Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Zeljo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jun 19, 2017 9:23 pm

storm_raider je napisao/la:
pon jun 19, 2017 9:10 pm
Inace fudbaler koji se dogovara sa saigracima kako ce odigrati i time svjesno ignorise trenerove zamisli nije dostojan da nosi Zeljin dres. Ok, proslo je protiv Zrinjskog, niko ne kaze da su uradili ono sto je Slavko trazio da ne bi zabili 5 golova, ali covjek se zapita koliko puta nije proslo. Nije moguce, niti je realno misliti da su oni eto samo protiv Zrinjskog odlucili da ne prate trenerove zamisli, a svaku drugu utakmicu su pratili. Sada gledam fleseve ispred sebe na poluvremenima utakmica ili na kraju utakmica kada Slavko govori u kamere da da ima imalo kose da bi je pocupao, gdje prazno bulji u kameru i nista mu nije jasno kako su i zasto tako odigrali, a protiv Krupe je jasno izjavio da nisu ispostovali njegove zamisli. Dakle, otvoreno im je porucio da nisu ispostovali ono sto im je rekao da urade. Koliko puta ste odlucili da se izmedju sebe dosaptavate i dogovarate tako i odigrate neki vas dogovor? Samo protiv Zrinjskog? Naravno da NE! Nije bitan Slavko, niti ste vi bitni, bitan je Zeljo, a vi ste time direktno potkopali veliki broj, citavu armiju navijaca, posten i transparentan rade Uprave koja vam je sve omogucila (nijedna generacija nije imala ovakve uslove - sve im je bilo podredjeno) i na kraju krajeva direktno i svjesno ste radili protiv jedne institucije kakva je Zeljeznicar.

Konkretno Samire, tvoj doprinos ove sezone je bio u najmanju ruku daleko ispod prosjeka. Debeo si za fudbalera, lose se kreces, uvijek imas potez viska, Za razliku od tebe Ivan je dao 30 golova u 2 sezone i kakav god da je komad budale, a jeste, pokazao je kvalitet ove 2 godine. Mogao si uci u poslijeratne legende Tuce... da si bio dobronamjeran, ovo bi rijesio unutar 4 zida, za vrijeme sezone, a ne sada kada si dobio slobodne papire za posudbu. Dakle, opet nisi gledao Zelju, ni saigrace, ni trenera, ni nas navijace, vec si gledao samo sebe.

Slavko, pocinjem da mislim da je kukavica. Ovo je stvar principa. Nakon Ivanovog ispada u novinama, cvrsta ruka bi ga zakucala na tribine i postavila ultimatum Upravi da se mora prodati. Kratko je tu da bih dao svoj konacan sud, ali mi je utisak da nema autoritet i da nema cvrstu ruku. Mani se price, saspi im u zube sve i ima da te slusaju. Podsjecam, dobio si podrsku kao malo ko. Iskoristi je!

Neka vas je sramota sve. Nijedna generacija nakon rata nije imala ovakve uslove, malo koja je imala ovakvu podrsku sa tribina (nijedna je nema u BiH), imate cast da stavite u vase siromasne CV-jeve da ste nosili dres Zeljeznicara i dovoljno ste glupi i bezobrazni da ne cijenite to. Neka vas je sramota svih Manijaka koji su vas bodrili po raznim selima i selendrama sirom BiH, na cijim se ledjima redovno policija (preventivno) izivljavala. Neka vas je sramota svih nas koji volimo taj klub. Vi ga ne volite, vi zivite od njega i to vam je posao. E pa ***** mu mater, ni ne trazimo da ga volite, ali radite taj posao profesionalno! Imali ste profesionalca pored sebe, Miru Stevanovica, pa ste ostali slijepi pored ociju.

Volim te Zeljo!
:palacgore:
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.

Brkoo
Kontakt:

pon jun 19, 2017 9:24 pm

storm_raider je napisao/la:
pon jun 19, 2017 9:10 pm
Inace fudbaler koji se dogovara sa saigracima kako ce odigrati i time svjesno ignorise trenerove zamisli nije dostojan da nosi Zeljin dres. Ok, proslo je protiv Zrinjskog, niko ne kaze da su uradili ono sto je Slavko trazio da ne bi zabili 5 golova, ali covjek se zapita koliko puta nije proslo. Nije moguce, niti je realno misliti da su oni eto samo protiv Zrinjskog odlucili da ne prate trenerove zamisli, a svaku drugu utakmicu su pratili. Sada gledam fleseve ispred sebe na poluvremenima utakmica ili na kraju utakmica kada Slavko govori u kamere da da ima imalo kose da bi je pocupao, gdje prazno bulji u kameru i nista mu nije jasno kako su i zasto tako odigrali, a protiv Krupe je jasno izjavio da nisu ispostovali njegove zamisli. Dakle, otvoreno im je porucio da nisu ispostovali ono sto im je rekao da urade. Koliko puta ste odlucili da se izmedju sebe dosaptavate i dogovarate tako i odigrate neki vas dogovor? Samo protiv Zrinjskog? Naravno da NE! Nije bitan Slavko, niti ste vi bitni, bitan je Zeljo, a vi ste time direktno potkopali veliki broj, citavu armiju navijaca, posten i transparentan rade Uprave koja vam je sve omogucila (nijedna generacija nije imala ovakve uslove - sve im je bilo podredjeno) i na kraju krajeva direktno i svjesno ste radili protiv jedne institucije kakva je Zeljeznicar.

Konkretno Samire, tvoj doprinos ove sezone je bio u najmanju ruku daleko ispod prosjeka. Debeo si za fudbalera, lose se kreces, uvijek imas potez viska, Za razliku od tebe Ivan je dao 30 golova u 2 sezone i kakav god da je komad budale, a jeste, pokazao je kvalitet ove 2 godine. Mogao si uci u poslijeratne legende Tuce... da si bio dobronamjeran, ovo bi rijesio unutar 4 zida, za vrijeme sezone, a ne sada kada si dobio slobodne papire za posudbu. Dakle, opet nisi gledao Zelju, ni saigrace, ni trenera, ni nas navijace, vec si gledao samo sebe.

Slavko, pocinjem da mislim da je kukavica. Ovo je stvar principa. Nakon Ivanovog ispada u novinama, cvrsta ruka bi ga zakucala na tribine i postavila ultimatum Upravi da se mora prodati. Kratko je tu da bih dao svoj konacan sud, ali mi je utisak da nema autoritet i da nema cvrstu ruku. Mani se price, saspi im u zube sve i ima da te slusaju. Podsjecam, dobio si podrsku kao malo ko. Iskoristi je!

Neka vas je sramota sve. Nijedna generacija nakon rata nije imala ovakve uslove, malo koja je imala ovakvu podrsku sa tribina (nijedna je nema u BiH), imate cast da stavite u vase siromasne CV-jeve da ste nosili dres Zeljeznicara i dovoljno ste glupi i bezobrazni da ne cijenite to. Neka vas je sramota svih Manijaka koji su vas bodrili po raznim selima i selendrama sirom BiH, na cijim se ledjima redovno policija (preventivno) izivljavala. Neka vas je sramota svih nas koji volimo taj klub. Vi ga ne volite, vi zivite od njega i to vam je posao. E pa ***** mu mater, ni ne trazimo da ga volite, ali radite taj posao profesionalno! Imali ste profesionalca pored sebe, Miru Stevanovica, pa ste ostali slijepi pored ociju.

Volim te Zeljo!
:klanjase2: :zeljeznicar1:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon jun 19, 2017 9:25 pm

sergejevic je napisao/la:
pon jun 19, 2017 9:14 pm
Eisenbahner1921 je napisao/la:
pon jun 19, 2017 9:03 pm
Koliko vidim, nije samo problem Bekrić. Jedan igrač ne bi mogao napraviti veliku pomutnju. Problem je ako je imao više kooperanata.
Napisao je tm87....mnogo je to dublje i slozenije od Bekrica. Jebi ga. Ne moze ni uprava svaki trening ici za Petrovicem i stajati iza njega da ga ko ne bi izazivao. Nek se sam nametne. Prvo nek nabije nogom Lendrica zato sto mu je rekao da je smijesan. Nek kaze Bekricu javno da ga povuce za neku stvar. Nek dovede sebi barem dva pomocnika s kojima je ranije radio da barem nekome moze vjerovati. Ukoliko nastavi ovako nece dugo izdrzati.
Fino rečeno :palacgore:
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Amidza
Kontakt:

pon jun 19, 2017 9:28 pm

Leon_Professional je napisao/la:
pon jun 19, 2017 9:16 pm
Amidza je napisao/la:
pon jun 19, 2017 9:08 pm
Daj Boze da Slavko vrati autoritet, ako ga je ikako imao. Sto vise razmisljam o ovome svemu...bojim se da ne moze na dobro.
Uprava mu mora pomoci u tome! i kraj price! Kazni debile za primjer drugima.
S Zeljom se ne smije igrati. TO ako ne ucine, past ce mi u ocima debelo.

Dovesti sto vise "izolvanih" igraca iz drugih sredina koji nemaju veze s bivsim upravama, koji nisu "legende". Ove moraju otjerati ako zelimo naprijed.

Kad danas procita u avazu: "skoro bez daha izgovara Bekric" okrenu mi se stomak. Napusi se tuce i tako ostani bez daha, supcino jedna.

@Sergejevicu, aha aha, hvala :palacgore:
Ja sam mislio u 3. pretkolu da se uzima standardan koeficijent. Valjda neko zvanicno pojasni.
Moglo bi nam se otvoriti, samo nismo sigurni kako ce se placenici dogovoriti.
Pa ja ne mogu da shvatim kome uprava stoji iza ledja. Nedefinisani su mi skroz, bar po ovome sto su iznijeli u javnost. Znaci, podrzali Petrovica - odlicno, dobar potez za mene, da se stavi igracima do znanja da ne mogu smjenjivati trenere kako im se digne qrac.

Onda ono saopstenje za Bekrica "dokazao ljubav prema klubu" i slicno, a onda u istom tekstu na nasoj sluzbenoj stranici Bekriceva izjava kako se ne moze s trenerom, prvi put u karijeri. Onda ovo u Avazu.

Lendric Slavka proziva javno i rusi mu ono malo autoriteta sto mu je ostalo, naziva ga smijesnim - evo ga prvo spic, najnormalnije na pripremama. Kako? Zbog koga? Uprave? Petrovica?

Zasto se igraci ne sankcionisu? Sta ih sprjecava da rade slicne stvari u buducnostj? Do koga je? Kakav autoritet i kolike ingerencije Petrovic uopste ima?

Igraci su takvi. Svi sportisti. To su momci od 20-30 godina, mahom bez trunke pameti. Bahati, neprofesionalni, bezobrazni - svi, samo je pitanje koliko im se tu dozvoli. Rijetki su izuzetci. Trener je tu da ih kontrolise, a klub (uprava) da cuva ledja treneru i obezbijedi mu nacine da igrace da kontrolise i sankcionise.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

SanMan
Kontakt:

pon jun 19, 2017 9:28 pm

Uprava mora pronači način da se ovo u budućnosti sprječi. I do sada je bilo nezadovoljnih igrača a i trenera ali ove bruke nije. Ako ne postoji pod hitno uvesti u ugovor (za svakog zaposlnika , od čistačice do predsjednika skupštine) prvo i najvažnije pravilo o sankcijama za govor i djelovanje koje nanosi štetu klubu, po naški mahalanju i lajanju (bez obzira bila ili ne istina ). To čak i u firmama postoji a ne u klubovima (vani).
Bez obzira ko bio trener i koji su igrači od njih 25 uvjek je najmanje 10 nezadovoljno. Tako je u svim klubovima na svijetu, i šta bi trebali da nađu nekog novinara i da mu seru o tome a da prođu bez posljedica

boja mora
Kontakt:

pon jun 19, 2017 9:31 pm

Zna li iko šta je sa Goltalom

Morzhy
Kontakt:

pon jun 19, 2017 9:33 pm

Samo da pozdravim uvaženog forumaša @exdomorocki...kraljuuuuuuu :D

Leon_Professional
Kontakt:

pon jun 19, 2017 9:33 pm

boja mora je napisao/la:
pon jun 19, 2017 9:31 pm
Zna li iko šta je sa Goltalom
Treba dobiti boravisnu i radnu dozvolu.
Nasi su mu u petak stan trazili.
Ne znam koliko se cekaju dozvole i da li imamo kakvu stelu da to ubrzamo. Ne vjerujem da je danas zavrseno to jer je vikend bio.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon jun 19, 2017 9:35 pm

:placeodsmijeha: :placeodsmijeha:
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Vrag

pon jun 19, 2017 9:36 pm

Ovo se mora sto prije rijesiti, levati ce nas namjerno sjebati protiv Zete.

chile
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

SIMA_SIMAU je napisao/la:
Eisenbahner1921 je napisao/la:
pon jun 19, 2017 9:03 pm
Koliko vidim, nije samo problem Bekrić. Jedan igrač ne bi mogao napraviti veliku pomutnju. Problem je ako je imao više kooperanata.
Normalno je da je imao jos saucesnika...po meni Citac, Zeba i Stanic.
Takodjer mislim da Miro nece da produzi zbog kurcobolje na treningu pojedinaca
Otkud Zebu tu ubaci, e to me zivo interesuje. Igraci otjerase slovenca Zeba u Slobodi bio. Kaze Bekric igraci se dogovorili opet Zeba nije bio tima. Mislim ok je traziti krivca ali nekad se trazi i ondje gdje je i teoretski i prakticno nemoguce.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Ndare

pon jun 19, 2017 9:37 pm

Suvise nas je sve prebio, potukao, ojadio i shrvao zavrsetak prosle sezone. Posljedice su i danas toliko snazne i osjete se u skoro svakom drugom postu na forumu. Ne analizira se puno protivnik koji nam za desetak dana dolazi jer je nekako strah i pricati o tome zbog zadnja tri kola. Nema nekako one pozitive i smeka Zelje nego apatija i veoma teske analize i diskusije vansportskih desavanja koje su ovih dana kao programirane i montirane u dane priprema pred EL kvalifikacije. Previse kuloarskih prica i svi sve znajucih objasnjenja dovele su da vise se ne prica o Zelji kao klubu nego Zelji kroz pojedinacna razracunavanja nezadovoljnih i otpisanih i realacija ovaj i onaj. Ovih dana rogobatno je i tesko pratiti hajku koja je orkestrirana medijski od pitanja faktora o svlacionici i upadima i prijetnjama, avaza i bekriceve (ne)istine, boccine analize nepravde. Ja ne znam samo kako cvjetaju ruze u ostalim klubovima i kako niko drugi se ne spominje. O nama se tirada napravi i kad igraca dovodimo i tu zavjere traju 10 dana tipa Zec. Nebi me cudilo i da za Gotala "nadju" da je pobjegao iz Rapida na nagovor Zelje. Midlim da je krajnje vrijeme da se mi malo vise okrenemo kao fudbalski Zeljini bolesnici i navijaci podrsci klubu u onom pravom smislu, napunimo Nasu Grbavicu i pokazemo da nam je Zeljo iznad pojedinaca, medija i mahalanja. Kad je najteze moramo odgovoriti kao najveci a to smo dokazali. Mi navijaci jedino sigurno znam da iskreno volimo Zelju a sve ostalo je prolazno.
To je neka moja lična odluka, a ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam, jer vi to vrlo dobro znate. Ali ako ništa drugo, i ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava.

Leon_Professional
Kontakt:

pon jun 19, 2017 9:41 pm

Ma jadni smo mi sto strahujemo hoce li se oni smilovati i odigrati dobro.
Bas jadno da pojedinci drze klub u svojim rukama tj. nogama.
Pa kazu, izbacili smo mahalu. Jesmo kc.

reks1
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon jun 19, 2017 9:44 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
pon jun 19, 2017 9:06 pm
iggy2377 je napisao/la:Jos nesto za pojedince ovdje, javite se poslje Zete, da pricamo o treneru..
Evo ovako, poserem se u usta svima koji prizeljkuju Zeljin poraz radi dokazivanja svojih stavova. Jel u dure ovako?
Ova prica u stilu " jesam li vam rekao"ce samo rasti do Zete.Mogu da zamislim salve radovanja ako se pu.pu.pu pokliznemo
Bojim se da ce se pokusati sa kuhinjom i tada jer sumnjam na osnovu danasnje harange da ce tako lako odustati
i da ja cu nakon tebe nogom natisnuti,jer sa finim ne ide

Bosnia

pon jun 19, 2017 9:49 pm

Treba da se napravi klupski kodeks ponasanja van i u klubu. Ko ga prekrsi makar bio sami bog allah neka trpi posljedice. Nema gledanja kroz prste, skrivio si, onda suti i trpi. Budes li jos belaja pravio, udari po dzepu i odvoji ga fizicki od ostatka ekipe da se truli stvor ne prosiri.

Ja znam da se ne moze sve odjednom uraditi, radi se na infrastrukturi, radi se koliko se zna i umije na sportskom dijelu, zapocet ce se i sa reformom omladinskog pogona ali i ovaj dio o ponasanju mora doci kad tad na red.

Stevanovicu neces da produzis ugovor? Ima Zeric koji ce ti uzeti minute, a ti laganini treniraj sa juniorima.

Lendricu ponasas se bahato i ne slusas naredbe trenera? Popravi ponasanje ili slijedi udarac po dzepu i odstranjivanje od 1 tima dok se ne naucis pameti.

Bekricu imas problem sa postavkom trenera i treningom? Javi se Slavku i izgladi situaciju, ako je nerjesivo i visak si Slavku onda to prihvati ko musko (castan raskid ugovora, posudba, nesto...) ne prihvatis onda slijedi udarac po dzepu i odstranjivanje od ekipe.

Svim ostalim igracima dati do znanja da nema komunikacije sa kaznjenim, ne prihvate li... udarac po dzepu i njih odstraniti...

Nas narod ne poznaje nista drugo nego silu. Udari po dzepu i po hljebu pa ces vidjeti kako ce se ko vojska postrojavati na svakom treningu...

Morzhy
Kontakt:

pon jun 19, 2017 9:52 pm

Imam osjećaj da će Zeta najebati za svu ovu negativnost zadnjih mjesec dana...

Leon_Professional
Kontakt:

pon jun 19, 2017 9:53 pm

Mogli bi oni najebat i za ovu proslavu kad su nas izvukli.

Treba prolit ove seljake!

SirAlexFerguson
Kontakt:

pon jun 19, 2017 9:54 pm

Morzhy je napisao/la:
pon jun 19, 2017 9:52 pm
Imam osjećaj da će Zeta najebati za svu ovu negativnost zadnjih mjesec dana...
Ja nemam a volio bi. Infarkt bi fasovalo 40% registrovanih forumaša i 70% gostiju foruma.
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon jun 19, 2017 9:56 pm

A da se opustimo... ???
100/94/37/34 - i to je to!

psihopata
Kontakt:

pon jun 19, 2017 9:57 pm

Vrag je napisao/la:
Ovo se mora sto prije rijesiti, levati ce nas namjerno sjebati protiv Zete.
mislim da su sanse da nas namjerno sjebu poslije svega minimalne,trebali bi imati volovska muda i zrno mozga,ne da bi ostali bez dresova nego bi navijaci i kozu ogulili sa njih koliko su kivni....
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava