljenja i nema potrebe da se nadjebavate jer misljenja necete promjeniti, a sve cemo vidjeti u tekmama koje dolaze.

Pojicu lutko, evo teren i pokazi da si pojacanje, do tad si samo novi igrac. ( rekao bih i polovnjak, ali ali :D )
Prelazni rok je do sada solidno odradjen. Osim Projicem zadovoljan sam ostalim prinovama, ali s druge strane ne treba smetnuti sa uma da cemo mi u iducu sezonu uci bez dva ubjedljivo najbolja igraca, jedan ubjedljivo prvi strijelac lige a drugi ubjedljivo prvi asistent lige. Na osnovu cijele slike, po mom nekom vidjenju, mi cemo u sledecu sezonu uci slabiji i nekvalitetniji nego sto smo bili u prosloj.. Nadam se da sa Projicem prelazni rok nece biti zavrsen jer ako imamo ambicije da se borimo za titulu onda nama trebaju jos minimum dva kvalitetna i dokazana igraca.. Ako nemamo takve ambicije onda je i ovo dobro.. I sa ovim ce se evropa najvjerovatnije izboriti..
Vjerovatno ce se te asistencije Miroslava podijeliti na ostatak tima. Realno mi prosle sezone smo samo preko njega igrali. Ocekujev vise ucesca od lijevog krila a i tu je Zec umjesto Miroslava. Sigurno ga nece moci upotpunosti zamjeniti, ali tu bi trebalo i drugo krilo pomoci. Trebao bi pomoci i 10, jer prosle sezone i ne bas mnogo ucesca u tim konkretnim stvarima kao sto su golovi i asistencije.
Znam sta govoris, to je sigurno, 2 najbolja igraca nemamo, umjesto jednog smo doveli Zeca koji je losiji igrac a umjesto Lendrica Zaimovica koji je daleko losiji od Lendrica.
Ostaje nam da vidimo ko dolazi na tu poziciju.

Gledano na ostale promjene u timu, Graovac umjesto Kerle vjerovatno je bolji, taj Projic ce vjerovatno odigrati bolje od Stane jer covjek je cijelu sezonu lijevi bek a da ne govorim Stanine nekvalitete.
Stvarno mozda sam i dosadan, ali mi smo morali dovesti nekog veznjaka, jer ostajemo na istim igracima u vezi a svi smo se zalili na losu igru veznog reda. Ramovic je doveden na 10, ali Zeba izgleda ne smije biti klupiran :D Pa je Ramovic samo pojacao klupu :D

Sacekat cemo i vidjeti kakvi ulazimo u novu sezonu, mislim igracki kako kvalitetni. Mada mozda budemo bolji kao TIM, jer to nam je trebalo prosle sezone, sve se svelo na Miroslava i Lendrica.

ChWilla
Kontakt:

pet jun 30, 2017 9:22 pm

ma mi pet godina nemamo pozitivnih stvari sa klupe, i to bi bilo nešto.

zeba nek' ne serenda kad izlazi jer ne može više od 60 minuta. mada treba biti pošten pa reći da ih je tih prvih 60 lomio i pravio višak, iako su puno brži i iako nekima teoretski može biti i otac...
gradi željo boli te *****

Leon_Professional
Kontakt:

pet jun 30, 2017 9:24 pm

Stoji i to ChWilla. Treba imati i klupu jaku, mada eto vidjet cemo kako ce se Sinan pokazati, ne bih ga odmah gurao u prvu bez da pokaze nesto. Mada sam i prije obrazlozio za sta bi Zeba bio najbolji.

Sinoc kad onim losijim prijemom izbaci stopera i krenu da ga pretrci, da se sekundu mladji i brzi ono je 1 na 1 s golmanom. Ali ali :D

ChWilla
Kontakt:

pet jun 30, 2017 9:26 pm

nije on nikad ni bio pretjerano brz za tako malenog igrača. veliki dio razloga što nije napravio više.

gavran
Kontakt:

pet jun 30, 2017 9:27 pm

kljucaonica
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

BabOsim
Kontakt:

pet jun 30, 2017 9:28 pm

Sabanadžović >

Model1964

pet jun 30, 2017 9:41 pm

Zanimljivo je kako se brani svaka odluka strucnog štaba i uprave ko da su za tim nickovima oni glavom i bradom.
Projic beton, nije do nas do UEFAe je, bibliotekar igrac tekme, pa neka je i dokapiten. :rofl: ...
Nije vas izucila prošla sezona kada ste na sav glas hvalili , trenera, Cenana, igru i igrace... Kada su nam se posrali u usta onda ste krenuli kukati
Sto puta je receno da bez kritike nema napredka.
Puno vas ovdje misli da je kritika napad na upravu i Misimovica. To nije tacno! Gora je stvar hvaliti svaki potez i stavljati neke kvazi argumente i poređenja. Ne pomaže se upravi na taj nacin.
Od kako se poceo pominjati ovaj Projic preorao sam internet da vidim kakav je(isto tako za Gotala)
Ako se je od Gotala moglo ocekivati da bude dostojna zamjena Lendricu od Projica se može ocekivati Siniša. Niđe brzine, slab prijem lopte u trku, slaba komunikacija sa krilom. Jednom rijecju starninski bek.Bek prije pojave Baneta Berjana i Neše Starovlaha.
Niti za sekundu nije bolji od gore spomenutog Sekulica kojeg su zimus nudili klubu a kojeg smo ovdje popljuvali. Jeli to što smo htjeli, mladi i ambiciozni?
Nama bi liga trebala biti prioritet zbog uloga koji nosi titula a evropske tekme ovo ljeto sekundarne. Zbog usrane prošle sezone za koju je najveci krivac Petrovic, ako nista onda zbog toga što nije znao probrati truhle jabuke i ocistiti sepet, mi imamo sada evropske tekme kao nož pod grlom i slamku spasa.
Ta zamjena može biti kobna. Možemo ostati bez sve love.

Da još jednom ponovim, ja sam za ovu upravu 200% i volio bih da sam gledajuci sa pozicije septembra ovo danas napisano profulio za 47km.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

ChWilla
Kontakt:

pet jun 30, 2017 9:43 pm

mi pobijedili 1-0 a gol je njegov, ušla bi i da nije lendrić dirao.

gavran
Kontakt:

pet jun 30, 2017 9:44 pm

Model1964 je napisao/la:
Zanimljivo je kako se brani svaka odluka strucnog štaba i uprave ko da su za tim nickovima oni glavom i bradom.
Projic beton, nije do nas do UEFAe je, bibliotekar igrac tekme, pa neka je i dokapiten. :rofl: ...
Nije vas izucila prošla sezona kada ste na sav glas hvalili , trenera, Cenana, igru i igrace... Kada su nam se posrali u usta onda ste krenuli kukati
Puno vas ovdje misli da je kritika napad na upravu i Misimovica. To nije tacno! Gora je stvar hvaliti svaki potez i stavljati neke kvazi argumente i poređenja. Ne pomaže se upravi na taj nacin.
Od kako se poceo pominjati ovaj Projic preorao sam internet da vidim kakav je(isto tako za Gotala)
Ako se je od Gotala moglo ocekivati da bude dostojna zamjena Lendricu od Projica se može ocekivati Siniša. Niđe brzine, slab prijem lopte u trku, slaba komunikacija sa krilom. Jednom rijecju starninski bek.Bek prije pojave Baneta Berjana i Neše Starovlaha.
Niti za sekundu nije bolji od gore spomenutog Sekulica kojeg su zimus nudili klubu a kojeg smo ovdje popljuvali. Jeli to što smo htjeli, mladi i ambiciozni?
Nama bi liga trebala biti prioritet zbog uloga koji nosi titula a evropske tekme ovo ljeto sekundarne. Zbog usrane prošle sezone za koju je najveci krivac Petrovic, ako nista onda zbog toga što nije znao probrati truhle jabuke i ocistiti sepet, mi imamo sada evropske tekme kao nož pod grlom i slamku spasa.

Da još jednom ponovim, ja sam za ovu upravu 200% i volio bih da sam gledajuci sa pozicije septembra ovo danas napisano profulio za 47km.
berjan je desni bek,toliko o tvom poznavanju fudbala.viJolina jes to ti

Model1964

pet jun 30, 2017 9:46 pm

gavran je napisao/la:
pet jun 30, 2017 9:44 pm
Model1964 je napisao/la:

berjan je desni bek,toliko o tvom poznavanju fudbala.viJolina jes to ti
A Starovlah je balerina?

LARSSON
Kontakt:

pet jun 30, 2017 9:47 pm

Nije, Sekulic je balerina

Model1964

pet jun 30, 2017 9:48 pm

LARS1921 je napisao/la:
Može sa Projicem skupa plesati.

LARSSON
Kontakt:

pet jun 30, 2017 9:49 pm

Model1964 je napisao/la:
pet jun 30, 2017 9:48 pm
LARS1921 je napisao/la:
Može sa Projicem skupa plesati.
Ne može, Projić će igrati za Željezničar, ovaj će plesati za Zetu

ChWilla
Kontakt:

pet jun 30, 2017 9:50 pm

i ciljevi se pomjeraju, isto kako su se pomjerili kad smo se uključili u borbu za titulu pomjerili bi se dalje da smo je osvojili. ni dok je amar bio, koji hajmo reći ima neograničeni kredit što se tog dijela tiče, raja nije shvatala ni objektivno mnogo jače protivnike u ligi šampiona kao nešto sekundarno. već su loši rezultati u tim tekmama bitno uticali na posjetu i atmosferu kroz cijele sezone - bar donekle nerealno i neopravdano, ali je tako. to kako ti kažeš bi možda bilo realno ali većina jednostavno ne razmišlja realno. sad bi se to i više uzelo za zlo.

psihopata
Kontakt:

pet jun 30, 2017 9:50 pm

najgore od svega je sto u igri nema nikakvog napretka,mislim u kombinatorici i kreativnosti,nadomjestili su to trkom i zalaganjem sinoc,ali to nije to i to tako nema kontinuitet i siguran sam da nas cekaju iste partije ko i na proljece,nazor dok ne zabijemo,onda cupaj i nogama i rukama da sacuvas gol prednosti,srecom ovaj graovac se pokazao kao vrhunsko pojacanje pa bi barem u odbrani trebali biti puno sigurniji.....
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet jun 30, 2017 9:51 pm

Van svake pameti je da Zeba bude igrao vecinu utakmica tokom sezone pored talentovanog Zerica koji je apsolutno sazrio za seniorskog fudbala i vec dokazanog Ramovica u okvirima nase lige, koji je takodjer strasno motivisan i ima finu statistiku i za golove i za asistencije.

Za Bogicevica vise necu ni pricati, vrijeme je da moKe uleti u prvi sastav. Osim desetke, na sestici i osmici smo se 'pojacali' sa Sabanadzovicem i Hajdarevicem. Zasto pod navodnicima, pa zato sto nisam bas uvjeren da ce momci previse igrati. Idealno je da igraju prva da kola kupa, da dobiju po 30 minuta barem, i da B tim bude u punom pogonu. S obzirom na njihov talenat, mislim da bi vec bili zreli za seniorski fudbal na proljece. Do tada, imamo Blagojevica koji je nezamjenjiv, nas najbolji veznjak. Onda Radinovica, kojeg bi se trebalo forsirati, jedan veliki rizik na koji smo se odlucili. Ako on stvarno bude radio na sebi, dobit cemo fenomenalnog veznjaka. Onda je tu Markovic koji meni nit smrdi nit mirise. Normala covjek, ali sto se fudbala tice nije me odusevio. Za nasu ligu opet nije los, zna se naci u dobroj poziciji i nerijetko rijesiti utakmicu golom ili asistencijom. Za izmjenu je valjda okej. I jos Hasanovic, koji je i potpisao nedavno novi ugovor, ali i dalje ne znamo sta bi mogli ocekivati od njega. Vidjet cemo, igra se europa, ako prodjemo prvo pretkolo, bit ce jos dvije utakmice, poslije toga ubrzo liga, kup, bit ce sigurno dosta kartona jer ovi igraci igraju na tim pozicijama i znaju ih lako dobijati. Ako ce povremeno Sabanadzovic i Hajdarevic dobijati sansu, ja ne vidim nikakav problem sto se mozda nece vise niko dovoditi. Pogotovo ako nije kapitalac, polovnjak bi samo uzeo mjesto. Zamisljam samo trojac Zeric, Sabanadzovic, Hajdarevic za sljedecu sezonu, te jos Ramovic i preporodjeni Radinovic, pa to bi bio atomski vezni red za nasu ligu! Zna li neko je li potpisao Hajdarevic ugovor?

Izgleda da je ovih devet juniora potpisalo dugogodsnje ugovore (za Subu sam dobio info da je potpisao trogodisnji)
Zivo me interesuje koji su planovi Cenana za B tim, jer se na tome mora ubrzano raditi. Momci ne smiju stagnirati, moraju imati strucni kadar koji ce im se posvetiti, te dosta utakmica u nogama. To je pod obavezno!

Pored Projica, koji je neka mala upgrade verzija Sinise (jer navijaci Napretka ga fale kao izuzetno borbenog, sto i ne govori previse - i Stana je borben :D ), morali bi dovesti Subica. Borac odustao od njega, ne vjerujem da mu se ide opet u Slobodu, a i mislim da bi ga Partizan radije nama posudio nego opet u Tuzlu, iz vise razloga. Iznimno nam je potreban jedan takav igrac, jer onda mozes Zeca stavit u napad, a njega na krilo, ili Subic na beka pored Zakarica/Zeca/Crnov na krilo, pa to je probijanje samo tako. :D

Jos jednom napominjem, iznimno je bitan rad B tima. U tom timu za sada imamo dva mlada desna beka i veoma je bitno da isprofilisemo (da se potrudimo) barem jednog u prvih 18. Sinisa i Stanic su igraci koji bi mogli izgurati donekle na desnoj strani, ali obojici istice ugovor na zimu. Neka Sinisa ode, a Stanic ostane, treba ti opet desni bek. Colic, pa Memija, sve igraci koji su se ubacivali u ekipu kao veoma mladi. Zasto da ne i jedan Sehic, Kurtovic ili ko vec zasluzi i dokaze se. To je optimalno i dobar scenarij kad vec nismo doveli Galica iz Mladosti, sto mi govori da se valjda ide na to da ce neko od nasih uletiti uskoro u kadar.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Grbavica
Kontakt:

pet jun 30, 2017 9:58 pm

Uz sav trud ja ne znam sta ste vi vidjeli od Zerica sinoc? Ja osim zutog kartona jer je uso ranije, nista.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

gavran
Kontakt:

pet jun 30, 2017 10:00 pm

Grbavica je napisao/la:
Uz sav trud ja ne znam sta ste vi vidjeli od Zerica sinoc? Ja osim zutog kartona jer je uso ranije, nista.

ja vidio bradu

damirfile
Kontakt:

pet jun 30, 2017 10:00 pm

Grbavica je napisao/la:
:palacgore: nista uradio nije vise je markovic uradio kad je usao,

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava