Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

sergejevic
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 21, 2017 8:58 pm

Kjosevski na golu, zamjena moze i iz juniora.
Osmankovic i Vukotic stoperi, potpisati nekog iskusnog iz nase lige da bude za ne daj Boze i jos jednog juniora ubaciti da bude taj 4. stoper naredne sezone.
Besirevic lijevi bek, desnog dovesti ili izganjati za Musu posudbu narednu sezonu, zamjena Stanic i jos jedan iz juniora.
Dovesti Ordagica, Zlomislica ili nekog poput njih u vezni red. Pored njih Zeric, Dado, Hasanovic i jos neki iz juniora.
Ispred Zeba, te jos jedan iz juniora. Moze se onda tu svasta rotirati.
Desno krilo Stevanovic, zamjena junior.
Lijevo krilo i napadac dovesti dva prava igraca na te pozicije, igrace koji ce praviti razliku, ako nema ovdje onda dva stranca. Zamjene, Beganovic, neki iz juniora, ili potpisati iz nase lige ako je neko slobodan da uskoci ako zatreba.

Dakle, dovesti Vukotica, desnog beka, veznjaka, lijevo krilo i napadaca. To je 5 igraca umjesto 15 (Bogicevic, Bobic, Kerla, Stojanovic, Radinovic....).
Sigurno bi imali najmladju ekipu u ligi, a jos sigurnije ne bi igrali nista losije nego danas. Uz ovakvu podrsku Evropa ne bi bila upitna ni jednog trenutka. Zadrzati ih tri godine na okupu i mogli bi se nadati nekom iskoraku. Imas kostur ekipe, nadograditi sa dva do tri igraca u sljedecim pauzama, zavisi i od toga ko nas napusti, ukoliko izleti neki talenat u nasoj ligi obavezno pokupiti poput Ordagica, ranije Duljevica, Pece Vukotica i slicno. To bi bila ekipa koja bi se dala spremiti fizicki da leti 90 minuta po terenu, da se bori, da zeli pobjedu u svakom trenutku, a ne da se vuku kao mrtvaci. Iz te ekipe bi neko nesto i kupio i fino platio, ti momci bi se mogli spremiti da napadnu iskorak u Evropi, da se potuku sa svima i da ih ne preskacu ljudi kao Bogicevica protiv Maribora, Svrake protiv Plzena i da ne idemo do onih Izraelaca. Sve ostalo je patnja u najavi.

Model1964

Brkoo je napisao/la:
ned maj 21, 2017 8:52 pm
Kakav ba kontinuitet sa losim trenerima, sta vam je. Daj kontinuitet sa Amarom Osimom ili nekim boljim trenerom i od njega. Cuj kontinuitet sa Djurbuzovicem, Sabljom, Slavkom i slicnim trenerima, cisti mazohizam..

Nego vidim za Rijeku ne igra Marko Vesovic. Uh kad bi mogli da ga dovedemo, prema transfermarketu ugovor mu ubrzo istice. To je igrac koji donosi prevagu na terenu i koji se uklapa u moju viziju bas kvalitetnih stranaca a ne prosjeka poput sinise i ostalih..
Covjece božiji
MI NEMAMO PARA ZA TVOJA POJACANJA!
Treba skaut da digne gujicu pa da nađe te Marke Vešovice dok još nisu izvikani.
U biznisu bi se reklo * Kupi jeftino dobru sirovinu pa napravi skup proizvod* To je dodatna vrijednost.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

iggy2377

Re: RE: Re: FK Željezničar

avlami97 je napisao/la:
ned maj 21, 2017 8:38 pm
iggy2377 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
ned maj 21, 2017 8:02 pm
Ako forumasi, mahala i navijaci budu smjenjivala trenera ili bilo koga u Klubu, tek se onda moramo dobro zamisliti.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Drug odkud ti znas kako uprava razmislja,I ta ista uprava ima oci,dusu itd,pogotovo nakon silnih ulaganja.Mislis da njima nije muka od ovakve igre, taktike, Slavke kao sto se osjaca 90% navijaca i forumasa.
Ovdje niko nikog nesmjenjuje vec svako iznosi svoje misljenje o Slavki i taktici, i skoro svi su nezadovoljni.
Napravio je rezultat- obezbjedio Europu
Igru-nista nije uradio
Igrace-pojedince max istrosio radi nekih svojih bubica
Igrace- nije adekvatno pripremio

Uprava mu je se obezbjedila, i dala, kao sto i mi zelimo da gledamo IGRU 90 minuta tako isto i uprava sama to zeli.
Mislis da je njima merak da ti skace pritisak 90 minuta i bacas grah sta ce biti, hajd jednu,dvije ili tri utakmice ali brate svaka utakmica bacanje graha do 90 minute, dosta vise.
Pa zamisli samo Europa ligu ili Ligu sampiona, pa brate na proste faktore bi bili rastavljeni jer on za to nema kapacitet i znanje.I nebi se on godina zajebavao sa klubovima iz EX Juge
Saglasan. Ako Uprava smijeni SP, ko je sljedeci. Koliko ce sljedeci izdrzati?
Ja sam za kontinuitet. Mozda bi Djurbuzovic, Oda, Sablja ili Kostic napravili neki rezultat da ih se pustilo da rade bar dvije godine zaredom.

Ribar 10, I. Osim 8, A. Osim 2x3 godine.

Da su Dzeku klubovi tjerali nakon prve sezone, ne bi bio ni Dz od Dzeke. Isto je i sa trenerima.

Drug nisam ni ja za stalno rotiranje trenera, ali jednostavno moras, vidis i sam da ovo neide i da je ZESTOKA patnja,ovakva igra i taktika, formacija koju postavi trener nepije vode vani, gaze te ljudi,kad nas pojedini klubovi iz nase lige drze u neizvjesnosti 90 minuta sta ocekivat od ovih vani.
A ovo poredzenje Dzeke nezilim uopste da komentarisem.
I jos nesto sto sam zaboravio da napisem u predhodnom postu:
Slavkina nestrucnost, neznanje itd je kostala kasu Zelje min. 300 hiljada KM, zasto- da znas i umijes to stoji ali neznas samim tim nezele ljudi da gledaju, navijaci kakvi god bili da li derbi ili privremeni ili stalni, nezele da gledaju patnju i strepe.
Da znas postavio bi igru takvu da na svakoj utakmici imas min.10 hiljada ljudi koji ce gledat kako Zeljo daje golove, a ne da se povlaci i ceka da primi gol.
I jos nesto Amar je dobro rekao u jednom intrvju prije 5 dana, Slavko se nasao u pravo vrijeme na pravom mjestu kad nasi nisu imali izlaza, i bio je jedino resenje TADA,jer je sezona pocela, i od strane uprave je bilo SPASI STA MOZES.
Da si imao rezultat kao sto je zrinski imao pod Vinkom M. prije odlaska Slavko bi drugo kolo bio proslost,ali njemu se posrecilo sto je je bila takva situacija kakva jest i to ga je dovelo do ovdje gdje sada i hajd da kazem da bude NEDODIRLJIV da ima rezultat, ali zadnja 3 kola je pokazao i dokazao nama i svima da on nema iskustva za ovakve IZNENADNE situacije sto su se nama desilo.

Leon_Professional
Kontakt:

ned maj 21, 2017 9:00 pm

Brkoo je napisao/la:
Kakav ba kontinuitet sa losim trenerima, sta vam je. Daj kontinuitet sa Amarom Osimom ili nekim boljim trenerom i od njega. Cuj kontinuitet sa Djurbuzovicem, Sabljom, Slavkom i slicnim trenerima, cisti mazohizam..

Nego vidim za Rijeku ne igra Marko Vesovic. Uh kad bi mogli da ga dovedemo, prema transfermarketu ugovor mu ubrzo istice. To je igrac koji donosi prevagu na terenu i koji se uklapa u moju viziju bas kvalitetnih stranaca a ne prosjeka poput sinise i ostalih..

Bravo za prvi dio.

Kako ne igra. Zadnji mec imao gol i asistenciju. Mozda sad nije igrao ovaj mec, ali prije toga sve igrao kompletno, 32 meca.
Vjrovatno kad mu posudba i ugovor istekne da ce i ostati u Rijeci.

sergejevic

ned maj 21, 2017 9:01 pm

Ribar je u paketu odmah uveo u prvi tim mislim sest juniora, dakle istog trenutka njih sest koji su igrali zajedno za mladje selekcije samo su presli u prvi tim. Znamo sta je bilo nekoliko godina kasnije. Takodjer i Svabo je dao sansu nasoj djeci i djeci iz okoline u kojima je vidio nesto. Znamo sta je bilo nekoliko godina poslije. Petrovic igra s najstarijom ekipom u historiji Zelje.

Vrag

ned maj 21, 2017 9:02 pm

Brkoo je napisao/la:

Istekla mu je posudba, a bio im je jedan od standardnih. Taj se vraca u Rijeku
I zar nije vise dosta sa strancima ?

LARSSON
Kontakt:

ned maj 21, 2017 9:04 pm

Lendriću klocu

igla
Kontakt:

ned maj 21, 2017 9:06 pm

Evo juniori su prvaci, nek proberu dvojicu, trojicu, ne moraju biti vanserijski talenti, nek bar jedan igra od te trojice, a dvojica nek budu back up opcije. Znas da ce ginuti, znas da imaju osnovnu fudbalsku skolu , a kad skontas, u proteklom vremenu je dovedeno brdo nekih polovnjaka za koje me isto niko ne moze ubijediti da su neki talenti bili. Ako i ne bude igraca od njih, bar si gledao nasu djecu.

avlami97
Kontakt:

ned maj 21, 2017 9:07 pm

Jedino je Amar odmah startao sa trofejima. Ribarovih pocetaka se ne sjecam, ali je Ivici trebalo tri godine da se dohaviza. Naslijedio je rahmetli Sulu Rebca koji nas je vratio u prvu ligu. Govorim o kontiunitetu, ali sam napisao da bi SP trebao iz moralnih razloga ponuditi svoj mandat. Ako je neko stekao utisak da branim ili napadam SP, onda je u krivu. Napisao sam da se nikakve odluke ne trebaju donositi Ad hoc, a narocito ne kolo prije kraja. Ruzno je i kolo prije kraja smijenjen i Sablja. Moramo nauciti biti bar malo strpljiviji. Na kraju sezone sve analizirati. Ovako na prvu, SP je u periodu od kada je on trener ubjedljivo prvi na takvoj tabeli.

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Simply Blue
Kontakt:

ned maj 21, 2017 9:09 pm

Nakon izvještaja
slika
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Brkoo
Kontakt:

ned maj 21, 2017 9:10 pm

Model1964 je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:

Covjece božiji
MI NEMAMO PARA ZA TVOJA POJACANJA!
Treba skaut da digne gujicu pa da nađe te Marke Vešovice dok još nisu izvikani.
U biznisu bi se reklo * Kupi jeftino dobru sirovinu pa napravi skup proizvod* To je dodatna vrijednost.
Miro ide, Lendrica cemo prodati, jos par igraca idu i oslobadja se novac od njihovih plata. Taj novac moramo uloziti u pojacanja poput vesovica, koji dolazi kao slobodan igrac i kojem moras platu dobru dati, minimalno moramo 2-3 takva dovesti a ne polovnjake, kratko i jasno. Ne 10 prosjeka gdje moras gatati kakvi ce biti nego 2-3 bas pojacanja. Naravno ako zelimo neki rezultat.Ako zelimo nastavak patnje sa ovim trenutnim polovnjacima onda ok..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

ChWilla
Kontakt:

ned maj 21, 2017 9:11 pm

titula je titula, ali ona bi neke stvari pokrila i pomela pod tepih.

gdje ne mislim samo na to da bi nas neko natamburao u CL - od tog nivoa smo mi jako daleko i u optimalnim okolnostima za naše uslove i to bi se moglo lako desiti i da sve napraviš kako treba, opet kažem za naše uslove.
gradi željo boli te *****

Plava Porodica
Kontakt:

ned maj 21, 2017 9:13 pm

Kakve pi.cketine, njih 20 udara jednog momka. Bravo za muda Manijace, a oni standardno svoje pi.ckice pogane!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Elegant
Kontakt:

ned maj 21, 2017 9:14 pm

Pod tepih bi otislo prvo to da smo qarina od ekipe cast Stevanovicu i Veci koja bi stradala u CL, a mi bi idalje mislili da bi uz par pojacanja bili beton za narednu sezonu. Sad na ljeto ce biti remont na zalosto.

Da smo jucer odigrali nerjeseno vjerovatno bi nakon Radnika i titule bila aktuelna prica za jug, terne, sad je sve to na cekanju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

nookey
Kontakt:

ned maj 21, 2017 9:15 pm

E moji manijaci a vi njih gledajte normalno na istoku... Treba sve isutati nogama sjeme im se zatrlo kockasto...

Dolina
Kontakt:

ned maj 21, 2017 9:15 pm

nema suživota sa krtolašima, čast izuzecima
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned maj 21, 2017 9:16 pm

avlami97 je napisao/la:
ned maj 21, 2017 9:07 pm
Jedino je Amar odmah startao sa trofejima. Ribarovih pocetaka se ne sjecam, ali je Ivici trebalo tri godine da se dohaviza. Naslijedio je rahmetli Sulu Rebca koji nas je vratio u prvu ligu. Govorim o kontiunitetu, ali sam napisao da bi SP trebao iz moralnih razloga ponuditi svoj mandat. Ako je neko stekao utisak da branim ili napadam SP, onda je u krivu. Napisao sam da se nikakve odluke ne trebaju donositi Ad hoc, a narocito ne kolo prije kraja. Ruzno je i kolo prije kraja smijenjen i Sablja. Moramo nauciti biti bar malo strpljiviji. Na kraju sezone sve analizirati. Ovako na prvu, SP je u periodu od kada je on trener ubjedljivo prvi na takvoj tabeli.

Imas li tu tabelu slucajno?

Kakav ba Vesovic, Miru ne mozemo platiti, a da Vesovica dovedemo :D

Kao sto rece Model, Vukotici i slicni se traze dok se jos nije za njih culo. Imamo mozda takvih i u juniorima, mozda je Osmankovic takav. Neko i ne briljira toliko u omladinskim kategorijama, ali se pokaze u seniorskom fudbalu.
Ponavljam se po stoti put, mi moramo naci neki dobar balans. Ne mozes ni igrati sa 11 mladih igraca (mozes ako su sve vanserijski talenti, ali budimo realni opet). U prvih 18 neka bude barem 6-7 mladjih igraca, mnimalno. Ne moraju svi biti ni iz naseg pogona, niti za prve postave. Ali da imamo dugorocno tu neku viziju. Dovedes povremeno i nekog igraca u padu forme, to je sasvim normalno, to i Rijeka radi, ali neces dovesti takvih 12 igraca. Najbitnije je izbalansirati, a mi balansa nismo imali. Desilo nam se da imamo vezni red za gerijatrije, vjerovatno najsporiji u ligi.
Nemam nista ni protiv stranaca, ne treba ni u tom segmentu pretjerivati, samo moraju biti prevaga, klasni igraci. Kvalitet ala Miro, Veca ili jos vise. Samo se mora pametno raditi i znati zasto se koji igrac dovodi i kako ce se uklopiti sa ostatkom ekipe.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Simply Blue
Kontakt:

ned maj 21, 2017 9:17 pm

U četiri derbija ove sezone nemamo ni jednu pobjedu. Teško se može reći da smo i u jednom bili bolji protivnik, a sa sigurnošću mogu reći da je na svim sarajevo imalo zrelije šanse.
Kad bi samo gledali kroz prizmu kao najveće utakmice u državi, teško je da smo zaslužili titulu, a o Spartanskom raspletu sezone da ne govorim.
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Brkoo
Kontakt:

ned maj 21, 2017 9:18 pm

Vrag je napisao/la:
ned maj 21, 2017 9:02 pm
Brkoo je napisao/la:

Istekla mu je posudba, a bio im je jedan od standardnih. Taj se vraca u Rijeku
I zar nije vise dosta sa strancima ?
Kod nas igraju stranci koji su polovnjaci, prosjecni igraci cak i za ovu ligu. Nikakvu razliku ne prave. Uz 3 igraca koji imaju kvalitet poput Vesovica, znaci minimalno 3 stranca koji su beton igraci i koji prave razliku, uz ostanak Vece i Zebe i prikljucenje nekoliko talentovanih igraca ova ekipa bi bila odlicna za ove lige, to je moje misljenje..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Bosnia

ned maj 21, 2017 9:20 pm

sergejevic je napisao/la:
ned maj 21, 2017 9:01 pm
Ribar je u paketu odmah uveo u prvi tim mislim sest juniora, dakle istog trenutka njih sest koji su igrali zajedno za mladje selekcije samo su presli u prvi tim. Znamo sta je bilo nekoliko godina kasnije. Takodjer i Svabo je dao sansu nasoj djeci i djeci iz okoline u kojima je vidio nesto. Znamo sta je bilo nekoliko godina poslije. Petrovic igra s najstarijom ekipom u historiji Zelje.
Nema kvaliteta u juniorima da to mozes uraditi. Junior mora da bude messi u svojoj kategoriji da bi mogao prismrditi prvom timu. Ko to u juniorima razvaljuje iz sedmice u sedmicu?

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.

Prijava