Još kaže čime su zaslužili da bude 5 treba 8KMAjzea je napisao/la: ↑čet jun 22, 2017 12:26 amMa kupiti kospe i uzivati u pozorisnoj atmosferi. To sto momci trpe svaki vid represije po raznoraznim selendrama da bi nas Zeljeznicar imao podrsku, nije vazno toliko.
To sto se momci polomise da podrska bude sve bolja, da se dicimo izgledom tribine, apsolutno je nevazno.
Platili 3000KM kaznu zbog bakljade protiv Slobode, a video bukvalno ali bukvalno citav svijet obisao. Kud ces bolji marketing?
Europski nastupi su vec nesto drugo i paljenje baklji te nepostivanje pravila, zbog kojih bi Zeljeznicar bio primoran istresti veliku svotu novca zarad gluposti, moglo bi se okarakterisati kao sve sem ljubavi prema klubu.
Ova ekipa, posebno kad ih je na proljeće preuzeo Odović, je bila jedna od meni najdražih. Na svakoj poziciji prejak igrač (osim Obada, ali mislim da on nije dočekao proljeće na Grbavici - igrali su u napadu Hadžić i Raščić).Plavi orkestar je napisao/la: ↑čet jun 22, 2017 12:21 amEvo da ova mladja raja vidi kakvog smo mi nekad Zelju imali kad je i Dzeko morao sjediti na klupi za rezervne igrace![]()
http://www.skysports.com/football/heart ... icar/37360
fczeljo je napisao/la: ↑čet jun 22, 2017 12:47 amOva ekipa, posebno kad ih je na proljeće preuzeo Odović, je bila jedna od meni najdražih. Na svakoj poziciji prejak igrač (osim Obada, ali mislim da on nije dočekao proljeće na Grbavici - igrali su u napadu Hadžić i Raščić).Plavi orkestar je napisao/la: ↑čet jun 22, 2017 12:21 amEvo da ova mladja raja vidi kakvog smo mi nekad Zelju imali kad je i Dzeko morao sjediti na klupi za rezervne igrace![]()
Kad pogledaš sredinu sa Agićem, Dželom i Doktorom, to je kod nas bilo ko Barcelona u najboljim danima. Poslije mislim da je uletio i Zeba, a ispao Avdija. Ma bilo milina gledati, nema dalje.
A u napadu bili mladi vukovi Hadžić i Raščić koji su grizli koliko god su mogli i nije bilo "umorni smo, igrali smo prošlu srijedu".
Elvedin Spahić je isto bio odličan bek, samo se negdje izgubio, valjda što je u ovakvoj ekipi bio među slabijim igračima, al neko je morao biti i najslabiji.
Da, ova ekipa je u zadnjem kolu u Mostaru samljela Zrinjskog sa Lukom Modrićem![]()
Koje obracune ? Nemoj bogati, stanje nakon one utakmice sa Sirokim je, hvala bogu, jako dobro. Nije bilo bas nikakvih obracuna, kako ti pokusavas predstaviti, niti ista slicno. Dosta je sto imamo dusmana oko kluba koji bi rado zaebati upravu, treba jos neko sad da proba dovesti do razdora izmedju momaka sto vode tribinu.Valter je napisao/la: ↑čet jun 22, 2017 12:14 amPrva stvar oko cijene ulaznica. Jedina greska je napravljena kod cijene juga od samo 5 KM. Jug je morao biti 8 KM. Ne vidim zasto je jug cjenovno privilegovan kada svi znamo da isti taj jug godisnje finansijski olaksa kasu kluba uzmedju 50.000 i 100.000 hiljada maraka. Ovo je prilika da koliko toliko vrate dio novaca klubu. Sto se tice navijanja sa jugu zadnjih par sezona meni je bolje navijanje sa sjevera. Nemoj te samo spominjati pljuvace sa sjevera jer sta onda reci za ceste obracune na jugu. I za clanove ne treba biti privilegovana cijena ulaznica za Europu, jedino moraju imati pravo prvenstva kod kupovine. U amaterskom fudbalu moze se ponekad prezivjeti od ljubavi i po koje sitne donacije. Za nesto ozbiljnije potrebni su novci a mi bi ko biva svi zeljeli napraviti neki iskorak. Evropske utakmice su prilika za dodatnu zaradu i tu ne treba da bude nekih posebnih ustupaka.
Druga stvar vezano za naseg protivnika Zetu. Zeta je tim koji je primio daleko najmanje golova u Crnogorskoj ligi. Znaci da igraju dosta cvrsto i cilj im je ne primiti gol. Vjerovatno ce se tako postaviti i na Grbavici. A mi odlicno znamo kako napadacki raznovrsno igramo. Na njihovoj strani je i neka vrsta psiholoske prednosti posto su oni po njima dobili najlakseg protivnika od mogucih pet nosilaca grupe, a mi najtezeg od mogucih pet protivnika iz grupe u kojoj nisu bili nosioci. Zato je razumljiva ona njihova euforija kada su saznali ime protivnika. Neko je ovdje napisao pa nisu oni Real. Da nisu ali i mi na zalost nismo Barselona. Po meni recept za uspjeh je igra, rastrcanost i zalaganje kao u zadnjim utakmicama na Grbavici protiv Slobode i Zrinjskog. Slavko u ovoj utakmici ne smije plaho taktizirati nego mora ici na gol vise a neka taktizira u Podgorici.
Bio na tim pripremama, i dobijem od Alena Mešanovica majicu Osvajaci kupa 2009/2010 hahaomladina1921zeljina je napisao/la: ↑čet jun 22, 2017 1:20 am
hajde, Šeha, budi manguppp
ko da je juče ovo bilo...
Ko je Elvedin Spahić. Njega se ne sjećam nikako, a ove genracije se sjećam u potpunosti.Plavi orkestar je napisao/la: ↑čet jun 22, 2017 12:21 amEvo da ova mladja raja vidi kakvog smo mi nekad Zelju imali kad je i Dzeko morao sjediti na klupi za rezervne igrace![]()
Od mene za jug samo riječi vale u zadnjih godinu dana. Jedina zamjerka mi je na to što kad je pun stadion ne pjevaju se malo starije pjesme i kraće da raja koja dođe prihvati navijanje. Trebalo bi malo obnoviti te pjesme. Pa ni ''MI smo Željini..'' se ne pjeva više skoro nikako. I ako krene to krene sa sjevera više nego sa juga.ono.na je napisao/la: ↑čet jun 22, 2017 8:36 amOvo isto ono kad zavrsis srednju pa za 10-15 godina govoris, eee kakva je srednja bila u moje vrijeme, ovo sad nista ne valja. Ili diplomiras pa pricas kako se studiralo u tvoje vrijeme, ovo sad sve levati, ne valja vragu nista.
Tako izgleda i nekadasnji fanatici s juga, presli na sjever, tamo se smije sta i lanut', uvrijedit, sutit, sjedit, ustati (prava tribina jelde), a nikako da se spomenu ljudi iste dobne starosti koji su ostali na jugu sve ove godine i rame uz rame (nekada i jace) djeluju sa mladjima i balavurdijom koja tek nadolazi.
Nego jelde idemo mi po starom, ako nista po ovim pjesmama udaraj kritike. Pa ko je kriv kad se nije u trendu i ne moze se tekst zapamtit. Nije poenta zivota "jer kada mi, navijamo". Pazi sad ovo e,
DOK IMAS MENE NISI SAM
ZA TEBE CIJELI ZIVOT NAVIJAM
TI NISTA NE GUBIS A JA SVE
ZBOG TEBE!
Kakve samo koreografije, organizovanost, navijanje, pjesme i bakljade kroz ovu sezonu, sezonu za koju ipak treba reci od katastrofe do uspjeha (u mnogim poljima), gdje smo poslali opet prelijepu sliku da se ljudi sirom svijeta najeze.
Jug je jug, ne bi bilo zgoreg nekad ga posjetiti i otpjevati koju pjesmu!