Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Omar500
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 22, 2017 11:45 am

avlami97 je napisao/la:
pon maj 22, 2017 11:34 am
Ako već ne želimo da učimo na tuđim onda bi trebalo učiti na svojim greškama. Ostala je još jedna utakmica do kraja i nju treba voditi SP. Žao mi je što je prošle godine Sablja dobio nogu uoči zadnje utakmice u prvenstvu. Jednostavno, to nije fer ni prema kome. Sačekati zadnji zvižduk sudije. odmoriti dva tri dana i onda donositi odluke. Strukture Kluba zadužena za ta pitanja te odluke treba da donesu, a bilo kakve one bile imat će moju punu podršku.

Naravno da nisam zadovoljan drugim-trećim mjestom imajući na umu da smo imali sve u svojim rukama. To što smo došli u takvu situaciju da se borimo za titulu je zasluga Kluba (svih nas) i splet određenih okolnosti. Moramo biti i svjesni da smo u prvih 6 utakmica prvenstva igrali pet u Sarajevu (Otoka) i jednu u Tuzli. Od mogućih 18, osvojili smo mizernih 7 bodova uz tri uzastopna poraza, od čega dva na Grbavici. Ovo nije nikakva šuplja, ovo su samo činjenice. Od samog starta prvenstva na naš klub je vršena neviđena medijska i svaka druga hajka. Jedan obični hohštapler oličen u imenu Faik Kolar, nakon što smo ih dobili na Otoci, uzima sebi za pravo da komentariše i podcjenjuje Želju, omalovažavajući našu zasluženu pobjedu i pored sudijske lakrdije. Portali, znate već koji nisu prestajali da nas blate. Koldžo i kompanija iz SDŽ su nam pravili probleme oko dzvola za gradnju stadiona. U tih prvih 6-7 kola, protiv nas su se izmišljali penali i crveni kartoni, a istovremeno su nam poništavani čisti golovi, a sudije nam nisu svirale čiste penale (Bekrić, Zrinjski). Imao sam osjećaj da se cijela Država ujedinila samo sa jednim ciljem - sjebati Želju.

Naskon toga dolazi SP, a pred samu sezonu su mediji "stopirali" izbor Ivana Vukomanovića za trenera. SP je imao jako težak zadatak, a ticao se "glave" igrača, te istovremeno morao na bilo kakav način donositi bodove. Napadi sa vana, a i oni iznutra nisu prestajali (E. Pešto, Čengić), samo su imali jedan cilj - povaliti Želju i sve pozitivno što se dešava oko njega.

Sve smo istrpili i zato treba istrpiti i ovo jedno kolo, a nakon toga analizirati i donositi odluke. Najbolji dio Želje, uz strukture koje vode Klub, su bili navijači. Jednom smo samo podbacili i to u Kupu protiv Širokog. Mislim na navijače na cijelom stadionu.

Ovu sezonu ću pamtiti kao jednu od najtežih u Željinoj historiji, misleći na vanfudbalske elemente i razna podmetanja. Mi, Željovci se nemamo čega stidjeti, moramo biti ponosni jer je Klub odolio svim oblicima opstrukcije, direktnim i indirektnim napadima, sudijskim lakrdijama...i na kraju sage izgradili smo Istok, što je mnogima trn u oku. Izgradili smo Istok i uporedo izgrađujemo i na viši nivo dižemo Klub. Prioritet u takvoj gradnji je i "KaFez", jer nikada ne želim gosta u kući koji će mi zapaliti ćilim, fotelju, stolicu i sve to okačiti na ogradu balkona. Sa gospodom gospodski sa vandalima, zna se već kako.

Oprostite na dužem postu. Za mene je Željo uvijek šampion.

I još nešto, nije Željo izgubio titulu u Krupi. Prvenstvo traje 32 kola, eto ja bih mogao reći da smo titulu izgubili u Širokom, nakon što nam nije dosuđen čist penal nad Stevanovićem, između dvije pogođene prečke, te što smo u svim elementima fudbalske igre poderali Široki. Ko želi da shvati shvatit će. Nije jedna utakmica prvenstvo.
Bravo, odlican post. :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Ajzea
Kontakt:

pon maj 22, 2017 11:45 am

Pinkii je napisao/la:
pon maj 22, 2017 11:38 am
Sinan saznao da smo narucili sampionske majice pa otkazali.

http://sport1.ba/premijer-liga-bih/siro ... erom/83277

Ne daj Boze da ovo znaci da su oni naslovi bili istiniti.
Neka digne ruku na sebe svako ko misli da su oni mailovi istiniti.

Dovedu li Sesara i Krstanovica neka se svi pokupe.

Jaozinho22

pon maj 22, 2017 11:46 am

Ajzea je napisao/la:
pon maj 22, 2017 11:30 am
phpBB [video]

Pustili igracima iz prvog tima i Petrovicu.
Sta ce nam on,vidi ga fali mu 30 kila i njemu i Žeri, bolje Sesara dovest !
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

kljucno je pitanje da li bi Slavko pod drugim okolnostima igrao takticki drugacije, odnosno, zna li igrati tako!?
od kako je dosao a to je na -12, on prakticno nije smio prosuti nove bodove. u takvoj situaciji odlucio se primjeniti jednu fudbalsku filozofiju koja nam nije bila dopadljiva ali koja nam je donijela bodove i koja nas je sa -12 dovela u situaciju da tri kola prije kraja imamo titulu u svojim nogama na +2.
niz od 16 utakmica bez poraza ne moze biti plod slucajnosti. sjetite se i niza bez primljenog gola.
Slavko ipak nesto zna.
s obzirom da smo sve to prokockali u samoj zavrsnici uz ocajnu igru totalno nemotivnisane ekipe ostaje pitanje, koliko je to nesto sto Slavko zna.
mislim da ovdje na forumu nema toliko potrebnih informacija kao ni strucnjaka da bi o Slavki u ovom trenutku kao treneru mogli donijeti neki ozbiljan i relevantan konacan sud.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

boju dao si nebu...
Kontakt:

Sesar bi bio slag na tortu :oops:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jaozinho22

pon maj 22, 2017 11:52 am

Mujaga u Fortuni Sittard, druga Holandska liga. Nek je sretno mali, da pokažeš da su se zajebali !
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon maj 22, 2017 11:54 am

Ko se zajebo? Niko nije iznad Zelje, taj frajer je zajebo samog sebe.
Željezničar ante portas !

djoxxx1921
Kontakt:

pon maj 22, 2017 11:55 am

Je*em li im djecu poganu, smrdljivu. Momak samo aplaudirao kad su nasi izlazili na drugo poluvrijeme, skocila gov.na na njega. Ja sjedio 5-6 redova ispod, usao i sjeo, odmah me skontali. Nekih desetak balavurcica pored mene, kaze jedan, "neka nas ovdje da sacekamo da ovaj skoci", ja mrtav hladan. Repetiro se i jedno oko na teren, drugo na njih. Dvojici sam face dobro zapamtio, ne dao dragi Bog da ih gdje sretnem

Charlie Sheen
Kontakt:

pon maj 22, 2017 11:56 am

kad se sjetim da smo svsavali na zakarica zahu radinovica crnova kerlu ovi sto se pljuju ocekujem da budu pojacanja.Mi navijaci veze nemamo.

Dolina
Kontakt:

Jaozinho22 je napisao/la:
Mujaga u Fortuni Sittard, druga Holandska liga. Nek je sretno mali, da pokažeš da su se zajebali !
Volio bih da me demantira ali daj Bože, a da nije imao pravu šansu u Želji to stoji a i on se nije previše sekirao radi toga
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Ajzea
Kontakt:

pon maj 22, 2017 11:58 am

Sarajevo Tomica i Ordagica a mi Sesara... :rofl: :rofl: :rofl:

Mlade, ambiciozne, znalce i ratnike ! Kako znate i umijete, ne interesuje nas !
Necemo nekadasnje fudbalske romantike a sada boeme pred penzijom !

igla
Kontakt:

pon maj 22, 2017 11:59 am

Charlie Sheen je napisao/la:
kad se sjetim da smo svsavali na zakarica zahu radinovica crnova kerlu ovi sto se pljuju ocekujem da budu pojacanja.Mi navijaci veze nemamo.
Od svih tih imena, samo Miroslav u potpunosti opravdao.
Kad Sesar podijeli 13 asistencija :D

teatrale36
Kontakt:

pon maj 22, 2017 12:00 pm

djoxxx1921 je napisao/la:
pon maj 22, 2017 11:55 am
Je*em li im djecu poganu, smrdljivu. Momak samo aplaudirao kad su nasi izlazili na drugo poluvrijeme, skocila gov.na na njega. Ja sjedio 5-6 redova ispod, usao i sjeo, odmah me skontali. Nekih desetak balavurcica pored mene, kaze jedan, "neka nas ovdje da sacekamo da ovaj skoci", ja mrtav hladan. Repetiro se i jedno oko na teren, drugo na njih. Dvojici sam face dobro zapamtio, ne dao dragi Bog da ih gdje sretnem
Iznad one cerade nas je vise bilo, bar sam ja tu bio, i onaj je momak bas sjeo medju njih i to one zadrte pitare. Znaci kad je Zrinski dao gol ono nisam mogao vjerovati koliko se raduju bas ti sa lijeve strane prema sjeveru, nevjerovatno ja ono nisam mogao vjerovati.

Brkoo
Kontakt:

pon maj 22, 2017 12:01 pm

Cuj zajebali se a on otisao u drugu ligu holandije u ekipu za koju niko ziv nikad prije nije cuo :roll:
Velika je razlika izmedju juniorskog i seniorskog fudbala a Mujagic ima neke nedostatke koje je nemoguce ispraviti. Volio bih da uspije i da me demantuje ali sansa za tako nesto je minimalna..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

avlami97
Kontakt:

pon maj 22, 2017 12:01 pm

@starigrad,

u potpisu ovog posta stoji da ga je napisao gospodin iz Olova. Odakle ti pravo da insinuiraš da dijelim ljude po mjestu rođenja ili bilo kom drugom obliku. Gospodin iz Olova je napisao to što je napisao i pri tome spominje objektivnost, ja koliko znam svaki sopstveni osvrt je subjektivan ili je neko umjesto njega ovo pisao. Tvoj post nisam ni zapazio i vjerovatno radi toga nisam ni replicirao ili nešto odgovarao, a i da jesam možda ne bih ni tada ništa pisao. Pišem onda kada osjetim potrebu i svi moji postovi su subjektivni, jer drugačije ne može ni biti, a objektivnost i ispravnost temeljnih tvdnji iz napisanog može ocijeniti neko drugi, a ne ja. Kažeš da sam demagog - poštujem tvoje mišljenje, a da li sam saglasan sa istim, ne bih ti odgovorio.

Lijep pozdrav.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Okolele
Kontakt:

pon maj 22, 2017 12:02 pm

slika
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Jaozinho22

pon maj 22, 2017 12:03 pm

Dolina je napisao/la:
Jaozinho22 je napisao/la:
Volio bih da me demantira ali daj Bože, a da nije imao pravu šansu u Želji to stoji a i on se nije previše sekirao radi toga
Mujagic 150 minuta u ligi i kupu 3 gola i asistencija.
Svako poluvrijeme faktički gol.
Denis Pozder 231. minuta = 0 golova, finansijska šteta nepoznata !
Dejan Djermanovic 390 minuta = 2 gola.
Razlika u platama izmedju ove dvojice i Mujagića, enormna !
Ne bi ga vala ni ja potpisao da sam bio na Mujaginom mjestu.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,

Amar Osim.

Ajzea
Kontakt:

pon maj 22, 2017 12:05 pm

Dovedite nam Sesara, ima fantasticnu motoriku i brzinu. Taman nam jedan takav treba.

Ili cemo.. Dovedite Sesara, taman nam treba znalac sa loptom, romantik. Ipak imamo isuvise igraca da konstantno trce, treba nam jedan koji jednom potezom rijesi utakmicu !

Idioti !

Ajzea
Kontakt:

pon maj 22, 2017 12:07 pm

Poslije Sesara, dovedite i mladjahnog Krstanovica. Dvadesete gazi, a onako snazan u duelu, hladnokrvan, visok, okretan, pokretan..

avlami97
Kontakt:

pon maj 22, 2017 12:07 pm

Ajzea je napisao/la:
pon maj 22, 2017 12:05 pm
Dovedite nam Sesara, ima fantasticnu motoriku i brzinu. Taman nam jedan takav treba.

Ili cemo.. Dovedite Sesara, taman nam treba znalac sa loptom, romantik. Ipak imamo isuvise igraca da konstantno trce, treba nam jedan koji jednom potezom rijesi utakmicu !

Idioti !
Kolega ispravno razmišljanje. Na Bekrijinu nadograditi Sesarovu motoriku. Nema dalje.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.

Prijava