Ne znam što ste zapeli za tekst sa AJB, što se uopće tim zamarate? Ali kad se već dotaklo te teme, da i ja nešto dodam. Ne treba gledati stvari crno i bijelo, kao u ovom slučaju. Po mom mišljenju novinar je za neke stvari potpuno u pravu, ali je istovremeno klasično novinarski, odnosno 'novinarski', iskoristio priliku da se nasere mnogo više nego što je potrebno i zbog toga je kompletan članak dobio drugo svjetlo i izgubio smisao.
Ja se potpuno slažem s njim da nije trebalo, nije smjelo, biti zabranjeno ženama/djevojkama da kupe kartu, bez obzira šta je razlog u pozadini ('briga', 'sigurnost', 'nježnost'). Mogao je i morao biti apel, upozorenje, molba - što bi, garantujem, 90% njih poslušalo.. baš kao što je u vezi toga da ne kupuju karte oni koji smatraju da ima neko ko ih više zaslužuje - što je po meni ok. Kako bi bilo da je Udruženje sastavilo spisak od 1725 osoba koje idu, ostalim ćuna?! I šta to 'imanje' ili 'nemanje' ćune znači, pa polovina žena danas ima veća muda od dobrog dijela mudonja.
Kako god, ostalo je još premalo sati da bi se o tome pričalo - treba ostaviti za neka druga vremena. Grupa je tako odlučila ovaj put, i mogli su odlučiti šta god žele jer su dobili karte u ruke za dalju distribuciju - dakle karte nikad nisu bile u slobodnoj prodaji. Iskreno se nadam da će razmisliti o tome, i, ako smatraju da su pogriješili, to popraviti ubuduće. Ne znam da je ikad bila slična odluka čak i na mnogo 'rizičnijim' gostovanjima. A možda bi tih par djevojaka bile sigurnije s njih 1700+ nego na 'tuđoj' tribini.
Inače, sanjao sam da ga je Miro zabio za 0:1, na poluvrijeme otišli sa 1:2, u drugom poluvremenu Miro nije igrao jer je iz nekog prebizarnog razloga ostao u svlačionici, pa ga primismo tamo negdje do 60. i ostade 2:2 do kraja.

Nek to bude najcrnji scenario danas i ja sretan.