firestarter je napisao/la: ↑pet jun 30, 2017 9:48 am
Nisam mozda par postova dosad napisao ali moram malo po duzi post napisati.
Jucer nikad ponosniji prva utakmica na novom istoku, nakon 13 godina opet evropske utkmice na nasoj grbavici.
Kao po obicaju djete za ruku i pravac grbavica obojica zeljni utakmica kao da je provenstvo zavrseno prije pola godine.
Ispred stadiona uobicajena rutina okupljanje sa starom rajom malom i velikom s kojim niz godina zajedno pratimo naseg zelju, malo se standardno prosupljiralo i raniji odlazak na tribini zbog guzve.
Prolazimo iza istocne tribine srce ko kuca iako nije usminkana do kraja izgleda prelijepo. Objasnjavam sinu kako je i on ucetstvovao u izgradnji iste i da je zbog toga dobio zahvalnicu na koju je neopisivo ponosan, kao sve vezano za zelju, koja mu visi iznad kreveta kad se probudi da to prvo ugleda, kojem sam uspio vec usaditi onu privrzenost ZELJINOJ FAMILIJI.
Dolazimo do ulaza na sektor C4 kako pise na karti i na zvanicnoj bila obavijest da se vodi racuna na koji se sektor ulazi. Kad vec uz stepenice malo guzve, graja, galama, psovke, nekako se probijemo do kapije kad momak koji skenira karte kaze mali nemoze uci jer nema karte ! Pokusavam objasniti da je djetetu 5 godina i da ga od njegove 2 godine vodim na utakmice i da nikad nije bilo problema ali on pojma nema on je tu samo da skenira.Pokusavam da objasnim da nije problem kupiti kartu ali ih nema, da su to djeca od 4- 6 godina koja mogu sjesti u krilo, sto nam nije nista strano ali uzalud. Vec se skupilo veca grupa roditelja sa djecom koja vec zakrcila ulaz na tribinu negodojuci sto nije uprava putem medija ili zvanicne poslala obavijest da roditelji sa djecom koja nemaju karte nece moci uci na stadion, jer je ovo prvi put kako ja znam da djeca te UZRASTI moraju kupiti karte.Vec to traje desetak minuta i duze, trazi se da neko ko je odgovoran dodje da kaze sto je problem, kad izlazi baja u prsluku redar/ zastitar vec neznam sta je, poce odgurivati ljude i djecu sa ulaza ko nemamo mi nista s tim tako je uprava kluba naredila pocelo je koskanje i zamalo nemile scene koje su sprijecene najvjerovatnije velikim brojem prisutne djece. U svoj to frci zaboravio sam na djete koje mi cijelo vrijem stiskalo ruku i pita " babo sto mi ne daju uci", iako je plus 50 stepeni mene je sto se kaze hladan znoj oblio, neka mi neobjasnjiva muka u stomaku stvorila kad sam mu ugledao pokunjeno, zbunjeno, uplaseno lice i oci pune suza koje su pocele same teci niz lice. Ja kao roditelj da sam mogao umrijeti ili explodirati od muke da vidim svoje dijete u takvom izdanju. ZBOG CEGA GOSPODO IZ UPRAVE JEL TO ZELJO KOJEG VI PROMOVISITE " ZELJINA PORODICA" I MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS. Neznam sta i kako sam sisao na plato ispred istoka u nakom bunilu, crnilu pred ocima dignem dijete u narucje i uputim se prema autu prijatelji isto sa djecom iza mene krenuse i oni kuci da stignu pogledati na tv-u makar. Jedan covjek za mnom trci i moli da mu prodam kartu da o moze uvesti svoje djete ja nesvejsno i da imam kartu u ruci mu pruzam i on zahvaljuje uz psovke upucene upravi kluba.
Kad sam dosao kuci svi iznenadjeni sto nismo po obicaju na tekmi, kontaju nesta se djetetu desilo pa se vratili( samo da objasnim koliko mi je djete zavoljelo zelju, da je prosle godine kad je nos slomio odvedem ga na kum da slikaju i ostalo u svoj onoj frci u bolu, oteknutog PLAVOG nosa i kroz plac poceo da pjeva nasu grbavicu).
Neki koji ga poznaju odmah ce znati kome se radi. Rekoh jeste desilo mu se to da je dozivio za njega njegov dosad NAJGORI DAN U NJEGOVOM MLADOM ZIVOTU.
Kazu neki da neko iz uprave ponekad procita neki post sa ovog foruma pa da mu kazem SRAM VAS I STID BILO MOG DJETETA I OSTALE DJECE KOJA SU SINOC OTISLI UPLAKANI SA NJIHOVE A NE VASE GRBAVICE. Jel tesko bilo napisati par rijeci na oficijelnoj stranici kluba uz najavu sinocne utakmice da djeca moraju platiti kartu, jer dosad nije bila ta praksa, pa bi bio red da se napise za tu novinu.
Neznam jel bio problem samo na tom ulazu ili je i na ostalim bilo istih problema.
Sinoc mi je izbrisan post koji sam napisao kad sam dosao kuci koji sam napisao sto se kaze vruce glave nadam se da ovaj nece biti izbrisan jer se glava nemoze tek tako ohladiti poslije ovoga i ne prespavane noci u kojoj mi je sin zaspao u behutu i ne stigavsi pogledati ni deset minuta utakmice neznajuci sta je on Bogu skrivio pa ga ciko nije pustio ko dosad da gleda SVOG ZELJU.
Halalite na duzem postu i ako mi se omakla kakva greska u pisanju, o utakmici nemogu komentarisati jer mi je ista prosla ko kroz maglu i crnilo na ocima.
PS svakako cu ovaj post kopirati i poslati na klubski mail pa ako ga ovdje ne procitaju valjda ce neko putem maila procitati.