Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

salemprolic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 21, 2017 10:22 pm

Cuj Slavki dat sansu par godina da to poslozi hahahaha...poredite Ivicu Osima i onu ligu sa ovim cemerom od lige u kojem sa ovim uslova treba da pregazimo sve ko plitak potok. Ako cemo kome dat sansu na par godina neka to bude Adzem ili Cica, neko nas a ne preplaceni demagog, ubleha sa kartotekom, pun glupih statistika i nebitnih informacija.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Amidza
Kontakt:

ned maj 21, 2017 10:22 pm

Gledam izvjestaj i premotavam Kerlin penal, mucim se, ne mogu da vjerujem. Da li je moguce da je on onoliko malouman ili je samo pitar?
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

avlami97
Kontakt:

ned maj 21, 2017 10:23 pm

hardwell je napisao/la:
ned maj 21, 2017 10:16 pm
Trener Partizana je došao pred treče kolo, zaostajao 5 bodova za prvim :D I digao pehar na kraju, zaostajao je i 6 bodova prije početka play offa

Imao je igru, imao je taktiku, birao je uvijek najboljih 11, potukao je Zvezdu na derbiju. Čovjek ima samo 37 godina :) Tako je u fudbalu, ili znaš ili ne znaš. Slavko ne zna! :)

A kakav kontinuitet? Šta se može promijeniti kod igre i stila u permanentnog? Ništa. Vidiš na treneru kako misli, kakve ima želje. Ja razumijem da on pokušava nešto da odigra, da ima neku smjernicu kako želi igrati. Jebi ga, treba vremena da se uigra ekipa i da igrači shvate šta trener želi. Ali ova ekipa igra isto od kako je on preuzeo ekipu. Pročitani smo davno i ako slj. sezone uđemo sa njim na trenerskoj poziciji ova ekipa će igrati sve lošije i lošije. Bez obzira kakva ekipa istrčala na teren u Evropi i prvom kolu Premijer lige igra će nam biti identična ovoj i nećemo postici ništa

I kad smo kod njegovog uspijeha u BIH, osvojio je kup prošavši: Mladost VO, Rudar Kakanj, Radnički Lukavac, Široki Brijeg i Slobodu Tuzlu
Čuj kakav kontinuitet. Po toj logici smo trebali nakon 7-8 kola otjerati Ivicu Osima, jer se tačno vidjelo da "ne zna". Vidjeli smo da zna Odović u prvom mandatu kada nas je sa 10og mjesta na polusezoni doveo do drugog i nakon toga ga otjerali. Ne treba mjesati emocije sa razumom. Znam da je teško, ali evo nakon tekme sa Zrinjskim smo svi zaključili da Slavko zna, a desetak dana nakon toga smo zaključili da ne zna. Yebo ti našu logiku.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Hurmasica
Kontakt:

ned maj 21, 2017 10:24 pm

Molim navijače drugih klubova da pišu na temi predviđenoj za njih. Hvala.

viewtopic.php?f=51&t=82&start=40
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

GoodisonPark
Kontakt:

ned maj 21, 2017 10:24 pm

ChWilla je napisao/la:
ned maj 21, 2017 10:15 pm
doduše i njihovih je većina ostala kući da rahat uživa u čarima derbija... :D
Jeste ali opet su u onom sektoru gdje je bio belaj bili daleko u većini.. Ako uzmemo motive za šta se mi borimo na derbiju a za šta oni (gubitak kupa + ostala dešavanja kod njih prije utakmice) Onda je nas bar duplo više trebalo biti na zapadu, ali sad je kasno pričati..
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Brkoo
Kontakt:

ned maj 21, 2017 10:25 pm

@Amidza, Meni nije u planovima Sinisa. Ne valja generalizovati. Vec sam napisao da su svi stranci koji igraju kod nas teski polovnjaci, koji ne donose razliku na terenu..

Mene bi bilo sramota porediti Osima(oba), Ribara itd u bilo cemu sa diletantima poput Slavke, Sablje, Kostica itd a to tako pakovati u neki kontinuitet. Kakav ba kontinuitet sa losim trenerima, ljudi dragi, to je mazohizam.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

hardwell
Kontakt:

ChWilla je napisao/la:
ned maj 21, 2017 10:19 pm
ali je u prvom mandatu izgubio titulu od zvezde nakon što su šest godina uzimali za redom... :D
Došao u 16 kolu, tada je Zvezda već bila prva i do kraja imao 1 poraz i dva remija, slj. sezone izborio Evropu i ušao u grupu Evropa lige, bio prvi sa Partizanom tu sezonu do 20 i nekog kola i ne znam je li otišao sam ili je dobio otkaz
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

Amidza
Kontakt:

ned maj 21, 2017 10:27 pm

Omar500 je napisao/la:
ned maj 21, 2017 10:21 pm
Amidza je napisao/la:
ned maj 21, 2017 10:03 pm
Svima u planovima Sinisa Stevanovic, zbog cega taj momak ima toliki kredit? Jel zbog brade, instagrama, frizure, treba koje voda? Nista protiv njega licno, borben igrac, dobar kad centra ne predje. Stanic za njega Dani Alves. Hajde da ne pljujemo nasu djecu i da ne uzdizemo strani prosjek. Ispada Stana neka zamjena njemu, Boze sacuvaj. Neki ga poceli racunat i ko lijevog beka...smijesno.
Ali zato se po Memiji pljuvalo, to je boze sacuvaj...
Rekao sam na par stranica prije, neka Sinise do isteka govora, to je decembar, desno Stana i na pripreme odmah povesti onog momka iz juniora, Kurtovic ja mislim.

Kad spomenu Rijeku i kretanje bez lopte, to kod nas prakticki ne postoji. Zato Musa onako 'lose' izgleda, krene frajer, a svi stoje u mjestu, nema kome dodati. Nije neka on sad klasa, to sigurno, ali jedan od razloga zasto onako izgubljeno izgleda. A to za ulazak u duele mi stvarno nije jasno, nasi tako mlako izgledaju po tom pitanju, a zracni dueli, da Mire nema, to bi bilo katastrofa :D
Jest se pljuvalo po Memiji, pogotovo kad ga je Sablja na lijevo krilo zavalio, jos je igro s povredom, al svasta se zaboravlja. Stanic je nas daleko najbolji bek, na obje strane. Kraj price. Dovedite boljeg lijevo, jos jednog desnog, povucite juinora, nesto.

Te kretnje i ocajna duel igra je nesto sto mi nikad nije bilo jasno. Nije to pitanje pameti ni vjestine toliko, ni nicega. Ne kazem, treba se znat zagradit, uzet loptu, skocit, napravit prostor, otvorit se, ali samo volja, zestina, zar, ****. Dakle, nista sto se ne moze naucit ili utrenirat. Miro Stevanovic sa svojih 60 kila uzima zracne duele jer zna procijenit kad i kako da skoci, prati igru, razmislja, zeli...
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Amidza
Kontakt:

ned maj 21, 2017 10:28 pm

Brkoo je napisao/la:
@Amidza, Meni nije u planovima Sinisa. Ne valja generalizovati. Vec sam napisao da su svi stranci koji igraju kod nas teski polovnjaci, koji ne donose razliku na terenu..
Ne mislim da je bukvalno svima i ne tvrdim da je neki prelos igrac, ali se stice dojam da frajer ima neki neobjasnjiv kredit. Zasto, ne znam.

ChWilla
Kontakt:

ned maj 21, 2017 10:28 pm

ne poredim, čovjek je evropski perspektivan trener po svim parametrima. ali neki komentari, opravdano ili ne, su bili slični kao ovi naši danas...
gradi željo boli te *****

Model1964

ned maj 21, 2017 10:31 pm

avlami97 je napisao/la:
ned maj 21, 2017 10:23 pm
hardwell je napisao/la:
ned maj 21, 2017 10:16 pm
Trener Partizana je došao pred treče kolo, zaostajao 5 bodova za prvim :D I digao pehar na kraju, zaostajao je i 6 bodova prije početka play offa

Imao je igru, imao je taktiku, birao je uvijek najboljih 11, potukao je Zvezdu na derbiju. Čovjek ima samo 37 godina :) Tako je u fudbalu, ili znaš ili ne znaš. Slavko ne zna! :)

A kakav kontinuitet? Šta se može promijeniti kod igre i stila u permanentnog? Ništa. Vidiš na treneru kako misli, kakve ima želje. Ja razumijem da on pokušava nešto da odigra, da ima neku smjernicu kako želi igrati. Jebi ga, treba vremena da se uigra ekipa i da igrači shvate šta trener želi. Ali ova ekipa igra isto od kako je on preuzeo ekipu. Pročitani smo davno i ako slj. sezone uđemo sa njim na trenerskoj poziciji ova ekipa će igrati sve lošije i lošije. Bez obzira kakva ekipa istrčala na teren u Evropi i prvom kolu Premijer lige igra će nam biti identična ovoj i nećemo postici ništa

I kad smo kod njegovog uspijeha u BIH, osvojio je kup prošavši: Mladost VO, Rudar Kakanj, Radnički Lukavac, Široki Brijeg i Slobodu Tuzlu
Čuj kakav kontinuitet. Po toj logici smo trebali nakon 7-8 kola otjerati Ivicu Osima, jer se tačno vidjelo da "ne zna". Vidjeli smo da zna Odović u prvom mandatu kada nas je sa 10og mjesta na polusezoni doveo do drugog i nakon toga ga otjerali. Ne treba mjesati emocije sa razumom. Znam da je teško, ali evo nakon tekme sa Zrinjskim smo svi zaključili da Slavko zna, a desetak dana nakon toga smo zaključili da ne zna. Yebo ti našu logiku.
Usra ti i šefa i stanicu.
U prijašnjem postu sam ti napisao kako je to meni tada izgledalo. Ti si stariji :D i bolj znaš od mene.
Jesam za kontinuitet ali ne sa ovim. Isto bi bilo da smo se onda odlucili za kontinuitet sa Sulom :placeodsmijeha:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

avlami97
Kontakt:

ned maj 21, 2017 10:33 pm

Model1964 je napisao/la:
ned maj 21, 2017 10:21 pm
@avlami97
Visio sam na Švabinim treninzima. Odmah se je vidjelo da zna i želi raditi. Ja kao balavac sam to skonto. Znao je dugo objašnjavati, crtati a bogami i pokazati prakticno šta ocekuje od igraca. Treninzi su nam bili zanimljiviji od tekmi. Probao je odmah sa mladim igracima. On je taj koji je otišao u OP i našao ove o kojim govoriš. Objasnio im kako se treba raditi, pratio ih i na kraju ubacio u prvi tim. Imao je SŠ koji je bio trucan i vrijedan. I na kraju najbitnije.
Švabo je saslušao svakoga, nije odbacio ni jednu dobru zamisao ma cija bila. Da nije tako nebi opstali tako dugo i dan dans bili super prijatelji.
Meni je jasno šta želiš reci. I ja sam za kontinuitet ako ima podlogu. Ovaj nema podloge ni mikron.
Onda smo skupa sa istoka seirili kako im Švabo pokazuje slobodnjake, dodavanje lopte, nešto im po pola sata čapri, a oni svi sjede i slušaju.Ne mora to biti Slavko, on mi je samo personifikacija što želim reći, a eto post iznad sam naveo primjer Odovića iz prvog mandata. Na polusezoni 10., na kraju drugi i borba za titulu i onda noga. Isti slučaj sa Plišekom, samo što je Plišek bio prvi kada je otjeran. :D

Ša hoš, rahmetli Sula je bio pravi čiko i dobar čojk, a Hercegovac :D
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Eric Cantona
Kontakt:

ned maj 21, 2017 10:37 pm

Znaci nitko nije primjetio Memu Haljevca kako se probija izmedju rulje na zapadu da udari naseg momka.

Amidza
Kontakt:

.
Zadnja izmjena: Amidza, dana/u ned maj 21, 2017 11:56 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Pompey
Kontakt:

ned maj 21, 2017 10:38 pm

Slavko na BHTu.
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

salemprolic
Kontakt:

ned maj 21, 2017 10:38 pm

Slavko nije za kontinuiteta...jeste ako hocemo da budemo Radnik, Metalege, Vitez, Krupa...tvrdi autsajder koji onako na kontre zna zayebat favorita kakvog. Nama cijelu polusezonu Zajko Zeba osmislja akcije sa igracima, trener nema s tim veze nikakve. Oko odbrane i spreme ko i nesto zna ali Boga mi evo i to ispade poprilicno smijesno. Doso je ko vatrogasac stigo je tih 3 boda sto smo kasnili za Evropom, ok, pruzimo ruke i hajde ti prijatelju trazi kakav novi Radnik, tu mozda i prolazi ova tvoja filozofija.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Amidza
Kontakt:

ned maj 21, 2017 10:42 pm

Eric Cantona je napisao/la:
Znaci nitko nije primjetio Memu Haljevca kako se probija izmedju rulje na zapadu da udari naseg momka.
???

Ne bi me iznenadilo, klosar onaj. Personifikacija svega sto mi se gadi u ovom gradu. Pitar od do.

Model1964

ned maj 21, 2017 10:44 pm

Amidza je napisao/la:
ned maj 21, 2017 10:42 pm
Eric Cantona je napisao/la:
???

Ne bi me iznenadilo, klosar onaj. Personifikacija svega sto mi se gadi u ovom gradu. Pitar od do.
:palacgore:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Plavi orkestar
Kontakt:

ned maj 21, 2017 10:45 pm

Ako neko prepozna nekoga od napadaca sa ovoga snimka treba javno objaviti ime i prezime,ostalo ce se saznati i onda ih pojedinacno hvatati ali po 20-30 naših i prakticno mu pokazati kako to izgleda kad njih 20-30 napadne na jednog našeg.Picke vazda bili i ostali.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Shortyy1921

ned maj 21, 2017 10:45 pm

Navijači ostaju i žive uz klub od kako je nastao do danas i ako Bog da i u buducnosti dalekoj, igrači su prolazni, dodju i odu, neki ostave dubok trag, neki malo manji a neke će (h)istorija samo pamtiti eto ko da su igrali za velikog Želju. E tim marginalnim igračima koji se igraju sa našim Željom, Željom ljudi ovoga grada i države od rođenja do smrti, e njima
na dusu i na srce za sve što su uradili u zadnjih 15 dana neka se stide . Kažu ne psuj igrače, onda si nikakav navijač, e pa ne navijam za igrače ili trenere ili hehe dir., navijam za ŽELJEZNIČAR i samo ŽELJEZNIČAR je meni u životu bitan i važan a oni nikad!

I jos nesto vidite kolika je erupcija oduševljenja što Željo nije osvojio titulu? To je najveći dokaz da radimo kako treba, jer kad te Bošnjo pljuje i prati svaki tvoj korak, onda znaš da si na najboljem putu, a mi jesmo na dobrom putu. Nije ovo ni prva ni zadnja titula koju smo i koju ćemo izgubiti na ovaj način. Nikada nas to nije pokolebalo, uvijek smo se vraćali jači i bolji, ne sumnjam da će tako biti i ovaj put.

Neke se stvari moraju ponovo slagati, ali sve su to sitnice, zato glavu gore, i dalje smo najveći i najbolji. Idemo odigrati utakmicu protiv Radnika, završiti prvenstvo, pa malo na odmor, a onda čekamo 19.06. i žrijeb u Nyonu.

Nakon toga slijedi Evropa u dolini, dugo, predugo smo je čekali i niko nam ne može pokvariti tu noć :zeljeznicar1:
Jednom Željezničar,uvijek Željezničar ! - I.O.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gosta.

Prijava