avlami97 je napisao/la: ↑pon maj 22, 2017 11:34 am
Ako već ne želimo da učimo na tuđim onda bi trebalo učiti na svojim greškama. Ostala je još jedna utakmica do kraja i nju treba voditi SP. Žao mi je što je prošle godine Sablja dobio nogu uoči zadnje utakmice u prvenstvu. Jednostavno, to nije fer ni prema kome. Sačekati zadnji zvižduk sudije. odmoriti dva tri dana i onda donositi odluke. Strukture Kluba zadužena za ta pitanja te odluke treba da donesu, a bilo kakve one bile imat će moju punu podršku.
Naravno da nisam zadovoljan drugim-trećim mjestom imajući na umu da smo imali sve u svojim rukama. To što smo došli u takvu situaciju da se borimo za titulu je zasluga Kluba (svih nas) i splet određenih okolnosti. Moramo biti i svjesni da smo u prvih 6 utakmica prvenstva igrali pet u Sarajevu (Otoka) i jednu u Tuzli. Od mogućih 18, osvojili smo mizernih 7 bodova uz tri uzastopna poraza, od čega dva na Grbavici. Ovo nije nikakva šuplja, ovo su samo činjenice. Od samog starta prvenstva na naš klub je vršena neviđena medijska i svaka druga hajka. Jedan obični hohštapler oličen u imenu Faik Kolar, nakon što smo ih dobili na Otoci, uzima sebi za pravo da komentariše i podcjenjuje Želju, omalovažavajući našu zasluženu pobjedu i pored sudijske lakrdije. Portali, znate već koji nisu prestajali da nas blate. Koldžo i kompanija iz SDŽ su nam pravili probleme oko dzvola za gradnju stadiona. U tih prvih 6-7 kola, protiv nas su se izmišljali penali i crveni kartoni, a istovremeno su nam poništavani čisti golovi, a sudije nam nisu svirale čiste penale (Bekrić, Zrinjski). Imao sam osjećaj da se cijela Država ujedinila samo sa jednim ciljem - sjebati Želju.
Naskon toga dolazi SP, a pred samu sezonu su mediji "stopirali" izbor Ivana Vukomanovića za trenera. SP je imao jako težak zadatak, a ticao se "glave" igrača, te istovremeno morao na bilo kakav način donositi bodove. Napadi sa vana, a i oni iznutra nisu prestajali (E. Pešto, Čengić), samo su imali jedan cilj - povaliti Želju i sve pozitivno što se dešava oko njega.
Sve smo istrpili i zato treba istrpiti i ovo jedno kolo, a nakon toga analizirati i donositi odluke. Najbolji dio Želje, uz strukture koje vode Klub, su bili navijači. Jednom smo samo podbacili i to u Kupu protiv Širokog. Mislim na navijače na cijelom stadionu.
Ovu sezonu ću pamtiti kao jednu od najtežih u Željinoj historiji, misleći na vanfudbalske elemente i razna podmetanja. Mi, Željovci se nemamo čega stidjeti, moramo biti ponosni jer je Klub odolio svim oblicima opstrukcije, direktnim i indirektnim napadima, sudijskim lakrdijama...i na kraju sage izgradili smo Istok, što je mnogima trn u oku. Izgradili smo Istok i uporedo izgrađujemo i na viši nivo dižemo Klub. Prioritet u takvoj gradnji je i "KaFez", jer nikada ne želim gosta u kući koji će mi zapaliti ćilim, fotelju, stolicu i sve to okačiti na ogradu balkona. Sa gospodom gospodski sa vandalima, zna se već kako.
Oprostite na dužem postu. Za mene je Željo uvijek šampion.
I još nešto, nije Željo izgubio titulu u Krupi. Prvenstvo traje 32 kola, eto ja bih mogao reći da smo titulu izgubili u Širokom, nakon što nam nije dosuđen čist penal nad Stevanovićem, između dvije pogođene prečke, te što smo u svim elementima fudbalske igre poderali Široki. Ko želi da shvati shvatit će. Nije jedna utakmica prvenstvo.