pon jun 26, 2017 1:42 pm
Pošto sinoć se nije moglo spavati, skinuh dvije utakmice što je Lars postavljao na temi o našem protivniku..Najviše sam htio pogledati zbog svih hiperbola kojim nas je bombardirao onaj njihov očito do kosti objektivan navijač.
Skinuo sam utakmicu protiv Jedinstva koju su dobili 3:0, i protiv Partizana od neki dan. Od igrača moje amatersko oko je zapazilo:
Nemanja Cavnic - rmpalija, jako visok igrač, što znači da ćemo vjerovatno imati problema s njim, kao kad je na drugoj strani recimo Vukotić ili Čombe iz Jajca.
Broj 8, mislim da je to Božović- on je zabio protiv Jedinstva, a mislim i protiv Partizana..Rekao bih dizelaš veznjak ali čovjek sa odličnim pregledom igre, jako dobar šut, po meni on uglavnom vučee konce u ovoj Zeti
Broj 90, desno krilo, to bi trebao biti Kukuličić - atipično krilo, rekao bih, zbog svoje visine, veoma snažan i poprilično brz...nemi neki naročit repertoar driblinga, zato većinom traži brzu razmjenu pasa sa nekim i na taj način pokušava praviti višak sa svojom brzinom, dobar centaršut iz trka..Na postavljenu odbranu nema puno prostora zaa manevar, živi vjerovatno od koridora koji bi mu se otvorio ukoliko bek ispadne i slično. S obzirom na Stanine navike to bi moglo biti problem.
i za kraj Duljević za siromašne, lijevo krilo, broj 7...to bi trebao biti Kalezić- kako i opis kaže igrač sličan Dulji, tu su negdje mada je meni Haris bolji na krilu od njega, snažniji...ali ovaj mi se čini kao pametniji igrač od Dulje, senzibilnije to izlged kad je lopta kod njega, ima i dobre playmakerske manire..uglavnom dobar igrač, tu je negdje sa Duljevićem..
Za utakmicu e teško nešto posebno reći, uglavnom, skoro nisu ništa napravili za 90 min, doduše nije ni Partizan, ali su uglavnom bili ti koji su imali loptu kod sebe(Partizan) i pokušavali su nešto, treba i reći da je teren bio jako klizav, što nije išlo u prilog ni jednim ni drugim.
Dobar su presing radili, već od 16erca Partizana, i ako sam dobro primjetio poseban akcentat je bio stavljen na čuvanje broja 25, to je Eduardo, nije mu se dozvoljavalo da lako prima lopte, valjda je on bio neko ko bi kreirao napade kod Partizana.
Dobar mi je bio ovaj rmpalija iz odbrane na toj utakmici,
onda ovo desno krilo, ali samo zato što je bio odličan u duelima sa protivnicima, da je napravio kakvo zlo po krilu, nije.
i da spomenem njihovog Dulju, prov poluvrijeme ništa sa velikim N, u drugom je napravio dva prodora, ako se i može nazvati prodor, jer je zbog nemogućnosti da prođe tu po svojo strani, ulazio je u sredini....te jednom priliko je i otišao sa loptom skroz na drugu stranu i centrirao, neko u 16 je loše šutirao glavom....po meni najbolje što su uspjeli napraviti za 90 min..
Kod gola opet je lopta bila kod broja 7, koji kreće sa krila prema sredini i dodaje za Božovića koji zabija odličan gol.
Vrijedno pomena, da im je ta 7. sa krila malo došla do izražaja u 2. poluvremenu, da li zbog drugog sastava Partizana ili ne nešto drugo posrijedi, ne znam.
Sigurno nisu loša ekipa, ali i nisu Super Saiyan-i kako je ovaj njihov pisao, ne bih ulogu favorita nikom davao.
Da je stanje kod nas u ekipi cakum-pakum ne bih sumnjao ko prolazi, ovako je to tu negdje.
Zadnja izmjena:
Simply Blue, dana/u pon jun 26, 2017 1:44 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY