pestabudimpesta je napisao/la:Nema sanse da igramo 3 5 2, Slavko rece da treba bek,ne bi ga dovodili ako cemo igrati 3 5 2
Tesko da cemo sistem igre mijenjati. U zadnjih 7-8 g igramo isto 4-2-3-1. Adzem je igrao 4-1-4-1, ali su linije stajale predaleko, a Eldar Hasanovic nije mogao sam igrati nazad. Imali smo mladu i brzu ekipu.
Kostic je pokusao 4-4-2, ali u prvoj tekmi protiv pitara smo imali problem sa sastavom. Zbog kazni pravo nastupa nisu imali Veca, Blagi i Miro. Nakon pola sata ostali sa igracem manje. Naredna protiv Olimpika je to ekstra ferceralo, kao i na Grbavici protiv Sirokog. U sve tri smo imali problem sa sudijama. Onda dolazi Vitez i pocetak izgleda kao igra macke i misa, ali bez realizacije. Vitez nam daje go i mi se pogubimo. Idemo u TZ i cijela ekipa odigra lose, bez zelje i volje. Potom dolazi Zrinjski gdje nas malo sudija handri, mi igramo lose i Veca im "poklanja" gol.
Dolazi Slavko i vracamo se na stari sistem, ali i stare/iskusne i spore igrace, a sve zbog rezultatskog impeerativa. Igramo na rezultat i sve sto se sabira je dobro, ali trpi igra, jer nemamo brzih igraca tamo gdje treba - stoperi i veza. Da smo u tom periodu zabiljezili 3 poraza kao u prvih 6 kola, ostali bi u ligi za opstanak. Budimo iskreni imali smo od koga izgubiti -pite, Zr, MDK, Sir...i zato smo igrali ziheraski.
Sa brzim stoperima i sredinom sada mozemo i moramo igrati visocije i tako praviti pritisak i brze dolaziti u posjed lopte. U takvoj igri linije moraju biti zgusnutnije i naprijed pomjerene. Takodjer u takvoj igri mozes istrpiti samo jednog sporijeg igraca npr Zebu, sve ostalo bi bilo samoubitstvo ili igra kao i do sada, oprezno, jer nemas brzinu. Mislim da bi i Zeba trebao na klupu, jer sto da trpimo na brzini ako imamo Sinana.
Da rezimiram - ocekujem brze igrace u svim linijama, brzi protok lopte i igru na protivnickoj sredini. Za sada imamo Graovca, Sinana, Zeca, Lendrica i mozda Gotala kojima bi taj nacin igre odgovarao. Subic bio bio idealno rjesenje za takvu igru, a u sredini Redzic ili Ordagic.
Halalite, ja se raspisao
Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.