sub maj 20, 2017 8:19 pm
Mrtav zedan uzmes flasu u ruke , drzis je cvrsto samo da popijes , ispadne ti iz ruke i ostanes zedan i dalje i polumrtav. Ne znam kako ovo opisati, nemam rijeci adekvatnih, milion misli u glavi , suze da liju 3 dana ne bi saprale iz mene tugu koju osjecam, Je li sanjam jos ? Dajte ljudi probudite me molim vas , moram s bracom titulu proslaviti. Sok koji se desi rijetko u zivotu. Da je neko napisao scenario danasnjeg dana , ma ne bi ga ni priblizno ovako napisao negativno po nas, sve sto se moglo lose desiti , desilo se , sve se okrenulo protiv mog Zelje. Ne znam nista, ne znam jos gdje sam, ne znam ko sam , al znam sigurno da je danas umro dio mene , ubili su duh u meni i uzeli mi i ono malo radosti sto sam imao u sebi u ovoj bijedi drzavnoj. Zar vam ni 1% ne znaci onih 1725 ludaka, bolesnih za Zeljom, zar vam nijednom srce nije zaigralo kad ste culi njihov huk, zar vam ni 1% nije vazna nasa ljubav prema Zeljeznicaru, je li vas stid proci gradom, je li vas stid bilo pogledati one momke u ogradjenom kavezu , jeste li vi ljudi uopste ? Izdali ste nas, izdali ste ljude koji su vam uvijek podrsku davali , izdali ste mladica koji je od usta odvajao da bi bio uz svog Zelju i vas manekene, izdali ste djecaka koji je pod ruku dolazio sa svojim ocem da vas bodri, izdali ste starog djeda koji je pozelio bar jos jednom osjetiti radost sampionske titule, izdali ste Osima, Katalinskog, Smajlovica, Domorockog , Dimitrijevica, Mirzu, Anera, Djildu , Chatu , i drugu bracu koja vas je gledala sa neba , i legende koje su prije vas krvlju topile taj dres , Izdali ste Željeznicar i pljunuli na 96 godina naseg postojanja. Tesko mi je povjerovati u sve ovo. Ne zelim biti kreativan , ne zelim nikoga dojmiti svojim rijecima, zelim pokusati bar 1% sebi objasniti sta se desilo, zelim sa svojom bracom podijeliti neizmjernu tugu koju osjecam. Ne moze vise pod kozu !
A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu..
1921
Ex nick: Lendric Ivan