Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Ajzea
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 25, 2017 8:16 am

Titula je bila cilj i Slavko je to znao.
Senad mu je rekao.

Ako cemo mi zadrzati trenera pravdajuci ga da je izborio Europu u nikad goroj konkurenciji, u trenucima kada se Europa osigurala pet kola prije kraja a uz to, mi smo Zeljeznicar a ne Radnik da nam izborena Europa cini uspjesnu sezonu, pisaj onda sve...

ChWilla
Kontakt:

čet maj 25, 2017 8:23 am

evropa liga počinje za pet sedmica u ova doba.

da slavkin ostanak ne bi bio samo odlaganje neodložnog, on mora uvidjeti, priznati i ispraviti greške. ne mora za 1921.ba pričati o tome, ali mora to uraditi. prvo shvatiti da ne može sam.
gradi željo boli te *****

ChWilla
Kontakt:

čet maj 25, 2017 8:24 am

salemprolic je napisao/la:
čet maj 25, 2017 8:10 am
Ako ce ostajat, neke stvari bi trebao prihvatiti. Kondicionog trenera za pocetak, jer ocigledno je da su njegove cuvene pripreme bile dobre u vakat kad je Istocna Njemacka harala Olimpijadama, sad vala i nisu. Kad te umrlo Sarajevo stisne zadnjih 15 minuta a igralo 4 najbitnije utakmice u 7 dana prije toga onda nesto nije uredu. Da ne kazem da je tako bilo sa gotovo svakim iole jacim protivnikom.
Dva pomocnika. Pored Cice, treba i jedan koji ce malo posloziti igru u napadu, idealan bi bio Odovic, ali koliko je to realno, pitanje je.
I trece, radno vrijeme ti je do 17:00 ko i svima na stadionu. Tvoje ostajanje do kasno nista nam ne donosi osim sto trosi struju bezveze. Malo i odspavaj, mozda nadodje, od tolikog rada pukne covjek.
činjenica jeste da je njegov radnik jeo naše ekipe kondiciono i da je to dio razloga što su ga svi priželjkivali...

e sad šta je pošlo po krivom, neka konta...

Morzhy
Kontakt:

čet maj 25, 2017 8:29 am

Valja im trčati uz stepenice na Sjeveru ako ne uspiju smijeniti Slavku...ja se umorim kad ih gledam na snimku, mogu misliti kako je kokicama trčati

Vipla1921
Kontakt:

čet maj 25, 2017 8:44 am

Jbm misa nisam ništa pisao par dana, jer i ovo sto je jaozinho i sto je storm pisao ima istine.. Bas nekako između sam stavova njih dvojice, jedan dan razmišljam ko jaozinho, drugi ko storm.. Ne znam posrali su nam se u usta i ne znam vise sta da mislim ni sta je ispravno..
Na jugu stojimo, zastave vijemo, barjake dižemo i baklje palimo..

Bosnia

čet maj 25, 2017 8:53 am

igla je napisao/la:
čet maj 25, 2017 12:53 am
A da probamo jednog trenera, koji nije loš realno, ostaviti dvije sezone bar, pa da vidimo? Do sad smo ih mijenjali ko na traci i osvojili mudo rundavo.

Dalje, nije da nije i do Slavka, ali ova ekipa će doživjeti remont, ne mora značiti da ćemo gajiti isti stil.
ova ekipa je dozivjela remont 2 puta samo u ovoj sezoni

Eric Cantona
Kontakt:

čet maj 25, 2017 9:03 am

sajo10 je napisao/la:
čet maj 25, 2017 1:44 am
storm_raider je napisao/la:
čet maj 25, 2017 12:31 am
Podrska Slavki! Sve ce to na kraju dobro biti.
+++++

Stvarno ne razumijem ove price o tjeranju Slavke.. Iduca sezona je biti il ne biti za njega, ima jedan veliki prelazni rok koji pocinje uskoro i jedan na zimu. Cilj je titula, ali neka je ne obecava pred pocetak sezone :D
:D Neka momci okace trans ''Od iduce sezone ne ocekujemo nista''. Da skinu pritisak sa ekipe. Mozda i osvojimo nesto.

Bosnia

čet maj 25, 2017 9:05 am

Eric Cantona je napisao/la:
čet maj 25, 2017 9:03 am
sajo10 je napisao/la:
čet maj 25, 2017 1:44 am
čet maj 25, 2017 12:31 am
Podrska Slavki! Sve ce to na kraju dobro biti.
+++++

Stvarno ne razumijem ove price o tjeranju Slavke.. Iduca sezona je biti il ne biti za njega, ima jedan veliki prelazni rok koji pocinje uskoro i jedan na zimu. Cilj je titula, ali neka je ne obecava pred pocetak sezone :D
:D Neka momci okace trans ''Od iduce sezone ne ocekujemo nista''. Da skinu pritisak sa ekipe. Mozda i osvojimo nesto.
Neka obeca opstanak

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet maj 25, 2017 9:06 am

#Vipla1921 Istina i jeste negdje na sredini ali tjeranje Petrovica bi bilo pogubno. Umjesto toga trebaju sjesti, uvidjeti i ispitati greske i uciniti sve da se one ne ponove pa makar to znacilo dati mu potpunu ovlast nad sportskim segmentom.

O kondiciji, realno, to se ne moze ocekivati u toj mjeri od naseg igrackog kadra. Svi ovi iole mlađi su trcali ko navijeni. Lendric, Stanic, Sinisa a o Miroslavu da ne pricam. I Blagojevic je trcao. Nama glavni igraci 35+ godina. Jel mi stvarno mozemo od njih ocekivati neku kondiciju i trcanje?
Greska Slavke je jedino sto ih je gurao previse ali i to shvatam jer i nije mogao rizikovati u kljucnim utakmicama.

Moje misljenje je da mu treba dati jos jednu sezonu uz to da OP mora koristiti, a sto se ostalih igraca tice, nek radi s njima sta hoce.

boja mora
Kontakt:

čet maj 25, 2017 9:18 am

Jedina racionalna varijanta umjesto Slavke bi bio povratak Amara. U svakoj drugoj kombinaciji Slavko treba da ostane.

boja mora
Kontakt:

čet maj 25, 2017 9:22 am

Ja da se pitam ja bi otpisao sve ove stare igrače a tu mislim na Bogičevića, Zebu, Bekrića, Markovića, Nikolića, ne znam jesam li koga zaboravio, naravno Stojanovića.

Kospicar
Kontakt:

FK Željezničar

čet maj 25, 2017 9:25 am

slika

Očekuje nas ponovni zanimljiv prelazni rok, samo sto imamo malo vremena.

Krenimo redom.

Golman: Kjosevski (mozda ostaje) , Bobic i Fejzic- ekstra za nase uslove

Desni bek: Stevanovic S. i Stanic- i vise nego dobro

Lijevi bek:Stojanovic, Besirevic:Katastrofalno

Stoperi: Kerlu i Boccaccinia sam izbacio jer svi znamo da nece ostati kod nas i sl sezonu.

Kostic, Osmankovic, Bogicevic- Lose,
fali barem jedan (Vukotic :D)

Zadnji vezni: Tu sam Markovica izbacio jer je stranac, a smanjuje se broj stranaca, a imam osjecaj da mozemo dovesti boljeg stranca.

Blagojević, Radinović, Hasanović- onako,
fali minimalno 1

Ofanzivni vezni: Bekrica sam izbacio, vjerovatno ce se obestiniti zbog cega nakon par sedmica.

Sadiković, Zeba- onako

Desno krilo: Stevanović(mozda, vise ne nego da) ako on ostane, dovesti pristojnu zamjenu, ako ne ostane, stanje na desnom krilu- NULA

Lijevo krilo- Crnov, Zakaric- Cim dodju malo u formu bice EXTRA

Spic- Lendrica sam izbacio jer svi znamo da ce se prodati, za koliko to jos ne znamo.
Nikolic- lose( uredu ako ce izmjena biti, ali treba minimalno 1 igrac i po mogucnosti jos jedan iz OP)

Znaci za ocekivati je da cemo dovesti minimalno 6 igraca + neki "neocekivani transfer" gdje cemo morati krpiti pozicije.

Strucni stab:

Trener:
Slavko Petrovic- Najbolje moguce rijesenje

Pomocni trener:
Adin Mulaosmanović- onako,
treba jos jedan tipa Adzem ili Odovic, to bi bilo genijalno

Ostatak SS je dobar.
Zadnja izmjena: Kospicar, dana/u čet maj 25, 2017 9:25 am, ukupno mijenjano 2 puta.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

Leon_Professional
Kontakt:

čet maj 25, 2017 9:30 am

Haj znaj. Ima tu argumenata i za i protiv Slavka.
90% nas je poslije derbija bilo revoltirano, ali opet sam i tad rekao da uprava uradi ono sto misli da je najbolje bez slusanja navijaca.

Slavko nije pokazao tu neku igru, nije uzeo titulu a imao ju je. To boli, to je ono sto brine. Sta ce se desiti ako opet budemo pri tituli, hoce li opet ici na X. Pogotovo je frustrirajuce bilo kad on na nekim gostovanjima ide svjesno na X postovajuci svoju racunicu neku. Zeljo bi trebao da hara i igra napadacki, za bod vise. Zrinjski se ove sezone nigdje nije sakrio (osim u Krupi) i svagdje su htjeli napraviti ddominaciju na terenu.

Mada ima i argumenata Za. Prije svega kontinuitet, ali kontinuitet se ne gradi na losim trenerima, a Slavko je daleko od toga. Trenutno u ligi ne vidim nekog trenera "boljeg" od njega. Ono sto bi se moglo uhvatiti i nadati je taj prelazni rok. Spletom okolnosti opet cemo 10 igraca izgubiti i to morati nadomjestiti. Tu cemo vidjeti Slavkov pecat, ali ako ce pojacanje biti Sesar, odmah ga otpustite, skratite mu muke.

Argumenata ima i Za ostanak i Za otkaz. Zato ljudi koji znaju, koji su iskusniji, pametniji, treba da sjedu i bez emocija, strogo profesionalno, podvuku crtu i odluce sto je najbolje za nas.

Dobro @ChWilla rece. Svako treba analizirati svoje ucesce i rad, pa popraviti tamo gdje su grijesili. Spustiti ego na najmanju razinu, ne inatiti se kao Sablja sto je.
Za pocetak, jedan pomocnik bi bio nekako najlogicniji potez.

ChWilla
Kontakt:

čet maj 25, 2017 9:32 am

nije problem ići na x. i najveći idu na x kad im treba. problem je što nije bio x... :D

Eric Cantona
Kontakt:

čet maj 25, 2017 9:33 am

Miro ostani i yebi mi :rofl: komsinicu

boja mora
Kontakt:

čet maj 25, 2017 9:35 am

Kospicar je napisao/la:
čet maj 25, 2017 9:25 am
slika

Očekuje nas ponovni zanimljiv prelazni rok, samo sto imamo malo vremena.

Krenimo redom.

Golman: Kjosevski (mozda ostaje) , Bobic i Fejzic- ekstra za nase uslove

Desni bek: Stevanovic S. i Stanic- i vise nego dobro

Lijevi bek:Stojanovic, Besirevic:Katastrofalno

Stoperi: Kerlu i Boccaccinia sam izbacio jer svi znamo da nece ostati kod nas i sl sezonu.

Kostic, Osmankovic, Bogicevic- Lose,
fali barem jedan (Vukotic :D)

Zadnji vezni: Tu sam Markovica izbacio jer je stranac, a smanjuje se broj stranaca, a imam osjecaj da mozemo dovesti boljeg stranca.

Blagojević, Radinović, Hasanović- onako,
fali minimalno 1

Ofanzivni vezni: Bekrica sam izbacio, vjerovatno ce se obestiniti zbog cega nakon par sedmica.

Zeba- lose,
Zeba je dobar kao zamjena, treba nam neki mladji koji ce uvest neki novi ritam i novine

Desno krilo: Stevanović(mozda, vise ne nego da) ako on ostane, dovesti pristojnu zamjenu, ako ne ostane, stanje na desnom krilu- NULA

Lijevo krilo- Crnov, Zakaric- Cim dodju malo u formu bice EXTRA

Spic- Lendrica sam izbacio jer svi znamo da ce se prodati, za koliko to jos ne znamo.
Nikolic- lose( uredu ako ce izmjena biti, ali treba minimalno 1 igrac i po mogucnosti jos jedan iz OP)

Znaci za ocekivati je da cemo dovesti minimalno 6 igraca + neki "neocekivani transfer" gdje cemo morati krpiti pozicije.

Strucni stab:

Trener:
Slavko Petrovic- Najbolje moguce rijesenje

Pomocni trener:
Adin Mulaosmanović- onako,
treba jos jedan tipa Adzem ili Odovic, to bi bilo genijalno

Ostatak SS je dobar.
M Stevanović ti isto ide a na Stojanovića i Nikolića ne možeš računat ako misliš išta ozbiljno

Leon_Professional
Kontakt:

čet maj 25, 2017 9:35 am

Oni imaju cime ici na X :D
Treba i loptu zadrzat u posjedu nekad kad se ide na X, ne samo vratiti protivniku u posjed i branit se s supljom odbranom.

Eric Cantona
Kontakt:

čet maj 25, 2017 9:41 am

Nama u sustini nedostaje povjerenja. Mi sami sebi stvaramo srklet. Treba da više vjerujemo u sebe, jer dok god sumnjaš u nešto, od toga nema ništa. Čim je nešto na silu znas da ne valja.

Hadzijalagic
Kontakt:

čet maj 25, 2017 9:49 am

čet maj 25, 2017 1:03 am
Jaozinho22 je napisao/la:
čet maj 25, 2017 12:47 am
Na osnovu čega treba da ostane !? Zbog prokockane titule ? Zbog piqkaste igre ? Zbog tog što nije promovisao nijednog juniora ? Zbog tog što mu se igra svodi samo nabij na Miru kao i prethodna dva stručnjaka ? Zbog specijalne fizičke spreme o kojoj je vazio pola godine, na kraju FKŽ spreman kao i ekipe koje nemaju spešl trenera za kondiciju kakvim se on predstavljao ? Zbog tog što nema nikakvog napretka u igri i nakon dovedenih ciljanih akvizicija ? Zbog tog što izgledamo kao dom penzionera ? Zbog tog što je stručnjak za defanzivu a nama svaki iole prekid gol ?
Zbog toga sto je izborio Europu. Zbog toga sto mu igra ne svodi "samo nabij na Miru, kao i prethodna 2 strucnjaka", jer da vodi, bili bismo na 11 mjestu. Zbog toga sto bi bilo neozbiljno optustiti trenera, nakon pola godine, koji te je doveo do Europe, iako mu je to bio jedini cilj zacrtan. Zbog toga sto smo vec to radili i vrtili bismo se u krug. Zbog toga sto 90% ovo nije njegova ekipa i tek nakon ljetnih priprema cemo moci vidjeti sta i kako. Zbog toga sto necu sebi dozvoliti da gledam samo zadnje 2 utakmice (1 remi i 1 poraz). Zbog toga sto necu da dozvoli da mi sud o Slavki pravi Bogicevicev kiks u Tuzli, Kerlina ruka na derbiju ili Ivanov promasaj titule u 94 minuti na Kosevu. Zbog toga juniora nije ni mogao promovisati za ovih pola godine, jer smo se borili da osiguramo Europu. Tacno se zaboravlja da je covjek tu 5 mjeseci. Zbog toga sto smo potrosili dosta trenera, dobrih ljudi, Zeljinih vojnika i nemoguce je da nam ama bas nijedan nije valjao. Ocito i jeste problem sto su ljudi kratkovidni i kratko pamte, pa bi smjenjivali tek tako, kao na igrici. A da za promjenu pokusamo drugacije i da nekoga ostavimo 2 godine? Ako vec nije upalilo mijenjanje trenera kao na traci i lud covjek bi skontao da to nije dobra taktika. Ovo nije igrica, igraci nisu algoritmi koji instantno reaguju na vase kondicionale i parametre. Igraci se moraju navici na trenera i obrnuto - trener se mora navici na igrace i okruzenje. Samo razmislite, da je Ivan pogodio ono sto je morao, mi ne bismo ovu pricu vodili uopste. Pa nista u zivotu nije crno ili bijelo, ali izgleda da je kod nas Bosanaca sve tako.

Nisam ni ja zadovoljan, gorak je ukus, ali otpustiti Slavka bi bio potez amatera i pravio bi se cirkus. Vec smo taj cirkus prosli. Seferovic bi se trebao vratiti iz Kine veoma brzo, nadam se.
Bravo storme.. I ja sam mu mislio nesto slicno napisati ali mi bilo mrsko jer mnogi ne kontaju neke stvari i radikalni rezovi su im uvijek prvi na listi za rjesavanje problema.. Slavko je definitivno zasluzio svoj prelazni rok.. Ja cu dio svog suda iznijeti i kada vidim izbor njegovih pojacanja za sledecu sezonu.. Ako opet budu dovodjeni potroseni, nekada kvalitetni, igraci koje je potrebno trpiti da bi se vratili u, kakvu takvu, formu a ne mladji i ambiciozniji koji ce se boriti za afirmaciju i progres u karijerama bicu jako nezadovoljan..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet maj 25, 2017 9:59 am

danas zguzis trebu a dijete dobijes tek za devet mjeseci.
ne moze preko noci.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 16 gostiju.

Prijava