Pravda za Hadžiju

Slazzem se, a i mogao bi juniore kaliti u seniorskom fudbalu. Mislim da bi se osjetno popravio njihov prelazak u seniorski fudbal, a i ne bi bilo tolikog pritiska. Da budemo realni, uzivali bismo u tom fudbalu, jer bi Zeljo B doslovno kucao na vrata A tima.kvalitet je napisao/la: ↑čet jun 08, 2017 9:26 pmDugo ja pričam o tome, B tim je dobar za mnoge stvari... Nestandardni da ostanu u formi, mlađi da osjete čar seniorskog nogometa itd. Krenulo bi se od najnižeg ranga, cilj bi bio Prva liga Federacije. To bi onda bio pun pogodakstorm_raider je napisao/la: ↑čet jun 08, 2017 9:06 pmB tim? Stara ideja, davno su pricali o realizaciji. Definitivno DA.![]()
Pa za dvije tri godine mozes doci do prve lige federacije i tamo ti pocinje normalniji fudbal u odnosu na kantonalne lige. Dugorocne to je odlicna stvar, ali da bi bolja stvar bila pridruziti se nekom klubu, bila bi.. Koji to klub u prvoj ligi federacija ima ciste racune i da je spreman na tako nesto?Brkoo je napisao/la: ↑čet jun 08, 2017 9:25 pmI sta se dobije sa tom B ekipom ako krene iz najnizeg ranga? Kakvo to iskustvo moze neki mladi igrac steci ako igra protiv amatercina koji se umore nakon 10 minuta? Umjesto B ekipe, trebamo se dogovoriti sa npr. Vitezom i tamo slati mlade igrace koji bi igrali, ako nakon odredjenog broja utakmica ne odigra toliko i toliko minuta raskida se taj ugovor i igrac se vraca kod nas a Vitez placa ugovorne penale..
Skoro cijela Evropa prakticira da ima B tim. Pa ne misliš valjda da su oni budale. Lakše je kontrolirati neke stvari. Imaš jednog Hasanovića. U subotu za A tim ne dobije ni minutu, sutra odigra 90 minuta za B tim. Može ŠSŠ reći "probaj Hasanovića na desnom beku/stoperu..." i on za B tim odigra 3, 4 tekme na toj poziciji i vidi se šta i kako. To su samo dva mala primjera koliko je dobro imati B tim, a ima ih milion. Naravno, krenulo bi se od najnižeg ranga, ali vremenom bi bio cilj ući u Prvu ligu FBiH... Naravno, govorim kako ja to vidim, odnosno kako mislim da bi trebalo.Brkoo je napisao/la: ↑čet jun 08, 2017 9:25 pmI sta se dobije sa tom B ekipom ako krene iz najnizeg ranga? Kakvo to iskustvo moze neki mladi igrac steci ako igra protiv amatercina koji se umore nakon 10 minuta? Umjesto B ekipe, trebamo se dogovoriti sa npr. Vitezom i tamo slati mlade igrace koji bi igrali, ako nakon odredjenog broja utakmica ne odigra toliko i toliko minuta raskida se taj ugovor i igrac se vraca kod nas a Vitez placa ugovorne penale..
Ima ugovor do 17.6.2017.fanaticZeljin je napisao/la:Cuj ima ugovor opet sapunica sa njima