Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plava Porodica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jun 22, 2017 12:31 am

Ko napravi internet vjerovatno nije imao pojma ko ce ga sve koristiti.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

cikazubo
Kontakt:

čet jun 22, 2017 12:35 am

Ajzea je napisao/la:
čet jun 22, 2017 12:26 am
cikazubo je napisao/la:
čet jun 22, 2017 12:21 am
@Valtere cijeniš li rad tog juga kroz cijelu godinu, šta misliš vrijedi li ta podrška tih 50tak milja kazni ? Prateći tvoje komentare stičem dojam da bi ti gašenje grupe bio drugi rođendan..
Ma kupiti kospe i uzivati u pozorisnoj atmosferi. To sto momci trpe svaki vid represije po raznoraznim selendrama da bi nas Zeljeznicar imao podrsku, nije vazno toliko.
To sto se momci polomise da podrska bude sve bolja, da se dicimo izgledom tribine, apsolutno je nevazno.

Platili 3000KM kaznu zbog bakljade protiv Slobode, a video bukvalno ali bukvalno citav svijet obisao. Kud ces bolji marketing?

Europski nastupi su vec nesto drugo i paljenje baklji te nepostivanje pravila, zbog kojih bi Zeljeznicar bio primoran istresti veliku svotu novca zarad gluposti, moglo bi se okarakterisati kao sve sem ljubavi prema klubu.
Još kaže čime su zaslužili da bude 5 treba 8KM :r
Inače nevjerovatno mi je da najviše glasova na anketi imaju zadnje dvije opcije, baš me zanima profil ljudi koji su glasali, očito da se neko smatra privilegovanim u odnosu na nekog ko možda manje zarađuje ili uopšte ne zarađuje a želio bi sjediti i gledati utakmicu a ne gurat se među mlađom rajom na jugu..
Klub mora ograditi sve sektore kao sektor za desetogodišnje, i prodavati ulaznice prema kvalitetu pozicije, npr na istoku da sektori G i A tj. ovi krajnji koštaju 8 KM, a ovi bliže centru 10, isto i na sjeveru uraditi, i onda ćeš omogućiti starijim ljudima koji žele normalno gledati utakmicu da kupe kartu za tribinu na kojoj normalno mogu sjesti i posmatrati utakmicu, a tako će se i osloboditi jug samo za navijače u pravom smislu te riječi.. Tako se to vani radi, imaš skicu stadiona i označene zone na tribinama i odabereš gdje ćeš, s obzirom da kod nas neće proći numerizacija sjedišta ovo sigurno može, ogradiš sektore, odeš na ulaz pokažeš kartu "istok sektor G" redar te usmjeri i to je to..

zeljeznicka21

čet jun 22, 2017 12:40 am

kakav Džeko kloc, i sad bi bio bare bare s Beganovićem, za klupu naravno
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

fczeljo
Kontakt:

čet jun 22, 2017 12:47 am

Plavi orkestar je napisao/la:
Evo da ova mladja raja vidi kakvog smo mi nekad Zelju imali kad je i Dzeko morao sjediti na klupi za rezervne igrace :)
http://www.skysports.com/football/heart ... icar/37360
Ova ekipa, posebno kad ih je na proljeće preuzeo Odović, je bila jedna od meni najdražih. Na svakoj poziciji prejak igrač (osim Obada, ali mislim da on nije dočekao proljeće na Grbavici - igrali su u napadu Hadžić i Raščić).

Kad pogledaš sredinu sa Agićem, Dželom i Doktorom, to je kod nas bilo ko Barcelona u najboljim danima. Poslije mislim da je uletio i Zeba, a ispao Avdija. Ma bilo milina gledati, nema dalje.

A u napadu bili mladi vukovi Hadžić i Raščić koji su grizli koliko god su mogli i nije bilo "umorni smo, igrali smo prošlu srijedu".

Elvedin Spahić je isto bio odličan bek, samo se negdje izgubio, valjda što je u ovakvoj ekipi bio među slabijim igračima, al neko je morao biti i najslabiji.

Da, ova ekipa je u zadnjem kolu u Mostaru samljela Zrinjskog sa Lukom Modrićem ;)

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet jun 22, 2017 1:05 am

fczeljo je napisao/la:
čet jun 22, 2017 12:47 am
Evo da ova mladja raja vidi kakvog smo mi nekad Zelju imali kad je i Dzeko morao sjediti na klupi za rezervne igrace :)
Ova ekipa, posebno kad ih je na proljeće preuzeo Odović, je bila jedna od meni najdražih. Na svakoj poziciji prejak igrač (osim Obada, ali mislim da on nije dočekao proljeće na Grbavici - igrali su u napadu Hadžić i Raščić).

Kad pogledaš sredinu sa Agićem, Dželom i Doktorom, to je kod nas bilo ko Barcelona u najboljim danima. Poslije mislim da je uletio i Zeba, a ispao Avdija. Ma bilo milina gledati, nema dalje.

A u napadu bili mladi vukovi Hadžić i Raščić koji su grizli koliko god su mogli i nije bilo "umorni smo, igrali smo prošlu srijedu".

Elvedin Spahić je isto bio odličan bek, samo se negdje izgubio, valjda što je u ovakvoj ekipi bio među slabijim igračima, al neko je morao biti i najslabiji.

Da, ova ekipa je u zadnjem kolu u Mostaru samljela Zrinjskog sa Lukom Modrićem ;)
slika

Ubili ih 5:1 u gostima :)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

omladina1921zeljina
Kontakt:

čet jun 22, 2017 1:20 am

phpBB [video]

hajde, Šeha, budi manguppp :D

ko da je juče ovo bilo...
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

MrkiMedo
Kontakt:

čet jun 22, 2017 1:21 am

Valter je napisao/la:
čet jun 22, 2017 12:14 am
Prva stvar oko cijene ulaznica. Jedina greska je napravljena kod cijene juga od samo 5 KM. Jug je morao biti 8 KM. Ne vidim zasto je jug cjenovno privilegovan kada svi znamo da isti taj jug godisnje finansijski olaksa kasu kluba uzmedju 50.000 i 100.000 hiljada maraka. Ovo je prilika da koliko toliko vrate dio novaca klubu. Sto se tice navijanja sa jugu zadnjih par sezona meni je bolje navijanje sa sjevera. Nemoj te samo spominjati pljuvace sa sjevera jer sta onda reci za ceste obracune na jugu. I za clanove ne treba biti privilegovana cijena ulaznica za Europu, jedino moraju imati pravo prvenstva kod kupovine. U amaterskom fudbalu moze se ponekad prezivjeti od ljubavi i po koje sitne donacije. Za nesto ozbiljnije potrebni su novci a mi bi ko biva svi zeljeli napraviti neki iskorak. Evropske utakmice su prilika za dodatnu zaradu i tu ne treba da bude nekih posebnih ustupaka.

Druga stvar vezano za naseg protivnika Zetu. Zeta je tim koji je primio daleko najmanje golova u Crnogorskoj ligi. Znaci da igraju dosta cvrsto i cilj im je ne primiti gol. Vjerovatno ce se tako postaviti i na Grbavici. A mi odlicno znamo kako napadacki raznovrsno igramo. Na njihovoj strani je i neka vrsta psiholoske prednosti posto su oni po njima dobili najlakseg protivnika od mogucih pet nosilaca grupe, a mi najtezeg od mogucih pet protivnika iz grupe u kojoj nisu bili nosioci. Zato je razumljiva ona njihova euforija kada su saznali ime protivnika. Neko je ovdje napisao pa nisu oni Real. Da nisu ali i mi na zalost nismo Barselona. Po meni recept za uspjeh je igra, rastrcanost i zalaganje kao u zadnjim utakmicama na Grbavici protiv Slobode i Zrinjskog. Slavko u ovoj utakmici ne smije plaho taktizirati nego mora ici na gol vise a neka taktizira u Podgorici.
Koje obracune ? Nemoj bogati, stanje nakon one utakmice sa Sirokim je, hvala bogu, jako dobro. Nije bilo bas nikakvih obracuna, kako ti pokusavas predstaviti, niti ista slicno. Dosta je sto imamo dusmana oko kluba koji bi rado zaebati upravu, treba jos neko sad da proba dovesti do razdora izmedju momaka sto vode tribinu.

Habss
Kontakt:

čet jun 22, 2017 1:23 am

Na kraju krajeva,sva ova deaavanja unutar kluba i sve ovo imam predosjecaj da cemo izaci samo jaci i na vrhuncu inata razbiti Crnogorce sa 3-0!

storm_raider
Kontakt:

čet jun 22, 2017 1:37 am

Za 7 dana igramo na Grbavici... je li moguce!?
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ublehas
Kontakt:

čet jun 22, 2017 1:58 am

Valter je napisao/la:
čet jun 22, 2017 12:14 am
Sto se tice navijanja sa jugu zadnjih par sezona meni je bolje navijanje sa sjevera.
:rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1:

Grbavica
Kontakt:

čet jun 22, 2017 2:21 am

Sta se sekirate, kaznjavalo se i kaznjavace se :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Rambo_Amadeus
Kontakt:

čet jun 22, 2017 4:08 am

omladina1921zeljina je napisao/la:
čet jun 22, 2017 1:20 am
phpBB [video]

hajde, Šeha, budi manguppp :D

ko da je juče ovo bilo...
Bio na tim pripremama, i dobijem od Alena Mešanovica majicu Osvajaci kupa 2009/2010 haha
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

ono.na
Kontakt:

čet jun 22, 2017 8:36 am

Ovo isto ono kad zavrsis srednju pa za 10-15 godina govoris, eee kakva je srednja bila u moje vrijeme, ovo sad nista ne valja. Ili diplomiras pa pricas kako se studiralo u tvoje vrijeme, ovo sad sve levati, ne valja vragu nista.

Tako izgleda i nekadasnji fanatici s juga, presli na sjever, tamo se smije sta i lanut', uvrijedit, sutit, sjedit, ustati (prava tribina jelde), a nikako da se spomenu ljudi iste dobne starosti koji su ostali na jugu sve ove godine i rame uz rame (nekada i jace) djeluju sa mladjima i balavurdijom koja tek nadolazi.

Nego jelde idemo mi po starom, ako nista po ovim pjesmama udaraj kritike. Pa ko je kriv kad se nije u trendu i ne moze se tekst zapamtit. Nije poenta zivota "jer kada mi, navijamo". Pazi sad ovo e,

DOK IMAS MENE NISI SAM
ZA TEBE CIJELI ZIVOT NAVIJAM
TI NISTA NE GUBIS A JA SVE
ZBOG TEBE!

Kakve samo koreografije, organizovanost, navijanje, pjesme i bakljade kroz ovu sezonu, sezonu za koju ipak treba reci od katastrofe do uspjeha (u mnogim poljima), gdje smo poslali opet prelijepu sliku da se ljudi sirom svijeta najeze.

Jug je jug, ne bi bilo zgoreg nekad ga posjetiti i otpjevati koju pjesmu!
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

ponosannavas
Kontakt:

čet jun 22, 2017 9:30 am

Ko je Elvedin Spahić. Njega se ne sjećam nikako, a ove genracije se sjećam u potpunosti.

ponosannavas
Kontakt:

čet jun 22, 2017 9:39 am

ono.na je napisao/la:
čet jun 22, 2017 8:36 am
Ovo isto ono kad zavrsis srednju pa za 10-15 godina govoris, eee kakva je srednja bila u moje vrijeme, ovo sad nista ne valja. Ili diplomiras pa pricas kako se studiralo u tvoje vrijeme, ovo sad sve levati, ne valja vragu nista.

Tako izgleda i nekadasnji fanatici s juga, presli na sjever, tamo se smije sta i lanut', uvrijedit, sutit, sjedit, ustati (prava tribina jelde), a nikako da se spomenu ljudi iste dobne starosti koji su ostali na jugu sve ove godine i rame uz rame (nekada i jace) djeluju sa mladjima i balavurdijom koja tek nadolazi.

Nego jelde idemo mi po starom, ako nista po ovim pjesmama udaraj kritike. Pa ko je kriv kad se nije u trendu i ne moze se tekst zapamtit. Nije poenta zivota "jer kada mi, navijamo". Pazi sad ovo e,

DOK IMAS MENE NISI SAM
ZA TEBE CIJELI ZIVOT NAVIJAM
TI NISTA NE GUBIS A JA SVE
ZBOG TEBE!

Kakve samo koreografije, organizovanost, navijanje, pjesme i bakljade kroz ovu sezonu, sezonu za koju ipak treba reci od katastrofe do uspjeha (u mnogim poljima), gdje smo poslali opet prelijepu sliku da se ljudi sirom svijeta najeze.

Jug je jug, ne bi bilo zgoreg nekad ga posjetiti i otpjevati koju pjesmu!
Od mene za jug samo riječi vale u zadnjih godinu dana. Jedina zamjerka mi je na to što kad je pun stadion ne pjevaju se malo starije pjesme i kraće da raja koja dođe prihvati navijanje. Trebalo bi malo obnoviti te pjesme. Pa ni ''MI smo Željini..'' se ne pjeva više skoro nikako. I ako krene to krene sa sjevera više nego sa juga.
Mogao bih ovjd esad nabrajati tih starih pjesama do iznemoglosti. Kako samo dobro zvuče. MOžda nebi bilo loše napraviti neki CD +neku malu knjižici sa tekstovima tih pjesama pa u fan shop, a sva dobit za jug da ide tj za koreaografije i sl stvari.

Valter
Kontakt:

čet jun 22, 2017 10:02 am

Prvo. Ja sam i te kako svjestan da je na ovom forumu odnos djece i ovih mladjih u najmanju ruku 30 naprema 1 u odnosu na nas starije tako da kada vi ovdje pisete stice se dojam da je vas nacin razmisljanja apsolutno vecinski kod svih navijaca Zelje.
Drugo. Kada sam spomenuo obracune na jugu lijepo pise da se to odnosi na zadnje tri gidine a ne na zadnju sezonu. Obracune na jugu iskljucivo sam spomenuo u kontekstu stalnog pisanja o nekim pljuvacima sa sjevera. U doba obracuna dobro znamo da je to bila tabu tema na forumu, a pljuvaci sa sjevera su pozeljna tema. Ovdje se vise komentarisao istup par pojedinaca prema Lendricu a ne sam njegov gest. A tjeranje igraca da skinu dres je valjda u redu i o tome nije pozeljno komentarisati.
Trece. Stadion Grbavica ima ogranicen kapacitet pa ako se za Evropske utakmice odredjuju posebne cijene (a tako i treba da bude), a ako zelimo da budemo samoodrziv klub za te jednu, dvije ili tri utakmice u Europi ne treba da bude privilegovanih. Razlika u cijeni 1:3 za gotovo 30% mjesta na stadionu nije dobra. Jug bi trebao da donese cca. 15.000 KM, a moguca kazna zbog izmedju ostalog sjedenja na stepenistu moze da bude veca. E nije u redu da to sjever, dijelom zapad a sada i istok placaju. Cesto se ovdje zna komentarisati placanje kazni zbog upotrebe megafona. Ako je nesto zabranjeno a nanosi stetu klubu ispostuj to svidjalo ti se ili ne. Ako je na Evropskim utakmicama zabranjeno sjedenje po stepenistu ispostuj to u interesu kluba a ne u stilu sjedilo se i sjedice se. Kada jednom platis kaznu zbog prelaska na pjesackom kada je crveno drugi put ces dobro upratiti ima li drota. Sto, pa zato sto kazna ide iz tvog djepa. Budi i tada frajer pa prelazi, jer prelazilo se je i prelazice se.
Cetvrto. U toku su planovi za izgradnju Juga. Ja i ostali pljuvaci sa sjevera (vjerovatno i sa istoka i zapada) jedva cekamo da krene realizacija da projekat finansijski podrzimo. Prije sam ovdje pisao da ucestvovanje u izgradnji Juga treba omoguciti svakom navjjacu i simpatizeru Zelje a ne samo kroz kupovinu desetogodisnje ulaznice. Posto je najsolventniji dio navijaca Zelje smjesten na istoku, zapadu i medju pljuvacima sa sjevera apsolutno je jasno i normalno da ce ova raja i finansijski najvise pogurati ovaj projekat. Ovi sa juga samo neka sjede na predvidjenim mjestima za to, neka ne koriste megafon nego grla i neka uglavnom zaborave na baklje. Za bakljadu protiv Slobode i ja sam pisao-svaka cast.

Vjerovatno ima i peto i sesto ali i za ovo do sada imate dovoljno materijala da me popljujete.
Vas pljuvac sa Sjevera.

Odoh pit kahvu. Sramota danas ne postim.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

ChWilla
Kontakt:

čet jun 22, 2017 10:18 am

ma nije ni blizu takav odnos mlađih i starijih. samo su mlađi glasniji i drčniji.

i to ne svi, recimo kad modela krene ono njegovo... :kafa:
gradi željo boli te *****

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet jun 22, 2017 10:30 am

Ili recimo hadzija gavran..

Model1964

čet jun 22, 2017 10:40 am

Spoiler:
ChWilla je napisao/la:
čet jun 22, 2017 10:18 am
ma nije ni blizu takav odnos mlađih i starijih. samo su mlađi glasniji i drčniji.

i to ne svi, recimo kad modela krene ono njegovo... :kafa:
Hos da pocnem :rofl:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

azbaha
Kontakt:

čet jun 22, 2017 10:41 am

Daj anketu da manijaci predju na sjever

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava