pon maj 29, 2017 11:14 am
Glasao sam NE jer mislim da on nije kalibar za FK Željeznicar. Igrao je sa Radnikom defanzivno i osvojio trofej, a igra mu se zasnivala na cvrstoj odbrani i kontrama.
Ove godine je izgubio oba trofeja, on licno i ekipa su glavni i jedini "krivci". Jeste da nas je doveo u priliku da se borimo za te trofeje, ali je isto tako tu priliku propustio.
Razloga je vjerovatno mali milion, od nedostatka motivacije u kljucnim utakmicama, preko lose fizicke spreme, do diskutabilne taktike i odabira igraca u nekim utakmicama, nekvalitetan igracki kadar na nekim pozicijama itd. itd.
Najgore je sto ne vidim neku alternativu, Marinovic i Osim sto se tice BiH, a ova neka trenerska "imena" iz vana su isto tako macak u vreci...isto kao i igraci koji ce dolaziti u narednom periodu. Nemamo kupovnu moc za nesto kvalitetnije jbg.
Da se razumijemo, nece mi biti krivo ako ostane jer cemo bar ispostovati floskulu "treba nam kontinuitet", a mozda i sam S.P. "skonta" neke stvari u novoj sezoni.
Uglavnom, zavrsena je sezona puna naboja, sezona sa konstantnim pritiskom sto se tice rezultata, sezona koja se na kraju balade u glavama mnogih neopravdano svela na zadnja dva kljucna gostovanja...gorak okus nakon sto smo ispustili titulu, ali ipak korak naprijed u odnosu na proslogodinji fijasko.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!