Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

djoxxx1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jun 30, 2017 10:04 am

Graovac odlican.. Cak je pored njega i nacitani izgledao ko Vidic iz najboljih dana.. Zakaric nije bio los, Lendri kapa dole. Veca me izludio sa ispucavanjima, kod Stane nazad propuh.. Sto se tice igre, jedan period pocnemo igrat dok je lopta na zemlji i fino to izgleda i onda period gdje pocne nabijanje i automatski svaka izgubljena lopta.. Opet je prva tekma, malo su mozda noge bile svezane nakon svega, solidno je ispalo.. Tamo se postavit isto ko sinoc i mislim da nece biti problema

Mirek11
Kontakt:

pet jun 30, 2017 10:05 am

Druze, meni su isto htjeli vratiti na ulazu 4, sektor C5 sa dva sina ( na 2 karte ) ali su rekli ako djecaci imaju clanske karte da mogu uci, tako je i bilo jer smo svi obnovili iste pa smo usli ( naravno, sjedili su u krilu).
Slazem se da su trebali su saopstenjima napomenuti i dio sa djecu, kao sto je do sada bila praksa npr. za zapad gdje se uvijek navodi da djeca ne mogu uci bez karte.
Mali propust ali nije nesto sto bi trebalo pokvariti prelijepu noc i pobjedu.
firestarter je napisao/la:
pet jun 30, 2017 9:48 am
Nisam mozda par postova dosad napisao ali moram malo po duzi post napisati.
Jucer nikad ponosniji prva utakmica na novom istoku, nakon 13 godina opet evropske utkmice na nasoj grbavici.
Kao po obicaju djete za ruku i pravac grbavica obojica zeljni utakmica kao da je provenstvo zavrseno prije pola godine.
Ispred stadiona uobicajena rutina okupljanje sa starom rajom malom i velikom s kojim niz godina zajedno pratimo naseg zelju, malo se standardno prosupljiralo i raniji odlazak na tribini zbog guzve.
Prolazimo iza istocne tribine srce ko kuca iako nije usminkana do kraja izgleda prelijepo. Objasnjavam sinu kako je i on ucetstvovao u izgradnji iste i da je zbog toga dobio zahvalnicu na koju je neopisivo ponosan, kao sve vezano za zelju, koja mu visi iznad kreveta kad se probudi da to prvo ugleda, kojem sam uspio vec usaditi onu privrzenost ZELJINOJ FAMILIJI.
Dolazimo do ulaza na sektor C4 kako pise na karti i na zvanicnoj bila obavijest da se vodi racuna na koji se sektor ulazi. Kad vec uz stepenice malo guzve, graja, galama, psovke, nekako se probijemo do kapije kad momak koji skenira karte kaze mali nemoze uci jer nema karte ! Pokusavam objasniti da je djetetu 5 godina i da ga od njegove 2 godine vodim na utakmice i da nikad nije bilo problema ali on pojma nema on je tu samo da skenira.Pokusavam da objasnim da nije problem kupiti kartu ali ih nema, da su to djeca od 4- 6 godina koja mogu sjesti u krilo, sto nam nije nista strano ali uzalud. Vec se skupilo veca grupa roditelja sa djecom koja vec zakrcila ulaz na tribinu negodojuci sto nije uprava putem medija ili zvanicne poslala obavijest da roditelji sa djecom koja nemaju karte nece moci uci na stadion, jer je ovo prvi put kako ja znam da djeca te UZRASTI moraju kupiti karte.Vec to traje desetak minuta i duze, trazi se da neko ko je odgovoran dodje da kaze sto je problem, kad izlazi baja u prsluku redar/ zastitar vec neznam sta je, poce odgurivati ljude i djecu sa ulaza ko nemamo mi nista s tim tako je uprava kluba naredila pocelo je koskanje i zamalo nemile scene koje su sprijecene najvjerovatnije velikim brojem prisutne djece. U svoj to frci zaboravio sam na djete koje mi cijelo vrijem stiskalo ruku i pita " babo sto mi ne daju uci", iako je plus 50 stepeni mene je sto se kaze hladan znoj oblio, neka mi neobjasnjiva muka u stomaku stvorila kad sam mu ugledao pokunjeno, zbunjeno, uplaseno lice i oci pune suza koje su pocele same teci niz lice. Ja kao roditelj da sam mogao umrijeti ili explodirati od muke da vidim svoje dijete u takvom izdanju. ZBOG CEGA GOSPODO IZ UPRAVE JEL TO ZELJO KOJEG VI PROMOVISITE " ZELJINA PORODICA" I MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS. Neznam sta i kako sam sisao na plato ispred istoka u nakom bunilu, crnilu pred ocima dignem dijete u narucje i uputim se prema autu prijatelji isto sa djecom iza mene krenuse i oni kuci da stignu pogledati na tv-u makar. Jedan covjek za mnom trci i moli da mu prodam kartu da o moze uvesti svoje djete ja nesvejsno i da imam kartu u ruci mu pruzam i on zahvaljuje uz psovke upucene upravi kluba.
Kad sam dosao kuci svi iznenadjeni sto nismo po obicaju na tekmi, kontaju nesta se djetetu desilo pa se vratili( samo da objasnim koliko mi je djete zavoljelo zelju, da je prosle godine kad je nos slomio odvedem ga na kum da slikaju i ostalo u svoj onoj frci u bolu, oteknutog PLAVOG nosa i kroz plac poceo da pjeva nasu grbavicu).
Neki koji ga poznaju odmah ce znati kome se radi. Rekoh jeste desilo mu se to da je dozivio za njega njegov dosad NAJGORI DAN U NJEGOVOM MLADOM ZIVOTU.
Kazu neki da neko iz uprave ponekad procita neki post sa ovog foruma pa da mu kazem SRAM VAS I STID BILO MOG DJETETA I OSTALE DJECE KOJA SU SINOC OTISLI UPLAKANI SA NJIHOVE A NE VASE GRBAVICE. Jel tesko bilo napisati par rijeci na oficijelnoj stranici kluba uz najavu sinocne utakmice da djeca moraju platiti kartu, jer dosad nije bila ta praksa, pa bi bio red da se napise za tu novinu.
Neznam jel bio problem samo na tom ulazu ili je i na ostalim bilo istih problema.
Sinoc mi je izbrisan post koji sam napisao kad sam dosao kuci koji sam napisao sto se kaze vruce glave nadam se da ovaj nece biti izbrisan jer se glava nemoze tek tako ohladiti poslije ovoga i ne prespavane noci u kojoj mi je sin zaspao u behutu i ne stigavsi pogledati ni deset minuta utakmice neznajuci sta je on Bogu skrivio pa ga ciko nije pustio ko dosad da gleda SVOG ZELJU.
Halalite na duzem postu i ako mi se omakla kakva greska u pisanju, o utakmici nemogu komentarisati jer mi je ista prosla ko kroz maglu i crnilo na ocima.
PS svakako cu ovaj post kopirati i poslati na klubski mail pa ako ga ovdje ne procitaju valjda ce neko putem maila procitati.
Zadnja izmjena: Mirek11, dana/u pet jun 30, 2017 10:10 am, ukupno mijenjano 1 put.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

salemprolic
Kontakt:

pet jun 30, 2017 10:05 am

Maksimalno ozbiljno shvatiti revans, pokusati zabiti i time rijesiti prolaz. Drugo pretkolo se mora izboriti zbog hiljadu razloga. Sto se tice igre, puna Grbavica nije bila problem ni u minuloj borbi za titulu, volje, zelje i borbe nije falilo u tim utakmicama pa se nedostatci bolje pokriju. Problem su nam bila gostovanja, gdje smo redom bili ocajni.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Model1964

pet jun 30, 2017 10:06 am

Nemoj te se praviti veci katolici od pape.
Bio sam na desetins fekmi u organizaciji UEFA i djeca do priblizno 7godina su sjedila u krilu i nisu placala kartu.
Ne kaznjava se klub zbog toga.

Vise puta uveo svastikinog sina od 8 godina.
Zadnji put na tekmu Domzale WH evropa liga
Niko A nije rekao
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

cikazubo
Kontakt:

pet jun 30, 2017 10:07 am

kvalitet je napisao/la:
pet jun 30, 2017 9:20 am
cikazubo je napisao/la:
pet jun 30, 2017 8:53 am
Igra bez lopte katastrofa, juče sam nekoliko puta bio fokusiran na druge igrače kad Zakarić ili Zec probijaju po krilu, to je toliko statično da po 35-40 sekundi stoje u radiusu od 2m, ne znam je li do trenera ili do loših veznih igrača, ali kad ti jedan Bogi daje pas na stranu i protrčava iza leđa i otvara prostor sve ti je jasno. Zeta = "Travnik", ne znam zbog čega se dižu, ljudi smijurija od ekipe, kao i Lovćen onda, ali nismo ni mi izgleda na nekom nivou da lako dobijamo te ekipe, sreća u slučaju prolaza protiv AIK-a nećemo biti ekipa koja će napadati, jer katastrofa igramo na postavljenu odbranu, ja sam totalno razočaran samom igrom a ne rezultatom i bojim se nove sezone..
Ma jača je Zeta nego što ti to prikazuješ. Slabiji od nas jesu, ali ja sam vidio u nekoliko navrata neke smislene akcije. Pogotovo mi se kod njih sviđa što vole dugom loptom okrenuti stranu. Nije im prošlo, ali da jeste imali bismo problema.

Za igru bez lopte si upravu. Ali to je do trenera, vjeruj mi. Mora se znati kako se igra na postavljenu odbranu. Npr. ako loptu ima Radinović, mora se vidjeti kretnja Zakarića/Zeca, Zebe i Lendrića (naravno, tu su i bekovi). Kad trojica naprave kretnju (ali ne hodajući), jedan će se osloboditi igrača i eto neke rupe u odbrani i prilike da nešto napravimo. Mi to nemamo. Mi čekamo da neko centrira, šutira, izbori faul/korner i ako ga zabijemo super je. Doduše, Zeta se dobro branila, disciplinovano. Imaju nekoliko baš zanimljivih igrača.

Ja sam baš zadovoljan Radinovićem. Ima najbolji pas u Želji trenutno. Djeluje "lagano", baš onako kako treba. Kod njega sam vidio ono što volim vidjeti - okrenuti stranu. Uz njega je i Blagojević to uradio nekoliko puta. Svaki put kad smo to uradili, naša krila i bekovi su mogli nešto napraviti.

Što se tiče generalno igre, ja nisam nezadovoljan. Mi smo još na pripremama, bez obzira što se igra Evropa, forma se mora tempirati za ligu. Još će se ova ekipa mijenjati, bit će nekoliko novih imena u odnosu na ovu utakmicu...
Bojim se da je tačna tvoja konstatacija za igru na postavljenu odbranu i kretnje bez lopte kada je u pitanju odgovornost, tj. do trenera je.
U nekim momentima djeluju kao da se u putu nisu sreli, npr Zakarić probija u prvom poluvremenu po lijevoj strani, diže glavu traži rješenje a svi stoje pokriveni, znači opcija za ubačaj otpada jer nema utrčavanja ni na prvu ni na drugu stativu a niko ne dotrčava ni na povratnu, naravno ostaje ti da je povučeš u sredinu i probaš sam nešto driblinogm i šutem, Zakarić to krene uradit i onda odjednom mu u totalno pogrešnom momentu dotrčavaju i Lendrić i Zec i Zeba, sudaraju se bukvalno i sami zatvoriše put Zakariću za nešto više, i ostaviše praznu desnu stranu i šesnaesterac, slično se dešavalo i u drugom poluvremenu kad je Zec povuče, te kretnje se moraj znati u snu ko, gdje i kada, a naši totalno neuigrani, sve improvizacija, individualni kvalitet, prekidi.. Tako smo i go dali, jesmo ga zaslužili al nismo bili bolji za 2 i više golova samo zbog posjeda, rezultat je najrealniji, što se Zete tiče dobro su igrali nazad, nismo im možda jednu 100% šansu stvorili, go primili zahvaljujući golmanu koji je blago rečeno užas, čovjek ni jednu loptu ne uhvati kakav god šut bio, kao da s igrača na go stavili, i na kraju smo iskoristili to, naprijed su htjeli u jednom momentu ali fakat nemaju kvaliteta, nakon 10 min su se opet povukle sve 3 linije iza centra i igrali bunker do kraja, tanka je to ekipa, "tanka", vjerujem da bi kod nas u najboljem slučaju kotirali kao ekipa za ligu za opstanak..

@Firestarter, žao mi je za to iskustvo, ali imao si nekoliko puta vijest na zvaničnoj da djeca do 12 godina mogu ulaziti na jednu kartu isključivo ako roditelj ima godišnju, znači ni u prvenstvu se ne smije tek tako puštati a kamo li u ovim euro tekmama gdje svi na pojedinačnu ulazimo, znaš li koliko bi to djece bilo da se tako puštalo a kapacitet je morao biti striktno ispoštovan, tako da sljedeći put se malo bolje informišite i neće biti tih neugodnosti..

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet jun 30, 2017 10:10 am

Procitajte obavjest kluba na zvanicnoj stranici gdje kaze, prema propozicijama uefe, moguce je samo uci sa skeniranom kartom.
Željezničar ante portas !

Model1964

pet jun 30, 2017 10:11 am

@cikazubo
Ako ima desetogodisnju😀?

Budi Željo
Kontakt:

Ja samo kažem uvedi dijete u kino sa jednom kartom. Ja nisam za to da se igdje džaba može. Hocete Subice, Ordagice a da se marka ne da. Meni je moj otac kupovao kartu i kad sam imao 5 godina iako nekad nije ni trebalo on je iimao potrebu uvijek da plati zbog Kluba
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

Model1964

pet jun 30, 2017 10:19 am

Budi Željo je napisao/la:
Ja samo kažem uvedi dijete u kino sa jednom kartom. Ja nisam za to da se igdje džaba može. Hocete Subice, Ordagice a da se marka ne da. Meni je moj otac kupovao kartu i kad sam imao 5 godina iako nekad nije ni trebalo on je iimao potrebu uvijek da plati zbog Kluba
Sve sto je radio tvoj otac je za svaku pohvalu.
Klub na sitnicama kupuje navijace.
Karta protiv WH bila 25e to je za Janeza brdo para😀
Nisu sv u SA.i u stanju platiti i za dijete kartu. Kosto je Janezu puno, jos je vise Muji.

firestarter
Kontakt:

pet jun 30, 2017 10:20 am

Vidim ovdje neki pricaju o svercanju djece sto nije istina imam hvala Bogu dovoljno da mogu djetetu kupiti kartu kupitu, svake godine zeljin pekatic, uclaniti njega i sebe, kupiti godisnju problem je sto nije navedeno ako si nesta novo izmislio promijenio reci napisi. Isto tako odnos ljudi koji su zaduzeni za obezbedzenje tekme su uzas poluretardirani ljudi koji nemaju pojma o lijepom vaspitanju .

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

teatrale36
Kontakt:

pet jun 30, 2017 10:20 am

Mi smo pri kupovini karte pitali , jel mogu djeca bez karte i receno je da ne mogu. Zao mi je te djece stvarno,i molim upravu kad daje informacije i obavijesti neka uvrsti ovu nasu djecu u iste. Oni su nasa buducnost.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet jun 30, 2017 10:21 am

Ama ljudi pisalo vam je

zubanovic89
Kontakt:

pet jun 30, 2017 10:23 am

Ako mogu samo da primjetim, mi se ovdje kritikujemo da smo moglo bolje i da je 1:0 malo, a AIK protiv konobara 0:0 odigra :D
Nismo lose igrali, ostali smo bez snage oko 60 minute, Zeca su ubile on kontre, 10tak minuta se bas pakleno trcalo, mada koliko smo mi ispuhali toliko su i oni. Da smo imali na klupi nekoga ko moze uci na krilo kao zamjena za Zeca ilI Zakarica da uleti tad mi bi smo zabili jos gol sigurno. Dovodjenjem beka bi ubili dvije muhe jednim udarcem jer Stanic bez problema moze igrati krilo i biti cak i opasniji od Zakarica jer je brzi. Sasvim solidna utakmica, oni nisu losi, vidi se da smo mi bolji, nadam se da cemo dole zabiti jedna gol da mirno privedemo utakmicu bez neke panike i onda lagao drugo pretkolo. Uz malo srece AIK se moze proci i po meni, ako udjemo u trece pretkolo mi smo prekucali sva ocekivanja za Europu od ove ekipe. Da ne spominjem da bi zaradili 600 000+ eura od UEFE, 300 000 maraka od utakmica.
Nadam se Ramovicu u drugom pretkolu, imacemo problem ako Lendric ode poslije Zete jer mozemo samo jednog novog igraca da prijavimo. Al dobro, to su opet slatke muke.

kb80
Kontakt:

pet jun 30, 2017 10:24 am

@Firestarter fakat mi je zao i krivo kao da je moje dijete, jer je to djeci dogadjaj koji ce pamtiti cijeli zivot.
Moraju se JASNO definisati te stvari i dati obavjestenje koje ce doci do svakog navijaca, novine, internet, itd
Procitao sam neki kazu bošnjo bi djaba, pa vjerujem da bi se @Firestarter drugacije organizovao da je znao i ne samo on, nego i drugi koji imaju djecu, tako da nemojte tih gadnih prica...
Bice guravo u CG, ali moze se...

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet jun 30, 2017 10:25 am

zubane, mislim da poslije Zete ide novi spisak?

Hurmasica
Kontakt:

pet jun 30, 2017 10:27 am

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Model1964

pet jun 30, 2017 10:28 am

AsharaK je napisao/la:
pet jun 30, 2017 10:21 am
Ama ljudi pisalo vam je
Pisalo ne pisalo
Klub bi morao da povede racuna o djeci.

teatrale36
Kontakt:

pet jun 30, 2017 10:28 am

AsharaK je napisao/la:
Znaci li to da se neki mogu skinuti sa spiska a novi ubaciti? Jer ima ovih koji sigurno nikad nece zaigrati i sto bezveze da zauzimaju mjesto Ramoviću ili nekom novom beku i napadaču.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pet jun 30, 2017 10:29 am

slika

imam novog miljenika :DD:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

zubanovic89
Kontakt:

pet jun 30, 2017 10:30 am

AsharaK je napisao/la:
Zar nije pravilo svi sa starog spiska + jednog novog igraca?
Ako nije jos bolje, ali mi se cini da smo tako prije radili, ne znam, ako ima neko upuceniji nek me ispravi :D

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava